Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ste zraven pri avtomehaniku ali mu tako zaupate, da ne rabite biti zraven?

Ste zraven pri avtomehaniku ali mu tako zaupate, da ne rabite biti zraven?

Glih včeraj sem bil pri avtomehaniku. Seveda ni hotel, da sem zraven, češ, da če se kaj zgodi, da ne odgovarjajo zame. In potem sem rekel, da stalno hočem biti zraven, ko se avto šrajfa. In bolj, ko mi je gnjavil, da ne smem zraven biti, bolj sem mu razlagal, da bom zraven, ker me zanima. Na eni točki sem ga imel dovolj pa rekel, da naj avto nazaj dol spusti, ker grem k drugemu serviserju, kjer bom lahko zraven. Seveda si je model takoj premislil.

Ko sem imel prvi avto, sem stalno peljal k serviserjem, k različnim in stalno so nekaj našli, kar ni delalo ali pa je bilo tik pred tem, da bi crknilo in so menjali. Samo dva sta me prej poklicala, če menjajo ali ne, pa takrat nista, ker sem rekel, da ne. V glavnem, računi so stalno bili veliki, krepko nad max pričakovanji, enkrat sem celo prišel s sto evri premalo s sabo. Od kar sem stalno zraven, so računi majhni, stalno vse štima, če tudi vse pregledajo, kar pač morajo … za čuda več nič ne crkuje oz. da bi bilo tik pred koncem.

Bedak. Zakaj si samo ne popravljaš avtomobila, ko si tako “brihtno”?

Nikoli nisem zraven. Vedno me vnaprej pokličjeo in povedo kaj naj bi popravili in koliko me bo to stalo. Vedno mi povedo tudi, da lahko uporabijo rabljene dele ali nove dele, ali dele konkurenčne firme in koliko me eno ali drugo ali tretje stane.

Tudi pomislim ne, da bi jim zaupal. Če sem le lahko, sem sam popravil avto. Servise velike in male sem vedno sam delal.

si kot moj sodelavec, ki vozi golf II, na vrtu ima pa še dva za rezervne dele…. :)))

nikoli nisem zraven, vseeno pa fino izprašam in se delam pametno, ko se najavim na servis…. 😉

vedno sem zraven. Zaradi večkratnih slabih izkušenj. SVoj čas nazaj sem zaupal serviserjem, ko pa sem moral v garanciji enkrat avto tretjič peljat na servis zaradi ene in iste neumnosti, sem dejal, da bom gledal, kaj počnejo, ker mi ni jasno, da na enem najbolj pogostih avtov ne morejo odpraviti napake, jaz pa sem že tretji dan dopusta zato porabil. So pizdili spet o varnosti itd, sem podpisal izjavo, da sem tam na lastno odgovornost, pa je bilo ok….od takrat dalje sem vedno zraven, je pa res, da je bilo vsega kake dvakrat še. Servisiram vse sam, če ne znam pa google in youtube pogledam.
je pa res, da če si zraven, so računi nižji.

Ko ti sosed zeno servisira si tud zraven?.
Pa ce na servisu ne znajo po tvojem napake odpravit, jo faj sam saj je vse na youtubu, bi rekel da je napaka v tvoji glavi in ne na avtu…kako smesno je da ko je avti izven garancije pa nikogar nic vec ne moti

Drugič pa kupi tak avto, za katerega si boš lahko privoščil vzdrževanje, pa ti ne bo treba jamrat.

Politicians should be replaced like diapers, often for the same reason Mark Twain

Mene je pooblaščeni servis pred 20-imi leti še sam povabil, da naj grem v delavnico, da vidim kako popravljajo avto. Jaz se vedno pogovarjam s tistim, ki avto popravlja.
Pred rednim servisom vedno pregledam, če delajo vse žarnice, če je posoda za čiščenje stekla polna. Nekatere že po defaltu zaračunavajo dolivanje vitrexa, Tukaj najraje vedno zaračunajo menjavo žarnic, vitrex…. število ur dela je večja…
Logično je, da so računi manjši, če si zraven.

Najmanjši računi so pa pri serviserju, ki ga osebno poznaš, zamenja tisto, kar je res potrebno, ti vse pokaže in pove prej, ura dela je cenejša, pa manj ur računa, liter olja je po normalni ceni, ne pa 5x dražji, da ti popuste na rezervne dele…. pa še zraven ti ni potrebno biti.

Mehankarji najraje vidijo, da avto pripelje ena fina dama z dobrim avtom, pusti avto tam cel dan, pol ji ma mastno računajo in napišejo kaj vse so naredili, napišejo velik račun, ona se jim pa celo zahvali, da so to vse popravil ha-hahaaa. Potem pa še svojim prijateljicam razlaga, kako ima dobrega mehanika, ko vse porihra i nima težav z avtomobilom ha-ha-haaa

Ko ti sosed zeno servisira si tud zraven?.
Pa ce na servisu ne znajo po tvojem napake odpravit, jo faj sam saj je vse na youtubu, bi rekel da je napaka v tvoji glavi in ne na avtu…kako smesno je da ko je avti izven garancije pa nikogar nic vec ne moti
[/quote]
A imaš težave sam s sabo? Psihiater bo rešitev, ne mehanik.
Meni so na novo vozilo pred prevzemom montirali na servisu vlecno kljuko. Vse lepo in prav. Ko sem ugotovil ob prvem dežju, da imam v prtljažniku vodo, ni bilo več tako. Avto je servis trikrat po en dan popravljal, vedno je puščalo. Potem se vprašaš, kaj delajo. Cetrič sem bil zraven, ker sem bil že pošteno razpizdjen. Ko so mi s silikonom premazali vse luknje na zadnjem delu avta, se mi je odpeljalo. Takrat potem tn cas ni puščalo, ko je silikon popustil, pa spet. Sem zadevo v pol ure nato sam doma rešil, dve gumici sta manjkali, ker so jih prvič zgubili, ko so kljuko montirali. Zaupaš takemu servisu?
Drugič sem z rednega servisa domov prisel in za sabo pußčal sled, ker je scalo gorivo po tleh.
Zaradi takih stvari ne zaupam nobenemu, razen sebi in ženi.
Če bi kaj vedel, bi tudi verjetno vedel, da so na uradnih serbisih obicajno mulci, ki se na tvojem avtu učijo, ce so starejši, pa so luzerji. Ko je avto v garanciji, je pac treba bit na pooblaščencu zraven, da nardijo tako kot je treba. Kasneje pa sam ali pri preverjenih in zaupanja vrednih mojstrih.

A to je spet ena tema, kjer socialci, javnosektoraši in drugi lenuhi obtožujete delovne ljudi iz zasebnega sektorja, da so nesposobneži in prevaranti? Oni morajo na servisih pošteno delat, da zaslužijo za davke, ki gredo v vaše nezaslužene plače in podpore.

Moj mehanik je zlata vreden. Ze 10 let mu vozim avto na popravila, vedno vse postima brez problema. Ce bi se preselila na drug konec drzave, bi se vedno vozila avto k njemu.

Ko vozim na redne servise, seveda nisem zraven. V tistem času, ko je avto na servisu, odpeketam v službo. če je kaj resnega narobe, me seveda pokličejo.

Kar se pa starih časov tiče….. seveda nisem imela kaj za pamenjakat pri mehanikih, ker sem pač ženska. To so posvečena znanja, izključno za moške. Še moj bivši je bil jezen, kadar sem jaz samo peljala moj lastni avto k mehaniku. Ker bi menda moral take stvari početi on, moški. (Tudi) zato je bivši. Sedanjemu dragcu je povsem normalno, da skrbiva vsak za svoj avto. Mehaniki so se pa tudi že navadili, da imamo tudi ženske avte in smo voznice. Morda je v delavnici celo kakšna avtomehaničarka. Morda. Upam, da je.

še to se je manjkalo, pa je tema popolna. hvala Tara s

še to se je manjkalo, pa je tema popolna. hvala Tara s
[/quote]

Kaj te muči? Jap, tudi jaz imam avto. Verjamem, da je to presenečenje za take kerlce trolarske kot si ti.

Kaj te muči? Jap, tudi jaz imam avto. Verjamem, da je to presenečenje za take kerlce trolarske kot si ti.
[/quote]

smešno mi je tvoje navajanje, da si sposobna avto na servis peljat, pa da si tvojega načevljala tudi zaradi tega, ker ti je želel to delo prihranit.

kdor rabi na delovnem mestu in pri delu samem lampo, si jo bo vzel in postavil sam.
ti pa sveti sebi na svojem delovnem mestu če ga imaš…

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨ ·uʍop əpısdn əɥʇ Obožujem rdečo zvezdo, pijem Heineken. Iä! Iä! Cthulhu fhtagn! Gosturnca u solat še ni konc sveta.

smešno mi je tvoje navajanje, da si sposobna avto na servis peljat, pa da si tvojega načevljala tudi zaradi tega, ker ti je želel to delo prihranit.
[/quote]

Ja. Motijo me taki moški, ki mislijo, da so nekaj več kot ženske. Zelo me motijo. Pa še zdaleč nisem edina taka. Ampak se najdejo tudi normalni dečkoti; taki, ki jim je povsem normalno, da smo v družbi tudi ljudje ženskega spola.

Tudi moj mehanik je zlata vreden. Vsak mesec, ko mu pripeljem avto na pregled vedno najde par okvar, ki jih potem popravi še isti dan.
Zadnjič je k sreči ugotovil, da manjka en zobnik ali nekaj takega v menjalniku in še sreča, da je imel enega na zalogi.
Mehanik mi je razložil, da bi mi lahko na avto cesti pri veliki hitrosti vrglo v rikverc, kar pa zna biti nevarno če voziš pred kamionom.
Še sreča, da obstajajo dobri mehaniki, ki to lahko popravijo.

Ja. Motijo me taki moški, ki mislijo, da so nekaj več kot ženske. Zelo me motijo. Pa še zdaleč nisem edina taka. Ampak se najdejo tudi normalni dečkoti; taki, ki jim je povsem normalno, da smo v družbi tudi ljudje ženskega spola.
[/quote]
razbremeniti v kuhinji, pri sesanju, pomivanju, čiščenju, pranju, likanju itd….potem je opravičljivo, da si ga načevljala.

razbremeniti v kuhinji, pri sesanju, pomivanju, čiščenju, pranju, likanju itd….potem je opravičljivo, da si ga načevljala.
[/quote]

Želel me je razbremeniti pri poslih, ki sem jih želela opraviti sama (skrbeti za lasten avto, na primer). Pri poslih, ki jih navajaš, je čudežno izginil na kavč.

Ampak…Ne vem, zakaj je tako pomembno zdaj točno to, da sva se s tem moškim razšla. Pomembno je, če smo že pri razpravi o parnerstvih, da ljudje, ki se ne ujamejo, gredo narazen. Skupaj so pa tisti, ki se ujamejo. Moj bivši je dobil svoj ženski match (sem prepričana, da mu ženička dovoli, da vozi tudi njen avto k mehaniku, ker očitno je to pomembno za njegov ego :-)) ), jaz pa sem tudi dobila svojega dragca. Srečni vsi. 🙂

Ne. Jaz dam ključe in grem. Me poklicejo, ko je avto fertik. Men ga se operejo in očistijo, pridem plačam in grem.
Ne vem zakaj bi bila zraven.?

Tudi jaz zaupam svojemu mehaniku, je pa zanimivo, da kadar jaz peljem avto menjat olje plačam vedno okoli 300 ali 400 evrov, ko pa pelje mož moj avto na servis je pa cena še ne 140 evrov.

Želel me je razbremeniti pri poslih, ki sem jih želela opraviti sama (skrbeti za lasten avto, na primer). Pri poslih, ki jih navajaš, je čudežno izginil na kavč.

Ampak…Ne vem, zakaj je tako pomembno zdaj točno to, da sva se s tem moškim razšla. Pomembno je, če smo že pri razpravi o parnerstvih, da ljudje, ki se ne ujamejo, gredo narazen. Skupaj so pa tisti, ki se ujamejo. Moj bivši je dobil svoj ženski match (sem prepričana, da mu ženička dovoli, da vozi tudi njen avto k mehaniku, ker očitno je to pomembno za njegov ego :-)) ), jaz pa sem tudi dobila svojega dragca. Srečni vsi. 🙂
[/quote]

ups…zaradi tvojega feminističnega ega. A za kaj tipično moškega, umazanega, težaškega dela si se tudi grebla? Aja, nisi, ti si meščansko dete in tebi ta dela, če so že na sporedu opravijo mojstri…ups…ali morda mojstrice? brez veze.

Imeti dobrega mehanika je enako, kot imeti dobrega zdravnika.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close