Učiteljice spet jokajo – konec počitnic!
Potem pa razmisli, ali bi ti imela dovolj samodiscipline, da bi v domačem okolju vseeno naredila svoje delovne ure. Ali ne bi bila pripravljena v udarnih mesecih biti vprežena v delo tudi 12 ur na dan ali recimo v primeru šole v naravi kar polnih 24 pet dni zapored, ali bi vseeno raje po osmih urah šla domov brez misli na službo. Ali pa hodila na stranišče šele po končanem urniku, ker vmes ne moreš, kakor tudi ne popiti kave ali pregledati zasebnih sporočil, mailov… urediti kakega termina pri zdravniku, “skočiti” s prepustnico na razprodajo ali v štacuno, si vse ginekologe, zobarje in terapije iskati v popoldanskih terminih ali počitnicah… in noter spravljati učno snov, če te v času bolniške ne nadomešča ravno kokega iste stroke. Biti stoprocentno zbrana tudi, ko se počutiš samo za odpis, biti nasmejana in korektna tudi, ko ti pijani starš pride grozit in te zmerjat s prasicami…
Ali pa razmisli, ali zavidaš obrtniku, ki dela šest dni na teden po 16 ur, da lahko res kaj zasluži.
Fovšija bo ti zgolj poslabšala počutje.
A je to zafrkancija ali resno mislis? Kajti, ce je resno, je treba vas poklic popolnoma resetirati.
Med urami imate po 5 minut pavze. Koliko casa potrebujes za na WC? Nikoli, ampak res nikoli nisem v sluzbi med delovnim casom pila kavice ali cesa drugega razen med uradno pavzo. Nikoli, ampak res nikoli nisem v sluzbi pregledovala zasebnih sporocil, ker jaz v sluzbi za razliko od tebe delam. K zdravniku grem, ce grem, izven delovnega casa. Vedno. In ti med delovnim casom s prepustnico skaces na razprodaje in v trgovine? Reci, da je to zafrkacija, no. Res bi ti privoscila 3 mesece mojega dela, vkljucno z nocnim delom in delom za vikende, pa bomo videli, kako bos potem jamrala zaradi svojih delovnih pogojev. Nisem delavka za trakom; imam visoko izobrazbo, precej vec od tebe.
Zakaj ne?, 20.08.2024 ob 13:55
Ne vem, kje nekateri vidite problem vzeti otroke iz šole? Do 5 dni napoveš odsotnost razredniku, nad 5 dni pa se odda vloga ravnatelju. Še vedno smo dobili odobreno.
Ne, ni tako enostavno. V bistvu gre, brez problema, ucitelj in ravnatelj komot odobrita.. ampak moja dva, sploh ko sta bila večja, nista bila navdušena, ker v enem tednu ogromno zamudiš pri snovi. . Ko sta bila mlajsa, ja, smo to redno prakticirali, tudi za 14 dni.. tam nekje do sedmega razreda.. Potem pa ni več fajn, sploh na gimnaziji, kjer te pa še ucitelji po strani gledajo.. A ti pa kar na dopust sredi solskega leta, bog ndaj, da je takrat na sporedu kaksen test, to jim pa sploh ne pase… Res ni ok.
ne morem verjeti, 20.08.2024 ob 16:21
Potem pa razmisli, ali bi ti imela dovolj samodiscipline, da bi v domačem okolju vseeno naredila svoje delovne ure. Ali ne bi bila pripravljena v udarnih mesecih biti vprežena v delo tudi 12 ur na dan ali recimo v primeru šole v naravi kar polnih 24 pet dni zapored, ali bi vseeno raje po osmih urah šla domov brez misli na službo. Ali pa hodila na stranišče šele po končanem urniku, ker vmes ne moreš, kakor tudi ne popiti kave ali pregledati zasebnih sporočil, mailov… urediti kakega termina pri zdravniku, “skočiti” s prepustnico na razprodajo ali v štacuno, si vse ginekologe, zobarje in terapije iskati v popoldanskih terminih ali počitnicah… in noter spravljati učno snov, če te v času bolniške ne nadomešča ravno kokega iste stroke. Biti stoprocentno zbrana tudi, ko se počutiš samo za odpis, biti nasmejana in korektna tudi, ko ti pijani starš pride grozit in te zmerjat s prasicami…
Ali pa razmisli, ali zavidaš obrtniku, ki dela šest dni na teden po 16 ur, da lahko res kaj zasluži.
Fovšija bo ti zgolj poslabšala počutje.
A je to zafrkancija ali resno mislis? Kajti, ce je resno, je treba vas poklic popolnoma resetirati.
Med urami imate po 5 minut pavze. Koliko casa potrebujes za na WC? Nikoli, ampak res nikoli nisem v sluzbi med delovnim casom pila kavice ali cesa drugega razen med uradno pavzo. Nikoli, ampak res nikoli nisem v sluzbi pregledovala zasebnih sporocil, ker jaz v sluzbi za razliko od tebe delam. K zdravniku grem, ce grem, izven delovnega casa. Vedno. In ti med delovnim casom s prepustnico skaces na razprodaje in v trgovine? Reci, da je to zafrkacija, no. Res bi ti privoscila 3 mesece mojega dela, vkljucno z nocnim delom in delom za vikende, pa bomo videli, kako bos potem jamrala zaradi svojih delovnih pogojev. Nisem delavka za trakom; imam visoko izobrazbo, precej vec od tebe.
Zanima me, kje pa delaš, da imaš nočne in vikende? S precej višjo izobrazbo od učiteljev? Torej imaš doktorat ali pa vsak znanstveni magisterij in delaš v zdravstvu, mogoče farmaciji? Jaz z znanstvenim magistratom v gospodarstvu delam večinoma dopoldan od ponedeljka do petka. Seveda so izjeme, ampak nočnih pa še nisem imela.
Zakaj ne?, 20.08.2024 ob 16:56
Zanima me, kje pa delaš, da imaš nočne in vikende? S precej višjo izobrazbo od učiteljev? Torej imaš doktorat ali pa vsak znanstveni magisterij in delaš v zdravstvu, mogoče farmaciji? Jaz z znanstvenim magistratom v gospodarstvu delam večinoma dopoldan od ponedeljka do petka. Seveda so izjeme, ampak nočnih pa še nisem imela.
Popravek
Ne vem, po moje si narobe razumela, kar je izpostavila se dogaja, se je dogajalo tako v gospodarstvu kot javni upravi. Prijateljica na UE, ko niso uradne ure, večkrat vzame kakšno uro dovolilnico in skoči po opravkih. Sestra v gospodarstvu prav tako, oni imajo čajno kuhinjo, kupili so si aparat za kavo, pri njih važno, da je delo narejeno, včasih dela več, višek ur koristi ali ji ga izplačajo.
Neprijavljena, 20.08.2024 ob 15:29
Pa dajte nehat se prepucavat. A je tak problem priznat da imate več dopusta kot večina ostalih po drugi strani pa ga ne morete vzeti takrat kot vam paše? A je tak problem povedat da so starejši učitelji bistveno bolje plačani kot začetniki?
Ali je težko povedati da obstajajo učiteljice, ki so s srcem v poklicu in se res potrudijo? Ali je težko priznat da je večina povprečnih ter da obstaja kar nekaj perl, ki sistem izkoriščajo pa jim noben nič ne more? Tako je v večini služb.
A je tako težko povedati da je delo z otroci z odločbami bolj zahtevno ter da vas starši izžamejo?
Glejte, vsak poklic ima svoje slabosti in pozitivne stvari. Torej je drugačen od drugih. A je to res tako težko priznat?
A je tebi po vsem napisanem še vedno tako težko razumeti, da ni res toliko več dopusta, kot si večina predstavlja, ampak gre za nadure, ki jih je treba koristiti?
Joj ženska, 20.08.2024 ob 17:55
A je tebi po vsem napisanem še vedno tako težko razumeti, da ni res toliko več dopusta, kot si večina predstavlja, ampak gre za nadure, ki jih je treba koristiti?
Težko je razumet ljudem, ki so vsaj 8 ur na delovnem mestu, ki delajo nadure, ki jim jih niti ne izplačajo in jih niti ne morejo izrabiti, saj se v prihodnjem mesecu brišejo, v tekočem pa jih ne moreš izrabiti, saj nastajajo zaradi povečanega obsega dela. Težko je razumet ljudem, ki se štempljajo in kjer ti subtilno nakažejo, da se odjaviš po 8 urah, ravno zato, da ne bi nastal kak višek. Težko je to razumet ljudem, ki v službi ne morejo vstat od mize ob 13.00, pobrat svoje papirje in rečt “to bom končal doma zvečer, ker zdaj moram po otroka v vrtec” in težko je razumet ljudem, ki si izborijo 10 dni dopusta v kosu brez očitkov, čeprav piše v zakonu, da jih je treba v kosu porabit. In težko je razumet ljudem, ki preostalih 10, 15 dni dopusta ne morejo izrabiti razen ko delodajalec odredi, da si doma kak torek sredi prve polovice novembra in zadnji četrtek januarja in eno sredo februarja in tako naprej.
Ne jamrat nad privilegiji, vsi vemo, da kot se nam prikaže dopust zato da smo v resnici na delu in falsificira da nismo oddelali nadur, ki smo jih, tako se vam prikaže fiktivno delo in nadure, zato da imate 8 tednov poleti in 4 tedne med letom.
Sem učitelj gimnazijcev in splošnega predmeta. Do 13. 7., ko sem odšel na dopust, sem imel 485 ur doprinosa z dodatnim delom. Koliko dni je to, si lahko izračuna vsak sam. S 19. 8. sem ponovno na delovnem mestu.
S 1. 9. pa mi višek ur izbrišejo, ker nadur pri nas ni. Toliko o dopustih in prostih dnevih.
Prfoks, 20.08.2024 ob 18:22
Sem učitelj gimnazijcev in splošnega predmeta. Do 13. 7., ko sem odšel na dopust, sem imel 485 ur doprinosa z dodatnim delom. Koliko dni je to, si lahko izračuna vsak sam. S 19. 8. sem ponovno na delovnem mestu.
S 1. 9. pa mi višek ur izbrišejo, ker nadur pri nas ni. Toliko o dopustih in prostih dnevih.
samo pozabil si povedati, da si te ure prinesel noter med “projektiranjem” v času rednih ur.
Da ne bi slučajno kdo rekel, da imajo samo par dni več frej kot ostali..
Že večkrat sem povedala, da sem predavateljica na faksu. Moja sestra je predmetna učiteljica v OŠ. Imam 6 pedagoških ur na teden, ona 27. “Fraj” imam poleg 6 dni v tednu še 3 mesece poleti. Mene še septembra vidiš na Hrvaškem na dopustu. Imava pa obe poleg teh pedagoških ur še cel kup drugih obveznosti, ki jih narediva od doma. Ne pišem samo jaz raznih prispevkov v strokovno časopisje, ampak tudi ona, če želi kakorkoli napredovati od tistih 1.000 € začetniške plače. Nimam samo jaz izobraževanj, ampak tudi ona.
Zanimivo pa mi je, da se nikoli nihče ne spravlja na nas prof. na univerzi, čeprav smo v službi samo 1 dan na teden. Po učiteljih pa non stop leti. Poleg tega je moja sodelavka lani nekaj procentov delala tudi na OŠ, pa ni zmogla ne tempa ne odnosov z učenci, disciplina je ogromen problem. Pred koncem šolskega leta je tam dala odpoved. Jaz prostodušno priznam, da ni šans, da bi se za ta denar kot sestra bodla z učenci in njihovimi starši. In priznam tudi, da dela veliko več kot jaz.
Ampak na predavatelje se pa nihče nikoli ne spravi, hecno. Morda res zgolj zato, ker vi fakultet niste videli niti od daleč, pa se raje ne vtikate v zadeve, ki jih ne poznate. Ker pa ste v OŠ hodili, pa menite, da točno veste, kaj vse učitelji delajo ali ne delajo. In se vam zdi samoumevno, da se vtikate v vsako stvar in seveda točno veste, koliko dela ima en učitelj. Do potankosti.
A poveste, zakaj se na nas predavatelje pa nikoli ne spravite? Se nas bojite? Res ne razumem te dvoličnosti.
ali je tako težko priznati, da je fino imeti poleti fraj in priti domov ob 14.00? jaz bi raje tako, se malo spočila in potem naredila še kaj za službo. Res!
Pa naredi tako! Zmeni se s šefom! Jaz delam vse od doma, ves čas! Ker sem se tako domenila. Če se ti ne zmoreš ali ni možnosti za to, kaj imajo prfoksi s tem? Ravno tako bi lahko name pizdakala, ker sem se zmenila, da delam ves čas od doma. In ne, ni vsem fino imeti poleti fraj, meni že ni.
Ali kot je rekla tista predavateljica zgoraj, zakaj pa ne norite na predavatelje? Oni imajo pa 6 pedag. ur na teden in so samo en dan v službi. Resno, se njih bojite, pa zato nanje nikoli ne letijo te žaljivke? Nimajo niti nobenega doprinosa, projektov, taborov, sestankov s starši… nič od nič. Pa jih pustite popolnoma pri miru. Ali pa take kot sem jaz, ki ves čas delamo od doma. Znaš povedat zakaj so samo učitelji krvi tega, da niso po službah po 8 ur dnevno?
Znaš povedat zakaj so samo učitelji krvi tega, da niso po službah po 8 ur dnevno?
to je res velik fenomen. Te trgovke in čistilke in kar je še tega ki mora biti ves čas v službi norijo samo na učitelje. Pa ti recimo veliko več delajo kot kakšni drugi poklici, tudi v gospodarstvu kjer se pretežno dela od doma.
Zakaj norijo na učitelje? Ker imajo njihova sončeca v šoli težave, ker ne zmorejo, ker se nočejo učit, ker delajo štalo, pa jih učitelji kličejo na šolo in tako dalje. In potem se spravljajo na učitelje, kako nič ne delajo. Ker dejstvo, če bi že šlo za to, da je nekdo v službi minimalno cajta, bi se spravljali na predavatelje ali pa na tiste, ki ves čas od doma delajo, pa o tem nikoli ne duha ne sluha.
No, s tvojo precej višjo izobrazbo bi bilo pričakovati več branja z razumevanjem. Ali pa si ena tistih, ki ti nominalna izobrazba ni prav nič pomagala postati modrejša.
Nima smisla s teboj debatirati, ker se norčuješ, obračaš trditve, jih namensko napačno interpretiraš in si tukaj samo hladiš svojo ihto.
Tvoj problem, če te moti, da ima kdorkoli ugodnejše pogoje za življenje, še večji problem pa je, da si ti stvari tako samo razlagaš in to v škodo lastnega počutja. Ta pohav ima svoje ime, ki ga boš ti verjetno zanikala celo pri sami sebi.
Vate se nihče ne spušča tukaj. Razmisli, zakaj tebe tišči, da se vtikuješ v druge.
Pa dodajam: zelo malo verjetno je, da imaš višjo izobrazbo od mene, skoraj nemogoče. Si jo pa najbrž želiš, pa ti ni dosegljiva. Kljub temu ti ni treba biti zlobna.
predavateljica, 20.08.2024 ob 20:25
Da ne bi slučajno kdo rekel, da imajo samo par dni več frej kot ostali..
Že večkrat sem povedala, da sem predavateljica na faksu. Moja sestra je predmetna učiteljica v OŠ. Imam 6 pedagoških ur na teden, ona 27. “Fraj” imam poleg 6 dni v tednu še 3 mesece poleti. Mene še septembra vidiš na Hrvaškem na dopustu. Imava pa obe poleg teh pedagoških ur še cel kup drugih obveznosti, ki jih narediva od doma. Ne pišem samo jaz raznih prispevkov v strokovno časopisje, ampak tudi ona, če želi kakorkoli napredovati od tistih 1.000 € začetniške plače. Nimam samo jaz izobraževanj, ampak tudi ona.
Zanimivo pa mi je, da se nikoli nihče ne spravlja na nas prof. na univerzi, čeprav smo v službi samo 1 dan na teden. Po učiteljih pa non stop leti. Poleg tega je moja sodelavka lani nekaj procentov delala tudi na OŠ, pa ni zmogla ne tempa ne odnosov z učenci, disciplina je ogromen problem. Pred koncem šolskega leta je tam dala odpoved. Jaz prostodušno priznam, da ni šans, da bi se za ta denar kot sestra bodla z učenci in njihovimi starši. In priznam tudi, da dela veliko več kot jaz.
Ampak na predavatelje se pa nihče nikoli ne spravi, hecno. Morda res zgolj zato, ker vi fakultet niste videli niti od daleč, pa se raje ne vtikate v zadeve, ki jih ne poznate. Ker pa ste v OŠ hodili, pa menite, da točno veste, kaj vse učitelji delajo ali ne delajo. In se vam zdi samoumevno, da se vtikate v vsako stvar in seveda točno veste, koliko dela ima en učitelj. Do potankosti.
A poveste, zakaj se na nas predavatelje pa nikoli ne spravite? Se nas bojite? Res ne razumem te dvoličnosti.
Nad vami smo že obupali. Lep pozdrav od vaše “kolegice” iz plačne skupine J, ki bi imela maaarsikaj povedati…
Gledam šolski koledar in ne morem verjeti.
V mesecu novembru so imeli 3 dni dopusta, potem za novoletne počitnice tudi 3 dni, zdaj bodo zimske pocitnice kar celih 5 dni in se za prvomajske 3 dni. To je skupno 14 dni dopusta.
Poleti pa je sola zaprta in pride kar 49 dni brez dela.
To je skupno 63 dni dopusta! 63 dni! Pa ni službe, ki bi imela toliko dopusta. Potem pa še jamrajo.
Pa pravijo učitelji, da dajo svoj dopust, ja ce imajo povprecno recimo najvec 35 dni dopusta jim za poletni dopust ostane le se 21 dni. Pač imajo okoli 63 dni dopusta ali celo več, če padejo prazniki vmes med počitnicami na vikende.
Mislim, da je čas, da se naredi red tukaj.
Poleti šole zaprte, marsikateri starši pa ne morejo skupaj družinsko na dopust, ker krpajo varstvo ali pa plačujejo varstvo po 250 eur na teden in otrok gre v neznano okolje med neznane ljudi vsak teden. Ali pa mame samohranilke, ki nimajo dopusta enostavno puščajo otroke same doma, da so prepuščeni sami sebi. Šole pa lepo samevajo, učiteljice pa dolg dopust. Med letom pa oddela 4 ure na dan in delovni zvezki sploh niso dokončani, pa kaj, tega noven ne preverja, če je program oddelan…
Višek, kje je Pop tv, da malo razišče zadevo in da se končno tole luftanje uredi. In ne ni pomanjkanje kadra, vse je samo fiktivno, da lahko jamrajo da se jih nujno potrebuje.
Frencka, 20.08.2024 ob 21:34
Gledam šolski koledar in ne morem verjeti.
V mesecu novembru so imeli 3 dni dopusta, potem za novoletne počitnice tudi 3 dni, zdaj bodo zimske pocitnice kar celih 5 dni in se za prvomajske 3 dni. To je skupno 14 dni dopusta.
Poleti pa je sola zaprta in pride kar 49 dni brez dela.
To je skupno 63 dni dopusta! 63 dni! Pa ni službe, ki bi imela toliko dopusta. Potem pa še jamrajo.
Pa pravijo učitelji, da dajo svoj dopust, ja ce imajo povprecno recimo najvec 35 dni dopusta jim za poletni dopust ostane le se 21 dni. Pač imajo okoli 63 dni dopusta ali celo več, če padejo prazniki vmes med počitnicami na vikende.
Mislim, da je čas, da se naredi red tukaj.
Poleti šole zaprte, marsikateri starši pa ne morejo skupaj družinsko na dopust, ker krpajo varstvo ali pa plačujejo varstvo po 250 eur na teden in otrok gre v neznano okolje med neznane ljudi vsak teden. Ali pa mame samohranilke, ki nimajo dopusta enostavno puščajo otroke same doma, da so prepuščeni sami sebi. Šole pa lepo samevajo, učiteljice pa dolg dopust. Med letom pa oddela 4 ure na dan in delovni zvezki sploh niso dokončani, pa kaj, tega noven ne preverja, če je program oddelan…
Višek, kje je Pop tv, da malo razišče zadevo in da se končno tole luftanje uredi. In ne ni pomanjkanje kadra, vse je samo fiktivno, da lahko jamrajo da se jih nujno potrebuje.
Šolske počitnice pač so in bodo tudi ostale, dokler bomo imeli šolstvo.
Kako to, da se ne vprašate, zakaj imajo enako število prostih dni tudi zasebne šole?
Pa kako to, da imajo vse razvite države počitnice? Bo menda že nekaj tudi na tem, da je delo učiteljev v celoti opravljeno, sicer bi na denar mahnjene ultrakapitalistične družbe že davno imele uveden max en mesec počitnic, razporejen čez celo leto.
Nimate kam dati otrok? Hja, jih pa ne imejte, če nimate pogojev zanje. Zanimivo, da bi jim vzeli še počitnice, kar non stop bi jih nekje imeli, samo doma ne. Pa taaaakoooo zelo jih imate radi in so vam vse na tem svetu.
Ampak učiteljice so zanikrne, med tuje obraze v razne dejavnosti jih ne bi pošiljali… Res, zakaj jih sploh imate? Saj ta svet ni zanje. Samo vi ste super fajn, ampak vi jih nimate kam dati…
V zid se zaletite! Vašim otrokom bo bolje brez takih večnih nezadovoljnežev.
Forum je zaprt za komentiranje.