Tajska
Tajsko sem obiskal pred 4 leti:
2 nasveta:
z agencijo M.A.M.M.A. (sedez na Ko Sun Roadu) sem bil zelo zadovoljen, vodic Apple in sofer Peter sta nas odpeljala v svojo vas nad Kanchanabourijem, kjer ima Apple zgrajen zanimiv muzej starih predmetov…dobro govorita anglesko…treking s sloni in tudi spust na bambusovih splavih, vkljucno z ogledi nekaterih jam pa so popolnoma nekaj drugega kot izleti z agencijami v Chang Mai-ju, ceprav je tud tam lepo…
otok Ko Tao nama je (kot tudi agencijo mamma) svetovala izkusena vodicka po tem delu sveta Minka Kahric), in ce ne bi vsakih nekaj 100 m gradili bungalove (otok se je tedaj sele razvijal), bi bila res idila…plaze skoraj prazne, res pa sta na otoku le dve primerni za plavanje dlje od obale (obe na nasprotni strani pristanisca), saj je globina vode primerna le za snorkljanje…MOCNO priporocam!
Živjo Barbara!
Seveda odhajam! Sam še ne vem točno kam! :)))) Ne gre se toliko za to, ali je tam ptičja gripa ali ne. Saj na konec koncev smo meli pred dobrim letom na Kolpi in Hrvaški mišjo mrzlico. Tudi kao neka pizdarija, seveda medijska.
Ampak kar me pa moti je pa druga stvar. Recimo, da se na nek način prehladim, ali pa staknem nam poznamo gripo. V vsakem primeru, ali imam piščančjo gripo ali navadno, me bodo preiskovali in me pošiljali po bolnicah. Verjetnost je pa dost velika, da se mi to zgodi. Tudi govoril sem včeraj z letalsko družbo in so mi tako rekli, da če samo smrkaš, greš na pregled. To pa ni good! Tako, da…
Če želim dobim denar nazaj… Verjetno Kuba… ali pa celo na koncu Tajska. Moram se na hitro odločiti…
Kar se pa tiče Egypta! Sem ga prepotoval in ga bom še enkrat, še malo bolj podrobno avgusta. Potovanje na svojo roko? Mhm. Kaj naj rečem! Bolšega zihr ni! Vse kar moraš znati je malo angleško in barantati za pravo ceno. Že nasploh cene taxijev, vsaj meni se je zdelo, niso bile visoke, pa še vedno sem ceno zbil. Avtobusi poceni. Vlak še bolj. Pa še udobni so. Sam, če se odločil za potovanje z Vlakom, recimo destinacija Kairo-Luxor, potem, čeprav bo zunaj pripekalo, imej s sabo en debel pulover, ker nas je tko zeblo, ker imajo klimo na exstra maximunu. Kaj se tiče prebavnih motenj… Ja nimam pravega recepta… Sam imam probleme z želodcem in sem jih dol tudi občutil. Priporočam pred vsakim obrokom malo viskija, ali neko žgano pijačo (kupi jo pri nas ali na kakšnem duty free-ju, ker dol moraš alkohol malo iskati), kar pa seveda ni primerno za tvoje otroke, a ne? Pač tako je. Na ulici se lahko zelo poceni naješ, vendar je bolje, da ne gledaš kako te stvari pripravljajo. Verjetno je še vedno bolje za otroke, da jeste v restavracijah, še vedno bolj higiensko. Tebi pa še vedno priporočam, da ješ na ulici, ker je hrana zelo, zelo okusna, pa še poceni, ampak je tudi večji rizik, da te bo na hitro prisililo, da si poiščeš kak wc. V takem primeru si kupi oglje, pa še ene tablete obstajajo. Te stvari lahko kupiš kar dol, ker so cenejše, pa bi rekel, da mogoče še malo bolj kvalitetna, oziroma močna. V enem dnevu sem se deloma pozdravil.
Drugače pa so na ulicah tudi kioski, kjer kuhajo Koushary (meni zelo odlična jed iz testenin, čebule, paradižnika, leče in čičerike). Ker je ta jed zelo poceni, sem opazil, da se večina tamkajšnjih ljudi z njo prehranjuje, tako, da so včasih zelo velike vrste pred prodajalno, kar pa seveda pomeni, da je hrana skoz in skoz sveža. To resnično priporočam, da se izognete tem zagatam. Za kebab in felafelj (oba sta odlična in vredna vsaj probe, pa poceni), pa se mi zdi, da je večja verjetnost, da kaj stakneš. To pa zato, ker je tudi način priprave teh jedi drugačen od Koushary. Imaš pa tudi MacDonalds za tvoje otroke. Malo dražji od hrane na ulici vendar cenejši od nažega. Kar me je pa fasciniralo je pa to, da dobiš ketchup ali majoneze zraven zastonj, vse povsod, pri čemer pri nas ni tako. Imaš pa tudi neke fast food variante, kjer ti spečejo piščanca na 100 in 1 način. In res ne morem stvari prehvaliti kako je men to dobro. Posebni prelivi in omake!
Če te še kaj zanima, pa saj veš … vprašaj!
uh hvala za izčrpen odovor 🙂 sem že lačna :))
ja upam da enkrat gremo tudi v Egipt takole … popotniško … ker z raznimi agencijami in hoteli mi tudi ni … skratka … da se preživeti … tudi z otroki … z normalnimi preventivnimi ukrepi 🙂 … kot tudi povsod drugje 🙂 … sovražim McDonaldsa … ampak takole pa še kako prav pride :)))))
hej … te skrbi ki jih imaš glede Tajske … tudi mene je bilo strah da bi tam končala v bolnici … Tajska ima cel kup HIV pozitivnih in nimam pojma kako imajo v bolnišnicah urejeno higijeno krvi … ampak … splošno znano je … da so popotniki pred odhodom tako nabiti s pozitivno energijo … da se jih ne prime noben virus :))) … tako sem razmišljala jaz 🙂
lepo imej !!!
B.
ŽIVIJO,
Mene sicer tudi vleče na ta KONEC SVETA.
Pa me zanima kaj mislite O PTIČJI GRIPI?????
, PO mojem mora biti cela PIZD… (sorry da se tako izražam), ker se ful piše in govori o tem.
Kaj mislite? ali je varno?
( po mojem ne ) bolje, da počakamo … da epidemija neha kositi… . Saj nam Tajska ne bo ušla mi pa lahko gremop PO GOBE…
Prosim za veše mnenje
HVAL
BY Lep in prijazen ,dan še naprej
Maša
Forum je zaprt za komentiranje.