Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Teorija ljubezni

Teorija ljubezni

Saj ni treba kar vsem neznancem trobit slabih stvareh o sebi. Je treba znat tudi ocenit, komu lahko določene stvari poveš. Sicer pa praksa kaže, da tudi lagati ni dobro, ker resnica vedno pride zadaj. Poveš tako kot je, če je komu všeč, super, če mu lažeš, te bo itak razkrinkal in bo ogenj v strehi. Bolje preprečiti, nego lečiti jaz pravim. Vendar ljudje se večinoma učimo preko “lečenja”.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Ne misliš, da moraš lagati, ampak preprosto ne poveš. Prikriješ.
Recimo, da si na netu, lahko rečeš, da si vitek, čeprav si debel. To je laž. Lahko rečeš, da si povprečen, kar je še vedno laž, ne več tako huda, ampak še vedno. Če pa poveš resnico, da si debel pa si odkrit, ampak oni drugi bo dal rep med noge in begnil :). Če pa se zlažeš pa sicer bo za srečanje, ampak bo potem pobegnil ali pa mogoče tudi ne, ker bo vmes spoznal, da imaš pa ok značaj :).

Zdaj sem pisala čisto nekaj drugega, kar sem mislila. Namen sem imela komentirati tisti del, ko Robi piše, da si je treba sebi priznati kak si.
Tu sem imela v mislih to, da če je nekdo dolgo dolgo samski in si želi veze (ni rečeno, da si jo vsi želijo) je trapasto trditi, da si super in oh super fajn, samo nasprotni spol je čuden. Sebi si je treba priznati, da pa recimo nisi lep, postaven, brihten, prijazen karkoli pač že je. Ampak tule gro na MONu, te takoj okrcajo, če kaj takega o sebi priznaš. Zakaj je resnica tako nezaželena in če človek pove resnico o sebi, zakaj potem izpade kot nek psiho?
Dejstvo je, kdor je res oh in sploh super in si želi resne veze, jo bo tudi našel. Če pa je ne najde pa je očitno nekaj narobe z njim.
Izjema so tukaj posamezniki, ki resnčno močno izstopajo v pozitivno smer. Recimo nek izrazito inteligenten in izobražen znanstvenik bo verjetno za partnerja želel nekoga, s katerim se bosta na pravem nivoju pogovarjala. Tak bo res težko našel. Pa je v bistvu pozitivno nadpovprečen.
Ali pa nek hudo zagreti rekreativni športnik, ki živi za neko dejavnost oz. dejavnosti, bo tudi iskal nekaj v to smer in pogosto težko našel. Pa je primer, ki v pozitivno smer izstopa, ker ima veliko energije, da vse uspe narediti.

Če mu je značaj pomembnejši kot videz, potem te niti ne bo spraševal po videzu oziroma bo na vsak način želel spoznati tudi tvojo osebnost. Če ga zanima, je vv sakem primeru zate bolje, da poveš oziroma pokažeš. V obeh primerih je bolje, da ne lažeš. Ker, če ga zanima tvoja osebnost, in ugotovi (ko te vidi), da lažeš, tudi tvoja osebnost dobi nižjo oceno. Kdo si pa želi lažnivca v hiši?
Jaz se takih igric nikoli nisem šel “povej mi kakšen si”. Saj pa obstajajo slike, ki povedo več kot tisoč besed :), čemur sledi srečanje v živo, obvezno.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Ah ja, kateremu moškemu pa ni važen videz ženske :)?

Baba mora biti lepa.
Drugače odpade.

Ko bi vsi moški dali kaj na svoj videz. Potem pa vidiš stare 40+ z vampom, neurejenim zobovjem, zanemarjeno frizuro, nohti na rakah za dol past, aknastim obrazom, smrdečimi cunjami…bom kar nehala:)). Takšni imajo ponavadi najstrožja merila, kako naj ženska zgleda.

Zanimivo s kakšnimi moškimi se ti družiš. Kje pa najdeš vse take moške?
Baba mora biti lepa, moški pa imet fajn plačo.

Takšni moški ne pridejo bližje. Kaj naj bi z njimi počela? Pišem o tem, kar sem slišala od drugih in vidim kdo toči slino na ulici.

Aha, ti potem pišeš samo o čenčah. Potem pa tako povej.

Beri natančneje…o tem, kar se dogaja drugim, ki morda koga takšnega spustijo bližje in o dogajanju na ulicah. Tebe privlačijo zanemarjeni moški? Jih želiš očistiti?

Sprijaznite se, debelih bab nihče noče.

A me poslušaš? Zavaljen dec nima kaj presojati.

Nisi bila takoj okrcana. Šele takrat, ko je pisanje o tem, da si grda, debela, brez hobijev in brez prijateljev, postala tvoja mantra… Ker pa si nagnjena k samopomilovanju, si to razliko mirno spregledala. No, toliko o iskrenosti…

_____________________________________________________________________________________________________________ V hitlerjanskih zadnjih sobah gostiln spet udarjajo drug po drugem, ti majhni rodovi na povodcih...

Podpis, Spider. Prav je tako. Brez sprenevedanja. Dokler je lepo je super, potem pa gremo naprej in je spet super. Vmes malo drame, ampak tudi to je del življenja. Jo je pa vedno manj. Drame namreč.

Zame je sprenevedanje, ko so ljudje v zvezi takrat, ko je samo lepo in ližejo med. Ob vsaki spremembi, problemih, usklajevanju pa zviznejo. Lahko bi na začetku zveze povedali, da niso kompatibilni z nikomer na daljši rok, ker zgolj ližejo med in gredo naprej na sosednjo cvetlico, ko je treba kaj konkretno dati od sebe.

Ne bom razlagal pojma sprenevedanja, svobodna si, razumi ga kakor hočeš. Prav je da ližejo med. Prav je tudi, da ne ližejo samo medu. Vendar, ko je polizana zadeva preveč(krat) trpka, pač brez sprenevedanja, slepomišenja ali kakorkoli želiš to imenovati, povedo da nima smisla in da je treba it naprej z življenjem. Dobro veš, da je prekratko, da bi ga zapravljali brez smisla.

Na začetku zveze pa jasno še ne veš ali si kompatibilen in ali ti(vama) bo dolgo lepo. Dokler je lepo, super, naj traja v nedogled, vendar, ko to več ni, naj pa več ne traja v nedogled.

Z napisanim si skušala brez potrebe banalizirat moj post, nikjer nisem napisal tega kar očitaš, niti tako mislim, zato malo daljša razlaga, mogoče bo bolj razumljivo.

Ne bom razlagal pojma sprenevedanja, svobodna si, razumi ga kakor hočeš. Prav je da ližejo med. Prav je tudi, da ne ližejo samo medu. Vendar, ko je polizana zadeva preveč(krat) trpka, pač brez sprenevedanja, slepomišenja ali kakorkoli želiš to imenovati, povedo da nima smisla in da je treba it naprej z življenjem. Dobro veš, da je prekratko, da bi ga zapravljali brez smisla.

Na začetku zveze pa jasno še ne veš ali si kompatibilen in ali ti(vama) bo dolgo lepo. Dokler je lepo, super, naj traja v nedogled, vendar, ko to več ni, naj pa več ne traja v nedogled.

Z napisanim si skušala brez potrebe banalizirat moj post, nikjer nisem napisal tega kar očitaš, niti tako mislim, zato malo daljša razlaga, mogoče bo bolj razumljivo.[/quote]

In ti bos v življenju imel in vzgasjal tri serije otrok, ti si boš kupil dva, tri stanovanja….. Ti si res pravi kapsl…

Ne vem zakaj si vzel moje pisanje osebno. To je moje razmišljanje, obnašanje, čutenje…whatever. Tvoja definicija se očitno ne sklada z mojo, kar je normalno, sprejemljivo in nihče nikomur ne zameri. Ljudje imamo različne poglede.

On se sam ne ve, kje je bogat. Ali spodaj na qurcu, ali v denarnici, ali v glavi.

No vidiš, ker povem resnico, me obsojaš, da sem nagnjena k samopomilovanju. Toliko o tem, da je resnica zaželena :).

On se sam ne ve, kje je bogat. Ali spodaj na qurcu, ali v denarnici, ali v glavi.[/quote]

Pa menda nisi padel na nick in ga dobesedno vzel:))). Naj ti povem, da jst ne izpolnjujem želja.

Strinjam se s Senzo.

Z napisanim si skušala brez potrebe banalizirat moj post, nikjer nisem napisal tega kar očitaš, niti tako mislim, zato malo daljša razlaga, mogoče bo bolj razumljivo.[/quote]

In ti bos v življenju imel in vzgasjal tri serije otrok, ti si boš kupil dva, tri stanovanja….. Ti si res pravi kapsl…[/quote]

Ja. Sem. Bom. In lepo mi je. In bo.

Nisem vzel osebno, le čutil sem, da nisi razumela, kaj sem hotel povedat, zato sem razložil. Jaz te čist razumem. Nisva tako zelo daleč vsaksebi.

@Kapsl.si/ti.php pa tole: ni nujno vsake zveze povezovati z rojstvom otrok. Pa ne teoretiziraj, za razliko od tebe dobro vem, kaj govorim. Če ne moreš razumeti, lahko preprosto ignoriraš.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close