V katerem poklicu najdemo najbolj urejene ženske?
Če se to navezuje na omenjene poklice, ok, drugače pa se s tem ne strinjam. Od mojih moških ni niti en imel niti ene obleke s kravato, pa tudi sama v življenju nisem nosila petk. Sem zato neurejena? Ne bi rekla. Lena pa še manj. 🙂
Zame urejenost nima veze z neudobnimi oblačili. Sem štejem petke, kravate, ozka, prekratka oblačila, make up..[/quote]
Meni pa so ene najbolj neudobnih oblačil pretesne, trde kavbojke (smatrane so za eno najudobnejših oblačil) in ostale neelastične hlače, po možnosti z nizkim pasom. Tudi zdravniki jih navajajo kot vzrok ginekoloških težav, kot je pretiran izcedek. Kakšne elastične obleke in krila so mi veliko bolj udobne.
Če se to navezuje na omenjene poklice, ok, drugače pa se s tem ne strinjam. Od mojih moških ni niti en imel niti ene obleke s kravato, pa tudi sama v življenju nisem nosila petk. Sem zato neurejena? Ne bi rekla. Lena pa še manj. 🙂
Zame urejenost nima veze z neudobnimi oblačili. Sem štejem petke, kravate, ozka, prekratka oblačila, make up..[/quote]
Meni pa so ene najbolj neudobnih oblačil pretesne, trde kavbojke (smatrane so za eno najudobnejših oblačil) in ostale neelastične hlače, po možnosti z nizkim pasom. Tudi zdravniki jih navajajo kot vzrok ginekoloških težav, kot je pretiran izcedek. Kakšne elastične obleke in krila so mi veliko bolj udobne.[/quote]
Ne razumem, čemu bi kdorkoli sploh nosil nekaj, kar tišči, je pretesno, neudobno, trdo, po vrhu še nezdravo.. Videz res odtehta to trpljenje? Meni nikoli in nikdar.
V NUK-u in univerzitetni imajo take plače. Na to sem mislila. Dobro, jaz sem pač odprla temo o urejenosti in dala primer, o delu politikov razpravljam kje drugje.
Pod urejenosti nisem mislila šminke in razgaljenosti, daleč od tega. Lepo pa mi je, da se ženska obleče tako, da je že od daleč videti ženska. Široke kariraste srajce, ostale unisex obleke in plavuti namesto čevljev pač ni ženstveno oblačenje zame in s tem tudi ne urejeno. In če se ženska, ki je finančno zmožna, ne zna obleči drugače kot tako oziroma se ji ne da poskrbeti vsaj za minimalno urejetnost, mora biti tudi drugale precej šlampasta.
Urejenost je odvisna tudi od situacije. Tudi ženska v lepi, čisti trenirki in luštnih supergicah je zame urejena.[/quote]
1. V NUKu in univerzitetni? Katera pa je univerzitetna? Misliš to vse knjižnice, ki so v okviru univerze? No sanjaj ti o takih plačah v teh knjižnicah.
2. Nisem ne v NUKu in ne v ostalih knjižnicah opazila, da bi bile knjižničarke neurejene. Sicer pa za neobiskoavalce NUKa: v NUKu je ogromno knjig v skladišču, kamor jih je treba it iskat. Isto velja za marsikatero knjižnico na faksih. Vemo kaka so skladišča. Torej knjižičarke morajo tudi kaj delati, tudi v skladišču. Ne samo paziti na svoje petke in majčke in make-up. Vseeno pa še nisem opazila, da bi bila katera neurejena.
No se ti vidi, da ne hodiš kaj veliko po knjižnicah:
NUK – Narodna univerzitetna knjižnica
UKM – Univerzitetna knjižnica Maribor
S tem, da izrekam vse pohvale knjižničarkam v Mariboru, ker so prijazne. V NUK-u pa res s svojo zagrenjenostjo, aroganco in sitnobo niso za nikamor – njihova obleka je še najmanjši problem.
Mene tudi nekaj zanima.
Kako tiste, ki nikoli ne nosite petk veste, da so čevlji s petami tako zelo neudobni?
Sama jih nosim in je povsem odvisno od čevlja ali je udoben ali ni. Imaš čevlje s petami, v katerih lahko preživiš dan ali pa plesno noč in niso prav nič ne udobni, lahko pa imaš tudi čevlje s povsem nizko peto ali brez nje, pa so neudobni, kot sam hudič.
Ha, ha, nisem še imela tipa, ki bi želel petke za v posteljo. Ampak, če bi mu bila to želja pa bi se tudi dalo uresničit. Raje tako kot pa, da bi želel, da grem v službo v petkah ali pa ne vem v gledališče v petkah.
Kar sem dosedaj s petkami eksperimentirala je bilo obupno. Pač tam v mladih letih misliš, da moraš početi to, kar počno vrstnice.
Mi na kraj pameti ne pride se it mučit s pektami v gledališče.
S petkami sem eksperimentirala, ko sem bila še mlada in nezrela. Takrat sem pač skušala se tako napravljat kot vrstnice. Da ne bi preveč izstopala.
Zdaj pa se oblačim in obuvam tako kot mi je udobno. Zdaj sem že zrela ženska. Ne sledim več nasvetom Cosmpoolitana.
Oh ja, 100x prežvečena tema na MONu. Kdo pravi, da MORA?
Edino v službi mi lahko zapovedujejo kaj moram delat. K sreči pa nimamo predpisano kaj MORAM obleči in obuti.
Tako, da ne uporabljam ne petk, ne laka, ne šminke. Nikoli. IN kaj zdaj? Me boste dali na grmado?
Smešno je, če kdo reče, da to MORA ženska nosit, uporabljat. Le zakaj MORA?
Bo zdaj spet napisanih 100 postov na temo, da ženska, ni ženska, če ne nosi petk, če ne uporablja šmink?
Nima smisla. Ta tema je bila že tule gor 100x obdelana.
@ne nosim petk v tej temi si ti tista, ki lepiš etikete nezrelosti in nevemčesaševsega za tiste, ki se ne nosimo tako kot ti.
Ocenjevati človeka po oblačilih in obutvi je skrajno nezrelo. Pa ni važno v katero smer.
Oh ja japkica. Če si se našla v tem, potem že drži.
Samo jaz sem napisala, da se jaz zdaj nosim tako kot meni paše in na tako kot to zahtevajo MON smernice recimo. Če se smatrate tisti, ki počnete kontra kot jaz, za nezrele. Ste se za take sami označili. Jaz nisem nikogar tako označila.
Napisala sem le, da sem bila nekoč nezrele, zdaj pa sem zrela.
Forum je zaprt za komentiranje.