Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Umrla, ker je mož narobe zvezal žice

Umrla, ker je mož narobe zvezal žice

Res mi je hudo, ker pride do take tragedije. Ta mami v Domžalah je umrla. Ker je mož sam montiral ta novodobni štedilnik.
A nam lahko kdo pojasni, kaj je bilo narobe? Piše, da poleg stika še voda in obutev.
A lahko kdo to razloži? Modra žička tja, zelena tja, rjava je ozemljitev ipd….), tega NI TREBA RAZLAGAT! Kaj je bilo narobe?
Ker verjetno ni mož glih namontiral, šel na šiht – mami pa je prvič vklopila in….ni zneslo? Saj je vsaj prej sam probal, če vse dela?

In recimo, da ti en štekar nekaj ‘smodi’. Koga pokličeš?? KOGA!!
Itak bo računal pot, pa delo = 100 € takoj. Čeprav bo prišel čer par dni, ko bo imel v našem koncu več strank.
Potem pa rajši sam vržeš ven varovalko in čaraš.
Lahko bi bili eni seznami, na koga se obrnit. In kdor je POŠTEN bo imelI dela do vrh glave!

Hudooo, res! In verjamem, da se s temi težavami srečujemo vsak dan. Ne moremo pa plačevat ko norci. Ni denarja…..

Res tragedija. Zdaj bosta otroka ostala še brez očeta, ki je zakrivil umor.

Ma tudi mi doma velikokrat naredimo kakšno stvar sami seveda v prepričanju, da je prav tako da ne morem in ne smem obsojati. Vsak gleda na eur oz. želi prišparati in ja se zgodi. Kar pa ne pomeni, da se ne zgodijo nesteče, če to naredi strokovnjak. Primer urgenca in smejalni plin.

Ali je bila steklokeramična pološča počena?

En kup ljudi nekaj doma popravlja, šraufa … mnogi taki, ki nimajo pojma o stvareh. Samo da se kak evro prišpara. Baje, štedilnik priklopit zna vsak. Ne vem, mogoče je res simpl, ampak jaz tega ne bi sama počela in moj moški tudi stvari, ki se tičejo elektrike, rajši prepusti takim, ki se spoznajo.
Žalostno, da potem pride do takih tragedij, sploh če so prizadeti otroci.

Tako sem jaz skoraj umrla, ko je elektricar potegnil par novih zic za stedilnik in ga priklopil. Seveda je narobe zvezal zice, kar je povedal naslednji elektricar. Prvi se je potuhnil pred odgovornostjo.

ja, pri elektriki se ne splača šparat in nekaj sam mutit, če ti ni jasno, da moraš aparat ozemljit.

bolje poklicat električarja, plačat kolikorpačže in je mir. res z elektriko se ni za hecat.

Tako sem jaz skoraj umrla, ko je elektricar potegnil par novih zic za stedilnik in ga priklopil. Seveda je narobe zvezal zice, kar je povedal naslednji elektricar. Prvi se je potuhnil pred odgovornostjo.

pa ste ziher da je sam vezava bla fuč? ka jp anapeljava? FID stikalo? brklc je nekoč pisal, to kar pravim tudi jaz. Ljudje kupijozadeve, niti ne pogledajo ali imajo primerno napeljavo za vgradnjo (plate so med 6,5 in 8kW.), majo priključek z varovalkami ustrezne moči, maj oglavno varivalko dost močno in podobna jajca

drugo so reklame ki drkajo do amena da mortš met indukcijo, pa Stekloeramiko itd, nepovejo pa ti da je stvar 8kW in da je fajn zadeve prej prevert, ali pa nabavt kaj drugega

Stvar je huda, amapk še huje je to da se ljudje iz tega nič ne naučijo. Bo treba brklca mal povprašat kako se zadeve pohišah inštalirajo (pa ne samo pštrom, da ne bo pomote, še kaj drugega), da bom(o) meli vpogled na kaj opozarjat, kaj naj ljudje preverijo predno kaj kupijo, priklopijo itd. ker drugi so očitno na ta del pozabili. Sploh država ki bi to morala to malo bolj kontrolirat in pazt kaj se dogaja.

Isti qu***c je z javljalniki. Isti kt zgornji primer….namest preventive, bomo meli kurartivo+ čisto vest + država bo pobrala dnar od kazni & kupljenih javljalnikov. Zakonodaja pa ubi bože. In ko bo kdo guznu ne bo kriva slaba zakonodaja, neizvajanje le te ampak neki tretjega. kt v zgornjem primeru.

malce za dušo.......https://www.facebook.com/stvari.ajdovscina/

veliko takih “sam svoj moster” ne ve ,ko montirajo indukcijsko kuhalno ploščo, da morajo bit žice ojačane, da če ima 4 razširljiva kuhališča, da ne more vse na eno varovalko zvezat….. Tudi marsikater “električar” brez računa ne zna pravilno indukcijske plate zvezat.

Kurativa so gasilci in reševalci. Je pa dejstvo, da četudi bi bila pamet na voljo pri ceneje.si, vprašanje, če bi šla v promet.

Saj tega ni naredil nalašč, tako da bosta ostala iz očetom.

tudi mene je treslo pri štedilniku, ker je mož sam priklapljal … zanimivo, njega ni treslo … električarja sem poklicala in se je zgrozil

In ti si jasnovidka in veš, da je to naredil namerno?

Seveda ga ni, če je imel pa “faznbrifer” še v roki…

To je pa zelo nesramno in neodgovorno napisano. Nekateri ste res grozni.

Oh ja, se spomnim nekaj casa nazaj, ko sem bila proglasena za zoprnega birokrata, ker sem napisala, da indukcijske plosce in elektricne pecice ne smes in ne mores priklopiti z razdelilcem v navadno kuhinjsko vticnico, ki je tam ze 20 let…

Zalostno in tragicno, kar se je zgodilo, ampak izkoristiti brezplacen priklop ob nakupu novega aparata, kar ponuja vecina prodajalcev, je smiselno.
Ce zaj*** s priklopom pipe, imas samo poplavo, ce pri elektriki, se lahkl konca tragicno.

Nič ne čaraš.Pokličeš strokovnjaka.Z elektriko se pač ni za igrat!

to je kar skomplicirano za priključit, zato ne delajte tega sami!

http://www.24ur.com/novice/crna-kronika/tragedija-v-domzalah-34-letnica-naj-bi-umrla-zaradi-nepravilne-prikljucitve-stedilnika-ovadili-naj-bi-njenega-moza.html

Tudi vsak električar nima pojma. Žal. Sem imela takšnega doma, ki je delal nekja na elektriki v hiši, ne vem točno kaj, se bom slabo spomnem, samo vem, da je nekaj pogruntal šele čez dve uri in je rekel, dobro, da ni kdo kaj vtaknil v štekar, ker bi ga ubilo.
Za elekriko je potreben zelo dober električar, ki sam na koncu dvakrat preveri, če je prav zvezal.

Saj obstajajo samo dobri električarji, slabih ni, ker je slabe že pobilo.

Pač najameš majstra – in vsak, ki je prišel k bajti je rekel: “Ker kreten vam je pa to delal?”

Paradoks je, ker so štromarji oz. njihovo delo je v bistvu še najcenejši od vseh svakojakih mojstrov, od temelja do strehe hiše oz. stanovanja in tukej ni izgovora, da so predragi, problem je drugje, ker se vsak pamtenga dela, kao tiste tri žičke bom pa že sam priklopil. Vsak, zidar, mizar, vodovodar itd. je dražji od štromarja.

Problem je, ker poznam primer, ko je celo električar narobe zvezal žičke…. Na srečo je oseba preživela (za las je šlo).

Pa zaupaj……. ;-))))

Kako ni treba razlagat? Meni, če vse do potankosti razložiš, pa ne bom šla tega počet. Še plinsko jeklenko raje prepustim, če je možno.
Dvomim, da se vsak dan srečujete z nečem, za kar bi morali vsak dan klicati serviserje. Ker pozem, ali je slaba roba ali pa serviserji ali pa tisti, ki vsak dan šari po nečem, nima ustreznega znanja.
Verjetno se bo kljub tragediji še vedno kdo šel mojstra, ki vse obvlada.

To novice pišejo ne? to je čista neumnost. Ne verjamem da je mož delal ozemljitev, ki je tudi to povzročila. Ob pravi ozemljitvi bi vse skupaj vrglo vn in ne bi prišlo do te neumnosti. Problem je bila ozemljitev ne pa priključitev steklokeramike.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close