Ste zraven pri avtomehaniku ali mu tako zaupate, da ne rabite biti zraven?
zaračunavajo motorno olje kot suho zlato. Liter olja je mimogrede več kot 20€ na liter….sicer ti bodo razlagali, da je to oh in sloph olje, narejeno točno za tvoj motor…..enako olje, tudi znamke, dobiš v trgovini za med 4 in 10€ na liter.
filtre ti tudi računajo vsaj duplo, kot v trgovini., da ne omenjam servisne obračunske ure. (ne delovne) to je, da je za vsako opravilo na servisu normiran čas, v katerem se delo opravi. Denimo menjava olja pol norma ure. menjava žarnice 0.2 norma ure itd. V bistvu na servisu velikokrat plačaš denimo 5 ali 6 norma ur dela po cca 30 do 40€ uro, avto pa je v delu 2 dejanski uri.
mož od one lahko prišpara tudi na način, da na servis pripelje svoje olje in filtre. Servis ti jih mora vgraditi in tudi upoštevati garancije, če so vgrajeni deli seveda ustrezni. Že pri tem je lahko cena rednega servisa za cca 100€ nižja, kot če material dajo oni. Serviserji seveda tega niso veseli, kot niso veseli, če jim tam svetiš. to je razumljivo….ampak vsak zakaj ima svoj zato.
nikoli in nikdar nisem na servisu poleg
dam svoje olje, ki ga mož nabavi za pol cene
avto je znamke, ki SE NE KVARI, torej sem v 11 letih na servisih plačevala vedno samo menjavo filtrov, olja, in tisto, kar je pač specificirano.
me zanima, če bo z novim isto…
najdražje je pa itak mehanikova ura. v to se pa ne spuščam, ni moja stvar.
Tudi moj mehanik je zlata vreden. Vsak mesec, ko mu pripeljem avto na pregled vedno najde par okvar, ki jih potem popravi še isti dan.
Zadnjič je k sreči ugotovil, da manjka en zobnik ali nekaj takega v menjalniku in še sreča, da je imel enega na zalogi.
Mehanik mi je razložil, da bi mi lahko na avto cesti pri veliki hitrosti vrglo v rikverc, kar pa zna biti nevarno če voziš pred kamionom.
Še sreča, da obstajajo dobri mehaniki, ki to lahko popravijo.
[/quote]
A si resna? Vsak mesec????
Vozim obična jajca, pa ga peljem pred tehničnim pogledat. Pa seveda odvisno tudi koliko prevozim (mali, veliki servis).
TVOJ MEHANIK JE ZLATA VREDEN!!! :)))
A si resna? Vsak mesec????
Vozim obična jajca, pa ga peljem pred tehničnim pogledat. Pa seveda odvisno tudi koliko prevozim (mali, veliki servis).
TVOJ MEHANIK JE ZLATA VREDEN!!! :)))
[/quote]
za to, kdaj se kdo heca, je tudi potrebna inteligenca….
vsaj malo
ponavadi je tak, da mehankarji vso inteligenco za šraufanje porabijo, potem jim je pa za ostalo zmanjka….
ups…zaradi tvojega feminističnega ega. A za kaj tipično moškega, umazanega, težaškega dela si se tudi grebla? Aja, nisi, ti si meščansko dete in tebi ta dela, če so že na sporedu opravijo mojstri…ups…ali morda mojstrice? brez veze.
[/quote]
Ne, ona je od ostarelega vilida novopečena partnerica, to ji je prvi, ni nobenega bivšega😂, ga je na monu naskočla, je bilo hudo kot hudič, veš da ona vse ve o stari kanti, enako kot o neredu v hiši vilidove mame, kjer životari.
Tudi moj mehanik je zlata vreden. Vsak mesec, ko mu pripeljem avto na pregled vedno najde par okvar, ki jih potem popravi še isti dan.
Zadnjič je k sreči ugotovil, da manjka en zobnik ali nekaj takega v menjalniku in še sreča, da je imel enega na zalogi.
Mehanik mi je razložil, da bi mi lahko na avto cesti pri veliki hitrosti vrglo v rikverc, kar pa zna biti nevarno če voziš pred kamionom.
[/quote]
Ha-ha-haaaa
tebe pa ne sam enkrat na let na suho nategne, ampak vsak mesec. Ta mehankar je pa res zlata vreden, sam žal ne za tebe ampak za njegovo ženo :)))
Glede na to, koliko se spoznam na mašino in avto je brez veze, da sem poleg.
Prej sem imela star avto ga je itak popravljal prijatelj in sem zaupala. Sedaj je v garanciji s kritimi servisi zato bo kar bo.
Sem pa vesela, da mi ni treba za to skrbeti. To je pa res edina stvar, ki najraje vidim, da ga pelje partner. Povem, da nekaj ne dela in to je to.
Če bi ga vozil k pooblaščencu, ba vsekakor želel biti zraven. Zato ga tja ne vozim, ker ne morem čakat tam, da bo moj avto na vrsti (ponavadi ga peljem, ko sem na šihtu). Peljem ga k privatniku, ki se mi zdi pošten in ga brez skrbi pustim tam.
Kaj imate amaterji stat zraven serviserja in mu pod prste gledat, ko pojma nimate? Avtoservisi so realni zasebni sektor, za ta sektor pa vemo, da je edini v državi sposoben, delaven in strokoven. Avtoservisi so na prostem trgu in si ne morejo privoščit, malomarnosti, goljufij in oderuštva do strank – je konkurenca premočna. Pojdite raje stat zraven državnih ali občinskih uradnikov in jim težit, kako je treba vestno in učinkovito delat svoj posel. Tam ste pa vsi pohlevni in tih ko riti!
To so ekstar čredni bedaki, ki jim je kos starega pleha svetišče, ne prevozno sredstvo. Vsak resen mehanik ga bo v rit sunil, se ne bo z njim ubadal, ker tudi kot nezaposlen po zakonu nima kaj delat v delavnici. Recimo mehaniko mi opravlja sicer brat, nisem še videl, da bi kdo stal pri njemu. Včasih pa kako stavr od gum dalje dam pa tudi drugam, avto pustim, ko konča me pokliče ali povem prej da pridem običajno ob treh po njega, ko je konec službe.
A imaš težave sam s sabo? Psihiater bo rešitev, ne mehanik.
Meni so na novo vozilo pred prevzemom montirali na servisu vlecno kljuko. Vse lepo in prav. Ko sem ugotovil ob prvem dežju, da imam v prtljažniku vodo, ni bilo več tako. Avto je servis trikrat po en dan popravljal, vedno je puščalo. Potem se vprašaš, kaj delajo. Cetrič sem bil zraven, ker sem bil že pošteno razpizdjen. Ko so mi s silikonom premazali vse luknje na zadnjem delu avta, se mi je odpeljalo. Takrat potem tn cas ni puščalo, ko je silikon popustil, pa spet. Sem zadevo v pol ure nato sam doma rešil, dve gumici sta manjkali, ker so jih prvič zgubili, ko so kljuko montirali. Zaupaš takemu servisu?
Drugič sem z rednega servisa domov prisel in za sabo pußčal sled, ker je scalo gorivo po tleh.
Zaradi takih stvari ne zaupam nobenemu, razen sebi in ženi.
Če bi kaj vedel, bi tudi verjetno vedel, da so na uradnih serbisih obicajno mulci, ki se na tvojem avtu učijo, ce so starejši, pa so luzerji. Ko je avto v garanciji, je pac treba bit na pooblaščencu zraven, da nardijo tako kot je treba. Kasneje pa sam ali pri preverjenih in zaupanja vrednih mojstrih.
[/quote]
Saj pravim, zeno nategnes sam al tud sosed vskoci? Poznam take kor si ti, na servis pripeljejo brezhiben avto, potem ga na servisu pokvarijo in we racunajo za to…a ni cudno da se to dogaja samo takim bedakom kor si ti?in potem on sam popravi kar si na servisu po njegovem zajebali…pravljice za lahko noc
Če bi ga vozil k pooblaščencu, ba vsekakor želel biti zraven. Zato ga tja ne vozim, ker ne morem čakat tam, da bo moj avto na vrsti (ponavadi ga peljem, ko sem na šihtu). Peljem ga k privatniku, ki se mi zdi pošten in ga brez skrbi pustim tam.
[/quote]
Aha, peljepš ga k privatniku ker ostali so pa državna služba?….jaoooooo. Saj pravim, pri fušarju lahko stojiš zraven, če je toliko neumen, da ti to dovoli, v resni delavnici kot nezaposlen zakonsko nimaš vstopa.
Mislim, da tale Nika malo trolla 😉
[/quote]
saj pravim, za to, da pogruntaš, da se nekdo heca, rabiš tud malo inteligence. samo eni jo žal porabijo v celoti za šraufanje, pa jim je za vse ostalo zmanjka.
kak se avto šraufa, nimam pojma in nimam kaj poleg svetit. zato pa kupujem avte, ki se ne kvarijo. prejšnjega sem vozila 11 let in na servisu je bil enkrat letno, naredili so pa to, kar je predpisano po servisni knjigi in nič več
Hahahahha, pred 20imi leti je bilo tudi v avtomobilih še precej “mehanike” – danes pa sama elektronika.
Danes sta edini dve mehanični stvari samo še ročna ura na navijanje in pecikl brez dodanega elektro motorja.
Drugače pa – servisiram na pooblaščenem servisu, ker moram, ker je avto še v tovarniki garanciji in mislim tudi kasneje, ko je ne ne bo več. Vse avtomobile tako dosedaj. Imam dovolj denarja, da plačam tudi to. Kam pa pridemo, da še mehaniki ne bi imeli svojega dela in zasližba za svoje preživet, če bi bili avtomobili tako narejeni, da bi vse lahko sami doma popravljali? 🙂
Danes je glavni inštrument serviserja osebnega vozila elektro napravca, na katero priklopi avtomobil, da preveri določene parametre, če so v mejahn normativov. Od izpušnega plina do elektronike, ki poganja posamezne sklope vozila.
Hahahahha, pred 20imi leti je bilo tudi v avtomobilih še precej “mehanike” – danes pa sama elektronika.
Danes sta edini dve mehanični stvari samo še ročna ura na navijanje in pecikl brez dodanega elektro motorja.
Drugače pa – servisiram na pooblaščenem servisu, ker moram, ker je avto še v tovarniki garanciji in mislim tudi kasneje, ko je ne ne bo več. Vse avtomobile tako dosedaj. Imam dovolj denarja, da plačam tudi to. Kam pa pridemo, da še mehaniki ne bi imeli svojega dela in zasližba za svoje preživet, če bi bili avtomobili tako narejeni, da bi vse lahko sami doma popravljali? 🙂
Danes je glavni inštrument serviserja osebnega vozila elektro napravca, na katero priklopi avtomobil, da preveri določene parametre, če so v mejahn normativov. Od izpušnega plina do elektronike, ki poganja posamezne sklope vozila.
[/quote]
A seveda, veš da je manj mehanike tele neumno.
[/quote]
Česa po tvojem nima danes avtomobil, da je manj mehanike? Koles, volana, motorja, prenosov, vzmetenja, stabilzacije, ipd.?
[/quote]
Manj mehanike je danes? In kakšne nemehanične zavore, podvozje, motor, menjalnik ima tvoj avto? In kaj če serviser s tisto “elektro napravco” ugotovi odstopanja? Zažene kakšen antivirusni program v motor in se vse samo uredi?
[/quote]
še eno teslo, ki so ga mehaniki najbolj veseli, ki takoj plača in ne pogleda na račun, saj ima itak dovolj denarja ha-ha-haaa
Ta je pa dobra, da ima avto danes manj mehanike, kot nekoč. Resnica je ravno nasprotna čedalje več mehanike je v avtu in čedalje več elektronike (računalnika) raznih senzorjev je v avtu)
[/quote]
Napiši, kako pridem do tega mehanika, ker moji tudi manjka kolešček ali dva…..
Forum je zaprt za komentiranje.