Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Za vas :)

Za vas :)

Brezveze, da tam pišem, zato bom kar novo temo odprla.

Vi se sploh ne zavedate, kje je vaš glavni problem. Ni v tem, da ima vsak svoje mnenje- ker če bi vsi isto mislili, bi bilo že malo čudno. Ni problem niti v letih (mogoče malo, ko je ego ranjen, ampak to je zanemarljivo), niti ni problem v tem, da hoče nekdo nekaj nekomu vsilit.
PROBLEM JE V NAČINU IZRAŽANJA!
Sploh se ne poznate, pa se zmerjate s smrdljivci??, debeluhi??, staruhlami??, pa da vam gre na bruhanje ob branju nasprotih postov, da ne govorim naprej. In nekateri replicirajo podmuklo- z enim stavkom in milijon smajliji. Kao ja ja….NOT. Namesto da bi se napisala cela replika. Potem pa to spet sproži kontra napad. In vmes nekdo malo ozmerja. In čisto vsaka tema se pri vas zaključi isto. Ni važno kakšen je naslov jao 🙂
TU JE VAŠ PROBLEM.
In ko se to enkrat začne tako nizkotno, sploh več ni važno a ima nekdo nekaj prav, mu boste kontrirali. Vsaka teza ima lahko repliko in ta spet repliko itd. Sploh ni point, da se morate razumet, ampak da se kulturno ne razumete.

Preveč ste napeti vsi 🙂

http://www.youtube.com/watch?v=EzmF8OCFyuM

Preveč resno jemlješ vse. 🙂
Tako kot tisti, ki žalijo.
Sicer pa imaš prav s svojo analizo.

Nič ne jemljem resno, samo ugotovitve sem napisala 🙂

Torej so ugotovitve tudi neresne ? 🙂 Čemu potem objava, nova tema…. 🙂

Še dobro, da držiš distanco.
Če bi jih še več, ne bi bilo prepirov in ne žaljivk.

Ugotovitve so resne. Prepirov se ne jemlje resno.

Mene pa zanima zakaj se takšnim ne blokira račun, tako kot se je blokiral staremu?
Ravno tisti, ki so največ tožili in se pritoževali moderatorju, so sedaj najbolj nesramni.

..... [i]Damn! I'm so good in bed. I can sleep for hours.[/i]

ej ti pujsa pepa ne izzivaj…

Različni načini izražanja so odraz našega razmišljanja v tistem hipu. Če dodam pet smajlijev in me dotična oseba jemlje strogo resno, potem ni problem v oddajniku, ampak sprejemniku, ki ignorira smajlije in napisano vidi kot osebni napad. S smajliji ves čas kažem na to, da smo imaginarni in nisem pri nikomur v reali, da bi si moje besede tako močno vzel k sebi. Kdor ima težave z razumevanjem najosnovnejših načinov komuniciranja, ne bo sposoben konstruktivnega pogovora kje drugje.

Če me Frutko oplazi z opazko, da sem debeluhinja, poskušam posnemati njegov način govora, ker smatram, da mu je blizu in me bo lažje dojemal:)).

Tisti, ki nikoli ne kontrira največkrat pomeni, da nima lastnega mnenja oz. se čisto preveč sklada in strinja z drugimi. To so ljudje brez hrbtenice, sledljivci in tihe miške. Vsak po svoje. Samo ne praviti, kako je z nami, ki zagovarjamo svoja stališča, hudo narobe.

Kaj je kultura? Kakšen je pravi način izražanja, komuniciranja z drugimi? Kdaj veš, da ima nekdo absolutno prav? Moja resnica je moja…zakaj mi jo hočeš vzeti?:)

ej ti pujsa pepa ne izzivaj…[/quote]

Bom zamenjala avatar, da me boš drugače nagovarjala 🙂

Prosim te, razjasni mi nekaj glede let. Hočeš rečt, da pri 30. isto razmišljaš kot pri 20. in isto tako bi lahko rekla, da pri 40. in 50. razmišljaš kot pri 20. in 30. Nekaj se tle ne izide pri tej tvoji izjavi. :-/

Vseeno pa imajo nekateri občutek, da jim hočemo ravno to narediti. Nekaj vsiliti. Oziroma vsiliti svoj način razmišljanja kot edini pravi in s tem vzbujati občutek krivde.

Joj Goldfish ti si itak taka huda filozofinja, da glava peče 🙂 In kljub takšnim sestavkom ti moram povedat, da si me ti najbolj razočarala, glede na to kako Sadnega zmerjaš. Ne bi si mislila, da se lahko ob vseh veleumnih sestavkih, spustiš na takšen nivo. Sorry.
In če se nekdo ne strinja na kulturen način, še ne pomeni, da se ne strinja, ampak se zna ne-strinjat. Nekateri pa pogojujete tukaj nestrinjanje z zmerjanjem, napadom itd. Ti to zelo obvladaš , sem že opazila. In zaradi tega marsikatera tvoja pametna teza pogori na celi črti.
Ampak lej, kar izvoli, samo mene obhodi, če misliš tako. Sva enkrat naletele skupaj in si bila neokusna, pa ti ne dovolim več. Lahko pa mirno debatirava brez poniževanj kam kakšna vprašanja sodijo itd…

Vseeno pa imajo nekateri občutek, da jim hočemo ravno to narediti. Nekaj vsiliti. Oziroma vsiliti svoj način razmišljanja kot edini pravi in s tem vzbujati občutek krivde.[/quote]

Ne vem, zakaj se ob tem nekateri počutijo ogrožene, vsak pri sebi mora ozavestiti, kak način življenja je izbral in druge ravnodušno pustiti, da imajo kakršnega imajo. Kdo ima recept: kako živeti? Nihče in hkrati vsi 🙂

Prosim te, razjasni mi nekaj glede let. Hočeš rečt, da pri 30. isto razmišljaš kot pri 20. in isto tako bi lahko rekla, da pri 40. in 50. razmišljaš kot pri 20. in 30. Nekaj se tle ne izide pri tej tvoji izjavi. :-/[/quote]

To je pa odvisno od tega kako je nekdo umsko razvit in čustveno dozorel. In kdor ima to poštimano, se lahko razume v vseh starostnih obdobjih z vsakim v vsakem starostnem obdobju.
Samo prisluhnit mora znat. In če se hočeš na javnem portalu it vojno glede starostne razlike, si pa vsekala mimo. Potem morate razdeliti kotičke po letih!

Prosim te, razjasni mi nekaj glede let. Hočeš rečt, da pri 30. isto razmišljaš kot pri 20. in isto tako bi lahko rekla, da pri 40. in 50. razmišljaš kot pri 20. in 30. Nekaj se tle ne izide pri tej tvoji izjavi. :-/[/quote]

To je pa odvisno od tega kako je nekdo umsko razvit in čustveno dozorel. In kdor ima to poštimano, se lahko razume v vseh starostnih obdobjih z vsakim v vsakem starostnem obdobju.
Samo prisluhnit mora znat. In če se hočeš na javnem portalu it vojno glede starostne razlike, si pa vsekala mimo. Potem morate razdeliti kotičke po letih![/quote]

Daj prepričaj me, da 20. letnik ima tisto modrost in izkušnje, kot jo ima 50. letnik?

Mene ni še nihče razočaral na forumu. Če bi me, bi tisti trenutek odšla in konkretno pri sebi razmislila, kaj za vraga se grem. Saj pravim, naša dojemanja so različna, nekateri nočejo in ne želijo videti smajlijev kot znak smeha, ampak vzamejo strogo resno. Meni je vsaka takšna informacija dobrodošla, ker tako še bolj vidim, da ste nekateri popolnoma prevzeti z virtualo in vam je zlezla pod kožo.

Moj nivo je takšen kot je, enkrat bolj primeren, drugič manj. Kakor za koga, a ne. S tem se ne obremenjujem. Prej bi rekla, da sem vesela, ker lahko izražam samo sebe in se ne trudim biti všečna drugim (za vsako ceno). Na forumu ne iščem somišljenikov. Kritike so dobrodošle, ker kot sem omenila me zanimajo MEJE.

Samo prisluhnit mora znat. In če se hočeš na javnem portalu it vojno glede starostne razlike, si pa vsekala mimo. Potem morate razdeliti kotičke po letih![/quote]

Daj prepričaj me, da 20. letnik ima tisto modrost in izkušnje, kot jo ima 50. letnik?[/quote]

Ne morem te, kot ti mene ne moreš, da je obratno. Vse je odvisno od človeka. Nekateri so v 30tih letih doživeli več kot drugi v 80tih. Sama veš, da tega ne gre posploševat.

Vseeno pa imajo nekateri občutek, da jim hočemo ravno to narediti. Nekaj vsiliti. Oziroma vsiliti svoj način razmišljanja kot edini pravi in s tem vzbujati občutek krivde.[/quote]

Ne vem, zakaj se ob tem nekateri počutijo ogrožene, vsak pri sebi mora ozavestiti, kak način življenja je izbral in druge ravnodušno pustiti, da imajo kakršnega imajo. Kdo ima recept: kako živeti? Nihče in hkrati vsi :)[/quote]
Kot praviš, naj bi vsak pri sebi ozavestil in razčistil kaj bi rad in če je to res tisto, kar živi in si želi.
Seveda pa je stvar v tem, da ne izbiramo svojega življenja in tega kar smo, ampak se le soočamo s tem, kar smo. Ravno zato ni univerzalnega recepta, ker nismo univerzalni in nimamo enakih izhodišč in perspektiv iz katerih izhajamo.
Podobno, kot če imaš različne temelje za hiše in želiš na vse temelje postaviti iste hiše.

Goldfish zelo zelo zelo si mečeš pesek v oči. Ti najbolj napadaš one dečke, zakaj so takšni do vas kot so 🙂 Pa zakaj tako mislijo, pa zakaj ne odnehajo. In daješ vtis, da se zelo obremenjuješ, ker če se ne bi, bi jih ignorirala…
In skoz braniš določene ljudi, kot da so tvoji otročički…naj se branijo sami! Meni je virtualni svet všeč ja, ko imam takšne dneve, ko pa ne pa me ni- ti pa zanikaš nekaj v čemer uživaš 😉

Natanko zato bi morali živeti in pustiti živeti.

Uporabljam smajlije, ki jih ti nočeš videti. Meni je vseeno za druge. Ne bom tiho, da se boš ti in tebi podobni počutili udobno. Sem vzela na znanje, da pri tebi heci niso dobrodošli oz. sva si v dojemanju le-tega različni. Mene t.i. dečki s preseganjem svojih meja zabavajo. Zakaj bi ignorirala priložnost za zabavo? Naj oni mene preskočijo.

Koga branim? Če se strinjam s kakšnim mnenjem, to ni branjenje drugih. Že večkrat sem poudarila, da me nihče ne zanima, torej nimam potrebe po tem, da bi se poistovetila z drugimi za svojo korist. Tukaj zagovarjam svoje mnenje in poskušam slišati tudi mnenja drugih.

Pa kje si se ti zapičila v te smajlije? 🙂 Niso na tebe leteli kaj ti je. Na tebe je letelo tisto kar sem ti že povedala…
In ti sebe sploh ne opaziš kako napadeš s tistim “orožjem” kar je pri tebi najbolj aktualno. No, če tebe zabava in napaja z energijo takšne vrste komunikacije, potem pa ok. Tvoja stvar ane 🙂
Meni osebno je všeč malo lepša komunikacija, zato sem tudi napisala prvi post. Pa vidim, da sem brcnila v temo 🙂

Smajlije v povezavi z “dečkoti”. Saj to te moti in mi očitaš. Vidiš tudi sebe, kaj si napisala Calypso?

O ja, sebe vidim in včasih me res preveč zanese, ker v svoji zabavi pozabljam, da se drugi ne zabavajo:)). Jp, to zna biti problem, a le pri tistih, ki dopustijo da pridem do njihove ranljivosti.

Moja komunikacija varira. Če ni resnih tem oz. takšnih, ki bi zamikala in razburkala mojo domišljijo, potem je tudi moja komunikacija zelo enostavna in sporočilno kratka:). Kaj naj se odpovem pisanju?:))

Ma nisi brcnila mimo, si kar zadela, a ko te nekdo dneve je*e v glavo s stalno enim in istim “argumentom”, ko pač nima drugega za povedat, kot, da se spravi na osebni nivo žaljenja, ki je zrasel v njegovi glavi…. si pač ne moreš kaj kot, da ga prcneš nazaj na istem nivoju, ker drugega pač ne razume… očitno. In potem se debata dalje odvija na debi.lskem nivoju,…. 🙁

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close