vem, da jo vara
Najboljši prijatelj mojega moža vara svojo ženo. Videla sem ga z ljubico med strastnimi poljubi in objemi, on mene ni videl. 100% sem da je bil on, ljubice pa ne poznam. Njegovo ženo poznam zelo dobro, saj se veliko družimo, tudi medve sami se veliko druživa. Imata tri otroke. Svojemu možu nisem povedala nič kar sem videla.
Kaj mi svetujete, naj ji povem ali ne?
Če bi bilo v obratni situaciji, npr. da bi ona videla mojega moža z ljubico, bi definitivno želela da mi pove.
x2
Kaj te brigajo druga življenja in kaj ta življenja počnejo…
Poskrbi da tvoj mož nima ljubice druge moške pa pusti pri miru 😉
Če želiš ohraniti prijateljstvo, ji ne povedat. Ona itak ne ve, da ti veš, da jo vara. Prav tako tudi ne moreš biti 100 % prepričana, da je ona njemu zvesta. Gre samo za to, da nje nisi videla z drugim, ni pa rečeno, da ga nima. So pari, ki tako živijo drug mimo drugega. Mislim, da je bolje, da skrbiš za svoje razmerje.
1. je.ba je vedeti stvari o drugih, ki tebe motijo … je pa pametno biti tiho.
2. a si ziher, da tvoj tudi kje ne lomasti, če sta si z ono tako blizu in moža taka frenda??? — ptiči istega perja skupaj letajo.
3. kaj pa če frendica ve / čuti — in sama s tem pač živi kot se ji izide??
farške in komunajzarske “špeckahle” so povsod naredile največ škode drugim!!
Točno to sem tudi sam imel v mislih.[/quote]
ti si kot premjerka – plagiator. — še Nicka nisi navedel ustrezno!! z zahtevami/načeli akademskega pisanja … ološ od nicka.
Si v nezavidljivi situaciji…
Nekaj let nazaj se mi je zgodila zelo podobna zgodba. Dolgoletnega partnerja najboljše prijateljice sem videla v objemu z drugo.
Kaj sem naredila?
Čeprav sem jo dobro poznala in nekje v sebi skoraj že vedela odgovor, sem nekega dne načela debato o varanju, o tem, če bi v primeru, da jaz nekaj vem, kar ona ne, rada slišala resnico. Po dolgem razmisleku “za” in “proti” sva se obe strinjali, da bi dali prednost resnici. Bili sva najboljši prijateljici, si zaupali praktično vse. To je igralo odločilno vlogo, da sem si sploh drznila preveriti, “kje je”..
Danes je srečno poročena z drugim in mi velikokrat pove, kako zelo mi je hvaležna, da sem ji prikrajšala marsikatero muko, ki bi najbrž sledila..
Seveda je to le moje mnenje in dejanje, ki ni nujno za univerzalno uporabo. 😉
če že kdo meni, da je treba delikventnost “spraviti na plano … naj to naredi v pogovoru s “hipotetično” situacijo.
npr. kao o skupnih daljnih (ne)znancih.
to je podobno kot, ali je naš otrok res tak, da je otroku znancev nekaj naredil … npr. odvzel devištvo … v ne ravno romantičnih okoliščinah ☺
Če je tvoja dobra prijateljica, ji vsekakor povej. Jaz bi težko živela s tem, da vem in bi ji to zamolčala. Če se že dec in njegova jeba delata norca iz nje, se ni treba tebi obrniti stran…Mogoče ji svetuj, naj bo sama bolj pozorna, naj ga kdaj skontrolira, kje se potika in ga bo sama dobila na delu in naj šele potem pride z besedo na dan. Saj ga bo hitro dobila, mobitel, služba, odsotnost, če bo vedela, ji bo takoj kliknilo in prisluhnila bo svoji intuiciji.
Če si opazila ti samo moški svetujejo, da ne povej. Meni se je zgodio enako, samo da sem bila an mestu tvoje prijateljice. Meni je moja prijateljica povedala, najprej mi je bilo hudi in sem jo nekja časa celo sovražila. Kasneje, ko sem bila tudi sama 100 procentna da ima prav, sem se odločila za ločitev. Ne vem kaj bi brez nje v teh momentih, ves čas ločitve mi je stala ob strani. Sedaj sem 2. poročena in neprimerljivo bolj srečna.
Jah, odvisno kako zelo blizu sta si, oziroma koliko ji ta prijateljica dejansko pomeni. Če se gre za osebo s katero se dobivata enkrat na mesec na pijački, potem se je logično brezveze vtikat v njen private life. Če se pa družita vsak dan tudi po več ur in ji molči o tem, to je pa čisto nekaj drugega.
Velika večina žensk, ki odreagirajo na način, ki si ga opisal, se kasneje tolče po glavi, češ: “Le zakaj ji nisem verjela???” Tudi, če navzven pokaže, da ji ne verjame, se v njej vseeno pojavi črviček dvoma(“Kaj pa če?”), zato opazi vedno več indicev (no, odvisno od tega, kako spreten manipulator je njen mož in kako zelo si ženska zatiska oči), na koncu pa jo – poleg prevare same – prizadane še to, da so vsi vedeli…
Ko sem bila najstnica, sem si predstavljala, da je povedati za prevaro nekaj tako samoumevnega, kot nekomu povedati, da ima špinačo med zobmi ali odpeto zadrgo, pa sem enkrat, ko sem znanki povedala, da jo njen fant vara, doživela prav tak napad, češ da ji ne privoščim, da bi bila srečna, da ji želim prevzeti fanta, da sem hinavka in lažnivka (pa pustimo to, da se mi je čez eno leto opravičila in priznala, da sem imela prav). S tem je ključno vplivala na to, da sem vzpostavila nekakšno pravilo, komu povedati, komu pa ne.
Imam tri res dobre prijateljice, za katere vem, da bi jim povedala, če bi jih njihovi partnerji varali. In zanje vem, da bi mi verjele, saj me dovolj dobro poznajo, da vejo, da jim ne bi lagala ali podajala nepreverjenih govoric, znankam ali ženskam, ki jih poznam samo na videz, pa ne bom šla razlagat, čeprav bi njihove fante recimo večkrat z drugo ali drugimi videla…
Res je. Ampak ljudem ne moremo prepovedati, da bi bili neumni. 🙂
Se pravi, če zaposleni v firmi opazi, da njegov direktor načrtno izčrpava firmo, naj bo raje tiho, ker bo s špecanjem naredil več težav kot direktor?
tipično žensko mišljenje in vprašanje…
To je približno takšno vprašanje kot da bi se jaz vprašal kakšne prijatelje si moja punca izbira ker KADIJO jaz pa to sovražim?
najboljši prijatelj je nekdo s katerim se počutiš dobro in mu zaupaš, kaj pa on dela z svojo ženo pa ni tvoj problem… vsaj pri moških je tako, če pa ti izbiraš prijatelja na podlagi 241242314 kriterijev pa lep pozdrav morda jo nekoč najdeš (ali ga)
butasto vprašanje na kvadrat
Forum je zaprt za komentiranje.