Učiteljice spet jokajo – konec počitnic!
Anonimno 5926, 18.08.2024 ob 19:53
Če bi bil jaz tolk časa doma kot so učitelji pol tut meni ne bi bilo lepo it spet tja v šole mislim k itak ne morem napisati delati kar itak ne delajo nič
Ja, pri tebi od našega dela res ni videti veliko haska. Si se pa hodila v šolo vsaj malo družiti, pa na malico in izlete…
Takih vas je tukaj večina.
Večini smo tudi pravočasno povedali, da boste pristali na minimalnih plačah, če se ne boste lotili učenja in pridobili delovne navade. Pa vam je bilo takrat to smešno in brez veze.
Ja, imejte to, kar ste si zaslužili. Izbira je bila vaša. Se za vas niti ne čudim, niti ne sekiram.
Kar vam zamerim, je pa to, da tudi vaše otroke spravljate v isto godljo. Če se že v šoli niste nič naučili, bi se pa lahko vsaj iz lastne izkušnje, da bi vaši otroci bili bolj uspešni.
Vedno znova se vprašam, kdo od nas ima vaše otroke raje in kdo jim želi dobro – mi ali vi.
Mamica sem, 19.08.2024 ob 00:08
Najboljša je pa potem tista, da že res, da so doma, ampak da za razliko od ostalih ne morejo na dopust septembra ali oktobra. Hm, oktobra so spet krompirjeve počitnice, decembra božične, februarja zimske, maja prvomajske. Saj prav težko najdeš mesec brez šolskih počitnic;)
No, ne bi zamenjala z njimi, saj imam ful v redu službo, intelektualno precej zahtevno, bolje plačano kot učitelji in super sodelavce. Samo s temi izjavami o dopustu izven počitnic so pa naravnost smešne.
Točno to! Cenim tiste učitelje, ki dobro delajo, tako kot cenim npr. gledališke igralce, ampak naj mi res prosim ne jamrajo, kako malo dopusta imajo – in eni, in drugi. VELIKO ste frej, dragi moji, VELIKO. Ne bi menjala z vami, ker se ne bi ukvarjala z razvajenimi mulci, vsaka vam čas za to. Ampak frej pa ste in smo vam vsako poletje fouš, tako da imejte malo filinga do drugih in vsaj ne jamrajte, medtem ko se mi vsak dan v tem vročem poletju pokamo v avto in vozimo v službo.
vronalenka, 19.08.2024 ob 07:56
Točno to! Cenim tiste učitelje, ki dobro delajo, tako kot cenim npr. gledališke igralce, ampak naj mi res prosim ne jamrajo, kako malo dopusta imajo – in eni, in drugi. VELIKO ste frej, dragi moji, VELIKO. Ne bi menjala z vami, ker se ne bi ukvarjala z razvajenimi mulci, vsaka vam čas za to. Ampak frej pa ste in smo vam vsako poletje fouš, tako da imejte malo filinga do drugih in vsaj ne jamrajte, medtem ko se mi vsak dan v tem vročem poletju pokamo v avto in vozimo v službo.
Verjemi, da NE JAMRAMO, se zavedamo, da mnogi v teh vročih mesecih delate in smo veseli, da nam je to prihranjeno.
Povsem tiho bi bili, če se ne bi na nas nenehno spravljali z očitki in fovšijo. Navsezadnje si nismo mi izmislili takega delovnega časa, so nam ga predpisali.
Lahko pa verjamete, da nam presede množično eno in isto napadanje. Potem pač povdarimo tiste vidike našega delovnega časa, ki jih vi radi spregledate.
Fovš smo lahko drug drugemu za vsako stvar, ki je mi nimamo, drugi pa imajo. Ali pa končno odrastemo in se nehamo vpikovati v stvari, na katere nimamo vpliva.
Mi bi lahko bili vam fovš recimo tega, da si lahko vzamete prosto, kadar želite, da lahko koristite dopust izven vročine, gužve in visokih sezonskih cen. Pa vas puščamo pri miru, dokler vi ne začnete napadati prvi.
Lahko bi vam bili fovš, da vaše delo ni vsem na očeh in lahko kdaj tudi zabušavate, če imate slab dan, mi pa ne moremo, ker je pred nami vsako sekundo 28 parov oči in ušes, ki pozorno spremljajo vsak naš gib in besedo.
Mi ne ocenjujemo vašega dela, ker nismo strokovnjaki za vaš posel, vi si pa privoščite kritizirati stvari, na katere se nič ne spoznate in to počnete brez premora. V počitnicah se zaletavate v naš dopust, med šolskim letom pa se prelevite v strokovne ocenjevalce vsakega našega početja. Ali mi to počnemo vam?
Menda ne pričakujete, da se ne bi vsake toliko vsaj branili pred vašimi napadi? Kdor hoče, bo vsako malenkost štel v naš minus. Če se branimo z argumenti, po vaše lažemo in jamramo. Če smo tiho, je to za vas priznanje, da imate prav. Vse za to, da si pogasite svoj gnev in širite slabo voljo.
Smo res tukaj zato, da vam pritrjujemo tudi takrat, ko nimate prav? Bi vam ustrezalo, če bi se vas nenehno vlačilo po zobeh?
Pač imate srečo, da ne delate na tako izpostavljenih delovnih mestih in se o vašem delu manj govori. To pa ne pomeni, da ste brez napak in vsi idealni. Samo mir imate pred nami.
Je tako težko vrniti uslugo in tudi vi nas pustiti pri miru?
Šola express, 19.08.2024 ob 08:30
Verjemi, da NE JAMRAMO, se zavedamo, da mnogi v teh vročih mesecih delate in smo veseli, da nam je to prihranjeno.
Povsem tiho bi bili, če se ne bi na nas nenehno spravljali z očitki in fovšijo. Navsezadnje si nismo mi izmislili takega delovnega časa, so nam ga predpisali.
Lahko pa verjamete, da nam presede množično eno in isto napadanje. Potem pač povdarimo tiste vidike našega delovnega časa, ki jih vi radi spregledate.
Fovš smo lahko drug drugemu za vsako stvar, ki je mi nimamo, drugi pa imajo. Ali pa končno odrastemo in se nehamo vpikovati v stvari, na katere nimamo vpliva.
Mi bi lahko bili vam fovš recimo tega, da si lahko vzamete prosto, kadar želite, da lahko koristite dopust izven vročine, gužve in visokih sezonskih cen. Pa vas puščamo pri miru, dokler vi ne začnete napadati prvi.
Lahko bi vam bili fovš, da vaše delo ni vsem na očeh in lahko kdaj tudi zabušavate, če imate slab dan, mi pa ne moremo, ker je pred nami vsako sekundo 28 parov oči in ušes, ki pozorno spremljajo vsak naš gib in besedo.
Mi ne ocenjujemo vašega dela, ker nismo strokovnjaki za vaš posel, vi si pa privoščite kritizirati stvari, na katere se nič ne spoznate in to počnete brez premora. V počitnicah se zaletavate v naš dopust, med šolskim letom pa se prelevite v strokovne ocenjevalce vsakega našega početja. Ali mi to počnemo vam?
Menda ne pričakujete, da se ne bi vsake toliko vsaj branili pred vašimi napadi? Kdor hoče, bo vsako malenkost štel v naš minus. Če se branimo z argumenti, po vaše lažemo in jamramo. Če smo tiho, je to za vas priznanje, da imate prav. Vse za to, da si pogasite svoj gnev in širite slabo voljo.
Smo res tukaj zato, da vam pritrjujemo tudi takrat, ko nimate prav? Bi vam ustrezalo, če bi se vas nenehno vlačilo po zobeh?
Pač imate srečo, da ne delate na tako izpostavljenih delovnih mestih in se o vašem delu manj govori. To pa ne pomeni, da ste brez napak in vsi idealni. Samo mir imate pred nami.
Je tako težko vrniti uslugo in tudi vi nas pustiti pri miru?
Ma nehajte s tem, da gremo lahko na dopust, kadar želimo. Puznam eno ali dve ženski, ki gresta januarja v tople kraje. Vi imate tudi na 7 tednov en teden frej. Vse 3 moje frendice učiteljice grejo takrat nekam, nimajo nobenih izobraževanj. Nehajte se skos opravičevat in ven vlečt. VELIKO ste frej. Vaša ura je 45 min., moja 60! Jasno?
Ena247, 19.08.2024 ob 10:27
Ma nehajte s tem, da gremo lahko na dopust, kadar želimo. Puznam eno ali dve ženski, ki gresta januarja v tople kraje. Vi imate tudi na 7 tednov en teden frej. Vse 3 moje frendice učiteljice grejo takrat nekam, nimajo nobenih izobraževanj. Nehajte se skos opravičevat in ven vlečt. VELIKO ste frej. Vaša ura je 45 min., moja 60! Jasno?
Si imela vse šanse, da sama postaneš učiteljica, ne delaš nič, da tvoja ura traja 45 minut namesto 60 in da si celo poletje fraj. Jasno? A ti je zdaj ona kriva, če si izbrala drugo službo? Kaj zdaj jamraš? Kar si izbrala, to imaš. Če ti ni prav, menjaj.
Takoj, ko boste vi nehali z našimi dopusti.
Je pač res, da ga lahko vzamete po mili volji, kakor je res, da ga imamo mi v strnjeni obliki sedem tednov poleti.
Nismo mi vam predpisovali dni dopusta in vi ne nam.
Vsak od nas ima nekaj prednosti in nekaj slabosti, nihče pa po svoji volji.
Kam vodi to večno nabijanje enih in istih stvari? Se vam ne zdi, da bi v dobro otrok bilo bolje, če se nehamo med seboj prepirati in si iskati nepotrebne konflikte?
Tako, kot otrok doma pobere najslabše iz kregarije med starši, tako enako pobere le najslabše, ko je priča spopadanju med starši in učitelji. Si res želite take vzgoje za svoj naraščaj? Večne nezadovoljneže, namrgodence in prepirljivce?
Tudi za tvoje 60-minutne delovne ure nismo krivi učitelji, zase di pa tudi nismo sami izbrali 45-minutnih.
Ne bodi fovš tistim, ki znajo živeti bolj zanimivo, kakor ti. Prav tako si ob vseh praznikih doma in jih imaš možnost spretno povezati s prostimi dnevi tako, da boš cel teden fraj in lahko greš v tople kraje.
Nehajte tudi vi nabijati, kako imate le dva tedna dopusta, ker pač to ne drži. Nihče nima le dveh tednov dopusta, minimum je pet tednov ali 23 dni. Potem pa navzgor do 40. Ne pri vseh, pač pa mnogih.
Če si pa ne znate prostih dni razporediti in splanirati tako, da bi iz njih naredili izdaten dopust, ste si pa čisto sami krivi. Vsekakor vam nismo krivi učitelji.
Ali pa ponovim staro lajno – postanite učitelji, pa boste imeli maksimalen dopust. Nihče vam ne brani.
Dokler mi ne napadamo vas, tudi vam ni treba iskati sporov z nami. Preprosto.
stara537, 19.08.2024 ob 10:34
Stara sem 45 let.
2 osnovnošolska otroka.
Po kolektivni pogodbi imam 21 dni dopusta + 2 dni za otroka – skupaj pridem na 23 dni.
Ne vem na podlagi česa, dobi začetnik v šolstvu nad 30 dni.
Kje si našla nad 30 dni? Grem takoj tja v službo.
Si že kdaj slišala za kompenzacijo? Nadure za proste dni. Tudi ti jih lahko tako pridelaš, samo pridna moraš bit.
Tak bom rekel. Nekaj let sem delal na šoli kot hišnik. Niso vsi učitelji slabi, nekaj jih je dobrih, In ker dlih imam priložnost napisat, bom napisal sledeče. Ne bom se pa trudil z slovnico, ker sem “normalen” fizičar.
Učitelji se preveč visoko nosijo. Mislijo, da so boga prijeli za “jajca”, zato vas naš “normalen” folk ne mara. Pridite na realna tla, bodite bolj človeški. Niste nič več kot ostali.
V resnici so samo “napiflani” Ogromno znajo, vendar to samo tisto, kar je napisano v knjigi. V resničnem svetu so izgubljeni. So teoretiki in ne praktiki. Po večini so nezanesljivi in če je le možno, dajo delo vstran od sebe. Če je potrebno, se “derejo” na otroke kot zverine. Sem bil prav presenečen, kaj lahko pride iz učiteljskih ust. In še bi lahko našteval.
Lahko da se motim in da so bili takšni samo na tisti šoli, na kateri sem delal nekaj let. Lahko pa, da je večina takšna.
videno z mojimi očmi, 19.08.2024 ob 11:11
Tak bom rekel. Nekaj let sem delal na šoli kot hišnik. Niso vsi učitelji slabi, nekaj jih je dobrih, In ker dlih imam priložnost napisat, bom napisal sledeče. Ne bom se pa trudil z slovnico, ker sem “normalen” fizičar.
Učitelji se preveč visoko nosijo. Mislijo, da so boga prijeli za “jajca”, zato vas naš “normalen” folk ne mara. Pridite na realna tla, bodite bolj človeški. Niste nič več kot ostali.
V resnici so samo “napiflani” Ogromno znajo, vendar to samo tisto, kar je napisano v knjigi. V resničnem svetu so izgubljeni. So teoretiki in ne praktiki. Po večini so nezanesljivi in če je le možno, dajo delo vstran od sebe. Če je potrebno, se “derejo” na otroke kot zverine. Sem bil prav presenečen, kaj lahko pride iz učiteljskih ust. In še bi lahko našteval.
Lahko da se motim in da so bili takšni samo na tisti šoli, na kateri sem delal nekaj let. Lahko pa, da je večina takšna.
Ti verjamem! Ma dajte prfokse smotane. Kot je ena gor napisala, ne štekate, da se vabite na kavo ob 14, ko je pač folk še v službi. Gospodarstvo še dlje.
Kadar govorimo tiho, nas ti gotovo ne moreš slišati, verjemi mi.
Ko se pa nekdo dere, pa se ga sliši. Tudi tebe se bi. Pa kaj naj potem rečemo? Da se hišniki samo derejo?
Tudi proč od dela se zna večina hišnikov fantastično potegniti, če sva že pri tem.
Visoko se pa v vseh poklicih nosijo najbolj puhle glave. Imamo čistilko, ki se obnaša kot, da je šola njena. Hišnika, ki si misli, da brez njega šola sploh ne funkcionira. Kuharico, ki se po svoji presoji odloča, komu bo dala večji zrezek in komu ne.
Povsod so nekateri dobri, nekateri odlični in nekateri za bruhat. POVSOD!
Vidite vse, ki opravljamo izpostavljene poklice. TV napovedovalce, estradnike, politike, igralce, … ne vidite pač onih v proizvodnji. A zato velja, da oni delajo brezhibno? Se obnašajo vzorno? Ne preklinjajo? Ne izigravajo sistema? So super brez napak? Ali jih samo ne vidite, ker niste poleg njih.
Brigajte se raje zase in svoje otroke.
Ana829, 19.08.2024 ob 11:20
Ti verjamem! Ma dajte prfokse smotane. Kot je ena gor napisala, ne štekate, da se vabite na kavo ob 14, ko je pač folk še v službi. Gospodarstvo še dlje.
Ma daj že mir s to tvojo kavo. Saj te ne bo nihče več vabil, pa bo mir.
Lahko bi pa ti kolegice povabila na kavo ob pol petih. Zakaj pa tega ne narediš? Saj je ni noben užitek spiti s tečnobo, ki je same sebe sita zaradi napačno izbranega poklica.
V rit se vgrizni in se zagiftaj na lastnem strupu.
Šola express, 19.08.2024 ob 11:28
Ma daj že mir s to tvojo kavo. Saj te ne bo nihče več vabil, pa bo mir.
Lahko bi pa ti kolegice povabila na kavo ob pol petih. Zakaj pa tega ne narediš? Saj je ni noben užitek spiti s tečnobo, ki je same sebe sita zaradi napačno izbranega poklica.
V rit se vgrizni in se zagiftaj na lastnem strupu.
A zakaj ne 16.30? Ker to ni takoj po njeni službi in ne bo hodila nazaj, a ne. Da so pa učiteljice sposobne takega izrazoslovja kot ti, je pa tudi žalostno.
Ena868, 19.08.2024 ob 11:37
A zakaj ne 16.30? Ker to ni takoj po njeni službi in ne bo hodila nazaj, a ne. Da so pa učiteljice sposobne takega izrazoslovja kot ti, je pa tudi žalostno.
Glede na tvoj “prfoksa smotana” sem upravičeno sklepala, da tak pogovorni jezik bolje razumeš.
Kaj si pa mislila? Nisem v službi, da bi se morala držati kodeksa komunikacije, imam DOPUST. A ti pa v službenem času visiš na SČ? Se tudi ne bi smela v nobeni službi tako izražati.
Zelo prostočasno te tudi lahko tukaj komot pošljem v tri krasne, pa sem še vedno veliko bolj vljudna od tebe.
Si vse povedala o svoji vrednosti.
Bože mili, kaka krava!
Pri nas gremo za prijatelje sredi noči na drugi konec Evrope, če potrebujejo našo pomoč, pa tudi 100 km daleč na kavo, če si res želimo njihove družbe.
Maš ti moj kurac kako kolegico učiteljico. Prst v riti maš in fovšijo paseš, ker si navadna nula sitna.
V podjetju, kjer delam, imajo začetniki 25 dni dopusta. Plus 1 dan na vsakega otroka, potem se še dodajajo dnevi z leti delovne dobe. Več delovne dobe, več dopusta. Jaz imam torej 25 dni, plus 3 dni za otroke, plus en dan na račun delovne dobe. 29 dni. V moževem podjetju imajo 30 dni dopusta že v štartu. Ima enako stopnjo izobrazbe kot jaz in prav toliko delovne dobe. Moja sestra ima kot začetnica 20 dni. 1 dan dodan za izmensko delo, plus en dan za otroka. Štekaš, za kaj gre? Nimajo vse službe enako dopusta. Prvič slišiš? Pri nas je vedno delo na razpolago, tako da si zelo dobrodošel, če se ponudiš narediti kako naduro. Nekateri jih naredijo ogromno. Imamo na izbiro, ali nam jih plačajo, ali bomo koristili. Kdor jih koristi, si posledično pridobi ogromno dodatnih prostih dni, tudi po teden ali dva. V moževi firmi ni šans, da nadure plačajo. Samo koriščenje. In tako ima lahko nekdo veliko prostih dni, sploh ker imajo že dopusta ogromno. V prejšnji firmi nadur nisem mogla koristiti. Samo izplačilo. Ti bo kapnilo počasi? Učitelji naberejo ob popoldnevih ogromno ur in jih poleti koristijo. Če vam gre tako v nos, pa predlagam, da učitelji oddelajo 8 ur, od 7h do 15h in to je to. Za vse pogovorne, roditeljske sestanke, srečanja, in poslušanja vaših kapric in pritožb, zakaj vaš sonček ni obravnavan vsaj kot polbog, pa bodo na voljo v teh osmih urah, potem pa jemljite dopust. Si za?
jebotečuk, 19.08.2024 ob 12:52
Popoldanske govorilne so itak enkrat na mesec samo. Pa še tedaj je takšna gužva da znoriš 5 min ven not.
Tedenske govorilne pa imajo vse učiteljice zjutraj, da ja čim manj staršev jim pride srat po glavi.
Letos se uvaja RaP in z njim naš delovni čas od 7.30 do 15.00. Pol ure malice ne koristimo, ker nimamo odmora za malico.
V tem času opravimo VSE, česar ne dokončamo do 15.00, pač preložimo na jutri.
To velja tudi za telefonski klic staršev ali mail. Ob 15.00 prekinem pogovor in do drugega dne nisem dosegljiva za nikogar.
Če želiš govoriti z učiteljem, pridi torej v času uradnih pogovornih ur in niti slučajno kadarkoli, ko se ti zazdi, še posebno ne brez predhodne najave in potrjenega termina. Vzami si dopust, saj so otroci tvoji in si zanje pripravljen narediti vse. Evo.
Tudi v trgovino ne moreš ob 15.05, če se zapre ob 15.00.
Tudi nas zanima, kako dolgo bo to veljalo, ker predobro vemo, da ni izvedljivo. Pa je škoda. Tudi jaz bi rada imela doma prosti čas brez misli na službo. Odidem ob 15.01 in me ne briga do 7.30 naslednji dan nič in nihče.
Nujni primeri? Hja, žal…. Jih zakon ne predvideva.
Ker pa seveda včasih so, bom pa imela ekspresno hitro dovolj ur za kompenzacijo prostih dni v avgustu.
Vsem, ki so po politični liniji vsilili tovrstno “regulacijo” delovnega časa učiteljev, se bo zelo hitro fejst zanohtalo, ko bodo starši znoreli zaradi zbirokratiziranega delovnega časa šol. Ampak nekateri ste to želeli in zdaj boste dobili. Meni je super prav. Vam pa ne bo.
He he he kolegica, 19.08.2024 ob 12:25
Si vse povedala o svoji vrednosti.
Bože mili, kaka krava!
Pri nas gremo za prijatelje sredi noči na drugi konec Evrope, če potrebujejo našo pomoč, pa tudi 100 km daleč na kavo, če si res želimo njihove družbe.
Maš ti moj kurac kako kolegico učiteljico. Prst v riti maš in fovšijo paseš, ker si navadna nula sitna.
Jih imam kar nekaj, smo študirale jezike na FF in večina jih uči. Jaz imam drug poklic, tudi na tnalu vas vseh …
Forum je zaprt za komentiranje.