Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Tasca vnukom razlicne vsote za Miklavza

Tasca vnukom razlicne vsote za Miklavza

A ne nosi Miklavž suho sadje? 😳😂😂😂😂 A da denar nosi, kam se lahko fifočkam, saj bo na suhem no 😅😅😅😅
Sv. Nikolaj zihr ni talal denar. 🙄☺😂😂😂😂😂
Požrešneži. Naslednje leto fige in other vsem, pol še bo šele zatikalo. 😂😆😄😅🤣🤣🤣🤣

No, jaz pa drugače mislim. Darilo je darilo. Ni socialni korektiv, ki bi saniral neenake plače staršev, ni finančna injekcija celotni družini, da potem mame kalkulirajo, koliko se je v kakšen družinski budget nateklo.

Dobro, drugače bi bilo, če bi imela družina res finančne težave, pa bi bili starši preponosni, da bi pomoč sprejeli in bi bil to edini način, da babica denar do njih spravi. Ampak tu očitno ni o tem govora.

Sicer se mi pa tako razlikovanje ne zdi primerno, sploh če otroci na koncu za to izvedo. Obstajajo drugi načini, kako lahko babi tisti vnukinji (ali njeni mami – svoji hčerki, če smo že pri tem) da še kaj več, ne da se to naredi ob Miklavževem obdarovanju vseh vnukov.

p.s.: Preden mi kdo to poskusi obesit, še en disclaimer. Ne, ne mislim, da bi babi morala v skupnem seštevku 500 evrov za Miklavža zapravit. Pri nas doma darila nikoli niso bila v taki vrednosti, kot starš tega tudi ne bi dovolila. Ampak če že greš na ta obseg, ne delat razlik. Lahko pa tudi vsak tri mandarine dobi, če gremo v drug ekstrem.

Kdaj boste preračunljivke to dojele?

Zlasti je nesimpatično iz obdarovanja otrok delat neko rangiranje in izkoriščat to priložnost za ocenjevanje njihove simpatičnosti.

Hm,..če je tko kot praviš-jaz bi jo soočila in jo vprašala. to ni lepo. 🙁 v tem se strinjam s tabo defenitivno.

Moja babica da vsem vnukom enako. ima 7 vnukov,naju dve s sestro,pa dva bratranca,pa tri sestrične. Vsi dobimo po 20 eur. In jo naravnost občudujem,s svojo delavsko minimalno penzijo 500 eur,nam vsako leto pričara nepozabnega miklavža,ne dobimo samo dinarčke,tudi še stvari kot so sladkarije in nogavičke in itd.. Poleg tega imata z dedkom še vikend,oba dva avta,hišo svojo v mestu,res jo glede gospodarjenja z denarjem občudujem. Enkrat je tudi moj oče to priznal. Pač moja babica je od moje mami hči. In je rekel,ko sta bila poročena,in še danes reče,da toliko kolikor je gospodarna in šparovna z denarjem moja babi pa dedek on ne bo nikoli. mi vsi dobimo enako,odrasli dobijo sladkarije,arašide,pistacije,čokolade. Moji babici je Miklavž najbolj pomemben praznik,ker je zelo verna. recimo novega leta ona ne praznuje kej preveč. vedno zaspi na peči 😀 :)) Pa za Božič tudi nikoli nismo imeli daril,smo pa imeli res vedno veliko družinsko večerjo. pač družina se zbere. Skratka,takšne razlike ki jih dela tvoja snaha niso ok. Hm.. pol pomislim ob takih primerih tiste štorije ko upokojenci ostanejo sami in ubogi. No,to so takšni primeri. Ta “najljubša vnukinja” jo bo čez 10 let pozabila,vi boste pa dobri,a ne? in če se boste hoteli zase postavit in vrnit milo za drago,bo pa sama pa obubožana. Eh ja,tole okrog tega je vedno dvoplastna štorija. na tak način pa tudi te situacije ratajo.

seveda so darila socialni korektiv, že od nekdaj so bogati dajali revnim darila. V Sloveniji je pa itak vse socialni korektiv, otroški dodatek, vrtec, štipendije, plače, penzije.
Povsod bi se šli neko socialnost, samo pri darilih od tašče pa matematično pravičnost.
Vtaknite si jo nekam.

seveda so darila socialni korektiv, že od nekdaj so bogati dajali revnim darila. V Sloveniji je pa itak vse socialni korektiv, otroški dodatek, vrtec, štipendije, plače, penzije.
Povsod bi se šli neko socialnost, samo pri darilih od tašče pa matematično pravičnost.
Vtaknite si jo nekam.
[/quote]

To niso darila od tašče, to so darila od babice.

To niso darila od tašče, to so darila od babice.
[/quote]

glede na to, da piše pa snaha, so kar lepo darila od tašče. Še nisem zasledila, da bi otroci primerjali darila med seboj, vedno to počnejo slabo dojeb….. ženske.
zakaj se vtikate v darila, ki jih niste sami dali niti dobili?

Glede na to, da je avtorica to izvedela od otrok, ki vedo tudi, koliko je dobila sestrična, ti komu drugemu prodajaj, da se otroci s tem ne ukvarjajo.

ja normalno, ker je šnofala in zasliševala otroke, pa svoje otroke tako uči.
Pa štiri ima in se zaveda, da je veliko večje breme naložila starim staršem in sedaj jim vsiljuje svoj način, na podlagi katerega bi njena familija rada pokasirala 4x več ne samo 2x.
A recimo ta babica lahko pazi vse štiri njene otroke, ali da bo pravična, lahko pazi samo enega, ker ima druga stran samo enega otroka in mora tudi to početi povsem enako?

redko kdo od starih staršev da toliko za miklavža, tako da res vse pohvale, še bolje kot kakšne brezvezne igrače ali ogromno sladkarij
možno je tudi da se otroci niso prav zapomnili koliko je dobila ona in koliko vaši otroci

ja normalno, ker je šnofala in zasliševala otroke, pa svoje otroke tako uči.
Pa štiri ima in se zaveda, da je veliko večje breme naložila starim staršem in sedaj jim vsiljuje svoj način, na podlagi katerega bi njena familija rada pokasirala 4x več ne samo 2x.
A recimo ta babica lahko pazi vse štiri njene otroke, ali da bo pravična, lahko pazi samo enega, ker ima druga stran samo enega otroka in mora tudi to početi povsem enako?
[/quote]

No, saj pravim, ti v celoti izhajaš iz odnosa tašče do njenih otrok in do snahe, kaj je do njih pravično. Da gre tu za babico in vnuke, ki jih pač je toliko, kot jih je, so pa vsi čisto enako njeni vnuki, nočeš videt.

No pri nas do te debate sploh ne bi prislo.
Kot prvo, se za miklavza niti pod razno ne podarja denarja.
Ce bi dobili denar jim ga direkt poberem in dam tasci ali pa moji mat nazaj.
Lahko da darila, kot so piskoti sladkarije, kaksna kapa , pizama, rokavice…ipd.
Za bozicka in dedka mraza smo se zmenili da nic, pa se vedno poturi kaksno igraco…
Pa ok… za pod smrekco naj ji bo.
Ji morajo pa mulci darilo tud vrnit. Obema ,babici in dediju. Ali naredit, ali pa sparovc odpret in kupit .

Pri nasih mulcih si ljubezni ne bodo kupovali z denarjem velja za moje in partnerjeve starse. To sva jim dala vsem vedet jasno in glasno. Po tem ko sta tast in tasca zafrknila z necaki( mozove sestre) . Vse otrostvo sta jih filala z denarjem, za vsak drek. Danes pa ce jih ne pokliceta direkt naj prideta po denar jih tudi blizu ni …

Še dobro, da ni bilo pri nas krega. Obema sem pripravila popolnoma isto darilo. Malo sladkarij, mandarine in suho sadje. Hčerki, ki je še študentka sem dala v vrečko še 100 eur. Sinu, ki je zaposlen pa ne.

No, saj pravim, ti v celoti izhajaš iz odnosa tašče do njenih otrok in do snahe, kaj je do njih pravično. Da gre tu za babico in vnuke, ki jih pač je toliko, kot jih je, so pa vsi čisto enako njeni vnuki, nočeš videt.
[/quote]

saj piše snaha, ki se vtika v odnose, ki se je ne tičejo. Če bi pisali užaljeni vnuki, bi bilo drugače.

Pa ti ves da vasi 4 pojedo 3x vec kot vnukinja?!?

Pri nas imava mi2 1 otroka mozev brat 3.
Dobijo vedno vsi enako.
Ko vzame nasega otroka v varstvo se ponavadi ce se le da vzame tudi bratrance sestricne, da se druziji in spletejo vezi.
Darila dobijo vsi enaka, ampak v obliki pakla cukrov cokolade ipd. Denar sva rekla da se ne podarja.
Svak in svakinja prav tako nista tako dobro fin stojeca kot smo mi in so morali otroku nabavit zobni aparat. Je dala tasca zraven kar zajetno vsoto. Kaj zaj bi mi tudi tezili da mora za naso tudi dat? Smo dali se mi 100 eur.

babica nima denarja za vse kar si namislite.
pa kdo vam je rekel, da naplodite 4 otroke, če jih zdaj ne morete vzdrževat?

zdaj pa nos vihate, ker ni toliko daril, kot v družinah, kjer imajo samo enega?

Babičina napaka je, da za Miklavža daje denar. Kupila bi pomaranče, spekla ali kupila parkle in vsakemu po sladkarijo. To je to. Ni denarja ni krega :))

Babica bi morala vsakemu otroku podariti enako “veliko oz vredno darilo”, pa tudi, če so to le sladkarije. Vsak otrok je posameznik, ki dobi darilo od babice oz miklavža. Če postopa drugače, dela razlike med otroki. Otroci razumejo več, kot si odrasli mislimo in opazijo razlike. Darila za miklavža ne dobi družina, ampak otrok. Če želi pomagati družini, ki potrebuje finančno pomoč, pa lahko primakne staršem.

Bi morala???? Kaj res? Zakaj bi morala? Nič ji ni treba, Da tistemu, ki ji je ljubši. Se bo treba lepše obnašati, kajne.

Soseda imata dva otroka, ki imata družino, enega sina in eno hčerko. Oba živita stran eno uro vožnje. Sin z družino pride na obisk 4 x na leto, hčerka z družino skoraj vsak mesec. Poznam nekaj podobnih primerov. To je podoba današnje snahe, kar pomeni, da so tasti in tašče bolj malo z vnuki, če imajo sina.
Denar, takrat je pa vedno druga pesem.

glede na to, da piše pa snaha, so kar lepo darila od tašče. Še nisem zasledila, da bi otroci primerjali darila med seboj, vedno to počnejo slabo dojeb….. ženske.
zakaj se vtikate v darila, ki jih niste sami dali niti dobili?
[/quote]

Snaha je tečna!

Soseda imata dva otroka, ki imata družino, enega sina in eno hčerko. Oba živita stran eno uro vožnje. Sin z družino pride na obisk 4 x na leto, hčerka z družino skoraj vsak mesec. Poznam nekaj podobnih primerov. To je podoba današnje snahe, kar pomeni, da so tasti in tašče bolj malo z vnuki, če imajo sina.
Denar, takrat je pa vedno druga pesem.
[/quote]
Mogoče bi pa veckrat prišli, če bi se počutili enakovredne in sprejete.

Zoprno, tudi meni ne bi bilo ravno vseeno, če bi stari starši delali razlike med vnuki.

Naše na srečo vse obravnavajo enako, čeprav ima npr. moževa sestra tri, mi pa enega. Njen budget je vedno 50 € na otroka in to je to. Meni se zdi prav tako, ker to je od otroka in res ni primerno gledati, koliko dobi posamezna družina.

tudi pri nas se dogaja isto..moji otroci redko kdaj kaj dobijo, o svakinje otrok nonstop neki dobiva. Tako tudi svakinja..za rojstni dan ful daril, vmes skoz neki, moj mož k…od ovce..nič-

smo se spoprijaznili in se odmaknili, potem pa pizdi, ko ne dobi niti smsa za rojstni dan….
mal se nej vpraša zakaj

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close