Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Umrla, ker je mož narobe zvezal žice

Umrla, ker je mož narobe zvezal žice

Mogoče kdo misli, da v 12. štuku ne rabiš ozemljitve?

NE bom preveč komentiral ker vidim da so se zbrali sami znalci tega placa. Dejstvo je, da ob pravilni električni napeljavi v bloku ali domači hiši ti mora ob napačni priključitvi, ali pri kratkemu stiku varovalko vrečt vn. Zato tudi je varovalka tam. Če je mož zasral s priključitvijo bo odgovarjal, poleg tistega ki je delal elektronapeljavo po stanovanju. Sam sem doma probaval precej scenarijev in mi je vedno vrglo ven elektriko. Steklokeramična plošča sploh prevodna ni, razen če ima kakšen kovinski del. Ob stiku med steklokeramično ploščo in pipo je prišlo do krogotoka in to jo je ubilo. Ob pravi napeljavi bi varovalko že davno vrglo ven. Mojstri se motijo glih zaradi tega ker ne poznajo kam je zvezana vaša vtičnica.

Če bi pa pri gradnji stanovanj vgradili FID stikalo (ki nima veze s steklokeramiko) bi bila pa ženska danes tudi še živa.

Povej mi enega iz Škofje Loke!

Jaaaaaaaaaa, naši očetje počasi omagujejo, ki so znali VSEEE!!

No, ravno to sem želela vprašat, kako je možno, da ni vrglo ven varovalke. In ko drugi pišejo, da bi jih lahko domača napeljava ubila iz različnih razlogov. A to samo električarji nabijajo ali je dejansko možno, če je napeljava taka, kot naj bi bila?

Kako pa je prišlo do stika med ploščo in pipo? Imam pipo na poteg, ampak mi ni še nikoli padlo na pamet, da bi jo vlekla nad štedilnik. A ko je npr. potegnila pipo ven, je nehote zadela ploščo?

Za gospoda mi je žal, najbrž ni hotel nič slabega. Seveda ženske takoj pametne, po eni strani nadirajo može ker nič ne naredijo, po drugi strani se pa zgražajo nad tistimi ki kaj postorijo. Pač ja, napačen priklop je bil vzrok, vendar vzrok bi se s pravo napeljavo dalo preprečiti. Zakaj FID stikala ni bilo ne vem. PRav tako je tukaj moralo biti še kar nekaj nesrečnih naključij, ko pride do takega udara bi varovalko takoj moralo vreči ven. Večina tehničnih tipov ljudi bi morala znati priključiti steklokeramiko. Je pa tukaj problem, ker ne veš kaj je za stenami, stene pa ne boš šel podirat.

K meni je prišel isti mojster, pa je rekel, kateri butelj mi je to delal 🙂 Sem rekla, ja vi! Ni verjel :).

Vprašanje kaj je v ozadju.

Bi rekel,da vejo kdo je krivec,da je bila že napaka pri dodatnih gradnjah teh stanovanj,saj so se tam že požari zgodili.

Sedaj,za požar ni kriv noben,noben odgovarjal.Hmmmmm sumljivo.Sedaj je ženska umrla,da bi prekrili bi bilo mal težko,pa podtaknejo možu.

Glede na to kako pravna država smo,kaj se vse podtika,dogaja,bi rekel,da nekdo nekoga ščiti.

No, ravno to sem želela vprašat, kako je možno, da ni vrglo ven varovalke. In ko drugi pišejo, da bi jih lahko domača napeljava ubila iz različnih razlogov. A to samo električarji nabijajo ali je dejansko možno, če je napeljava taka, kot naj bi bila?

Kako pa je prišlo do stika med ploščo in pipo? Imam pipo na poteg, ampak mi ni še nikoli padlo na pamet, da bi jo vlekla nad štedilnik. A ko je npr. potegnila pipo ven, je nehote zadela ploščo?[/quote]

Lej ob pravi napeljavi elektrike bi vse skupaj takoj vn vrglo ko bi prišlo do tresenja. Kako je lahko treslo, obenem pa je še pipo prijela ne vem. To bi že davno moralo pometati stvari vn. Pametni ljudje pogosto tudi dajo gumo med steklokeramiko in ostalimi stvarmi. Je pa lahko bil prevodnik voda, zato jo je tudi streslo. Policija gre po liniji najmanjšega odpora. S FID stikalom bi bila ženska še živa. Zakaj FID stikala ni, pa ne vem.

Tudi ti nisi nek znalec, ker bi sicer vedel, da skozi človeško telo ne steče takšen tok, da bi varovalko vrglo ven (kot pri kratkem stiku). Izklopi se le FID (če obstaja) in še to le, če je vgrajen 30mA.
V tem primeru pa ni bilo ne 30 mA FID in ne ozemljitve.

Pa saj ravno zato jo je treslo, ker je hkrati držala še za pipo. Vodovod je sigurno bil ozemljen, štedilnik pa ne. Zato je med pipo in med štedilnikom nastal potencial in očitno dovolj velik tok, da jo je ubilo.

Pa saj ravno zato jo je treslo, ker je hkrati držala še za pipo. Vodovod je sigurno bil ozemljen, štedilnik pa ne. Zato je med pipo in med štedilnikom nastal potencial in očitno dovolj velik tok, da jo je ubilo.

smo s kolegi na alterju tudi to vidli v praksi, ko je soforumaš nabavil klimo…ne bi o tem
mimogrede kako jamstvo pa je brezplačen priklop? a pregelda napeljavo, varovalke itd? A ti mogoče odsvetujejo nakup če nimaš ustrezne napeljave?

Še vedno trdim da bi morali biti ljudje glede takh zadev bolj obveščeni. če lahk drkajo s čiki pa naj še priklopnimi močnmi, fazami in podobnimi elektro zadevšnami

PS tisto kar ti trdiš je praktično neizvedljivo, ker imajo vse plate direkten priklop, tako da bi moral n akonc žice najprej dat šuko vtič nato pa u štekr

malce za dušo.......https://www.facebook.com/stvari.ajdovscina/

Nisem jaz neki znalac, samo striktno zavračam obsojanje človeka brez vedenja dejstev. Žensko je očitno kar dobro streslo, varovalko bi moralo ven še preden je on nardila stik.

če bi bila napeljava okej sploh plata ne bi delala, ker bi zaradi kratkega stika metalo ven ali varovalko ali fid

malce za dušo.......https://www.facebook.com/stvari.ajdovscina/

če bi bila napeljava okej sploh plata ne bi delala, ker bi zaradi kratkega stika metalo ven ali varovalko ali fid[/quote]

JA, lahko bi, če bi mimo teklo. Ampak policisti bodo obtožili moža. Bogi človek

če bi bila napeljava okej sploh plata ne bi delala, ker bi zaradi kratkega stika metalo ven ali varovalko ali fid[/quote]
To ni čisto res. Plata dela brez problema tudi brez ozemljitve.

To ni umor, kot ena pravi zgoraj, ampak povzročitev smrti iz malomarnosti. Bistvena razlika, umor je naklepen.

Jaaaaa, po moje tudi. Te sunek samo odbije! Tu mi ni jasno – še sama je poklicala pomoč. Potem pa “imela je neulovljiv utrip” in umre v UKC!! 🙁

K en punčka pred leti…..pade v vodo…. jo rešimo!! V smrtno hladni reki, oživljamo. In bitjece začne bruhat, dihat !! Čez dva dni umre v UKC!! KAKO???

In če je delal najboljše kot je znal, je še malomarnost? Ali enostavno nesreča?

smo s kolegi na alterju tudi to vidli v praksi, ko je soforumaš nabavil klimo…ne bi o tem
mimogrede kako jamstvo pa je brezplačen priklop? a pregelda napeljavo, varovalke itd? A ti mogoče odsvetujejo nakup če nimaš ustrezne napeljave?

Še vedno trdim da bi morali biti ljudje glede takh zadev bolj obveščeni. če lahk drkajo s čiki pa naj še priklopnimi močnmi, fazami in podobnimi elektro zadevšnami

PS tisto kar ti trdiš je praktično neizvedljivo, ker imajo vse plate direkten priklop, tako da bi moral n akonc žice najprej dat šuko vtič nato pa u štekr[/quote]

Predlani poleti nekje je bila debata o tem, ker sem se sama pisala o nacinih priklopa, saj sta ravno takrat starsa menjala kuhinjo ter vse aparate in sva s partnerjem vlekla vso elektriko po kuhinji na novo (ima kot mag.elektrotehnike vec kot dovolj pojma o elektriki, meni pa so dolocene stvari tudi jasne in vem tudi, cesa pa ne znam).

Saj vidis, ko vcasih kdo tudi tule pise, da ga pipa trese, je kaj narobe in ali je nevarno?

Da pa zal marsikdo nima pojma, kaj je pod ometi, pa mi je tudi jasno..

Debat na alterju pa ne poznam, me ni tam.

Saj vemo da nisi neki znalac. Človeka ubije že tok jakosti 0,05 Ampera, jakost varovalk v stanovanju pa znaša 10, 16 ali 20 Amperov.

Hja, ista izkušnja.

Ko smo delali hišo, smo dobili ekipo dveh električarjev, izučena z diplomo in kao 15 letnimi izkušnjami, a sta e pohvalila, da onadva delata na velikih “projektih” – proizvodne hale, pa to….. Na hiši sta pa zvezala in povezala tako, da buhpomagej, še jaz znam bolje, pa nisem električar po poklicu. Se je godilo, da nam je dve leti po vselitvi po celi spodnjem delu desne linije hiše pocrkala napeljava v roku 3 mesecev ( terasa, desni del hiše, hodnik, pa še spredaj), ko sem vštekala novi pralni stroj na isto desno linijo v vtičnico, na kateri ni bilo nič drugega vštekanega, je pa skurilo še vtičnico.

je bilo treba vse popravljat za njima.

Zdaj pa zaupaj, ja.

In če je delal najboljše kot je znal, je še malomarnost? Ali enostavno nesreča?[/quote]

Saj on ni strokovno usposobljen za to, a mar je?

Koliko stanovanj pa ima FID stikalo? Pomoje komaj za vzorec. Moje ga že nima.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close