vem, da jo vara
Moj najboljši prijatelj zelo uživa ob metanju nožev v les in brušenju… meni se to zdi butasto na kvadrat, njemu pa je vrednota da zna nabrusit nož, kupuje si tone nekih kamnov za brušenje in kaj jaz vem še kaj….
on ni moj prijatelj zaradi vrednote ampak zato ker se lahko zanesem nanj in ker lahko računam nanj…. če bi njegova punca varala njega, to ne pomeni nič manj zanesljivosti pri njemu ker to kar mava midva (prijateljstvo) ni stvar njene punce ampak naju, tako kot ni NJENO varanje stvar mene ampak njih 3.
a kapiraš?
[/quote]
Primerjaš hruške in jabolka. Pri brušenju noža ni nobenih bistvenih vrednot v igri ..
V istem odstavku praviš, da je tvoj prijatelj, ker se lahko zaneseš nanj in hkrati ugotavljaš, da ti niso pomembne njegove vrednote.
Daj, povej, koliko se zaneseš na nekoga, na katerega se očitno niti njegova žena ne more, ki ji je obljubil svega in svašta (kar tebi prav gotovo ni…)… ????
Človek, ki ima j…, jih pač ima. V odnosu do žene, sodelavcev, prijateljev, … Človek, ki jih nima, jih pač nima. Pa ne mi zdaj neke floskule razlagati, kako je lahko nekdo zanesljiv prijatelj in nezanesljiv mož hkrati. Ja, zato ker ga očitno rešuje heteroseksualna spolna usmerjenost.
In nisem nikoli napisala, da bi se moral ukvarjati z njunim trikotnikom. Tako kot ti, mislim, da se te/me ne tiče. Vendar nekaj pove o človeku, mar ne?
No, pa primerjaj pomena svojih dveh stavkov:
Razlago si pa itak spet na pamet sestavil. :/
To so intimne stvari, v katere se jaz ne bi vtikala.
Imam prijatelja še iz otroštva, ki pa sta se v vseh tel letih poznanstva tudi poročila. Vem, da eden od njiju vara… Povem, da bom enemu izmed njih prava prijateljica? To pomeni, da moram zaradi intimnosti, ki ni moja, izbirati prijatelja, ki ga imam rajši? To preprosto ni moja stvar. Jaz s tem nimam nič, tako kot nimam nič kaj ona dva počneta ali ne počneta v postelji, ko sta/nista skupaj. Amen.
Itak, se ne boš vtikala tu, če pa se slišiš s tem tvojim poročenim prijateljem enkrat na mesec. Ko bi se pa ti pogovarjala z nekom tudi po tri ure na dan, uživala v njegovi družbi in mu obenem skrivala kšno tako pikantno informacijo bi pa izpadlo kar precej bedno.
Itak, se ne boš vtikala tu, če pa se slišiš s tem tvojim poročenim prijateljem enkrat na mesec. Ko bi se pa ti pogovarjala z nekom tudi po tri ure na dan, uživala v njegovi družbi in mu obenem skrivala kšno tako pikantno informacijo bi pa izpadlo kar precej bedno.[/quote]
Precej bedno se je vtikovati v ljudi in v njihovo intimo. Jaz si te pravice pač ne jemljem za razliko od nekaterih.
ps; To sta moja najboljša prijatelja. In če ti bo zdaj argument ‘da isti ptiči skupaj letamo’ se nikar trudit, kajti jaz se ne počutm prav nič odogvorna za dejanja drugih. Še manj, da bi jim pametovala kaj lako in kaj ne. Nisem jaz tista, ki lahko tu sodim. Niti ne želim.
Nekomu ki mi je po družinskih vezeh blizu sem enkrat povedala, da ga punca vara. Na koncu sem bila vse, samo človek ne. In še danes (pa je od tega že več kot 10 let) je s to isto punco.
No kasneje sem izvedela da sta oba počela isto. Sedaj sem tiho. Mogoče bi kolegici namignila, povedala pa sigurno ne. Grd gor ali dol, to ni moja stvar. To niso lahke stvari in sploh ne stvari v katere bi se zapletala.
Aja pa še to. Ful me impresionira, no še posebej, ko ženska izjavi, da ona se pa nikoli ne vtikuje v ljudi, v njihovo zasebnost, potem pa naletiš na eno tako pri trgovini in ti že po 5ih minutah vse raztrobi, kdo je s kom spal, kdo je v zvezi, kdo je samski itd. Tako je kot, da bi bral 24 ur novičke, ko mediji poročajo o vsem mogočem in si za zraven še pol od tega izmislijo.
Saj ti sploh ni treba sodit. Verjetno pa poznaš njuna načela in koliko jima pomeni iskrenost partnerja. Ni težko gledat svojega prijatelja, kako je goljufan iz dneva v dan? Ali pa ta občutek potešiš, ko vidiš drugega, kako se zadovolji preko plota?
Meni je to skoraj tako, kot da bi sodeloval v goljufiji. Kaj je tvoj razlog, da na goljufijo ne opozoriš prijatelja?
Saj ti sploh ni treba sodit. Verjetno pa poznaš njuna načela in koliko jima pomeni iskrenost partnerja. Ni težko gledat svojega prijatelja, kako je goljufan iz dneva v dan? Ali pa ta občutek potešiš, ko vidiš drugega, kako se zadovolji preko plota?
Meni je to skoraj tako, kot da bi sodeloval v goljufiji. Kaj je tvoj razlog, da na goljufijo ne opozoriš prijatelja?[/quote]
Kako pa vem, da je goljufija? Niti ne vem, da tega ne počneta oba. Z njima se pač ne pogovarjam o njuni spolni praksi. Moja merila pa niso merila drugih. Je mar tako težko razumeti, da si ne želim urejati življenj drugih?
Ti več, kot do enega prijatelja še nisi prišel, a? Ali pa ne razumeš dvojine? 🙂
I rest my case.[/quote]
Tudi če nisem, še vedno bi bil boljši, kot vseh tvojih deset, ali kolikor jih že poznaš. Ti verjetno pravega prijatelja / prijateljico še spoznala nisi. To so samo neki poročeni znanci, s katerimi si se družila v otroštvu, danes pa zaradi družinskih in službenih obveznosti še komaj najdejo čas zate.
Meni je to skoraj tako, kot da bi sodeloval v goljufiji. Kaj je tvoj razlog, da na goljufijo ne opozoriš prijatelja?[/quote]
Kako pa vem, da je goljufija? Niti ne vem, da tega ne počneta oba. Z njima se pač ne pogovarjam o njuni spolni praksi. Moja merila pa niso merila drugih. Je mar tako težko razumeti, da si ne želim urejati življenj drugih?[/quote]
Razumem. Saj nisem rekel, da so tvoja merila enaka drugim. Predvideval sem, kot sem napisal, da se kaj pogovarjate med sabo o teh merilih in jih morda poznaš. Po tem takem je goljufija.
Saj tudi, ko se družiš z njimi, na nek način urejaš njihovo življenje. Se ti ne zdi? Če te prav razumem se bojiš “razdret” odnos, ki se itak že podira. Misliš, da bi ti bila kriva? Po moje ne.
V primeru, da poznaš njuna merila, ali pa vsaj od tistega, ki je varan, mu lahko mirno poveš. Če pa vara tudi drugi, si tudi tista, ki je bila prevarana, saj ti je povedala o merilih, ki očitno ne držijo. Če je prijateljica/prijatelj iskren, ti bo hvaležen, če ni, to ni tvoja stvar ali odgovornost.
Je pa en problem, pri tem. In to je, da potem pride do “boja” besed, ker ni nekih dokazov, v primeru, da tisti, ki vara tega ne bo želel priznat. Zato je treba bit res dobro prepričan (to zame pomeni videti na lastne oči), preden dregneš v kaj takega.
To bilo res nekaj ko bi o tem začel razmišljat tisti ki ga radi vtikajo drugam….
potem teh dilem in takih tem ne bi bilo,super ne
To bi bilo res najlepše da bi ga vsi vtikali le doma
kaj ko bi ti -enTip- naredil eno tako kampanjo s plakati in panoji — VTIKAJ GA LE DOMA —
mogoče bo še MON sponzor in vse te mone :)))
Pravijo, da če te nekdo ne vpraša za nasvet, mu ga tudi ne dajaj. Prijateljica te ni vprašala, kaj meniš o tem, ali bi jo njen mož lahko varal. Poznam primer žene, ki je varala svojega moža in se celo odselila k ljubčku. Po nekajmesečni vezi z ljubčkom, jo je ta nogiral in jo je mož vzel nazaj. Ljudje različno tolerirajo varanje. Eni se takoj razvežejo, razidejo, drugi pa še naprej vztrajajo v vezi. Ko bo čas, bo že izvedela. Če je pa tako naivna, da ne prepozna znakov varanja, ji ni pomoči in taka ženska bo ostala s svojim možem, ne glede na vse. Glede na to, da je bolj malo zvestobe v današnjih vezah, pa ti priporočam, da se ukvarjaš s svojim razmerjem, da ne bo tam začelo škripati.
Ženske, ki nimajo/te partnerja, ste pred varanjem zaščitene kot beli medvedi. 🙂
Sreča za vas, ker vam tako več časa ostaja za analize “varajočih”.. 😉
To je tratenje energije skozi analizo drugih, kar bi morali sami živeti.
Kor prvo je treba imeti parnerja, iz (večletnih) izkušenj spoznavati partnerstvo, potem pa dajmo vključevati še teorijo. Ni vse črno belo, ni vse enostavno, ni vse lahko, situacije so različne…
bela antilopa ;))
Forum je zaprt za komentiranje.