Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Tasca vnukom razlicne vsote za Miklavza

Tasca vnukom razlicne vsote za Miklavza

Jaz imam jasna pravila za babice in dedke. Denar lahko moji vnuki dobijo damo za rojstni dan in nikakor ne za božična darila. Ker ni poanta v darilu ampak je to čas, ko se skupaj podružimo. Ne razumem finančnega Miklavža…in to v takih številkah?!? In da ti kot mati sprejmeš to… in da ti je krivo ker je pa druga punčka dobila še več kot tvoji otroci (posamično)….brez besed.

Pri nas so se vedno delale razlike. Sama jim nisem dajala pomena, sem sprejela, da tako pač je in bila hvaležna. Sem otrok ločenih staršev in bilo je tako, da je brat od babice dobil v dar večjo vsoto denarja, jaz pa njene rabljene stvari, recimo ponošene puloverje, odprto vrečko kave, njene spodnjice, rute, plastične ogrlice … pač kar se ji je valjalo po omari. Šele ko sem odrasla in je moj fant videl, kako velike razlike se delajo (ne le pri babici, povsod) in je to na glas izpostavil pred vsemi, šele takrat sem uvidela, da je to res. Ampak mi je bilo nerodno, da se o tem govori, pač tako so se odločili. Pa sem bila revček, ne nekdo, ki ima vsega polno rit. Če skušam razumeti, mislim, da je bilo to zaradi tega, ker sem bila skromna in vedno vsega vesela. Sestra je recimo od mamice za RD dobila kolo, jaz pa copate in knjigo. Pa mislim da sem bila jaz tega bolj vesela. No, kakorkoli, jaz teh navad ne ponavljam, danes krasno živim, vsega imam dovolj in za prav vsa darila se ekstra potrudim, ker mi je v največje veselje, če lahko koga razveselim.

Ko je stric od otrok prinesel svojim necakom darila, moji hčerki iz prvega zakona pa ne, sem se uprla, sem mu pred otroci povedala če ne misli vsem enako prinesti potem ne dovolim da sploh kateremu da, primer je bil ko je prinesel tri čokolade za tri necake s katerimi si je v sorodu, za mojo hčerko iz prvega zakona pa ne, pa ni bilo velike razlike med njimi par let, sem mu rekla če ne ve da imamo 4 otroke, naj kupi 4 ali pa nič… Potem so vedno dobili vsi, enako, ker sem rekla da razlike mi ne bo nihče delal, čeprav sem pozneje izvedela da je bilo tako po naročilu tašče…. Ampak je med tem časom preminila… Bi ziher njej enako povedala…. Ker razlike med otroki delati, že zdaj ko so otroci, bodo v življenju zadosti razlik občutili se preveč….

če bi bila tašča pametna, bi za teh 5 otrok (in vse ostale tašče, ki dajejo darila), kupila suhega sadja in eno čokolado za pet evrov. s tem bi prišparala 225 evrov samo pri Miklavžu, pa najbrž še tako vsoto tam okrog novega leta. Za ta denar pa bi šla raje spomladi vsaj za vikend v toplice, pa še kakšno masažo si lahko privošči.

Kaj sploh hočeš? Da tvoja več dobita? Ste tako potrebni denarja? Al zahtevaš, da oni manj dobijo. Prokleta foušija. Če bi gorela, bi bla cela slovenija v plamenih.

To je ena neumna teorija…. To, da sta jih babica in dedek filala z denarjem, nima prav nobene veze, da ju zdaj ni blizu. Ena varianta je, da sta tako vzgojena, da pač to ni njuna vrednota, da bi obiskala stare starše, druga to, da se jima je kaj zamerilo, tretja pa, da sta trenutno v najstniški fazi, ko so itak starši in stari starši nezanimivi in bosta spet hodila, ko bosta starejša.
Sicer pa so mi bedaste te fore, ko mlade snahe (in njihovi copati) postavljajo pravila in pogoje, ki se jim morajo babice in dedki prilagajati, sicer so kregani in celo kaznovani z neobiskovanjem. Zakaj se babica ne sme sama odločiti, kaj bo podarila vnukom? Eno je, če ne zmore, pa misli, da mora. Če pa ima dovolj, naj podari kar želi, da ne bodo vaši otroci taki kot nečaki, pa z vzgojo poskrbite vi.

Če bi tebi bilo žal otrok, bi svojo taščo naučila, da je Miklavž skromen in nosi darila v sadju in malo sladkarijah.
Sem se kar zgrozila, enemu otroku je dala 50 eur, saj provociraš a ne?
Tebi je prinesel Miklavž šibo, oziroma parkelj? upam da ja.
[/quote]

oziroma tudi če je, osebno poznam točno tako osebo. Ima 4 otroke in ima enak “problem”. Obe stari mami obdarujeta po istem principu, približno enako na družino.

otroci bodo imeli do problema tak odnos, kot jih boste naučili vi. Otroci vse sprejmejo, dokler sene naučijo od nekoga, da naj to ne bi bilo prav.
Ko sem bila majhna, je tudi moja stara mama kupila sestrični več. Če so meni starši kupili punčko, je stara mama kupila sestrični. Pa nisem nikoli pomislila, da zakaj pa meni ne kupi. Punčko sva imeli obe in obe sva bili zadovoljni. Šele kasneje je mama začela s tem, da njim več kupujejo, takrat sem se šele naučila, da to pomeni delati razlike.

oziroma tudi če je, osebno poznam točno tako osebo. Ima 4 otroke in ima enak “problem”. Obe stari mami obdarujeta po istem principu, približno enako na družino.
[/quote]

kako pa ve s štirimi otroki razložite svojim otrokom ravnanje države, ki vam daje različne vsote otroških dodatkov, socialne pomoči pri vrtcu? Jim tudi razlagate, da ima država najmanj rada prvega otroka, zato njemu ne bo treba davkov plačevat, tamali bo pa največ dolžen ko zraste?

Kaj to folk komentira… O bog… A mislite, da starši poberejo otrokom denar, ki ga dobijo? A ste normalni? A ste to dejansko kdaj naredili? Familija ni dobila 100€ več. Ne… enemu otroku so rekli “tebe imamo raje, ti dobiš več”. Pri nas se je to enkrat naredilo, to boli. Pa se res ne gre za dnar, pač pa to, da delaš razlike kjer jih res ne bi smel. Z razlogom se govori “nimamo najljubšega” tudi, če je. Ker to škodi vsem, škodi tistim, ki se počutijo odrinjene in tistim, ki se čutijo povzdignjene, saj škodi tudi njihovim medsebojnim odnosom. Za ljubezen družine ne bi smelo biti tekmovalnosti.
Naj ji sin reče. A njemu se pa zdi to ok?
Take neenakosti so samo začetek… Če se jim smili, da je edinka in je zato dobila več. Ma mogoče je občutek, da bi morala dobiti več, ampak ustvariti “bogega”, ki rabi več (denarno) je samo slabo in se prenaša kasneje v življenju.
Gospa… Vaši otroci bodo v redu, ampak bolela jih bo krivica, ki so je deležni. Tak vzorec je dobro čim hitreje prekiniti, ker vidim kaj to dela mojim staršem, ki so bili tega deležni.

Seveda ni prav, moja dva večkrat ugotovita, da bratranca dobita več, včasih kar na skrivaj, ko so bili na obisku, med tem ko moja dva, ko smo na obisku, ne dobita nič. Je pa veliko odvisno od staršev teh otrok, ker eni kar jamrajo in “lezejo v rit” itd..
Tudi za rojstni dan ja, bratranec ali sestrična dobita recimo 100 eur, moja dva pa 30 itd..Ah, sem se sprijaznila s tem, se mi ne da. Vsakemu svoje enkrat pride.
Se trudim, da moj odnos do staršev ostaja enak, jaz otrokoma sama povem, da to ni prav in da naj se ne sekirata, če kaj rabita, jima dam, kupim.
Tudi sama sem to doživljala od mojih starih staršev.

Imaš prav, 5 evrov, mogoče 10 evrov, toplice, prav imaš! Nasaža??? Kakšna pa – lahko tudi erotično, ali se bodo snahe zgražale in spet bo halo, veš kaj si je privoščila, mar bi razdelila med vnuke, tudi če ne vsem enako!!!???

preveč gledate na ljubezen skozi denar, pa to še otroke učite.

Žal ti je otrok? Ker jim nekdo daje denar? A si ti čisto ok?

Vsaka oseba ima pravico, da ljubi ljudi različno močno in da deli svoj denar kakor si pač želi. Ne bi me hotla videt, da sem jaz ta tašča. Zapri svoj preračunljivi kljun in se ji zahvali za 150 eur, ki jih je darovala v tvojo hišo. V hišo hčere je darovala “samo” 100 eur.

Res ej.. kakšne nehvaležne ženske po svetu hodijo! Sramota.

VSAKŠEMU PO SVOJIH POTREBAH…
Tako je bilo v socializmu in ona se tega drži…hehe…

Sram naj Vas bo. Kaj učite otroke ? Zavisti ? Požrešnosti ? Denar za darilo ? V leti 2020 ko se vsi kopamo v potrošništvu ? Darujte ta denar tistim ki ga dejansko res potrebujejo, otroke pa obdarujte s tistim kar rabijo – izkušnje, potovanja, šport, trajna oblačila, zdravo hrano, ljubezen !

Ja, sem bila tak otrok, ki ni bil sprejet. Ampak star ata ni imel raje moje sestrične, ampak sestro. Ko sem se rodila, je stara mati sovražila mojo mami in posledično tudi mene. V 6 letih, ko je bila še živa, je uspela to sovraštvo prenesti na starega ata. Umrla je nekaj dni preden se je moja sestra rodila in odnos starega oceta do sestre je bil drugačen. Ko smo prišle na obisk smo vedno dobile kak denar. Če sem bila sama, je bilo vedno navodilo, da delim s sestro. Ona ni nikoli rabila z mano. Vedno je dobivala večja darila – kar so potem starši pokompenzirali, a nisem (bila) slepa oz. neumna.

In kaj naj zdaj? Naj bom užaljena, ker so imeli njo raje? Saj ni ona kriva. Danes, po 20 letih tega dogajanja, sva najboljši prijateljici in se na račun teh spominov nasmejiva. Jaz sicer malo grenko, a nisem jezna nanjo.

Bravo. Tako je.

Očitno ste tukaj same take, ki vam je normalno, da se otrokom dela krivica? Pa naj stara namesto pol penzije, vzame 100 eur in jih pravično razdeli.
V temah, kjer pa so priženjeni otroci, pa popiz devate, da je treba vsem enako in ne samo svojim vnukom.

Bagra, sam da tolčete po človeku, pa ste zdrave.

Eni se boljši že takoj ko se rodijo in kasneje se seveda že v zibki lepše obnašajo in so bolj pridni. Za druge pa je že od rojstva vse dobro. Seveda, miklavž to podpira seveda prvim vedno nosi ponaranče, drugim pa šibo.
Groza!!!

Mislim da bi tole moral tole biti edini možen odgovor na to temo. Kdor dela razlike na koncu ostane sam. Vem za ogromno takih primerov. Razlik med otroci se ne dela in pika.

Mislim da bi tole moral tole biti edini možen odgovor na to temo. Kdor dela razlike na koncu ostane sam. Vem za ogromno takih primerov. Razlik med otroci se ne dela in pika.
[/quote]
Se popolnoma strinjam. Izkušnje žal kažejo tako.

Da sem jaz tvoja tašča in me pokličeš in rečeš kaj takega se nobeno leto več ne dobi darila v tvoji družini

Evo mene. Ne dajem denarja. Dam pa vsakemu enako: malo sladkarij, sadja.
In to je to.
Komu kaj ne paše? Ni treba hodit k meni!

Otroku se godi krivica, ko dobi denar? :))))) Je z vami, ženske, resnično vse okej? Hecno, ampak tako užaljen pa nikoli ni otrok, da bi rekel: Veš, kaj, babi, če me imaš tako malo rada, da mi daš samo 30 evrov, jih pa kar imej. Ve kdo za takšen primer? In kdo je zdaj požrešen?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close