Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek V Avstrijo sem prišla delat ne pa TRPET

V Avstrijo sem prišla delat ne pa TRPET

Pa tudi če je tako, saj v Avstriji ni samo hotelirstvo in fizična dela. Ko imaš neko znanje, ki ga rabijo, se pa zgodba obrne. 3/4 Maribora dela v Avstriji. Ni u ludilu ne bi sprejeli službe v Sloveniji, pa bi jo dobili tik-tak.
[/quote]

Večji del so zaposleni v gradbeništvu in hotelirstvu iz MB, kakšen tudi kot bolničar, oskrba za starejše…. In se konča. V lidl pa ne grejo, ne vem zakaj..

Večji del so zaposleni v gradbeništvu in hotelirstvu iz MB, kakšen tudi kot bolničar, oskrba za starejše…. In se konča. V lidl pa ne grejo, ne vem zakaj..
[/quote]

Tisti, ki ne znajo jezika in ne poznajo zakonov. Isto je s črnci v Španiji in v Italiji. Brez znanja jezika in brez poznavanja svojih pravic, ne moreš priti v trgovino, bencinsko črpalko, pošto, banko ali za tajnico.
Priganjači sužnjev se izogibajo ljudi z znanjem.

Tisti, ki ne znajo jezika in ne poznajo zakonov. Isto je s črnci v Španiji in v Italiji. Brez znanja jezika in brez poznavanja svojih pravic, ne moreš priti v trgovino, bencinsko črpalko, pošto, banko ali za tajnico.
[/quote]

Birokratske službe so strogo rezervirane za domačine. Delati morajo kot živina, to je pravilo za priseljence, ker boljših del za njih ni. Zakoni ne koristijo. Ker imaš na izbiro premalo. Skoraj nič. Se pa gnetejo tudi za sobarice, zato bodo normative se povišali. Polovica jih bo pokrepalo, gospodar določi koliko in kdaj.

[/quote]

Drzavna podjetja in tudi nekatera privatna zaposlujejo izkljucno drzavljane At. Nacionalnost ni pomenbna, pac pa drzavljanstvo. V trgovini (ne vseh), na pumpah,… pa delajo tudi nedrzavljani, seveda z ustreznim znanjem jezika.

Drzavna podjetja in tudi nekatera privatna zaposlujejo izkljucno drzavljane At. Nacionalnost ni pomenbna, pac pa drzavljanstvo. V trgovini (ne vseh), na pumpah,… pa delajo tudi nedrzavljani, seveda z ustreznim znanjem jezika.
[/quote]

Marija E dela v trgovini z gradbenim materialom. Je povedala v drugi temi.

Marija E dela v trgovini z gradbenim materialom. Je povedala v drugi temi.
[/quote]

Ja saj vem, saj nisem nic drugace napisala. Recimo v Hoferju zaposlijo iskljucno drzavljane, mislim da v Lidlu tudi, v Spar, Muller nimajo teh pogojev, pa se marsikje ne, vecina nima tako toga pravila. Torej Slovenka, Bosanka, Madzarka,… z At drzavljanstvom lahko dela kjerkoli, odvisno od izobrazbe…

huh, ta tema deluje zelo realno, ja pa dobra vrtorica, da je takoj dala odpoved, če je bil dogovor drugačen, mislim, da tega ne bi naredilo ene 90{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} tistih, ki bi prišli to delat, pa nima veze al je moški al ženska in bi ziher vztrajli vsaj en teden. Me pa spominja ta scena na novonastale podjetnike po razpadu juge, na teh prostorih, ki so prišli do nekega bogastva, podjetij z poštenim al nepoštenim delom in tej biznismeni so imeli preprosto logiko, vizijo, čimprej kupit merđko, bmw, audija za 30…..50 ++jurjev, svoje delavce pa pustiti tri mesece brez plače ožgane od sonca na gradbišču, jeba je ta balkanska natura.
Drugač pa, za sobarce ni problem nikjer na svetu, če ne bo hotla al pa mogla ena delat, narediti dela, bodo za to delo takoj kandidirale tri nove kandidatke iz bolj revnih držav, ki jim je to start za kakšno boljšo službo v bodoče v obljubjeni deželi samo, da se rešijo damačega siromaštva.
Včerej se je jankovič po radiu hvalil, da se v Ljubljani gradijo hoteli s skupaj 1000 novimi sobami, tako, da za sobarce ni zime za eskime in pametno bi bilo, da bi sobarice imele svoj sindikat.

Ampak potrpeti pa tudi nisi pripravljena popolnoma nič. Niti več kot en dan nisi zdržala, zamisli se malo nad sabo, ker na tak način ne boš prišla daleč.

Ja saj vem, saj nisem nic drugace napisala. Recimo v Hoferju zaposlijo iskljucno drzavljane, mislim da v Lidlu tudi, v Spar, Muller nimajo teh pogojev, pa se marsikje ne, vecina nima tako toga pravila. Torej Slovenka, Bosanka, Madzarka,… z At drzavljanstvom lahko dela kjerkoli, odvisno od izobrazbe…
[/quote]

V At je ogromno ljudi Slovencev, ki živijo v slo in delajo v at tudi v drugih branzah. Pri nam 2 sefici od 4, Slovenki. V vsaki trgovini kak Slovenec, Primark npr skoraj vse. Računalničarjev en kup. Po pisarnah,skoraj v vsaki en Slovenec. Da se o medicinski stroki sploh ne pogovarjamo, pa ne o negovalkah. Načeloma Slovenci začnejo z lažjimi deli, da se naučijo jezika, potem hitro drugam. Za fizična dela so trenutno aktualni Hrvati, jih skoraj raje vzamejo kot Slovence. Sicer pa minimalna avstrijska plača v branzah, kjer ne potrebuješ izobrazbe, ni veliko nižja kot pri nam. Če seveda k naši 670e prištejes malico in prevoz, dodatke, ki jih v at seveda ni, in odštejes bencin ter davek, ki ga moraš plačati v slo. Mesečno mogoče 100-200e. V bistvu Slovenci v teh delih vztrajajo večina zaradi otroških dodatkov in novega bonusa ter bozičnice. Če se to ukinjeno, je v slo boljše.

Zdržala? Kaj natančno, bi po tvoje MORALA zdržati??!

[list][/list]Tuširanje z ledeno vodo?! (Probaj, sam doma!)
[list][/list]Prehranjevanje z ostanki drugih-gostov? (Pojdi v restavracijo, pa prosi za hrano, ki so jo drugi pustili na krožniku!)
[list][/list]Spanje brez zaklenjenih vhodnih vrat? (Zvečer ne zaklepaj vrat- spi z odprtimi!)
[list][/list]Lokacijo 1 km (bogu izza nogu)?
[list][/list]Nižjo plačo, kot je bilo dogovorjeno? (Delaj za več, dobi pa manj!)
[list][/list] Samo eno prosto nedeljo na mesec (ne na teden)? (Delaj cel mesec z enim dnem prosto)
itd, itd, itd…

Kar hrabro- ZDRŽI!

Meni je povsem DOVOLJ tolerance, iskanje opravičil in dajanja na svoja pleča več kot zmorejo nositi! Da bodo drugi služili pa roke v žep držali, jaz pa se bom lomila in žrtvovala.
Tega filma je pri meni KONEC!

[/quote]

Ti so kot je povedala Marija Elena zredli za inšpekcijo.

Še tole-moj zadnji post.

Zanimiva mentaliteta!
Kako, da nisi napisal-a, kako je lahko lastnica hotela oz. delodajalka takšna, da ne POSKRBI za:
-toplo vodo?!
-za varnost svojega kadra? Ima prekleto visoke dobičke, nima pa 10€ za kljuko in 3 ključe?
(zamisli si, da bi me nekdo okradel, napadel ali celo umoril?! To bi bila takšna tožba, da bi lahko zaprla svoj dragi hotel!)
-za normalne obroke?
-za WC, papir?
-za poštenost- dogovor je dogovor (ne pa fige v žepu)
-in vse ostalo (se mi res ne da več ponavljat)

To je problem nas slovencev, VEDNO smo mi krivi, vedno je nekaj z nami narobe…potrpi, potrpi, zdrži…zakaj pa AVSTRIJEC ne potrpi, ne zdrži?!

Preveri malo svojo samozavest in samopodobo! Zakaj bi jaz morala biti žrtveno jagnje?! ZAKAJ?
V hotelu od lastnice mož je bil 10 ur z rokami v žepu-lahko bi recimo popravil ključavnico v tisti stavbi 1 km away, pa jo ni?!!! Od dolgega časa ni vedel, na kateri zid se na nasloni! Delo pa ni videl, ni ga niti za sekundo spreletelo, da bi bilo pametno kaj narediti- za varnost drugih..ni čutil nobene OBVEZE in nobene POTREBE!!

[/quote]

To je posledica križanja z ustaši. Kar preverite malo koliko ustašev je na Gradiščanskem. Potem pa še Turki in kdo ve kakšna raja se je križala z Nemci. Avstrijci so Nemci, samo ne vsi. Nekateri so križanci. Nekateri Nemci so tudi lopovi in nekateri Nemški Turki so tudi pošteni. Povsod najdemo lopove.

Ne pusti se jeziti, vidiš, da se ona dela s tebe norca, razen če ne zna brati, kaj si doživela, ali je pač tudi sama kakšna vsekana izkoriščevalska bosanka, saj Slovenska ne bi tega Slovenki pisala, mi nismo taki, upam trditi, da smo najboljši ljudje od vseh republik bivše juge.

Tu imaš (pravo) skupino Slovenci v Avstriji na FB, kjer se lahko pridružiš in izveš za boljša dela, saj veliko razlagajo tudi o delu v Avstriji, kje se išče, o firmah in odnosih v firmi in tudi o samem delu v vseh podrobnostih, velikokrat, tako da, kjer te v Avstriji sprejmejo, ti le glej nas,e da boš v drugo pamet o izbrala! Nikar si te izkušnje ne štej kot odločilne, ker si samo imela smolo, to so kazniva dejanja, ta dan si delala za kriminalce, tako zdaj pa glavo gor, postavila si se zase in pakiraj nazaj v Avstrijo na boljše delo, pogumno, kot vsi! Dopade se mi tvoja odločnost, pravičnost, da si se zase postavila in šla. Sama bi na tvojem mestu zahtevala še ureditev razmer!

https://www.facebook.com/groups/432291926872441/

Prepričana sem, da se boš čez čas pohvalila, da si uspela in da si zadovoljna, služiš denar v Avstriji in ti dobro gre, vsaj sezonsko se gor splača delat in tam bivat. Dobiš prijatelje. Najboljša je Tirolska, povsod drugje je več trpljenja.

Mislim, odnosi in delovne razmere so najbolje na Tirolskem, sobarice na 2000 m višine ki tm stanujejo in delajo 6 dni v tednu, so plačane po 1600 eur neto, posebno kak zimski turizem, če znaš tekoče 2 tuja jezika, te vzamejo za recetprko tudi brez izkušenj, če si le prijazna in nasmejana, dobro je pa tudi na Dunaju, pa spoštovanje je še kar, toda drago življenje in nizka plača, najslabši so odnosi šefov in šefičev tam do Graza, Štajerska, Koroška, to je pravi ološ in nr hodi raje, da si ne uničiš hrbtenice in živcev.

S temi jodllarji je povsod isto

Ne pusti se jeziti, vidiš, da se ona dela s tebe norca, razen če ne zna brati, kaj si doživela, ali je pač tudi sama kakšna vsekana izkoriščevalska bosanka, saj Slovenska ne bi tega Slovenki pisala, mi nismo taki, upam trditi, da smo najboljši ljudje od vseh republik bivše juge.

Tu imaš (pravo) skupino Slovenci v Avstriji na FB, kjer se lahko pridružiš in izveš za boljša dela, saj veliko razlagajo tudi o delu v Avstriji, kje se išče, o firmah in odnosih v firmi in tudi o samem delu v vseh podrobnostih, velikokrat, tako da, kjer te v Avstriji sprejmejo, ti le glej nas,e da boš v drugo pamet o izbrala! Nikar si te izkušnje ne štej kot odločilne, ker si samo imela smolo, to so kazniva dejanja, ta dan si delala za kriminalce, tako zdaj pa glavo gor, postavila si se zase in pakiraj nazaj v Avstrijo na boljše delo, pogumno, kot vsi! Dopade se mi tvoja odločnost, pravičnost, da si se zase postavila in šla. Sama bi na tvojem mestu zahtevala še ureditev razmer!

Prepričana sem, da se boš čez čas pohvalila, da si uspela in da si zadovoljna, služiš denar v Avstriji in ti dobro gre, vsaj sezonsko se gor splača delat in tam bivat. Dobiš prijatelje. Najboljša je Tirolska, povsod drugje je več trpljenja.
[/quote]

Veš da

Bo zasluzla se več 0

[/quote]

Saj ni res. Jaz poznam cel kup ljudi iz različnih poklicev, ki so gor. Nekateri za multinacionalke bogovsko služijo.

V Avstriji se place gibajo glede na nadmorsko visino. Torej na 2000m dobi sobarica 1600 eur, na 3000m 2100 eur itd. Najbolj se splaca delo sobarice na visini 4000m vendar tja gor pelje samo zicnica.

[/quote]

Pismo rosno, kako je lepo prebrat, ko človek človeku da spodbudo in ga podpira. Dober nasvet si ji dala. Jaz tudi verjamem, da bo avtorici uspelo. Takšni kot sta vidve z avtorico prav privoščim uspeh.
Imata glavo na pravem mestu in pa hrbtenico!

Kurc bi vas moral vse prislinjence zapret v taborišče.
Rusinje pa pod luč. Za drugo niso. Poceni prostitutke.

Verjamem avtorici posta vse.
Nas imajo za budale pa še kaj več od tega.

Take lastnike Slovence bi bilo treba prijaviti preizkovalni policiji, ker obstaja možnost, da je bila kraja družbenega premoženja v sloveniji. Kaj če je Hilda v ozadju.

Da si objavila tako obsiren clanek, so ti morali mastno placat, kaj.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close