Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ste zraven pri avtomehaniku ali mu tako zaupate, da ne rabite biti zraven?

Ste zraven pri avtomehaniku ali mu tako zaupate, da ne rabite biti zraven?

Odgovor na objavo uporabnika
Nika 31, 14.10.2020 ob 07:06

Tudi moj mehanik je zlata vreden. Vsak mesec, ko mu pripeljem avto na pregled vedno najde par okvar, ki jih potem popravi še isti dan.
Zadnjič je k sreči ugotovil, da manjka en zobnik ali nekaj takega v menjalniku in še sreča, da je imel enega na zalogi.
Mehanik mi je razložil, da bi mi lahko na avto cesti pri veliki hitrosti vrglo v rikverc, kar pa zna biti nevarno če voziš pred kamionom.
Še sreča, da obstajajo dobri mehaniki, ki to lahko popravijo.

Maaa dober mehanik,  ki vidi v menjalnik če kj manjka. Bravo,  dovra fora!  ?

Peljal Peugeot 208 k avtotehni vis v Lj, opravijo servis in račun visok, po pričakovanjih glede na to da je oroginal servis. Po tednu/dveh je bil zunaj minus in meni zmrzne tekočina ki so jo nalili čeprav naj bi bila do -30.

peljem Berlinga k avtohiši Deter v Mengšu. Pred servisom se ustavim na  bencinski. Nafilam adblue in tekočino za stekla, da mi nebi colali na teh zadevah.. ko pridem po avto vidim da je na računu 28 eur za adblue. Vprašam kam so nalili če je bilo do vrha napolnjejo? Pa se prične zgovarjat da mora poklicat mehankrja in da je očitna pomota. Namesto 0.1 enote (poskus tanknja) je prebrala 1 enota. No meni je itak bilo jasno da je bil to poskus natega, še posebej ker je bil zraven sam deter- lastnik povsem hladen in mire. ko špricar, kot da je tole stalna fora kako skubijo ljudi in nobena pomota..

Ko je konec garancije pa z obema avtoma k privat serviserju, servis 1/3 original cene pa vedno dobim klic če je kaj potrebno menjat.

zame so vsi original servisi eno navadno skublebje strank..

Ni bedak ker so eni pokvarjeni sploh pooblaščeni servisi. Lastne izkušnje žal.

Ne samo na servisu, tudi v tovarni pri sestavi avtomobila hočem biti zraven, da se na lastne oči prepričam o kvaliteti izdelave, kako skupaj šraufajo. Ne bodo oni meni prodajali mačka v žaklju.

V osnovi znajo pooblaščeni serviserji zamenjat olje, filter ter spihati zračni filter ter doliti tekočine.  Potem se pa sanje in znanje razblinijo…

kupim vedno nov avto in nov avto razem menjave olja do 5 let ne rabi met nobenega servisa. Olje in filter menjam sam. In kolesa tudi. Servisi so en velik nateg za pi_ke. One res mislijo, da mora vsake pol leta štemplat servisno knjižico pri mehaniku – mislim, lahko da štemplja tam tudi kaj drugega.

Ko bo pa enkrat začelo crkvat bo pa vse nakupu in bo pol avta za zamenjat. Ponavadi mehaniki pokažejo izrabljene dele. če jih zamenjajo.

kr en570, 02.11.2021 ob 20:52

Ko bo pa enkrat začelo crkvat bo pa vse nakupu in bo pol avta za zamenjat. Ponavadi mehaniki pokažejo izrabljene dele. če jih zamenjajo.

Ja, ja.  Pokažejo ti izrabljene dela bogve katerega avtomobila, ti pa misliš, da so tvoji.

Pred leti sem delala v servisnem delu priznanega prodajalca avtomobilov in bila priča, ko je prišlo do razkritja kraje novih originalnih delov – kradli so zaposleni mehaniki, jih nosili domov (ko so v domačih garažah popravljali avtomobile na črno), v servisu pa so vgrajevali rabljene dele – kje so jih dobili ne vem – ali pa so pustili stare in jih za silo spravili v delovanje.  Takrat je podjetje odpustilo nekaj delavcev v delavnici, tiste kompanjone v skladišču, ki so sodelovali z njimi pa ne… mehaniki so namreč prijavili nedelovanje določenega dela avtomobila (npr. bremze, čeprav so delale) in na podlagi tega je prišlo do menjave delov.  Podjetje takrat poostrilo nadzor, vendar ko sem bila pred nekaj leti na servisu pri njih (mož je imel njihovo znamko avtomobila) sem videla, da so tam še zmeraj zaposlene podgane, ki so takrat sodelovale pri kraji in malverzacijah z avtodeli.  Zato tiste znamke avtomobila ne kupimo več – enostavno ne zaupamo v servis, ki je že tako drag.

Mene so pri mojem avtomobilu tudi že nategnili, bremze sem menjala na 2 leti – najprej sem jih menjala pri noname mehanični delavnici, ko sem avto čez dve leti pripeljala na uradni servis zaradi druge zadeve, so “ugotovili” da mi bremze ne delajo in je bila nujna menjava…. Privat servis (sicer uradni) japonske znamke avtomobila  v okolici Kranja.

Skratka, nategnejo te v minuti.

Avtomehaniki so celo pretežno (več kot v 50%) nateguni. To je verjetno najbolj nategunski poklic od vseh.

Če se da, bodite zraven. Vedno zahtevajte svoje stare dele. Sami kupite ustrezne nove rezervne dele in jih nesite samo zamenjati. Na drobno jih zaznamujte z alkoholnimi flumastri različnih barv. Če po enem letu ob menjavi ne boste dobili nazaj točno svojega npr. filtra dizelskega goriva, potem veste, pri čem ste. In reagirajte ostro!

Servisi delajo pošteno, ker so privat gospodarstvo. Realni sektor. Ne morejo si oni privoščiti strank nategovat, ker so na trgu, niso monopolisti kot javna uprava. Avtomehaniki so garači, ki ustvarjajo in davke plačujejo, da imate vi redne podpore.

Ravno zaradi kradlivih mehanikov sem prestavil na avto na štrom. Letos me je servis za električni avto po 30 tisoč prevoženih km stal dobrih 80 EUR. Pa še to mislim, da so me okradli. Po predračunu je bil servis cca. 35 €, kar je bilo po garanciji zgolj pregled vozila. Sem prišel tja, pa so se začeli zgovarjati, da morajo zamenjati še filter kabine. Sem vprašal a je to nujno za garncijo? Odgovor: Nujno, nujno gospod. Ok, potem pa dajte tisti pozlačen filter za 50 eur not… Za drugi avto na bencin, ki pa ni vreden 10  % električarja smo dali pa 350 EUR…. Za tretjega tudi nekaj takega, štos pa je, da še vedno crkuje xD….

Električni avto, 02.11.2021 ob 23:18

Ravno zaradi kradlivih mehanikov sem prestavil na avto na štrom. Letos me je servis za električni avto po 30 tisoč prevoženih km stal dobrih 80 EUR. Pa še to mislim, da so me okradli. Po predračunu je bil servis cca. 35 €, kar je bilo po garanciji zgolj pregled vozila. Sem prišel tja, pa so se začeli zgovarjati, da morajo zamenjati še filter kabine. Sem vprašal a je to nujno za garncijo? Odgovor: Nujno, nujno gospod. Ok, potem pa dajte tisti pozlačen filter za 50 eur not… Za drugi avto na bencin, ki pa ni vreden 10  % električarja smo dali pa 350 EUR…. Za tretjega tudi nekaj takega, štos pa je, da še vedno crkuje xD….

Jap, elektrika bo te kradljive mehanike pokopala. Tam ni kaj menat, če pa že je kaj, je pa to povezano z električno napeljavo, česar se pa “youtube” mehaniki bojijo kot hudič križa.

Namesto da pljuvate po realnem sektorju, odprite servisne delavnice in vi popravljajte kripe zastonj.

jaz nikomur v tej l……i državi ne zaupam.

Točno tako. Ta žensko pelje na kosilo, gre v kuhno pametovat kaj bojo v lonc dal…

Ko greš na malco ,greš tud v kuhno pa stojiš zravn ko ti kuhajo. To namreč potem ješ.

Verjamem da ni bilo stroškov, saj po mojem tudi če bi bil brez bremz bi ti mehanik reku da je ok?Boš moral sam šravfat začet?

viharni jezdec, 13.10.2020 ob 23:44

Bedak. Zakaj si samo ne popravljaš avtomobila, ko si tako “brihtno”?

pa ne da si ti tudi mehanik

>Sem prišel tja, pa so se začeli zgovarjati, da morajo zamenjati še filter kabine. Sem vprašal a je to nujno za garncijo?

A ti po 30k ne bi zamenjal kabinskega filtra? A voziš skoz z masko al kva?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close