Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Učiteljice spet jokajo – konec počitnic!

Učiteljice spet jokajo – konec počitnic!

Necesa ne razumem: toliko zavidanja uciteljem, kako fejst sluzbo imajo – odlicno placani za skoraj nic dela. A velikega interesa za vpis na Pedagosko med mladino ni. Kako to, da svoje mladine ne prepricate, da se odloci za ta lahek studij s tako obetavno sluzbo? Kdo tu ni najbolj bister: otroci ali kljub vsemu starsi? Samo stresate svoje nezadovoljstvo nad ucitelje, pa dobro veste, da ni tako kot pisete?

Pa se ena rec: slovensko solstvo nudi marsikaj, kar drugje ni samoumevno ali sploh ni; (subvencionirana) prehrana, jutranje varstvo, kup dejavnost ZASTONJ. A kdo to ceni, al je vse zgolj samoumevno? Ko berem, kako naj bi poleti ucitelji ( ki so sicer vse najslabse) pazili vase otroke, ker nimate druge (zastonj) opcije, mi gre na bruhanje. Hinavscina, da ji ni para.

Tega še nism slišu: kje ste bili, ko je blo treba faks upisat??

Z veseljem bi imela svoja otroka doma, z največjim veseljem ampak žal moram hoditi v službo, ker nimam 49 dni dopusta čez poletje. Večina ljudi mora hoditi v službo. Ali misliš, da naj imajo otroke samo brezposelni in učitelji? Ker edino oni lahko imajo čez poletje svoje otroke skos doma in jih čuvajo. In ne, 6. letnika pač ne morem pustiti samega doma od pon do petka 9 ur. Rabim varstvo.

Dejmo za dva meseca zapret se vsa javne ustanove, upravne enote, klinicni center. Sej ne rabimo tega, bomo ze zdrzali tedva meseca no.

Ja, pa gasilci tudi rabijo dopust in policija, zdravstvo. Mislim res, je kar malo katastrofa tole s temi učitelji. Noro, da je dva meseca šola zaprta, enostavno nihče ne dela.

Odgovor na objavo uporabnika
Frencka, 20.08.2024 ob 22:02

Z veseljem bi imela svoja otroka doma, z največjim veseljem ampak žal moram hoditi v službo, ker nimam 49 dni dopusta čez poletje. Večina ljudi mora hoditi v službo. Ali misliš, da naj imajo otroke samo brezposelni in učitelji? Ker edino oni lahko imajo čez poletje svoje otroke skos doma in jih čuvajo. In ne, 6. letnika pač ne morem pustiti samega doma od pon do petka 9 ur. Rabim varstvo.

Logicno, kot vsi ostali. Ampak potem se pa zacne jamranje, pa ne more bit druzina (skoz) skup na dopustu …. ja, in? Pac bo nekaj let mal manj super, a ne? Kdo pa bo skrbet za tvojega otroka, ce ne ti? Ucitelji v soli, ki ti gredo izredno na zivce ves preostali cas? Ker ti mislis, da ne delajo dovolj?

Sicer pa dosti ljudi ima na voljo za varstvo, vsaj obcasno, starse, pa o vsem moznostih varstva se je ze mnogo pisalo. Seveda pa to ni zastonj. In to tudi ni tema te debate.

Težko težko, 20.08.2024 ob 18:08

Joj ženska, 20.08.2024 ob 17:55

Neprijavljena, 20.08.2024 ob 15:29

Pa dajte nehat se prepucavat. A je tak problem priznat da imate več dopusta kot večina ostalih po drugi strani pa ga ne morete vzeti takrat kot vam paše? A je tak problem povedat da so starejši učitelji bistveno bolje plačani kot začetniki?

Ali je težko povedati da  obstajajo učiteljice, ki so s srcem v poklicu in se res potrudijo? Ali je težko priznat da je večina povprečnih ter da obstaja kar nekaj perl, ki sistem izkoriščajo pa jim noben nič ne more? Tako je v večini služb.

A je tako težko povedati da je delo z otroci z odločbami bolj zahtevno ter da vas starši izžamejo?

Glejte, vsak poklic ima svoje slabosti in pozitivne stvari. Torej je drugačen od drugih. A je to res tako težko priznat?

A je tebi po vsem napisanem še vedno tako težko razumeti, da ni res toliko več dopusta, kot si večina predstavlja, ampak gre za nadure, ki jih je treba koristiti?

Težko je razumet ljudem, ki so vsaj 8 ur na delovnem mestu, ki delajo nadure, ki jim jih niti ne izplačajo in jih niti ne morejo izrabiti, saj se v prihodnjem mesecu brišejo, v tekočem pa jih ne moreš izrabiti, saj nastajajo zaradi povečanega obsega dela. Težko je razumet ljudem, ki se štempljajo in kjer ti subtilno nakažejo, da se odjaviš po 8 urah, ravno zato, da ne bi nastal kak višek. Težko je to razumet ljudem, ki v službi ne morejo vstat od mize ob 13.00, pobrat svoje papirje in rečt “to bom končal doma zvečer, ker zdaj moram po otroka v vrtec” in težko je razumet ljudem, ki si izborijo 10 dni dopusta v kosu brez očitkov, čeprav piše v zakonu, da jih je treba v kosu porabit. In težko je razumet ljudem, ki preostalih 10, 15 dni dopusta ne morejo izrabiti razen ko delodajalec odredi, da si doma kak torek sredi prve polovice novembra in zadnji četrtek januarja in eno sredo februarja in tako naprej.

Ne jamrat nad privilegiji, vsi vemo, da kot se nam prikaže dopust zato da smo v resnici na delu in falsificira da nismo oddelali nadur, ki smo jih, tako se vam prikaže fiktivno delo in nadure, zato da imate 8 tednov poleti in 4 tedne med letom.

Nisem učiteljica, če si to mislila. Izbrala sem poklic, ki sem ga želela in vedela, kaj to pomeni (vključno z dopustom). In zato ne zganjam foušije. Vsak je imel priložnost biti učitelj. Kdor ni hotel, naj sedaj požre, kar si je SAM skuhal. Nihče mu ni kriv, še najmanj pa učitelji. To je isto, kot da bi šel nekdo v pizzerijo, naročil pohan sir, potem pa se prdačil, da noče sira in se jezil na vse, ki so si naročili pizzo in da so oni krivi, da si je ni naročil tudi on sam. In ko ga opomniš, da pravzaprav še vedno lahko naroči pizzo, bo spet skočil v luft, da to pa ne, da on pizze pa že ne bo naročil. Ja torej šuti a ne? Kaj bi sploh rad?

Danes so objavili prosta mesta-drugi vpisni rok. Odprite spletno stran Pedagoške fakultete v Ljubljani -drugi vpisni rok. Na naravoslovnih smereh je še in še  prostih mest….kje ste matematiki, fiziki, kemiki ?Konec gobcanja, vpišite se!!!

Jsr mam z uni izobrazbo ziher lažjo službo, edino nadure si lahko nekam zataknem in lahko koristim največ 3 tedne dopusta v kosu.

Ena800, 20.08.2024 ob 21:54

Pa jebote s temi nadurami! Vi vsi mislite, da kar je več kot 20 pedagoškij ur na teden, da so to nadure. A potem smo vsi ostali, ki se evidentiramo 8 ur na dan, super ženske in moški?

Kolikokrat vam je potrebno povedati eno in isto?

Delovne obveze si nismo izmislili učitelji sami, tako je določena.
Zakaj se nam šteje na minimalno 22 (in ne 20, kot zgoraj nekdo trdi na pamet) neposrednih ur pouka še  enkrat toliko priprave na pouk, si tudi nismo mi sami določili.  Tako je in to od začetka obstoja šolstva.

Seveda začetniki porabijo še veliko več časa za priprave, rutinerji manj, ampak v pripravo na pouk ne sodi le to, kar si vi predstavljate – kaj bom povedal in kaj zapisal, sem sodi še kup načrtovanja takega dela v oziru na specifike razreda, posameznih učencev, korelacije z drugimi predmeti, upoštevanju posebnosti – recimo tujejezični učenci, slabovidni- da o prilagoditvah zaradi učencev z odločbami ne govorimo, enako velja za nadarjene.

Ne moreš kar vsem enako skokodakat in pričakovat, da bo to vsem služilo.

Preden lahko tako načrtuješ delo, je potrebno pregledati podatke iz odločb učencev, predvideti, komu katere naloge, komu prilagojene, komu več in drugačne… se vam zdi, da to ni delo? In da si s tem gotov  v minuti?

Itak nočete razumeti, mnogih stvari pa niti ne razumete.

Je pa zanimivo, da na govorilni uri pričakujete od nas, da o vsakem otroku vemo vse. Ne le za enega, za vseh 28, vključno z njegovimi alergijami, veselji, odporom do nečesa, ljubezenskimi težavami, prepirčki med njimi…

Saj vam je to brez veze govoriti.
Dajmo se takole zmenit: nekaj malega hodimo v šolo štiri ure zabušavat, kričat na otroke, pit kavo, malo kramljat o frizurah in cunjah, potem drvimo domov in po nakupih, doma ne delamo čisto nič, vsaka dva meseca smo po cel teden ali še dlje na dopustu, poleti pa itak dobra dva meseca, plače imamo bajne, skratka na polno uživamo, čeprav imamo našvinglan samo neki šabajzerski faks, pa še nesramni smo do vas in nikakor vas ne razumemo, zakaj nočete z nami na kavo ob pol enih.
Ja, izgleda, da nam je padla sekira v med.  Nam pač laufa odlično in se prav požvižgamo na vas in vaše frocovje. Pa kaj potem? Nekateri se pač znajdemo. Vi pa pač ne. Zakaj se vi ne znajdete, tudi ne razumemo, smo pretumaste, saj veste to, a ne?

Pravkar razmišljam, da bi vzela še septembra neplačan dopust in šla na svoj vikend v Istri. Cela dva meseca je namreč bila sluz na morju in res bi rada imela kaj tudi od čistega morja. Otroci bodo že preživeli. Itak se od mene nič ne naučijo, ne bodo nič žalostni, če en mesec ne bodo imeli matematike, ampak bodo v šoli gledali filme ali nabijali žogo. Tudi vam bo super, ker vas kot razredničarka ne bom klicarila in tožarila lumparij vaših otrok.

Pravzaprav bom vzela kar dva meseca neplačanega dopusta, do jesenskih počitnic se mi ne splača hoditi iz morja domov, potem pa grem itak kar iz Benetk na križarjenje, pa mi je bližje iz Umaga do tja, kakor iz Lendave…

A, če mi ravnatelj ne bi odobril neplačanega dopusta, si bom pa bolniško zrihtala. Najbrž zaradi izgorelosti, v tem primeru mi bo predpisan počitek v prijetnem okolju in izogibanje stresu, torej mi ne bo treba biti doma, ha ha.

Ste me razumeli? Tako se znajdemo učitelji! Ne razumem, zakaj si vi tudi ne zrihtate takih služb…

In še imam na zalogi takih neumnosti, nič bat. Tako dolgo, dokler še zadnji fovšni avši ne bo šlo na bruhanje od sile in si bo želela biti zabasana z delom, da ne bo imela časa filozofirati o stvareh, o katerih nima pojma.
Nepopisno vas imam poln kufer, gamad primitivna!

Naj te fovšija požre, 20.08.2024 ob 23:32

Kolikokrat vam je potrebno povedati eno in isto?

Delovne obveze si nismo izmislili učitelji sami, tako je določena.
Zakaj se nam šteje na minimalno 22 (in ne 20, kot zgoraj nekdo trdi na pamet) neposrednih ur pouka še  enkrat toliko priprave na pouk, si tudi nismo mi sami določili.  Tako je in to od začetka obstoja šolstva.

Seveda začetniki porabijo še veliko več časa za priprave, rutinerji manj, ampak v pripravo na pouk ne sodi le to, kar si vi predstavljate – kaj bom povedal in kaj zapisal, sem sodi še kup načrtovanja takega dela v oziru na specifike razreda, posameznih učencev, korelacije z drugimi predmeti, upoštevanju posebnosti – recimo tujejezični učenci, slabovidni- da o prilagoditvah zaradi učencev z odločbami ne govorimo, enako velja za nadarjene.

Ne moreš kar vsem enako skokodakat in pričakovat, da bo to vsem služilo.

Preden lahko tako načrtuješ delo, je potrebno pregledati podatke iz odločb učencev, predvideti, komu katere naloge, komu prilagojene, komu več in drugačne… se vam zdi, da to ni delo? In da si s tem gotov  v minuti?

Itak nočete razumeti, mnogih stvari pa niti ne razumete.

Je pa zanimivo, da na govorilni uri pričakujete od nas, da o vsakem otroku vemo vse. Ne le za enega, za vseh 28, vključno z njegovimi alergijami, veselji, odporom do nečesa, ljubezenskimi težavami, prepirčki med njimi…

Saj vam je to brez veze govoriti.
Dajmo se takole zmenit: nekaj malega hodimo v šolo štiri ure zabušavat, kričat na otroke, pit kavo, malo kramljat o frizurah in cunjah, potem drvimo domov in po nakupih, doma ne delamo čisto nič, vsaka dva meseca smo po cel teden ali še dlje na dopustu, poleti pa itak dobra dva meseca, plače imamo bajne, skratka na polno uživamo, čeprav imamo našvinglan samo neki šabajzerski faks, pa še nesramni smo do vas in nikakor vas ne razumemo, zakaj nočete z nami na kavo ob pol enih.
Ja, izgleda, da nam je padla sekira v med.  Nam pač laufa odlično in se prav požvižgamo na vas in vaše frocovje. Pa kaj potem? Nekateri se pač znajdemo. Vi pa pač ne. Zakaj se vi ne znajdete, tudi ne razumemo, smo pretumaste, saj veste to, a ne?

Pravkar razmišljam, da bi vzela še septembra neplačan dopust in šla na svoj vikend v Istri. Cela dva meseca je namreč bila sluz na morju in res bi rada imela kaj tudi od čistega morja. Otroci bodo že preživeli. Itak se od mene nič ne naučijo, ne bodo nič žalostni, če en mesec ne bodo imeli matematike, ampak bodo v šoli gledali filme ali nabijali žogo. Tudi vam bo super, ker vas kot razredničarka ne bom klicarila in tožarila lumparij vaših otrok.

Pravzaprav bom vzela kar dva meseca neplačanega dopusta, do jesenskih počitnic se mi ne splača hoditi iz morja domov, potem pa grem itak kar iz Benetk na križarjenje, pa mi je bližje iz Umaga do tja, kakor iz Lendave…

A, če mi ravnatelj ne bi odobril neplačanega dopusta, si bom pa bolniško zrihtala. Najbrž zaradi izgorelosti, v tem primeru mi bo predpisan počitek v prijetnem okolju in izogibanje stresu, torej mi ne bo treba biti doma, ha ha.

Ste me razumeli? Tako se znajdemo učitelji! Ne razumem, zakaj si vi tudi ne zrihtate takih služb…

In še imam na zalogi takih neumnosti, nič bat. Tako dolgo, dokler še zadnji fovšni avši ne bo šlo na bruhanje od sile in si bo želela biti zabasana z delom, da ne bo imela časa filozofirati o stvareh, o katerih nima pojma.
Nepopisno vas imam poln kufer, gamad primitivna!

Pa še to sem pozabila dodati: brez vsakršne priprave smo učiteljice sposobne 45 minut krat šest ur na dan animirati mularijo, da nas posluša in uboga, sedi na mestu in se uči. Seveda brez priprave tudi vemo, kako bomo snov razlagali.

Da vas vidim, ali ste vi sposobni 45 minut v enem kosu govoriti nekaj, kar morajo ljudje potem tudi znati in to za pozitivno oceno.

Posnemite svoj 45- minutni govor, saj imate vsi telefone. Pa se potem poslušajte in dajte poslušat še svojim frendicam.

Stavim, da ne spravite skupaj niti pet minut smiselnega pripovedovanja brez eeeeee, noooo, ooonnoooo, saaaj veš, kaj mislim… pa magari o vaših turških nadaljevankah.

V rit se mi zaletite!

Bravo! Odličen zapis. In vedi, da vas nekateri popolnoma razumemo in podpiramo, čeprav delamo na  popolnoma drugih področjih in čeprav imamo samo dva tedna dopusta v kosu. ?

Naj te fovšija požre, 20.08.2024 ob 23:41

Pa še to sem pozabila dodati: brez vsakršne priprave smo učiteljice sposobne 45 minut krat šest ur na dan animirati mularijo, da nas posluša in uboga, sedi na mestu in se uči. Seveda brez priprave tudi vemo, kako bomo snov razlagali.

Da vas vidim, ali ste vi sposobni 45 minut v enem kosu govoriti nekaj, kar morajo ljudje potem tudi znati in to za pozitivno oceno.

Posnemite svoj 45- minutni govor, saj imate vsi telefone. Pa se potem poslušajte in dajte poslušat še svojim frendicam.

Stavim, da ne spravite skupaj niti pet minut smiselnega pripovedovanja brez eeeeee, noooo, ooonnoooo, saaaj veš, kaj mislim… pa magari o vaših turških nadaljevankah.

V rit se mi zaletite!

Jaz tudi med poukom naredim vse, pa še online nakupe opravim, si nohte nalakiram in pokličem kako kolegico, da mi ni dolgčas. Otroci so itak sami od sebe lepo pridni, sedijo na miru in se učijo.  Kaj češ lepšega?
Ne vem, zakaj mi mamice na govorilnih urah govorijo, da doma ne pridejo na kraj s svojim enim srčkom. Pa da se morajo samo dret na njega, ker noče niti svojih stvari pospravit. Jaz nič ne vidim, da bi kaj nagajali, jih sploh ne gledam. Kaj me brigajo tuji froci.

Evo tole, 20.08.2024 ob 23:55

Bravo! Odličen zapis. In vedi, da vas nekateri popolnoma razumemo in podpiramo, čeprav delamo na  popolnoma drugih področjih in čeprav imamo samo dva tedna dopusta v kosu. ?

Hvala ti!
Saj vemo, da vas je na srečo še nekaj prisebnih in normalnih. Zaradi vas in vaših otrok je naš poklic lep in naše delo smiselno.

Še lepše je vedeti, da imajo vsaj nekateri otroci prihodnost in jim pri tem starši nudite oporo in vzor.

Se pa veselim, da se nas lotijo na Pop TV, bom lahko pokazala novo obleko, ki sem jo online kupila med poukom ?

Kakšno nakladanje! Učiteljica drugega razreda o mojem otroku ni vedela popolnoma nič, prav vseeno ji je bilo za cel razred. Tudi druge mame so bile oresenečene kako malo ve o otrocih. Ona je svoje naredila in po pouku je ni bilo več v šoli. Sem in tja kakšen mail staršem, na roditeljskem sestanku pa prosojnice z datumom izpred treh let, očitno pozabila popraviti, vsaj tiste datume bi lahko uredila. Po delovnih zvezkih snov ni bila dokončana, ogromno snovi niso predelali. To zdaj počnem jaz, po 8urnem delavniku v službi, čez poletje malo rešujeva naloge iz delovnih zvezkov. Ona gospa pa uživa dopust že šesti teden. Višek in sramota. Ocenjevalni listi pa itak samo poklikani po programu, da ne bo kdo mislil, da za vsakega učenca posebaj piše mnenja o znanju snovi. Mame smo se čudile kaj je to bilo poklikano, totalno to kar ni res. Recimo, da zna nekaj kar tudi slučajno otrok res ne zna… skratka samo da je bilo poklikano, tko kar nekaj bi lahko rekli. Nobenega osebnega mnenja.

Nič ne rečem, so težji predmeti in srednja šola ampak učiteljice na razredni stopnji pa imajo daleč najlažje delo, polovični delovni čas za polno plačo in čez 60 dni dopusta. Ne veš ali bi se jokal ali smejal, pa nikogar ne podcenjujem ampak tole je res sramota.

Imam pa tudi v sorodstvu učiteljico razrednega pouka, ki sama pove da nima priprav in da je zadovoljna s službo, komaj čaka te dopuste vsake dva meseca in to ji je prioriteta. Plača za tako delo nadvse odlična. Na razredni stopnji dejansko ni neke zahtevnosti in težavnosti, so učitelji precej komot.

Naka, 21.08.2024 ob 00:47

Kakšno nakladanje! Učiteljica drugega razreda o mojem otroku ni vedela popolnoma nič, prav vseeno ji je bilo za cel razred. Tudi druge mame so bile oresenečene kako malo ve o otrocih. Ona je svoje naredila in po pouku je ni bilo več v šoli. Sem in tja kakšen mail staršem, na roditeljskem sestanku pa prosojnice z datumom izpred treh let, očitno pozabila popraviti, vsaj tiste datume bi lahko uredila. Po delovnih zvezkih snov ni bila dokončana, ogromno snovi niso predelali. To zdaj počnem jaz, po 8urnem delavniku v službi, čez poletje malo rešujeva naloge iz delovnih zvezkov. Ona gospa pa uživa dopust že šesti teden. Višek in sramota. Ocenjevalni listi pa itak samo poklikani po programu, da ne bo kdo mislil, da za vsakega učenca posebaj piše mnenja o znanju snovi. Mame smo se čudile kaj je to bilo poklikano, totalno to kar ni res. Recimo, da zna nekaj kar tudi slučajno otrok res ne zna… skratka samo da je bilo poklikano, tko kar nekaj bi lahko rekli. Nobenega osebnega mnenja.

Nič ne rečem, so težji predmeti in srednja šola ampak učiteljice na razredni stopnji pa imajo daleč najlažje delo, polovični delovni čas za polno plačo in čez 60 dni dopusta. Ne veš ali bi se jokal ali smejal, pa nikogar ne podcenjujem ampak tole je res sramota.

Imam pa tudi v sorodstvu učiteljico razrednega pouka, ki sama pove da nima priprav in da je zadovoljna s službo, komaj čaka te dopuste vsake dva meseca in to ji je prioriteta. Plača za tako delo nadvse odlična. Na razredni stopnji dejansko ni neke zahtevnosti in težavnosti, so učitelji precej komot.

Muca, prosojnic ni že vsaj 15 let, veš….
Lahko noč se reče po pravljici, kajne?
Pa enga cmočka na lička ?

Sodeloval sem zgolj v 1 projektu, teh ur pa ni  v tem sklopu.  Moj redni delovni dan se začne redno ob 6.15, saj imam ogromno dela še izven rednega pouka. Sem eden tistih, ki oddela vsak dan vaših 8 ur na delovnem mestu, kar pa ne pomeni, da se zame doma delo konča.

A bejž no! A misliš, da ga ena avstrijska čistilka ne rabi. Pa ena mama v Nemčiji, Italiji… Pa je tako že veke vekomaj, da je v OŠ zastonj samo OSNOVNI program, vse ostale dejavnosti od jutranjega in popoldanskega varstva, interesnih dejavnosti… je pa mastno plačljivo. Kar bi moralo biti tudi pri nas, pa ni, ker smo socialna država in vam je omogočeno imeti mularijo v šolah do pol petih popoldan BREZPLAČNO!

Bi bilo nujno potrebno to narediti plačljivo, pa da potem vidite, kaj pravzaprav imate. Vi pa vsako leto tulite zaradi delovnih zvezkov. Vi bi, da se vam čisto vse v rit porine.

Ena800, 20.08.2024 ob 21:50

Visokošolski profesorji so veliiiiiiko bolj izobraženi, doktorji, pišejo članke, raziskujejo, predavajo na tujem. Me ne moti, da imajo tako malo pedagoških ur.

Heheh, ja, to mislite neuki, res je. Moja sestra ima uni izobrazbo po starem, jaz imam samo še doktorat, ki je itak iz področja, ki me zanima. To, kako moji kolegi ves čas pišejo članke, raziskujejo in predavajo o tem, no ja, bi se dalo debatirati. Imaš take, ki jim vse to opravi asistent ali pa nek absolvent, pa predavatelj samo pregleda in se pod to podpiše. In ne, ne pišemo ves čas člankov. Jaz sem napisala dva letos, moja sestra enega. Obe sva predavali na raznih strokovnih konferencah. S tem da kot pravim, ima sestra ogromno več dela s šolo in tekočimi zadevami glede tega kot jaz.

Jaz sem recimo lahko imela otroka doma, šel je v vrtec šele pri treh letih. Ona ga je morala dati v vrtec takoj po porodniški. In še in še je tega. Hočem povedati, da je veliko drugih poklicev, kjer imajo ogromno fraj, recimo zdravniki tudi. Vi se pa vedno spravljate samo na učitelje.

predavateljica, 21.08.2024 ob 06:49

Heheh, ja, to mislite neuki, res je. Moja sestra ima uni izobrazbo po starem, jaz imam samo še doktorat, ki je itak iz področja, ki me zanima. To, kako moji kolegi ves čas pišejo članke, raziskujejo in predavajo o tem, no ja, bi se dalo debatirati. Imaš take, ki jim vse to opravi asistent ali pa nek absolvent, pa predavatelj samo pregleda in se pod to podpiše. In ne, ne pišemo ves čas člankov. Jaz sem napisala dva letos, moja sestra enega. Obe sva predavali na raznih strokovnih konferencah. S tem da kot pravim, ima sestra ogromno več dela s šolo in tekočimi zadevami glede tega kot jaz.

Jaz sem recimo lahko imela otroka doma, šel je v vrtec šele pri treh letih. Ona ga je morala dati v vrtec takoj po porodniški. In še in še je tega. Hočem povedati, da je veliko drugih poklicev, kjer imajo ogromno fraj, recimo zdravniki tudi. Vi se pa vedno spravljate samo na učitelje.

Zato, ker je osnovna šola edina šola, ki so jo videli od znotraj.

Zato, ker jim v šoli ni šlo in vedo, da tudi njihovim otrokom ne bo šlo, pa je priročno kriviti učitelje.

Zato, ker od učiteljev slišijo, kar jih najbolj boli – resnico o svojih starševskih sposobnostih

Zato, ker jih učitelji morajo obravnavati v rokavicah, oni pa to razumejo kot nemoč in imajo zato veselje skakati po njih

Sploh pa večina tega leti na učiteljice na razredni stopnji, ker so sposobni vpogleda v delovne zvezke zgolj do petega razreda, potem se pa pri predmetnih učiteljih to neha.

Morda še vlačijo po zobeh kake učitelje likovne umetnosti ali športa.  Zanimivo, da se ne spuščajo v učitelje matematike ali slovenščine, čeprav so tam ocene najnižje in problemov največ.  Pride od tega, ker tukaj njihovega vpogleda v delo več ni, njihovo znanje sem več ne seže. Sploh pa dobro vedo, da predmetni učitelji ne hodijo domov ob dvanajstih in tudi niso na dopustu cela dva meseca, ker izvajajo dopolnilni pouk za popravce njihovih otrok.  Recimo že cel ta teden in pred tem do 8.7 v juliju.

Itak največ povedo o samih sebi, le preneumni so, da bi se tega zavedali.

No prosojnice sem rekla, ja na usb ključu je imela in klikala vsako stran posebej, sej vsi vemo kaj je bilo mišljeno. Datumi planiranih dogodkov so bili izpred treh let. Glede na vložek v delo se ne bi čudili tudi če bi imela prosojnice.

Učiteljice so najbolj lene kuzle zabite v glavo, ki ne dohajajo logike, delovne discipline in storilnosti smetarja na MOLu.

Toilet, 21.08.2024 ob 17:07

Učiteljice so najbolj lene kuzle zabite v glavo, ki ne dohajajo logike, delovne discipline in storilnosti smetarja na MOLu.

Zelo imaš prav. Glupe smo do konca in še naprej, zato nam zaman sploh kaj pišete.
Niti ne znamo brati, niti ne razumemo, kaj hočete povedati.

Imamo pa plače in dopuste, da se samo vikaš. Vi pa ne??????

Vemo, zakaj, 21.08.2024 ob 07:35

Zato, ker je osnovna šola edina šola, ki so jo videli od znotraj.

Zato, ker jim v šoli ni šlo in vedo, da tudi njihovim otrokom ne bo šlo, pa je priročno kriviti učitelje.

Zato, ker od učiteljev slišijo, kar jih najbolj boli – resnico o svojih starševskih sposobnostih

Zato, ker jih učitelji morajo obravnavati v rokavicah, oni pa to razumejo kot nemoč in imajo zato veselje skakati po njih

Sploh pa večina tega leti na učiteljice na razredni stopnji, ker so sposobni vpogleda v delovne zvezke zgolj do petega razreda, potem se pa pri predmetnih učiteljih to neha.

Morda še vlačijo po zobeh kake učitelje likovne umetnosti ali športa.  Zanimivo, da se ne spuščajo v učitelje matematike ali slovenščine, čeprav so tam ocene najnižje in problemov največ.  Pride od tega, ker tukaj njihovega vpogleda v delo več ni, njihovo znanje sem več ne seže. Sploh pa dobro vedo, da predmetni učitelji ne hodijo domov ob dvanajstih in tudi niso na dopustu cela dva meseca, ker izvajajo dopolnilni pouk za popravce njihovih otrok.  Recimo že cel ta teden in pred tem do 8.7 v juliju.

Itak največ povedo o samih sebi, le preneumni so, da bi se tega zavedali.

Bi se kar strinjala s tem. Imajo neko strahospoštovanje do nas predavateljev, pa nekdo jim je glave napolnil s tem, da mi cele dneve samo članke pišemo in predavamo po raznih simpozijih. Bom konkretno povedala zase. Kot rečeno sem dvakrat v zadnjem letu dni predavala na strokovnih konferencah, terjalo je 3 dni priprav za vsako. Napisala sem en članek za strokovno časopisje, kar sem naredila v enem vikendu, ampak res po 16 ur. Sestra za napredovanje potrebuje ravno tako pisanje člankov, tudi ona ga je napisala in so ji ga objavili, imela pa je tudi predavanje na strokovni konferenci v Ljubljani.

Česar meni ni potrebno početi, ona pa mora, so vse tekoče zadeve glede učne in vedenjske problematike v šoli, vse dni mora biti na šoli razen vikendov, imeti dežurstva, sestankovanja s starši in tako dalje da niti ne naštevam. Glede truda in dela ni primerjave, tudi glede ur, ki jih opravi v šoli in za šolo. Da ne govorim o tem, da sem jaz ogromno prihranila, ko sem otroka dala v vrtec šele pri treh letih, bolj zaradi socializacije kot zaradi potrebe. Mi imamo komot lahko otroke doma skozi celo leto. Tisti dan v tednu, ko delam, ga ima mož, ki takrat dela popoldan, stvar rešena. Potem pa še morda kak dan v tednu par ur popoldan še od doma, to je pa tudi vse.

Pa se na nas predavatelje nikoli ne spravljajo, ker pač imajo naivne poglede, da smo mi zelo izobraženi in da počenjamo ogromno “pametnih” zadev, zato nam ne sežejo niti do kolen. In si očitno ne upajo.

predavateljica, 21.08.2024 ob 21:06

Bi se kar strinjala s tem. Imajo neko strahospoštovanje do nas predavateljev, pa nekdo jim je glave napolnil s tem, da mi cele dneve samo članke pišemo in predavamo po raznih simpozijih. Bom konkretno povedala zase. Kot rečeno sem dvakrat v zadnjem letu dni predavala na strokovnih konferencah, terjalo je 3 dni priprav za vsako. Napisala sem en članek za strokovno časopisje, kar sem naredila v enem vikendu, ampak res po 16 ur. Sestra za napredovanje potrebuje ravno tako pisanje člankov, tudi ona ga je napisala in so ji ga objavili, imela pa je tudi predavanje na strokovni konferenci v Ljubljani.

Česar meni ni potrebno početi, ona pa mora, so vse tekoče zadeve glede učne in vedenjske problematike v šoli, vse dni mora biti na šoli razen vikendov, imeti dežurstva, sestankovanja s starši in tako dalje da niti ne naštevam. Glede truda in dela ni primerjave, tudi glede ur, ki jih opravi v šoli in za šolo. Da ne govorim o tem, da sem jaz ogromno prihranila, ko sem otroka dala v vrtec šele pri treh letih, bolj zaradi socializacije kot zaradi potrebe. Mi imamo komot lahko otroke doma skozi celo leto. Tisti dan v tednu, ko delam, ga ima mož, ki takrat dela popoldan, stvar rešena. Potem pa še morda kak dan v tednu par ur popoldan še od doma, to je pa tudi vse.

Pa se na nas predavatelje nikoli ne spravljajo, ker pač imajo naivne poglede, da smo mi zelo izobraženi in da počenjamo ogromno “pametnih” zadev, zato nam ne sežejo niti do kolen. In si očitno ne upajo.

Najbolj glasni so pač tisti z najmanj kapacitetami in tisti v vsakdanjem življenju v desetih letih morda enkrat sploh pomislijo na obstoj fakultet, kaj šele, da bi pomislili na obstoj predavateljev. To je zanje povsem nepoznan svet.

Kdor je po končani srednji šoli vsaj razmišljal o študiju, ne klamotiri po učiteljih na forumih, še manj tisti, ki so kdaj prestopili prag faksa.  Izjema je morda kak osebek, ki se mu je pomračilo kje tekom (nezadovoljujočega) življenja.

Priseben odrasel človek pač ne bi nikoli sem pisal takih traparij, niti v trenutku najhujšega razočaranja

Mene fascinira vztrajnost. Ne ljudi z omejenim horizontom, temveč spoznanje, da neumnosti nikakor ne uspevamo izkoreniniti, medtem ko je znanje podvrženo pozabljanju in se lahko v neugodnih pogojih celo prepolovi. Neumnost pa se celo razrašča…

Vesela sem, da ne pripadam tako mladi generaciji in mi zato ne bo potrebno biti priča propadu civilizacije. Me je pa groza, v kakem svetu bodo živeli moji otroci ali morebitni vnuki, če se zelo kmalu ne bo ustavil trend upadanja človeške pameti. Temu smo pa žal priča zadnjih 30 let.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close