Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Tasca vnukom razlicne vsote za Miklavza

Tasca vnukom razlicne vsote za Miklavza

Ima kdo podoben primer v druzini, da stari starsi vnuke razlicne obravnavajo? Vas to moti in kako resujete? Midva z mozem imava 4 otroke in so od Miklavza dobili vsak po 50 eur, od svakinje hci pa 100. Povedali so mi otroci, ki so izvedeli po slucaju in ne vem kaj naj jim recem? Da je je pac tako ker je njih vec ona je pa ena sama, da so pac zato manj vredni? Sem prepricana da se to dogaja ze ves cas in da je pac sele zdaj prislo na dan, ker svakinjina hci je pac najljubsa vnukinja. Moz noce narediti nic in pravi, da naj se pusti kot je, mene pa mika, da bi tasco soocila in vprasala zakaj je tako. Kaj bi bilo primero storit v tem primeru? Ne gre mi za denar, zal mi je otrok.

Ni jim dolžna dat nič. Ampak, če že hočeš, lahko gledaš tudi tako, da je npr 300 eur budžeta razdelila med dve družini in je tvoja dobila 2x več, ker imate več otrok. A zdaj mora pa svakinjina družina mirno požret dejstvo, da so oni dobili pol manj.

Babica je vnukom podarila zelo velik znesek denarja. Lepo od nje. Pri današnjih penzijah, je morda dolgo varčevala.

Lepo se zahvali, poljubi taščo in otroci se bodo hvaležnosti in obnašanja naučili, ko bodo gledali tebe.

Lepe praznike.

Prvič je provokacija.
Drugič pa : KAJ HUDIČA BI TI PRAVZAPRAV RADA???

Kaj se ti ne gre za denar? Si preračunala, da ste “zaslužili” 200 evrov, namesto 400.
Otrokom pač pojasniš, da se Miklavž sam odloči koliko denarja da. Pa normalno, da je več dobila- vnuki po hčerkah so vedno več vredni. Zagotovo pa od tvojih staršev dobijo otroci več? Ne prepiraj se s taščo oz. svakinjo, ker je ta boj že v startu izgubljen in se boš samo osramotila…

Tudi jaz sem pomislila enako, mogoce res ni lepo, je pa tako in dejstvo je, da so otroci tascinega sina dobili 2x vec kot otroci tascine hcerke.
Sploh se je pa lepo izkazala, 50€ za Miklavza je zelo lep znesek.

ja, ampak ne samo za miklavža, tudi rojstni dnevi in druge zadeve..
Od sestre otroka dobita od njiju vedno več kot moja dva, razlog naj bi bil, ker midva več zasluživa?? Svašta.. Moja dva otroka nimata nič od tega, oziroma dobivata še manjšo žepnino kot od hčere otroka..Oni se samo preseravajo na tuj račun.
DA ne govorim še o vseh ostalih finančnih injekcijah, ki jih dobivajo, “na skrivaj”, miklavž je še najmanjši problem.

Njen denar je njen denar in lahko počne z njim, kar hoče.
Bodi vesela, da vam je šenakala 200€. To je za večino veliko denarja. TI pa pogoltna kot si,bi hotela še več.
Upam, da bo zvedela in da ne dobite nič več. Vaša pogoltnost nima meja.

Kot prvo. Koliko je stara hči od svakinje? Koliko so stari tvoji otroci?
Moja tašča je vedno dajala več denarja starejšim vnukom in nekaj manj mlajšim. Ampak ne tako velike zneske kot tvoja. Recimo 40 starejšim od 12 let, mlajšim pa 20. Je imela 6 vnukov, 4 moje in 2 od svakinje.

Drugače pa ja, tvoji so dobili skupno 200€, kar je oreng znesek. Če je sestrična tvojih otrok starejša, lahko rečeš, da je pač zato dobila več, ker je starejša in tudi rabi več. Če pa ne, pa ne vem… Ampak če se razumejo s sestrično, malo verjetno, da bodo zamerili. Ti pa boš, to pa ja.;))

ne vem, kako imaš otroke naučene in kako oni gledajo na denar. so kaj spraševali?
razočaranje je mogoče samo tvoje…

npr. naš še pogleda ne, koliko je v kuverti in jo kar meni da.
lani je tako spregledal kuverto s 100€, ker je bil dosti bolj navdušen nad PS4

Morda ji pa dala več, ker mora ona iz žepnine kupit darila za 4 bratrance, oni štirje pa skupaj njej enega. Kdo je zdaj v minusu?

Drugače pa jaz sem bila ena od treh sestričen. In tudi pri nas je ena dobivala več. Doma so bili pač revnejši. Ko sva medve dobili kotalke je njej babi kupila kotalke, ko sva medve dobili Poni kolesa, je bjej dedi kupu Ponija, ko sem jaz šla na morje s starši, je ona šla z nami. Denar za sladoled ji je dala babi, meni pa ne. Misliš, da sem bila ljubosumna? Misliš da nisva obe jedli sladoleda? Guess what: še vedno smo vse tri prijateljice pa smo že čez 40.
Zdaj pa končujem s to temo.

Ce ze picajzlimo ste vi pokasirali 200 eur tadruga familija pa 100.
Kaj pa so oni krivi da imate vi 4 otroke.
Dajte jim 50 od vasiga da bo fer.

ja, ampak ne samo za miklavža, tudi rojstni dnevi in druge zadeve..
Od sestre otroka dobita od njiju vedno več kot moja dva, razlog naj bi bil, ker midva več zasluživa?? Svašta.. Moja dva otroka nimata nič od tega, oziroma dobivata še manjšo žepnino kot od hčere otroka..Oni se samo preseravajo na tuj račun.
DA ne govorim še o vseh ostalih finančnih injekcijah, ki jih dobivajo, “na skrivaj”, miklavž je še najmanjši problem.
[/quote]

Če tvoja otroka nimata nič od tega, da kot starša zaslužita več, kot svakinja in njen mož, potem se raje vprašaj, za kaj ti je bolj vredno denar zagonit. Vidva sta namreč dolžna otroke preživljat, ne tašča. Še manj ima tašča s tem, koliko kdo od staršev privošči otroku žepnine. Kolikor si pogoltna, te najbrž boli zato, ker denar itak sama pograbiš.

a, da se vtikaš v tuj denar in ti ni prav kako ga kdo razporeja ti pa ne pride??
Naredi izravnavo iz svojega, pa je rešeno.
In ja – vi stee dobili 200€, drugi pa 100 — pazi to: taščinega denarja !!!

Stari starši vedno delajo krivico, eni odkrito, drugi prikrito.

Povedali so mi otroci, ki so izvedeli po slucaju in ne vem kaj naj jim recem?
Da ne veš, ampak lahko vprašajo njo.

Povedali so mi otroci, ki so izvedeli po slucaju in ne vem kaj naj jim recem?
Da ne veš, ampak lahko vprašajo njo.
[/quote]

simpl: sestrična gre pač 2x več v cerkev kot tvoji otroci ☺ … Miklavž obdaruje verne !!!

Pomisli na kontra situacijo. Ko ima tašča rojstni dan in ji kupite darilo. Znesek darila se med vas deli na 6 oseb, pri svakinji pa na 3. Malo dvomim, da ji vi zaradi tega, ker vas je vec, kupite drazje darilo ali?

Tasca gleda tako, da da vsaki druzini priblizno enako. A ce svakinja ne bi imela otrok in bi njej dala denar, bi te tudi motilo, zakaj, ker ona ne bi imela otrok? Ali bi vidva potem pricakovala, da se vama da zaradi tega denar?

žalostno, kakšni so danes otroci, kaj si le misli ta oseba, ki je dala 100 eur, hvaležnost pa taka. Sej več ne vedo, kaj bi še sploh imeli.
Moja dva dobita od miklavža malenkost, kakšno sladkarijo itd, zagotovo pa ne več kot za 10 eur. Od babic nič in sta čisto zadovoljna, pa nismo revni, daleč od tega.

Podpis pod to.

Žalostno, kako nekateri starši še otroke zastrupljajo, da bodo gledali vse skozi denar. Kako se pa babica in dedek drugače ukvarjata s svojimi vnuki? Sta jih kdaj čuvala? Se z njimi poigrata? Jima posvečata pozornost? Čutiš, da jih imata rada? Če si na zadnja vprašanja lahko odgovoriš pritrdilno, mislim, da se nimaš kaj pritoževati.

Sama si napisala, da imata vidva boljše plače. In res bi bilo čudno, da tega niso deležni otroci. Najbrž jima lahko več kupita oblačil, oblek, hrane, počitnic, česarkoli pač že… saj ni vse samo žepnina, kar je samo njihovo. No, vsaj upam, da imajo otroci več od vajinih plač in je babica prav naredila. Sicer pa tista o sosedovi kravi je še vedno aktualna.

Bogato babico imate.

Če je to res je dobro, da imajo tvoji otroci vsaj dobro babico, če imajo že pršponano mamo.

Kje avtorica piše, da ima boljšo plačo od svakinje? Tista, ki je napisala, da imata boljše plače kot sestra (ne svakinja), je druga forumašica. Če bi dobro prebrala, ima svakinja 1 otroka, sestra te druge forumašice (ki več zasluži) pa ima 2 otroka.

Avtorica ni nič o svojem finančnem stanju pisala. Kaj če ima avtorica manjše finance kot svakinja? A bi potem ti rekla, da je tašča ravnala narobe in bi morala avtorici še več plačati in hčeri (svakinji) manj, ker ima svakinja boljše finance?

Branje ti ne gre, nazaj v osnovno šolo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close