Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › Tašča v copatih h meni ne bo hodila

Tašča v copatih h meni ne bo hodila

IN kaj bi zdaj rada?

DA TI PLOSKAMO?

Sočustvujem! Opisali ste se kot fajn taščo in mamo, predvsem pa potrpežljivo.

Dejstvo je da stari in mladi niso za skupaj. Konec, pika!

Kdo pa bo hotel v najem, če so taki packi kot opisuj gospa? Ma najbolje, da bi vse skupaj prodali, mama si kupi oskrbovano garsonjero, odrasla sinova z partnerkama se bodo pa pač morali enkrat za spremembo sami znajti.

Zakaj se vedno po taščah serje? Jaz imam tri snahe, pa vse tri niso skupaj za eno dobro vredne. Živimo na vasi, vedno je okoli hiše kaj za postoriti one bi pa samo lepe na terasi kofetkale. Si vi predstavljate kako nora sem bila, da sem se strinjala, da vsi trije sinovi hiše na domači zemlji delajo? Me ima, da se odselim, saj nihče ne ve da imam malo stanovanjce v bližnjem mestu. Tako zelo mi gredo na živce, da bi zaradi njih zapustila lastni dom.

Tudi jaz sem tašča, moji otroci so šli vsi od doma.Tako, da nikoli ne pridem v copatih do njih.
Vedno povabljena in najavljena.
Mojim stisnem v roko vsak mesec nekaj denarja, vnukom kaj kupim, ostalo me ne zanima.
So odrasli, imajo svoje življenje.To spoštujem.

In kaj ti hočejo slabega, če kofetkajo na terasi? Če ste se zmenile, da ti pospravijo v in okoli tvoje hiše, pa takrat namesto da pridejo, gredo kofetkat, je to res grdo. Če pa gre za stanje okoli hiš tamladih, pa res ne vem, kaj tebe žuli. Rajši se jim pridruži, kakšno recite, se nasmejte, pa bo dan takoj lepši.

Sočustvujem! Opisali ste se kot fajn taščo in mamo, predvsem pa potrpežljivo.

Dejstvo je da stari in mladi niso za skupaj. Konec, pika!
[/quote]
Res je. Ena redkih starih modrosti, ki drži za vse večne čase. Žal pa je standard pri nas tako slab, da so pametne rešitve skoraj nemogoče.
Morda se pa res odločim za izgradnjo lastnega vhoda in oddajo. Dokler bom še pri pameti bom to lahko vodila iz najetega oskrbovanega stanovanja. Samo spet smo pri denarju.

Mama in hči je bistveno boljša kombinacija kot, snaha in tašča.

IN kaj bi zdaj rada?

DA TI PLOSKAMO?
[/quote]

Ja, ker sem se res dobro znajdla. Bi se ti spomnila česa takega?

Pa to je res idealen odnos tašča- snaha! Jaz takoj podpišem! Škoda, da niste moja tašča. Bi imeli super urejene zadevščine!
[/quote]

Se sliši kot idealen odnos snaha- tašča. 😉

Avtorici gre pisanje dobro od rok, očitno ima izkušnje s pisanjem in s taščico. Kaj če bi izdala priročnik za snahe oz tašče ali pa imela blog ali kaj podobnega. Bi znalo biti zanimivi.

Bravo za izvirnost!

Bravo, res diplomatsko!

Bolj žalostno je to, da tvoj mož ne upa nič reči svoji mami. Potem pa govorite, da ste samostojni. Vsak odrasel moški ali ženska postavi svoje življenje kot prvo in starši pri tem nimajo besede pa tudi, če je zemlja podarjena ali pa hiša.

Da se pa morajo najbljižni sorodniki najavljati je pa še bolj žalostno. Pri nas pokličejo mogoče med tednom s stavkom mogoče pridemo pa če boste ali pa vas ne bo doma. Pa to velja za tete, sestrične, bratrance itd. Če prideš ob normalni uri si dobrodošel.

Dobro je vedeti, da mladi in stari nismo za skupaj, čeprav se imamo radi. Gre za različne ritme življenja, navade. Že kot mlada, preden sem spoznala moža, sem vedela, da nikoli ne bi šla pod tujo streho ali na tujo parcelo. Ne bi se hotela prilagajati. S taščo in tastom smo se dobro razumeli. Enako sem razmišljala, ko je sin odrasel. Dobil je stanovanje. K mladima rada pridem na obisk, imam super ta mlado, da pa bi se vtikala v njuno življenje mi na kraj pameti ne pride. Za dobre odnose oziroma mir v družini je treba poskrbeti že prej.

Bravo, avtorica! Tvoja mama mora biti nadvse ponosna, da je vzgojila tako perfektno hčerko.

Pravzaprav je po mojem neizmerno vesela, da ne živiš doma, kaj praviš??

Meni je pa čudno, ko avtorica piše, da tašča čudno gleda, ker je vstop na prstni odtis. Saj verjetno ni stara 90. let, da še ni slišala ali brala o tem.

In kva cakas? Pejd ane pa pust mlade pr mir poznamo take tercialke znate sam obirat lagat okol pa se vtikat v mlade k nimate svojga lajfa. Mamo mi tud kle eno kokos k sika ze 6 let sam je ne ….ebem 5 posto ni mama mojga samo …ukara od tasta nam placujeta najemnino hisa je najina z mozem sva jo midva odkupila k onadva nista hotla onadva bi raj se naprej najemnino placvala. Pa pismo ce date otrokom da si postimajo je pol njihovo nimate se kej vtikat v njih pa kaj ce kofetkajo na terasi pa dej se ti ane sam ne ti gres raj do sosedov pa oseravas okol sramota ste taki ljudje sramota sami mate najvec masla na glavi

Sin je svoji mami dal ključe, da je prišla zalit rože med našo daljšo odsotnostjo. Velika napaka. Kadar je bil dlje časa odsoten in sem bila, sama s svojimi otroki je pričela početi neverjetne stvari. Imela sem dojenčka, veliko smo skupaj z otroki odhajali v naravo, moji starši so preminil in, ko sem se vrnila domov, me je na pultu pričakala ena solata. Nekdo je vdrl v naš dom in v našo zasebnost. Seveda njegova mama. Razveseliti nas je želela z eno glavico solate na pultu. Nikoli ni vzela otrok v varstvo ali na počitnice. Ni ji bilo mar. Mar ji je bilo da vdira v naš dom. Bil je samo naš. Nič njenega, popolnoma nič. Kuhalo mi je, da ne povem kako. Upala sem, da se zadeva ne ponovi. A, se je. Naslednjič je vdrla, ko sem se preoblačila in bila ravno v gatkah, ko zaškrta ključ v ključavnici. Prismeje se hinavsko in reče, samo žemljice sem prinesla, gre mimo mene v kuhinjo in odloži na pult. Vmes še pove, da jo v avtu čaka vnuk, grejo na tortico, mojih ne povabi. Takrat sem se zavedala resnosti situacije in njene pokvarjenosti. Ko je prišel mož domov, sem povedala zadevo kot je, že ko je bil otrok ga je zaničevala, svojega sina, odličnega sina. Odličnega moža in očeta najinih otrok.  Uredil je z njo v pogovoru, vendar se mu je smejala, tako, da je zamenjal ključavnico. Za naslednjič so nam rože zalival prijatelji. Niso pa vse tašče pokvarjene. Poznam taščo, ki snaha sama pove, da jo ima lepše, kot njena mama.

Živimo pet kilometrov od taščinega doma sem pozabila omeniti. Tako da, ko imajo tašče cilj nagajati, ni to samo v drugi štuk v bajti.

Hahaha bravo ?

jaz se ne bi smejala na tvojem mestu.

zakaj?

tole je samo ena bitka, ki si jo zmagala, čaka te pa vojna z njo.

ki, ne verjamem, da jo boš zmagala.

sine si ni upal mami reči nič…

sine ima občutke krivde – zato mu je podarila tisto parcelo, da lahko potem manipulira z njim in mora sine ubogati mamico.

te ni sprejela – to pomeni, da bo pri sinu, ko ti ne boš videla in vedela, ves čas delala proti tebi. in sine ti tega lahko niti ne bo povedal.

če imaš maminega sinčka, je to moški, ki si je izbral tebe namesto mame. ko boš imela otroka, boš imela dva otroka. pozorno poglej kako se vede. ker moški ki je mamin sine, je kastriran. ne bo nikoli pravi moški. vedno bo sinček. ni zrela osebnost.

hodila je po tvoji hiši in premikala stvari po svoje. to pomeni, da želi da je po njeno, da misli da bo vse po njeno in da želi kontrolo. si zamenjala ključavnico, ampak kontrolo lahko ima tako, da opazuje kaj se dogaja, da ji sine pove kaj se dogaja, ko boš imela otroke, ki bodo otroci povedali kaj se dogaja…

čakajo te težke stvari. na tvojem mestu bi si najprej razčistila pojme kaj pomeni imeti maminega sinčka. skoči do kakšnega kliničnega psihologa ali psihoterapevta, pa si malo razčisti pojme preden zanosiš.

še vse kar jih jaz poznam, ki se jim je to dogajalo s taščo so ločene.

Odlično ste napisala in verjamem,da tudi resnično

zdaj pa še nekaj zate v razmislek, včeraj sem morala na hitro zaključiti.

A veš, da sem še sama nase ponosna, ker sem se tega spomnila.
Jo je prav zanimivo opazovati kaj počne, da bi v hišo prišla. Jo vidim preko kukala. Za pop..dit hecno. Je pa res, da se zdaj lažje smejiem, ker sem se je neka način odkrižala zdolgočasene, žlehtne in firbćne babnice.

—

ponosna nase, ker si zamenjala ključavnico.

in potem jo gledaš skozi kukalo, ko poskuša priti v hišo.

tu se kaže, zakaj si s takim maminim sinčkom.

ker si tudi sama nezrela.

kaj se tak problem rešuje na tak način, da se kuka in smeje kako tašča ne more več v hišo?

zrela oseba bi tašči lepo povedala: ni mi všeč, da hodite v hišo kadar nas ni doma

in prosim, če vrnete ključ.

in ne smej se, ker se je niti pod razno nisi odkrižala.

zakaj sem ti napisala zgoraj.

zdolgočasena, žlehtna in firbčna babnica

najprej si zelo nespoštljiva v svojih mislih in govoru.

tudi če izvaja kontrolo nad vama, to ne pomeni da je hudobna.

to pomeni samo, da izgublja sina, da ji ta občutek ni všeč,

ker ga je poskusila zvezati nase, ga imeti zase, pa ji ni uspelo,

ženska ima psihične težave, ni pa hudobna.

notranje je v stiski.

tudi sine je.

ker je

in BO

razpet med njo in tebe.

in, ker se ji ne zna postaviti in mu ona nabija občutke krivde,

bo velikokrat ostajal na polovici,

poskušal bo sedeti na dveh stolih.

in v njem ne boš imela opore. kot je sedaj s ključem nisi imela.

temeljito razmisli kako bo izgledalo tvoje življenje tam.

beri: zelo osamljeno.

nekega dne naj bi bila ta babnica babica.

tvojemu otroku.

in bo z njim delala isto, kot dela sedaj s tabo.

tudi otroka ne bo sprejela.

enostavno ker je iz tebe.

nehaj se smejati, pojdita na terapijo, ker se ti drugače obeta pekel.

Kak ste smešne, ko se s staro babo prepucavate za njenega sineka. Lepo stran stopit, ko se rine poleg, jo maksimalno obremenit z opravili za njenega sineka, da ne bo imela občutka, da jo izrinjate in se še bolj cufala za njega, da bo zaposlena z nečim in se tam “zmantrala”. Ve pa taščas na kolo za zdravo telo, ftines, manikura, pedikura, masaša ono tisto tretje in zvečer lepo spočita dobro poseksat sineka – večkrat, vsak dan . Sinek vam bo jedel z roke, tašča bo počasi omagala, ker bo vedno bolj obremenjena in ne bo dobila “goriva” z vaše strani v obliki cufanja “katera je boljša” – na vašem področju vas ne more premagat, ve pa ne boste nikoli tako dobro spohale šnicla pa naredila govejih cmokov, kot mamica.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close