Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Tudi jaz bi bila rada mamica…

Tudi jaz bi bila rada mamica…

No, glede na to debato, predlagam, da si preberete zadnjo Marie Claire/UK, kjer je clanek na temo umetne oploditve preko semenske banke – z zornega kota otrok.

Mogoce je res bolje, da clovek naredi tako kot Maja…

Vse je pac odvisno od partnerjev.

Tebi, deja, pa zelim veliko srece!

Nisem brala ostalih komentarjev, zato ne vem, kaj so ti ostali napisali.

Ampak veš, ne pomeni biti mamica samo nosečnost, porod in dojenje. Sama sem bila dvakrat noseča in sem dvakrat srečno donosila, dojila pa sem le nekaj dni. Pa se za to ne počutim nič manj mamica, kakor tiste, ki dojijo celo leto.

Biti mamica pomeni imeti otroka, se zanj veseliti in zanj skrbeti. Najlepše pride, ko držiš bitjece v rokah. Ko se stisne k tebi, ko ga ti znaš pomiriti, ko mu lahko “odpihneš” bolečino, ko ga ponoči vzameš k sebi v posteljo, ker ga je strah …. to so čudoviti občutki, ki ti polepšajo življenje. Vendar, ali moraš tega otroka, ki ti da te občutke, zares brezpogojno roditi? Moja kolegica je po 15-tih letih zakona posvojila fantka, ki je bil 4 dni starejši od mojega sinka. Dobila ga je, ko je bil star 1 mesec. Ali je bila zato kaj manj mamica, kot jaz? Nikakor! Svojega otroka ljubi prav tako, kot jaz mojega, prav tako, kot jaz je doživljala in še vedno doživlja ob njem občutke sreče.

Jaz osebno, ne bi razmišljala o tem kot ti, ker bi se bala, da četudi bi se sedaj mož strinjal, bi ob misli, da je bil otrok spočet z drugim moškim, morda svoje mnenje spremenil. Morda bi postal zagrenjen, bi ti očital, …. in srečen zakon, kakor tudi družinica bi razpadla. Ali ni bolje imeti s človekom, ki ga ljubiš, tujega otroka, kot pa brez tega človeka svojega? Če bi posvojila otroka, bi imela oba enak odnos do otroka, lahko bi ga vzljubila in lahko bi se z možem skupaj postarala ob njem.

Razumem tvojo željo po otroku. O takem problemu, kot ga imaš ti, sem razmišljala že zelo zgodaj, saj sem si že od malega želela veliko družino. (nenavadno za mlado dekle, toda to je res) Že pri 17-tih, ko sem se zaljubila v svojega moža, sem razmišljala o tem, kaj bi bilo, če on ne bi mogel imeti otrok, ker sem o otrocih res ves čas sanjala in že takrat sem se odločila, da bova v takem primeru posvojila. Nikoli, ampak res nikoli, si ne bi mogla predstavljati življenja brez otrok, pa tudi ne življenja brez svojega moža. Zato bi se, če bi bila v tvoji situaciji, odločila za posvojitev.

Upam, da boš našla tako rešitev, ki bo osrečila vse tri, tako tebe, moža, kakor tudi bodočega otročka.

Če kdo mene vpraša se mi zdi totalno noro iti npr. z nekim tipom samo zato da zanosi! Poleg tega pa je je profesionalna klinična oploditev vedno profesionalna. Deja, ne pusti se zavesti tistih tu, ki lažejo, niti ne veš koliko od teh je žensk, ki pravijo, da so ženske. Najprej pomisli malo z lastno glavo!!!

A si prepričan, da imaš doma vse pošlihtano, da so “tvoji” otroc, “tvoja” kri? :))) A si mogoče naredil DNK analizo? Močno dvomim. Toda rekel boš, da imaš zaupanje v ženo, da nikdar ne bi šla s komerkoli. :))) Pa veš da več kot 50% žensk je že prevaralo svoje može.

Sicer pa mi ne govorimo o tvojih otrocih in krvi ampak, kaj bi konkretno naredil ti če ne bi mogel imeti otrok. Prej si omenil posvojitev, pri tem pa ni nobene tvoje krvi, a to pomeni, da za takega otroka sploh ne bi bil odgovoren???

Skratka najprej moraš imeti pošlihtano v svoji glavi…kaj bi sploh rad povedal…oz.kakšen nasvet bi ti dal in zakaj.

XTRM zberi se že enkrat…glih zaradi tvojih slabih izkušenj, bi lahko svetovala drugače. Če tudi umetna oploditev ne pomaga, je potem rešitev ta, da je pač nekdo drug s privolitvijo moža zaplodi. In sama stvar se pač tako razvije kot pri Maji 27.
Če pa bi ti na njenem mestu vsakemu zbelebetala…uh sem šla na plažo pri Rovinju, pa me je tam en zaplodu….tak tvoj odnos, bi tudi škodil tvojemu otroku kasneje…

Tebe so pa res zapostavljali v otroštvu, še danes doživljaš travme.

Ne vem kje si prebral, da Deja ne more imeti otrok. Deja ima lahko otroke, je lahko noseča, lahko bo dojila, lahko bo tekla njeni kri….in vi egoisti ji te sreče ne privoščite !!!

A si pozabil koliko otrok je v Sloveniji nesrečnih, kjer so starši pijanci, jih zanemarjajo, pa čeprav je v njihovem otroku njihova lastna kri, celo spolno zlorabljajo jih… Če teče tvoja kri je veliko premalo, tko kot vidva mislita. Otrok potrebuje ljubezen, pozornost,…..

Se mi kar smilijo vaši otroc, če jih sploh imata, ko imata tako zahojene starše ….

Seveda se z vsem s teboj povsem strinjam, da ni nobena manj mamica, če ga rodi ali posvoji…
Vsekakor ni isto, če sama zanosiš, dojiš, kot pa že dobiš en mesec starga otroka!!! Če zaradi samih doživetij ob porodu in ostalih stvari….

Posvojitev je sicer lepo slišati, veliko je birokracije in tudi to traja in kasneje ko okolica zve , da je otrok posvojen je otrok podvržen v šoli zafrkavanju (tudi od škodoželjnih sosedov, prijateljev….) Lahko začne kasneje iskati celo sam prave starše…sej to vsakega matra, kdo so pravi starši….) Skratka lahko je veliko težav zaradi tega….za vse tri.

Če pa tko nardiš kot maja 27….je pa vse lepo diskretno pošlihtano za vse tri.

Skratka deja bo tko nardila, da bodo vsi trije zadovoljni in srečni…sedaj samo pretehtuje možnosti za in proti

Me veseli, če sem ti lahko kakorkoli pomagal, čeprav samo z besedami.

Pomembno je, da imaš voljo in veselje in zreš v prihodnost, ter da nisi zaradi tega zamorjena…

Se bom javil na razpis :)))

zaspanko, tvoje razmišljanje je če že ne “čez les” pa vsaj “nočna mora”. A se ti sploh zavedaš, da semena pridobljeno profesionalno zagotavljajo otroka vsaj približno takega kot bi si kdo želel? Tvoje da ne rečem “bolno” opisovanje posvojencev se mi zdi bolj za napotnico k psihiatru kot kam drugam. Poznam namreč precej posvojencev! In ne govori, da bo ženska naredila prav, ker je sedajle ona v zelo težki fazi, kar logično sledi, da bo tudi zelo težko kaj naredila prav!

Prav to sem se tudi jaz spraševal!

Ti si en mal čuden tip (s tem ni nič narobe, smo simpač različni), in ti manjka (po moejm) seksa in se zdaj ponujaš Deji. To je egoistično, egoistično je tud razmišljat o tem, da se daš dol z drugim in maš z njim otroke sam da bo tebi fajn. Ne pomisliš pa na otorka in moža. Iz tega seldi, da je Deja egoistka. Žal. Sicer smo pa vsi na nek način, drugač nebi preživeli.

Lej, jaz zarad mojega otroštva ne doživljam travm. Celo koristilo mi je, ker se znam borit za stvari in dosežem glih čist vse kar si zamislim. Veliko ljudi je nevoščljivih zaradi tega, sma nihče ne ve, da pa men ni blo vse na pladnju prinešeno.

Kar se tiče tega, da obtožuješ ljudi, da nimajo v glavi pošlihtano… najrpej se sam nad sabo zamisli. Ne trdim za nikogar, da nima, trdim sam da pač vsak drugač razmišlja.

In mene ne kroe kr tko vsak zaplodit :)))) Ker si izberem točno tistega ko ga hočem in ga tud dobim. In ne rabim avantur.

Zarad slabih izkušenj, pa svetujem tako kto sem.

Mater, kolk samoreklame., ha, ha. Pa si prepričan, da si ti ploden?

Ali bi šla žena s kom ali ne? So otroci moja kri ali ne? S takimi vprašanji se tudi pod razno ne obremenjujem, za očitno razliko od tebe. Če bi otroka posvojil pa že sama beseda “posovjitev” pove vse. En občutek me navdaja, da ti gre le malce v nos, da je bila žena kar za to, da bi šla z znanim donatorjem, če si ji to res predlagal. In zdaj nisi siguren vanjo. Prav ti je. Kaj pa blebetaš traparije. :-))

Mislim, da oba veva kaj govoriva, a ne da?

jebela, tale Deja ti je pa res glavo zmešala. Predvsem ta spodnjo.

Boom se strinjam s tabo v vsem napisanem :))))

dans mi neki ta strupena seka, he, he

Zgleda da sta se miha in deja že dogovorila. Super

Haha, ne sam prepričan, mam tud dokaz! 🙂

No, lepo. Ampak tisto moje je letelo na zaspankota.

Jah, sori! Težko je povezat po temle drevesu poste.

Če je Deja zaradi tega egoistka, ker želi biti noseča, roditi, dojiti in biti dobra mati, potem naj bo egoistka…in fajn bo vsem trem, tudi možu, kot otroku, ki bo imel ljubečo mati. Sicer pa v vseh svojih postih, še do sedaj nisi povedala in razložila, kaj bo narobe z otrokom, ki bo spočet na tak način. V čem bo trpel??? In v čem trpi “majin 27” otrok??? V čem bo mož trpel, če se tudi strinja s tem???

Vse te želje, lahko izpolniš le po naravni poti (žal brez sexa ne gre),…če je zate sex nekaj grdega je to tvoj problem…verjetno si ti ena izmed tistih, ko je bil referendum na tisti strani, ki je želela imeti pravico do umetne oploditve. Zate je verjetno tudi kloniranje otrok bolj naravno :)))

He-he teb že skoz neki seka v glavo, končn si priznala! Drugi smo to že prej spoznal :)))
Pejd k psihiatru, če ti bo znal kaj pomagat :)))

Seveda doživljaš travme, sam preber si svoje poste! Sploh nisi podala svojga mnenja in ga argumentirala, ampak si tolkla čez moje mnenje in na vse, ki tako mislijo, češ kakšni so, egoisti, pa kaj jaz vem še vse….če je to razmišljanje z lastno pošlihtano glavo…???

Pol imaš pa zlo nizke cilje, če si vse cilje že dosegla…. :)))

P.s. No vidiš, sama si velka egoistka, ker samo na sebe misliš, ko trdiš, da izbereš točno tistega, ki si ga zaželiš in ga tudi dobiš (ne glede na njegovo mnenje) :)))

Ja s kloniranjem (beri kemijo in umetno) se bi dalo nardit še enga kre(te)n-a, kot si ti. :)))

Zakaj pa nisi ti povedal svoje želje( kakšnga otroka bi rad imel) profesionalcem in ti bi ga pol nardili po željah??? ta je pa res bolna :)))
Oni bi ti lepšega otroka nardil, kot si ga ti, saj so profesionalci, ane? :)))

P.S. Brez skrbi, Deja že ve kaj bo nardila, zna razmišljati s svojo glavo…in bo že nardila prav, tko da bo za njih vse tri O.K. !

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close