V katerem poklicu najdemo najbolj urejene ženske?
Verjamem, da to misliš. Le da še vedno ne razumem, kje si videla etikete s strani “ne nosim petk”. Če prav razumem, je zaradi tega prišlo do “prerekanja”. Saj nihče ni napisal, da je bilo mišljeno kako drugače.
Sicer pa je enTip priznal, da se je nerodno izrazil.[/quote]
Marko, do prerekanja? Pač mnenja niso usklajena. In če nekdo napiše, da je zdaj zrel in ne nosi več petk in nima več črenega nagona… lahko jaz iz tega preberem ‘vsak, ki dela to tako, je tak in tak’.
Kar se pa sporočilnosti tiče je pa takole; sporočilo je pravo takrat oz. doseže namen, ko ga ‘poslušalci’ razumejo. Drugače pač ni sporočilne vrednosti. In z dodatnim posmehovanjem je moje prvo razumevanje le potrdila. Smešno je le v toliko, da mi nekdo ponuja ogledalo, ker so meni boljša jabolka od hrušk, ko so pa vendar hruške veliko bolj sladke. 🙂
EnTipova izjava nima ničesar s tem ob kar sem se dregnila.
Japkica, meni se zdi, da ti etiketiraš. Jaz sem napisala, da ne sledim črednemu nagonu, ker sem zrela. Napisala sem kaj jaz nosim in zakaj tako nosim. Nisem pa sploh omenjala kaj drugi nosijo in kaj ne.
Če en tipček pravi, da mora ženska to nosit. Sem pač napisala, da sem zrela in da ne sledim črednemu nagonu. Če bi sledila tistemu MORA, bi se smatrala, da nisem zrela.
Kapiš?
Tudi jaz sem zrela in tudi jaz ne sledim črednemu nagonu, hkrati pa s tem ne povezujem višine oz. nižine petk. Če povzamem… sem namreč ravno iz kosila; v celi ‘čredi’ sodelavk sem bila samo jaz v visokih in udobnih petah.
ps; Nisem naročena na Cosmo, nekaj sodelavk pa ja.
Verjamem, da to misliš. Le da še vedno ne razumem, kje si videla etikete s strani “ne nosim petk”. Če prav razumem, je zaradi tega prišlo do “prerekanja”. Saj nihče ni napisal, da je bilo mišljeno kako drugače.
Marko, do prerekanja? Pač mnenja niso usklajena. In če nekdo napiše, da je zdaj zrel in ne nosi več petk in nima več črenega nagona… lahko jaz iz tega preberem ‘vsak, ki dela to tako, je tak in tak’.
Kar se pa sporočilnosti tiče je pa takole; sporočilo je pravo takrat oz. doseže namen, ko ga ‘poslušalci’ razumejo. Drugače pač ni sporočilne vrednosti. In z dodatnim posmehovanjem je moje prvo razumevanje le potrdila. Smešno je le v toliko, da mi nekdo ponuja ogledalo, ker so meni boljša jabolka od hrušk, ko so pa vendar hruške veliko bolj sladke. 🙂
EnTipova izjava nima ničesar s tem ob kar sem se dregnila.[/quote]
Jaz sem jo že v prvo razumela, da ni bila nezrela zato, ker je nosila petke, ampak ker jih je nosila zato, da je lažje pripadala modnim normativom vrstnic, se pravi, da sam podatek, da nekdo nosi petke, še ni merilo za ne/zrelost.
Japkica, bi rekla, da ti etiketiraš ljudi. Iz tvojega posta na začetku je razbrati, da smo tiste, ki ne nosimo petk neumne. Namignjeno je že tako, češ kako vemo kake so petke, če jih ne nosimo.
Torej je videt,d a smo neumne.
Nisi pa razmislila, da smo mogoče probale in to ugotovile. Da nismo neumne, da bi kar tako flancale nekaj, česar ne poznamo.
To pa je etiketiranje. Jaz sem ga tako razumela.
Narobe sem se izrazil tukaj:
Ženska mora znat hodit v petkah in mora jih kdaj tudi obut. Ni potrebe vsak dan. Enkrat balerinke drugič petke, tretjič športni copati… K različnim priložnostim različna obuvala, tako kot garderoba in lak za nohte in makeup…
In Japkica je lepo razjasnila…
Vse drugo je le tvoj tipičen način “podjebavanja”[/quote]
Če vidiš podjebavanje, ga prosim citiraj, ker zdaj ne vem, kaj imaš v mislih. Mene je le zmotilo, da ko je Japkica obsodila etiketiranje, sam pa ga nisem videl in sem prosil, če ga pokaže. Napisala pa je samo nekaj v stilu “tam imaš, poglej si”. Ti si vsaj citiral. Vendar tisto zame ni etiketiranje. Etiketiranje bi bilo, če bi napisala, da se Japkica oblači tako, kot narekuje Cosmo. Pa tudi tega ni nihče napisal. Jaz osebno verjamem, da nekoga lako petke žulijo, drugega pa ne ali pa ga to ne moti. Gre samo za en nesporazum, po moje.
Vse, kar ti jemlješ kot podjebavanje, pa je hec, ravno zato, ker se meni zdi, da vem za kaj se gre, drugi pa ste se takoj postavili v vlogo nekih žrtev.
Res je, lahko prebereš. Ampak to, kar ti prebereš, ni ona napisala. Obosjaš jo za nekaj, kar ni napisala in to je mene zmotilo. Jaz pa lahko iz tistega preberem le to, kar je napisala, vse ostalo pa dvomim, da je res. Nepošteno in krivično se mi zdi ljudi obsojat zaradi lastne prepričanosti v nekaj, kar ni nujno da sploh obstaja oziroma v neko lastno negotovost.
Jaz pa lahko recimo iz tistega “problematičnega” preberem, da je le vesela, ker se je znebila občutka, da mora nositi nekaj, kar je zapovedano, modno in da sedaj lahko nosi tisto, kar ji paše in se poleg tega še dobro počuti.
Forum je zaprt za komentiranje.