Najdi forum

Zmenjeno pol :))) Čeprav sem mislila, da naj bi vsi vedeli, kaj (kje) je “stara” Gorica.

Cepljenje v Gorici (Italija) je na Via Mazzini 7(Unita Sanitaria Locale). Za točne informacije in poizvedovanje o zalogi cepiva, svetujem, da predhodno pokličete na 0039 481 592 818, pa bojo kaj več povedali.

Hm, osmice? Ni ravno sezona zanje zdaj. Ponavadi začnejo enkrat v začetku marca. Ma bom sporočila, takoj ko vidim kakšno frasko.

LP P.

🙂 … ja res je cool … tako zelo drugačna od Tajske … mogoče sem se samo še na Baliju počutila bolje (zaradi drugih vzrokov 🙂 … drugače je Malezija meni najljubša dežela … od vseh, ki sem jih obiskala do zdaj 🙂

B.

Opa Barbara (ali kdorkoli drug) – povej si bila na KoTao pred kratkim – jaz sem bil 1997 -se brez elektrike pa je bila kar idila – vsaj pod vodo, no pa tudi nad..- sedaj sem gledal po internetu ta otok pa sem pomislil da obstajata dva z istim imenom – kaj je res postalo vse komercialno in množično?

hmmm … jaz sem bila l.96 tam … je bilo res lepo … čeprav že takrat precej turistično … recimo … bungalovi so bili kar zasedeni … (hej … mi smo bili v enem bogu za hrbtom … kamor si lahko prišel samo s čolnom … in na jedilnem listu so imeli joint :)))

takrat smo dali čes kar precej tajske … med drugim Krabi (Ao Nang) – naj povem da smo takrat celo dopoldne na pomolu čakali … koga, ki bi nas prepeljal v Ao Nang… vse je bilo uh … neturistično 🙂

… ko smo se po 5-tih letih vrnili tja (Krabi) … da ne govorim … cel sistem ladij ki vozijo kamor ti srce poželi … vse ladje nbito polne in … nikjer ne duha ne sluha o kakih prijaznih ribiških ladjicah … vse je organizirano … gre kot po tekočem traku … skratka … zrihtano tipi top … pa povsem brezosebno (se ne da primerjati z doživetji iz prvega potovanja)

tako predvidevam da se je tudi Ko Tao razvijal v podobni smeri … seveda sem prepričana da še zdaleč ni taka norišnica kot okolica Krabija … je pa razvoj sigurno dosegel tudi Ko Tao 🙂

B.

Sem skoraj prepričan, da bi na Tajsko moral kreniti pred petimi leti. A to zdaj pomeni, da je cela Tajska do konca skomercializirana. Tole mi pa sploh ni všeč!
A je še kak kraj na Tajskem kjer živijo bolj v nazadovanju!

A ima kdo kakšne izkušnje v zvezi s kupovanjem tehnikalij na Tajskem, ker recimo digitalni fotoaparati, kamere, itd. A je to sploh kaj ceneje kot pri nas. Oziroma ali se spleče kupiti recimo kakšen Sony-jev izdelek tam.

Hvala!

Če misliš kupovati tehnične izdelke bodi previden, ker so lahko ponaredki.

Zakaj ne greš v Myanmar??? Tam boš videl in doživel kar si trenutno želiš.

Ja to vem! Sam vem tudi, da imajo podružnico Sony Thailand. Recimo tam bi neko stvar kupil, jo tudi seveda sprobal, sam me zanima ali se sploh splača. A mogoče veš kakšne so razlike v ceni. Ker če je razlika 10% je to premalo, glede na to, da se mi lahko kmalu pokvari, pa garancije ne bom moral uveljavljati.!

Za to mesto že sploh slišal nisem! No zdaj vsaj vem!

glej … verjetno je še kje kak skriti kotiček :))) zato pa mi ne vemo za njega 🙂

jaz bi na tvojem mestu bol malo planirala … šla v BKK na Khao SanRd se tam pri drugih popotnikih malo pozanimala (ali pa to poskusi na LP forumu) … in potem bi se odločila … ali v Laos/Kambodžo/Burmo … ali pa po Tajski na jug v Malezijo. … itak je najbolje da se prepustiš toku dogodkov … kot pa da preveč planiraš 🙂

Tajska-vzhod zna biti mogoče še nekoliko bolj … pristna … razmišljam 🙂

kar se pa tiče tehnike … midva sva šla v S’pore in tam kupila video kamero … seveda sva tukaj preštudirala katera je najbolša v tem momentu na tržišču … tam sva ugotovila … da so najine info. rahlo stare … saj so tam dejansko nekaj let pred nami kar se tiče tehnike …

no kasneje sva zvedela … da Kuala Lumpur postaja prava meka za tovrstne nakupe (ne vem če to še drži !!) – raje preveri na furumih LP.

pred pol leta nama je prijatelj iz BKK-a prinesel prenosni Storage … ne vem kako se temu pri nas reče … skratka taka mala naprava z MP3 playerjem + Key holder – je bila tam cca. 1/3 ceneje.

B.

Ni mesto ampak država!!!!!!!!!!!!!!!!

he he … ja pazi na to 🙂

recimo mi smo kupovali DVD-je … tip nama jih je pokazal … ko originali … dal v dvd player … dela vse kot je treba 🙂 …. doma … prazen CD :)))

matr smo bli jezni … pa ful dobrih filmov nakupili 🙂

B.

Sm glih prejsnji teden razmišljal, da bi lahko šel mal na tečaj geografije, ker ko vidiš pojma nimam kaj to sploh je! Lahk me je sram!

ja … mogoč zato ker pri nas rečemo Burma :))

No tega pa res nisem vedel! Bom si probal zapomniti, da ne bom še kakšno tako ven vrgu!
Thanks!

Čisto informativno Burma je samo en del, predel Myanmara, kot pri nas recimo Štajerska. Angleži so seveda vse skupaj naredili po njihovo, tudi nekaj mest so preimenovali…..
V glavnem je Burma od leta 1989 Myanmar.

Ja, Kuala Lumpur je res kar meka za tehnične zadeve. Primer: letos avgusta na železniški postaji KL Sentral: Canon A70 digitalni fotoaparat —> 18.000,00 SIT. Še danes se tolčem zakaj ga nisem kupil, na koncu mi je ravno toliko denarja ostalo.

LP

PTIČJA GRIPA? Kaj mislite o potovanju v to deželo, glede na to, da imajo tam en majhen problem s ptičjo gripo. Pravijo, da bodo v enem mesecu se znebili te gripe, ampak so rekli tudi že za Sars, da ga bojo uničil, pa jim nekako ne ratuje. Kaj mi svetujete? Ali naj vseeno grem?

… ja … to zna bit problem … po moje bol v psihi kot pa da se dejansko srečaš z boleznijo 🙂

… odločitev je pa vsekakor tvoja … jaz .. če bi bila sama … bi šla 🙂

B.

Zankrat tudi jaz grem! Ampak saj veš kako je! V enem mesecu se lahko zgodi kar nekaj stvari. Počakal bom kaj bo reklo ministrstvo za varovanje zdravja. Fora je sam v tem, da men ni panike, pač ne bom jedel piščancev. Problem je v tem, kdo zagotavlja, da se ta piščančja gripa ne prenaša kapljično kot navadna gripa, konec koncev je to čisto nova bolezen. Bom videl!
Sem se malo že pozanimal glede tega, če ne drugega zaradi letalskih kart. Pa so mi rekli, da dobim denar nazaj samo v primeru, če ministrstvo za varovanje zdravja odloči, da ni priporočljivo hoditi na ta mesta, potem mi bodo vrnili denar in bom odšel na Kubo! V vsakem primeru bo fajn!

Kolikor mi je znano viza traja do 30 dni. V primeru, da ne bom šel še v kako sosednjo državo, jo bom moral kupiti, ker bom tam 36 dni.

A mi lahko svetujete kje vzeti vizo? A jo lahko kupim na letališču v Bangkok-u ali jo moral nekje tle. Kje se bolj izplača?
Recimo, da se odločim iti v sosednjo državo, potem vize ne kupim, kasneje se premislim in ostanem na Tajskem več ko 30 dni. Kje si jo moram potem rihtati?

Hvala Vse!
David

Leto in pol nazaj je meni viza veljala 91 dni…svetujem da se pozanimaš na veleposlaništvu rep. Tajske v Ljubljani….

Živjo

Kopiram s strani MZZ-ja:

Viza je potrebna.Od 29.12.2002 vizuma ni več možno pridobiti ob vstopu v državo, temveč je zanj potrebno zaprositi na diplomatsko-konzularnem predstavništvu Kraljevine Tajske. Veljavnost vize (turistične) je 3 mesece (The validity of a visa is three months) in ko enkrat vstopiš na Tajsko, si lahko v državi 60 dni (Upon arrival, visitors with this type of visa will be permitted to stay in the Kingdom of Thailand for a period not exceeding 60 days at any time).

Časi, ko smo Slovenci lahko bili na Tajskem do 30 dni brez vize so minili, tako da ti svetujem, da se pred odhodom malo informiraš o teh zadevah, da ne bo pol kakšne panike :)))

http://www.gov.si/mzz/
http://www.mfa.go.th/web/12.php#General

LP P.

Hvala obema!

lp,
david

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close