Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Waldorfska šola

Waldorfska šola

te predobro razumem!! tudi jaz ne želim, da nadaljuje naprej v waldorfu,
žal, ker teorija je pesem, praksa pa polomija[/quote]

Če bi se meni to zgodilo, ne bi čakala, ampak bi reagirala takoj. Otroka bi nemudoma prepisala v javno osnovno šolo, tudi če bi eno leto cepnil. Dlje ko se odlaša, več bo moral otrok nadoknaditi in več časa bo za to potreboval.

Nič ni narobe s staromodnim načinom vzgoje. Računalniškega genija pa takšna vzgoja ziher ne rodi.
Dobra vzgoja otroka v 21. stoletju je bistveno bolj zahtevna in zakomplicirana od waldorfske pedagogike. Waldorfska pedagogika je za današnji čas nekaj preživetega. Je pa razmeroma simpl, ampak neživljenjska za svet v kakršnem živimo danes.
Umentikov in folozofov je že tako preveč na svetu.

Odgovoren starš otroke pripravi na mesarski boj in klanje.
Da osvojijo tehnike preživetja v mavričnem svetu.

Jaz sem iz waldorfske in je prav fajn sola noben ki je hodil na to solo ko je zaj ze 3 letbik nima tezav . Na tej soli nas ne ujckajo , hmmmm zakaj to mislite ste bili na dnevu odprtih vrat? To pisem samo zato ker se mi ne zdi fer da kar takole nekaj sodite pa sploh nevete nic o tej soli. V nasi soli se ucimo da je vsak enakopraven in tukaj se ucimo vso snov kot na drzavni soli . In mislim da tukaj ucijo vec ulik , se vam vidi da ste hodili na drzavno solo. Ucitelji se za vsakega otroka posebaj potrudijo in nas ne locijo po stevilkah temvec imenih. Na koncu razreda vsi dobimo poleg ocen opisne ocene . Povejo kaj bi lahko izboljsali in kaj smo izboljsali. Sama sem hodila na drzavno solo nekaj casa in sem se prepisala in moram priznati da me je sola glede obnasanja in vsega veliko vec naucila kot tista drzavna. Take stvari govorite samo zato ker veste da nas ta sola uci za zivljenje in da bomo meli kaj od tega ne pa da smo piflarji ki potem postanejo zdravniki ki nimajo pojma kako pravzaprav pomagati cloveku.
Upam da boste spremenili mnenje o tej soli ko boste izvedeli nekaj vec o njej.

Si ti 3. razred devetletke? Ali po kakšni nesreči 3 letnik SŠ? Ker če si prvo, potem je tvoj zapis čisto primeren znanju, ki ga imaš. Če pa si tretji letnik srednje šole, potem pa o bog nam pomagaj. Učenje za življenje, pa kaj še!!

Prvo kot prvo nas na nasi torej Wald soli nehvalijo ves cas saj smo delezni tudi kritik in mislim da na nasi soli spodbujajo talent in ne ,,prisiljenega” talenta. Mislim da bi bilo dobro ce bi se prej malo pozanimali o tej soli preden bi to napisali na forum, saj s tem kvarite ogled nase sole , ker ste se pac odlocili da jo boste sovrazili . Malo razmislite prosim da v nadalnje gledate na stvari bilj pozitivno . Hvala

Nic od tega nisem samo nevem zakaj bi se trudila da bi napisala prfektni sestavek samo za vas? Nevem samo to sem hotela povedati da ne sodite po krivem .

Tudi, če se potrudiš, ti ne bo uspelo.

Kaji, še enkrat vprašam, ali si 3. letnik SŠ ali v tretjem razredu devetletke. Ker če si gimnazijka, potem boš naslednje leto maturirala. Ogled pa to! Kaj pa meniš o ugledu?

Lepo cas ucijo na tej soli… za nikogar se ne potrebujes nic potrudit…

Btw, Waldi ima zelo slabe rezultate mature.

Tezko se je pogovarjati z odraslo osebo ki je padel na nivo otroka.

Ne glede na to, kako krčevito si prizadevaš, da bi spremenila naše mnenje o Waldorfski šoli, si na žalost ravno ti zelo slaba reklama zanjo.

Kdo je kam padel? Ti na glavo, pa ti še vedno škoduje?

Ja pozdravljen ja res mislim, da sem vec od vas kajti sprejemam ostale nimam predsodkov in mislim ,da bom z tem kar lepo prisla skozi zivljenje prosim, da ne dajate taksnih predsotokov ker lahko v zivo kontaktirate wdsolo in vam bodo z veseljem z najvecjo prijaznostjo razlozili program.TO DA VSI NA TEM FORUMU zalite waldorfsko solo je zalostno, se bolj zalostno pa je, da ste starsi otrok in bog pomagaj kaksni bodo postali.drugace pa lep dan vsem skupaj lp.waldorfska ucenka.

ponavljam nivo otroka.

Oh, joj, prejoj. Če si res njihova učenka, potem jim delaš škodo. Če se pa norčuješ, bi te morali tožiti.

Nič ni narobe s staromodnim načinom vzgoje. Računalniškega genija pa takšna vzgoja ziher ne rodi.
Dobra vzgoja otroka v 21. stoletju je bistveno bolj zahtevna in zakomplicirana od waldorfske pedagogike. Waldorfska pedagogika je za današnji čas nekaj preživetega. Je pa razmeroma simpl, ampak neživljenjska za svet v kakršnem živimo danes.
Umentikov in folozofov je že tako preveč na svetu.
[/quote]

To šolanje je primerno za tiste, ki že v naprej vedo in so tudi odločeni, da bodo šli naprimer študirat ali pa živet v Ameriko.. Tam je ta stil izobraževanja v veljavi.

Za vse tiste, ki ne veste od kod Waldorska šola in njen program. Ustanovljena v Nemčiji za otroke rudarjev, ki niso zmogli redne šole, zato je nastala šola s prilagojenim programom. Namenjena bodočim rudarjem in njihovim bodočim ženam. Za fante je veljajo, da morajo znat brat in pisat, pa nekaj malega računat, za punčke pa veliko ročnih spretnosti in kuhanja.

Haha, malo provociraš, a ne?
Kapo dol za polomljeno slovnico, jaz se nikdar ne bi mogla tako potrudit, da toliko zgrešim 🙂

Takole bom rekla: zapis tele deklice je povprečen prostočasni zapis velike večine najstnikov. Pa ni važno ali so na Bežigradu ali na Viču ali na WŠ. Tako mladi danes pišejo. Tudi vaši!
Sicer pa menim, da je o WŠ ogromno enih predsodkov, ki izvirajo iz nepoznavanja.
Gimnazije ne poznam. OŠ pa kar dobro. Če imaš dobrega učitelja, je to odlična šola. Tudi na Bežigrad in na Škofijsko in na Vič so šli otroci in so te gimnazije čisto uspešno končali. Brez kakega hudega “matranja” zaradi primanjkljaja znanja.
Če so starši prisebni in spremljajo otrokovo delo, ni noben problem napredovati na drugi šoli.
Moja hči jo je končala, končala pa je tudi gimnazijo, ki se šteje za težjo. Zdaj je uspešna študentka pred diplomo. Od kolegov se razlikuje/odlikuje v iznajdljivosti, drznosti (v dobrem pomenu besede) in temu, da si “upa”.
Pravi, da bi svoje otroke vpisala na WŠ in nikamor drugam.

pretsotek je kaj?

Sori, tole dekletce nepiše kot vsak najstnik, imam tri doma in vem, ako pišejo med seboj in kako pišejo med odraslimi in četudi uporabljajo za pisanje “piši kao što govoriš”, jim še vedno ne nese tako daleč in tako slabo kot temu dekletcu (če sploh je dekletce).

No, pravzaprav ne nastala pod okriljem tobacne tovarne Waldorf-Astoria (odtod tudi ime). R. Steiner pa je pod vplivom teozofov oblikoval lastno antropozofsko smer (http://www.antropozofija.org/articles/common/drustvo.html => glej tudi simbol, ki je uporabljen), ki jo je znotraj teh sol udejanjal. Kolikor je meni poznano (najstarejsa hci je hodila na Waldorfsko gimnazijo) nima danes ta nicesar bistveno skupnega z izvorno idejo. Pac se ena zasebna sola in priloznost za lupljenje tistih, ki imajo kaj cvenka za odmet.

pretsotek je kaj?

Sori, tole dekletce nepiše kot vsak najstnik, imam tri doma in vem, ako pišejo med seboj in kako pišejo med odraslimi in četudi uporabljajo za pisanje “piši kao što govoriš”, jim še vedno ne nese tako daleč in tako slabo kot temu dekletcu (če sploh je dekletce).
[/quote]

:))))) verjamem vse do zadnje besede. Imate vsi v rodbini podobne težave?

Ponavljam starsi otrok ste.Vendar ja seveda osredotocite se na pravopisne napake ne na vsebino T57ega kar skusam povedati. To o vseh vas dokaze, da zal pac niste pripravljeni sprejemati.In kaj vi imate prevec casa kot odrasli, da se imate cas kregat z nekom ki je ravnokar koncal deveti razred.In smesno mi je da wd sole sploh ne poznate in imate tako mnenje ampak ljudje smo razlicni in nas so ucili na soli, da moramo sprejemati mnenja drugi.

Strinjam se z

obramba.
Osnovna šola je odlična. Večinski delež je odvisen od razrednika. Tudi moja dva otroka sta po končani OŠ uspešno nadaljevala šolanje na gimnazijo oziroma srednji strokovni šoli. Prvi je že na fakulteti, za katero je bila ena najvišjih omejitev in uspešno študira.

Z W. gimnazijo pa nimamo izkušenj.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close