Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek V Avstrijo sem prišla delat ne pa TRPET

V Avstrijo sem prišla delat ne pa TRPET

Preberi še 1x njen uvodni post.
Odšla je natanko drugi delovni dan, ko naj bi ji lastnica rekla, da si mora kupiti uniformo, torej ostalih sobaric ni mogla spraševati “vsak večer”.
Bo šlo?

Sicer pa se tale avtorica, ki odpira teme z izmišljenimi zgodbicami, vedno zgubi v naslednjih postih, ko se tema vleče nekaj dni in očitno pozabi, o čem natanko je nakladala na začetku zgodbe. Zeh zeh.
[/quote]

Ne more nakladat avtorica. Opisano je vse točno, če pa mogoče kdo je, ki provocira, ne vem, tudi če provocira je vse resnično, resničnih je tudi veliko postov, ki so jih komentatorji napisali.

Delo v At je za ubiti človeka celega. Ko ljudje to postanejo, pa z njimi nimaš več kaj debatirat, saj so ozkogledni, zabito indoktrinirani v živino brez čustev.

Tudi jaz ne bi šla za čistilko. Trgovina z gradbenim materialom je nekaj povsem drugega. Viličar in prijazni sodelavci. Delo čistilk je za Bosance.

Ej glupača, ta cajt k sikaš tlelele, bi se lahko pri najbližjem šlosarju npr švasat učila, pa ti dela nikoli ne bi zmanjkalo.

Svojo izkušnjo sem napisala z najbolj iskrenimi nameni, da se DRUGI (torej, VI, ki berete, ki sanjate o Avstriji), ne boste nasankali, da ne boste trpeli, da ne bodo hodili po vas!!

ZA VAS!

Sama sem svojo kalvarijo dala skozi…na vas pa je- da si sami probate!

S svojo izkušnjo sem postavila znak STOP. Ampak tako kot na cesti, vedno se najdejo bedaki, ki STOP znak spregledajo, ga zanikajo ali ga preprosto ne želijo videti. Vse do njihovega lastnega tragičnega konca.

LP

Ne more nakladat avtorica. Opisano je vse točno, če pa mogoče kdo je, ki provocira, ne vem, tudi če provocira je vse resnično, resničnih je tudi veliko postov, ki so jih komentatorji napisali.

Delo v At je za ubiti človeka celega. Ko ljudje to postanejo, pa z njimi nimaš več kaj debatirat, saj so ozkogledni, zabito indoktrinirani v živino brez čustev.
[/quote]

To pa ne drži. Vsa stanovanja imajo priseljeni, tudi na listi za stanovanja so v prednostnem vrstnem redu, tako da ne ostane za domačine ničesar. V SLO je ogromno blokovskih naselij, vsa so od tujcev. Torej imajo ogromno in so dobili ogromno proti nam domačinom, ki nismo dobili ničesar. Stanovanje v Lj, poglej si cene trisobna so po 300 do 400 tisoč evrov in so jih tujci dobili skoraj zastonj in da ne govorimo o neprofitnih stanovanjih, vsa so od tujcev. Tujci so zasedli tudi delovna mesta v Js in Ju, in to zelo dobro plačana delovna mesta, o katerih se lahko v tujini samo sanja. V tujimi tujec v Ju delovnega mesta sploh ne more dobiti, nima osnovnih sans. Niti pomisliti ne sme na tako delovno mesto, če ni kak hudo priznam strokovnjak.

Kar delajo pa v gradbeništvu s tujci, delajo pa to južnjaki z južnjaki. Vsa ostala delovna mesta so enako tretirana za vse, za domačine in za tujce pri nas imajo po zgoraj navedenem veliko več privilegijev tujci, kot domačin in zato, da te ne slišim s takimi.

Tujci pokupijo tudi ogromno bajt v Slo, se pravi, da jim gre briljantno boljše, kot v zasrani At, Deutcsland, Švici itd… Pri nas lahko izkoristijo tujci tudi vse socialne transferje, vse imajo brezplačno od vrtca do šole, do zdravstva, v tujini precej drugače piskajo, kar zadeva subvencije in bivanje. Sedaj pod opa, ne govorim o migrantih, ki prihajajo pod Angelo, ker so spet v drugačni poziciji.
[/quote]

A res? V gradbenistvu… recimo Hilda Tovsak, Ivan Zidar,… Juznjaki? Ne samo juznjake tudi Slovenijo so pokradli.
Tvoji spisi kazejo kdo je tu najvecji fasist. Vsi te motijo, vse okrog tebe…

A res? V gradbenistvu… recimo Hilda Tovsak, Ivan Zidar,… Juznjaki? Ne samo juznjake tudi Slovenijo so pokradli.
[/quote]

V Avstriji imamo učinkovito inšpekcijo in takšni delodajalci kmalu odpadejo.

Lepo domišljijski spis, vsaj kar se resničnosti TVOJE izkušnje tiče.

Namreč, pozabila si, da si v uvodnem postu napisala, da si delala natanko en (1) dan ter že naslednje jutro lastnici dala “odpoved”, v tem postu pa nakladaš, kako si ostale sobarice spraševala vsak večer, ahahaha.
[/quote]

Jaz sem razumela, da so bile one (sobarice) enako, vsak večer, bolj ali manj utrujene..Da jih je to avtorica vprašala..in da se telo ne navadi. Ne vem, v čem je problem, če te tema ne zanima, pač ne bereš, ne da se vtikaš v vsako vejico.

Jaz sem razumela, da so bile one (sobarice) enako, vsak večer, bolj ali manj utrujene..Da jih je to avtorica vprašala..in da se telo ne navadi. Ne vem, v čem je problem, če te tema ne zanima, pač ne bereš, ne da se vtikaš v vsako vejico.
[/quote]

Prijavit inšpekciji.

[/quote]

Hvala da si delila izkušnjo. Si pa dokazal, da balkanec na more iz svoje balkanske kože in kamorkoli bo prišel, bo naredil balkan. Žalostno a resnično.

V tej slovenski je združeno najslabše. Nemška disciplina in strogost ter balkanska lopovščina. fuuuuj

Hvala da si delila izkušnjo. Si pa dokazal, da balkanec na more iz svoje balkanske kože in kamorkoli bo prišel, bo naredil balkan. Žalostno a resnično.

V tej slovenki, lastnici je združeno najslabše. Nemška disciplina in strogost ter balkanska lopovščina in nategovalnost. fuuuuj

V Avstriji imamo učinkovito inšpekcijo in takšni delodajalci kmalu odpadejo.
[/quote]

Ja pri plačilu so striktni na inšpekcijskih uradih, kot so pri nas. To nima veze z ubijalskim delom, pa odnosi za priseljence itd

[/quote]

Preveri še enkrat. Ne moti me nihče, seveda so pa prisiljenci v Slo vsi s stanovanjskimi in socialnimi privilegiji, dejstva so taka, kot so napisana.

[/quote]

Jaz verjamem, da je tvoja zgodba resnična, ne vem pa, s kakšno pravico odvračaš druge od dela v Avstriji, pri normalnih delodajalcih? V Avstriji je cel kup Slovencev, ki so s službami zelo zadovoljni. In s kakšno pravico upaš reči, da kot delavec v Avstriji nisi zaščiten, če pa delodajalke niti prijavila nisi? Kdo te bo potem zaščitil? Sveti duh?
Normalno, če pograbiš službo pri prvem delodajalcu, o katerem se niti pozanimaš ne (si samo nasedla njeni verziji), je pač velika verjetnost, da naletiš na mino. Se zgodi. Ne vem pa, kaj ti je Avstrija tukaj kriva? Take delodajalce imaš po vsem svetu. V Nemčiji, Švici, povsod. Brez prijav jim tudi nihče nič ne more.

Jaz verjamem, da je tvoja zgodba resnična, ne vem pa, s kakšno pravico odvračaš druge od dela v Avstriji, pri normalnih delodajalcih? V Avstriji je cel kup Slovencev, ki so s službami zelo zadovoljni. In s kakšno pravico upaš reči, da kot delavec v Avstriji nisi zaščiten, če pa delodajalke niti prijavila nisi? Kdo te bo potem zaščitil? Sveti duh?
Normalno, če pograbiš službo pri prvem delodajalcu, o katerem se niti pozanimaš ne (si samo nasedla njeni verziji), je pač velika verjetnost, da naletiš na mino. Se zgodi. Ne vem pa, kaj ti je Avstrija tukaj kriva? Take delodajalce imaš po vsem svetu. V Nemčiji, Švici, povsod. Brez prijav jim tudi nihče nič ne more.
[/quote]

V vseh hotelih je isto, v gradbeništvu so pa tudi težja dela kjer se dela cele dneve, mrbit so odnosi mal boljši v gradbeništvu, ne silte ljudi v te izkoriscevalske greznice nikoli.

V vseh hotelih je isto, v gradbeništvu so pa tudi težja dela kjer se dela cele dneve, mrbit so odnosi mal boljši v gradbeništvu, ne silte ljudi v te izkoriscevalske greznice nikoli.
[/quote]

A je pri nas kaj bolje? Kakšno zvezo ima to potem Z DELOM V AVSTRIJI? Če gre za panogo kot tako. Tudi kar se oskrbe starejših v Avstriji tiče – nekaterim je bilo za umret, niso zdržale niti en teden, druge delajo to že 10, 20 let in jim nič ne fali. Prezadovoljne. Ne moreš kar tako na počez ljudi svarit pred celo državo.

[/quote]

To načrtno delajo, sej pri meni isto. Izkoriščevalci in lopovi podpirajo izkoriščevalce in lopove. in hočejo vse pošteno očrniti, ki povedo po resnici, da lahko naprej kradejo. Cela Slovenija jih je polna, pa še v Avstrijo delajo isti dreek kot v Slovenji. Fuj golazen pohlepna. Pol pa umrejo, se pa dediči na smrt skregajo zaradi denarja, ki ga s seboj nimajo kam nesti.Celo življenje največji škrtuhi kar jih je, pol jih pa v 1 dnevu pokradejo do gat, kakšna mafija, ki izve kje imajo keš.

Bejž? Ti bi kar delala za bistveno manj denarja, kot so ti obljubili? Si blesava?
[/quote]
Ne nisem in ona po dnevu pa pol tudi ni mogla dobit manj kot je naredila koristi.

Jaz pa avtorici verjamem. Povsod najdeš take prasice, kot je opisana. Pa saj ni Avstrija samo zlato!

A je pri nas kaj bolje? Kakšno zvezo ima to potem Z DELOM V AVSTRIJI? Če gre za panogo kot tako. Tudi kar se oskrbe starejših v Avstriji tiče – nekaterim je bilo za umret, niso zdržale niti en teden, druge delajo to že 10, 20 let in jim nič ne fali. Prezadovoljne. Ne moreš kar tako na počez ljudi svarit pred celo državo.
[/quote]

V Avstriji so normativi enkrat višji, pri nas 20 sob, v At pa 40, imajo tudi celo višje.

Kaj bluzit če nimate pojma. Pa zdržijo nekatere vse, tudi ko hodijo po njih, v getih so tud posiljene od svojih in tako naprej, ker nimajo kam it in Avstrijci Nemci, Švicarji to vejo.

Kaj bluzte, če niste bili nikoli v tujini, tist ki pridejo na obisk ne povejo pa nič, ma nikol. Budale take so pač.

[/quote]

Če ni tožnika, ni sodnika. Osebo je potrebno prijaviti. Toda za to je treba znati jezik. Prav tako za prodajalko gradbenega materiala. Treba je poznati jezik in prijavit lažnjive delodajalce. Več kot 80{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} delodajalcev je poštenih, nepoštene pa izločijo sindikati in inšpekcije.

Avtorica hvala, ker si dala ven. Pred tremi leti bi lahko moja kolegica enako, identično tvojemu opisu napisala, pa ni upala napisat na starševskega. Preveliki tabu.

Če ni tožnika, ni sodnika. Osebo je potrebno prijaviti. Toda za to je treba znati jezik. Prav tako za prodajalko gradbenega materiala. Treba je poznati jezik in prijavit lažnjive delodajalce. Več kot 80{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} delodajalcev je poštenih, nepoštene pa izločijo sindikati in inšpekcije.
[/quote]

Prijaviš lahko samo ne izplačilo plače, kar je pomembno pa moreš. Normativ moraš doseči, tud če padeš dol v kopalnici, v sobi ali pa po stopnicah. J normativ je predpisan, prilagojen tujcu oz črncu, ker Avstrijci teh del ne delajo. So pa pod strasnim stresom tud vodilni, morajo vse delat, tudi po kuhinjah, čistiti morajo okolico, pa sobe rihtat, če slučajno kdo manjka, da pa kdo res ne more je že mal pred britofom.
Vodilni niso na boljšem kaj velik, vse morajo postoriti, torej metla, pomivanje posode, strežba, recepcija, vse morajo znati in delati non stop, ker je minimalno zaposlenih, za njih so tudi visoka pravila, jih pa “kapital” usmerja računalniško iz baze. Vsako sekundo so pod kontrolo.

Sama sem želela, da se ZVE, dejansko kaj te čaka. Brez iluzij, pretvarjanja in olepšav. Realno.
In ni me sram, tako kot je druge. Ne bom nikoli dovolila, da bo z menoj nekdo (kdorkoli) grdo delal. Ni je tiste avtoritete, ki bo meni lomila hrbtenico.

Če bi katera ženska, dekle prej podelilo svojo grenko izkušnjo, verjemi, verjemi, da se jaz nikoli ne bi spravila v takšno godljo, če pa že-pa bi bila mnogo bolje pripravljena- predvsem oditi TAKOJ!

Ko ti nekdo ob prihodu spremeni pravila igre- ODIDI TAKOJ, nimaš kaj čakati! Ker bolje ne bo, samo slabše!

Lp

Avtorica hvala, ker si dala ven. Pred tremi leti bi lahko moja kolegica enako, identično tvojemu opisu napisala, pa ni upala napisat na starševskega. Preveliki tabu.
[/quote]

V Avstriji so normativi enkrat višji, pri nas 20 sob, v At pa 40, imajo tudi celo višje.

Kaj bluzit če nimate pojma. Pa zdržijo nekatere vse, tudi ko hodijo po njih, v getih so tud posiljene od svojih in tako naprej, ker nimajo kam it in Avstrijci Nemci, Švicarji to vejo.

Kaj bluzte, če niste bili nikoli v tujini, tist ki pridejo na obisk ne povejo pa nič, ma nikol. Budale take so pač.
[/quote]

Pa tudi če je tako, saj v Avstriji ni samo hotelirstvo in fizična dela. Ko imaš neko znanje, ki ga rabijo, se pa zgodba obrne. 3/4 Maribora dela v Avstriji. Ni u ludilu ne bi sprejeli službe v Sloveniji, pa bi jo dobili tik-tak.

[/quote]

Prav imaš. Sem pa jaz včasih že poskušala kaj omenit glede tega, le da so vse zanikali v komentarjih. Danes izjemoma niso mogli, ker si bila natančna v opisu.
Velikim si odprla oči, nekdo mora. Pametno si to naredila, problem je… Da nisi neumna.. :)))

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close