Tašča v copatih h meni ne bo hodila
Ziveli podobno, zakljucili bolj rigorozno vendar so leta svoje nardila in so odnosi ok. Tasca ima rada vse pod kontolo vendar sva vztrajala in ji po dolgih letih dopovedala, da je najina druzina nama sveta. Da je kot mama in babica dobrodosla vedno. Sedaj je stanje ok. Je pa imela svoj nos povsod tako da razumem.
Imam taščo v spodnjem štuku. 24/7/360 je doma. Čisto znosna, zlata ženska. Pride pa k nam včasih moja mama iz kraja 100km daleč. Ko pride, prespi parkrat. Že drugi dan se začnem močno grizt za jezik in si govorit “nima smisla….samo danes še je tukaj….let it gooooo leeeeeeet iiiiiit goooooooo leeeee it gooooooooooooooooooo….”
se ne gre samo za parcelo.
in ona bo njemu očitala VSE, kar mu je kdajkoli dala, ga kam peljala, ali naredila zanj.
“Potem pa le povem partnerju in mi pravi, da verjetno je bila mama, saj imam ključe od hiše.” – in tu se mu ni zdelo potrebno in pomembno, da bi sam od sebe reagiral in jo opozoril naj tega ne dela.
“Pa sva se pomenila s partnerjem, da to ni vredu, da njegova mama h nama hodi kadar se ji zljubi. Nekako se je strinjal z mano. Mami pa ni želel sam postaviti omejitve.” – tudi ko sta se pogovorila in je ona njemu povedala, da ji to ni prav, mu NJENI OBČUTKI NISO BILI POMEMBNI, ker je PAZIL NA MAMINE OBČUTKE. da mamo to ne bo prizadelo, če se ji ne dovoli imeti take kontrole. pa ima punca, ki je napisala ta post ima seveda prav. nedopustno je, da hodi tašča po hiši, ko jih ni in pregleduje in prestavlja njene, njune stvari.
tole je rešila z novo ključavnico, bo nešteto situacij, ko se ne bo dalo rešiti na tehnični način.
in sine bo to delal celo življenje. sam se ne bo rešil teh občutkov, te pokore mami, te zvezanosti, ki jo je pletla kar je živ.
“Malo ga daje slaba vest, saj mu je mama parcelo na kateri stoji hiša, podarila.” – tole je verjetno najdražja stvar. taka mami skuša pomagati pri avtu, pohištvu, če ne gre drugače pa vsaj male stvari… prinesti neko kosilo, neko zelenjavo, karkoli pač ima… v zameno za to, da se ji nihče ne bi upal reči nič.
punca ja. ta punca ja, so tudi punce, ki padejo na to manipulacijo.
ampak sine pa ne.
in to se bo ponavljalo vedno znova. vedno znova bo ugotavljala, da mu ni na prvem mestu.
Moja mamica je dala parcelo, les, delavcem je jesti kuhala, dala vino, pijačo, prekladala cigle, gips plate ni da ni, potem pa pride neka frajla pa si misli, da je šefica pa ni s prstom mignila, samo na gotovo je prišla.
Lepo vas prosim….
—
aha. vi ste tudi ena taka mamica, kajne?
sin in njegova punca, ne frajla! imata pravico živeti v miru, brez da je v njunem zakonu prisotna še mamica.
sin ima pravico se odtrgati od popokovine in zaživeti kot mož in oče.
za starše je lepo, da pomagajo svojim otrokom, ki si postavljajo družino,
ampak prostovoljno, iskreno iz srca, brezpogojno,
ne v zameno za kontrolo in, da lahko hodijo potem po tisti hiši, kot da je njihova.
in sin ni dolžan skrbeti za čustva od mame, nikoli.
dovoljeno mu mora biti izražati vsa čustva in vse želje.
dovoljeno mu mora biti, da ji lahko pove tudi, da se z njo ne strinja.
dovoljeno mu mora biti tudi, ja, da ji postavi mejo.
mama je tista, ki je otrokom v čustveno oporo.
ne da ga duši, manipulira, izsiljuje, kontrolira, se počuti žrtev, ker je dala parcelo, ali kot vi pišete delala za to hišo. če ste jo delala z namenom, da potem lahko celo življenje dušite mlade ljudi, potem je to zelo žalostno. če boste zelo trmasta, lahko tudi uničite sinov zakon, ali zvezo s to fajlo, pa z naslednjo tudi… dokler ne bo ostal sam in samo vaš. nesrečen.
poznam primer, ko je sin popustil mami vse, izgubil ženo, ki ni zdržala, izgubil otroke in se na koncu ubil.
malo v razmislek kako drago je plačana tista parcela.
bom še nekaj dodala za avtorico tega posta.
vem, da ti ni fajn brati moje zapise.
od smeha in ponosa, kako si ugnala taščo, do črnih scenarijev, ki ti jih pišem.
vseeno preberi še tole:
najhuje bo, ker tudi tvoji otroci ne bodo sprejeti.
ker bodo MORALI kot sine, delati vse po njeno.
oblikovati jih bo želela po svoje. in to za vsako podrobnost,
ali pa bodo kritizirani za vsak prst, ki ne bo premaknjen kot si je tašča zamislila.
to je psihično nasilje, ki jih čaka.
vprašaj malo moža, če je lahko kaj delal po svoje.
in preveri: vprašaj ga kako je reševal stisko,
ko ni hotel ubogati mame, ker mu je bilo kaj preveč pomembno.
ponavadi z lažjo.
ker taka oseba ne odneha, dokler ni po njeno.
in, če je to delal z mamico, bo delal tudi s tabo.
ko bo v stiski, ko boš želela kaj razčistiti in bo zanj prehudo,
bo lagal. ker se je naučil tega vzorca.
ne misli, da te strašim, samo pomagati ti hočem,
da se izogneš peklu, ki te tam čaka, če ne boš,
če ne bosta kaj ukrenila.
ČE bo hotel kaj ukreniti.
ker navadno nočejo.
ker to pomeni, da bo moral mamici postaviti meje.
se odtrgati od nje.
in to je strašno,
ker mamica bo trpela.
rajši trpi on.
rajši trpi ti.
rajši naj trpijo otroci.
on bo poskušal minimalizirati “njene grehe”.
saj ni nič takega, saj ni mislila nič slabega, saj hoče samo pomagati, saj ne bo več, saj jo samo skrbi za naju, saj se je samo hecala… ne vem, morje opravičil za mamico.
in te prepričati, da ti pretiravaš.
da mu ne bo treba nič spremeniti.
še vedno nič narediti.
predlagam, da si sprintaš moje misli in jih neseš nekam k psihologu, ali psihoterapevtu s seboj.
plačaj eno uro, povej še kaj zraven, če si ga kje prepoznala in si razčisti pojme preden zanosiš.
no, 14.02.2022 ob 18:21
bom še nekaj dodala za avtorico tega posta.
vem, da ti ni fajn brati moje zapise.
od smeha in ponosa, kako si ugnala taščo, do črnih scenarijev, ki ti jih pišem.
vseeno preberi še tole:
najhuje bo, ker tudi tvoji otroci ne bodo sprejeti.
ker bodo MORALI kot sine, delati vse po njeno.
oblikovati jih bo želela po svoje. in to za vsako podrobnost,
ali pa bodo kritizirani za vsak prst, ki ne bo premaknjen kot si je tašča zamislila.
to je psihično nasilje, ki jih čaka.
vprašaj malo moža, če je lahko kaj delal po svoje.
in preveri: vprašaj ga kako je reševal stisko,
ko ni hotel ubogati mame, ker mu je bilo kaj preveč pomembno.
ponavadi z lažjo.
ker taka oseba ne odneha, dokler ni po njeno.
in, če je to delal z mamico, bo delal tudi s tabo.
ko bo v stiski, ko boš želela kaj razčistiti in bo zanj prehudo,
bo lagal. ker se je naučil tega vzorca.
ne misli, da te strašim, samo pomagati ti hočem,
da se izogneš peklu, ki te tam čaka, če ne boš,
če ne bosta kaj ukrenila.
ČE bo hotel kaj ukreniti.
ker navadno nočejo.
ker to pomeni, da bo moral mamici postaviti meje.
se odtrgati od nje.
in to je strašno,
ker mamica bo trpela.
rajši trpi on.
rajši trpi ti.
rajši naj trpijo otroci.
on bo poskušal minimalizirati “njene grehe”.
saj ni nič takega, saj ni mislila nič slabega, saj hoče samo pomagati, saj ne bo več, saj jo samo skrbi za naju, saj se je samo hecala… ne vem, morje opravičil za mamico.
in te prepričati, da ti pretiravaš.
da mu ne bo treba nič spremeniti.
še vedno nič narediti.
predlagam, da si sprintaš moje misli in jih neseš nekam k psihologu, ali psihoterapevtu s seboj.
plačaj eno uro, povej še kaj zraven, če si ga kje prepoznala in si razčisti pojme preden zanosiš.
Zdaj si se meni dala misliti! Dejansko sem naju prepoznala v tem! Za vsako njeno muho ima 1001 izgovor! Zakaj je ok da nama pere spodnjice, čeprav jaz tega ne želim. Zakaj je ok, da mu lika obleke, čeprav bi likala jaz. Zakaj je ok, da gre in po hiši posprablja za mano, kaj jaz pospravim. Enkrat “je samo prijazna”, drugic “to potrebuje, da se počuti koristno”, tretjic “je navajena delati”… Nikakor pa ne vidi, da trpim jaz in tukaj moja čustva niso pomembna. Moje želje, da sva samostojna niso pomembne. “Bova samostojna, ko bova živela na svojem”. Ker je pomembno to, da mami ne bo užaljena. Stanovanje za najem pa isceva že 1 leto! Pa se niti na 1 ogledu nisva bila!
Ne kaditi pred njo, skrivat alkohol pred njo, bit tiho in jo poslušat, ko teži o 1001 stvari in požreti to, da hodi po hiši za mano in posprablja, kar sem pospravila jaz. Obenem pa joka kako je boga in kaj vse jo boli. Pogovor ob kosilu je seveda o njenem gnojnem nohtu na nogah in kako je srečala debelo bajso ki se vlači v kavbojke kot vlacuga. Medtem ko je pa ona s svojimi čez 100kg boga, ker je takšna zaradi bolezni.
“Njej bi bilo nerodno, da ti peres njene spodnjice”. A res ali kaj? Kdo je pa rekel, da bi? Če lahko pere od nas vseh, lahko pere samo svoje, midva bova pa poskrbela zase. Pišuka, saj sva odrasla!
Uf prav morala sem dati ven. Si mi lep trigger dala.
Nikakor pa ne vidi, da trpim jaz in tukaj moja čustva niso pomembna.
Ker je pomembno to, da mami ne bo užaljena.
—
zato sem pa pisala, da se komu odprejo oči.
to kar si napisala in sem skopirala
boš doživljala celo življenje.
tvoja čustva ne bodo pomembna.
niti čustva tvojih otrok ne bodo pomembna.
samo od mamice.
temu se reče čustven incest, če hočeš malo bolj raziskovati.
imaš knjigo o tem pri nas: Potihem zapeljani.
ali pa Starši ki preveč ljubijo.
in, če nista še bila nikjer na ogledu, je čisto mogoče, da NOČE iti stran.
ker če bo šel, bo mami trpela.
mami pa bo to občutila, kot da si ji UKRADLA sina.
razčisti pojme.
pojdi na psihoterapijo, ali pa h kliničnemu psihologu, če nimaš denarja.
pojdi enkrat, pojdi vprašat, se bosta potem že zmenila kaj narediš.
ker to kar se ti dogaja je
ker doma, pri starših, tvoja čustva niso bila pomembna.
vse dobro ti želim.
Forum je zaprt za komentiranje.