starost
Tega si nihče ne domišlja, to samo tvoje nevoščljive oči tako vidijo. Ti si globoko nezadovoljen človek, zato te motijo vsi, ki so zadovoljni sami s sabo.[/quote]
Meni se dopade matjazkov stavek, ker v določenih primerih res drži. Eni živijo v iluzijah, s plahutnicami in nočejo pogledati ne levo ne desno. In to je nevarno, ker je realnost popačena. Saj pri starosti še gre, če si nekdo domišlja, da je srečen, globoko v sebi pa trpi…hmmm…potem domišljavost ne prinaša nič koristnega, je zgolj beg za kratek čas.[/quote]
Meni pa se zdi le bolje, če se nekdo prepričuje, da je srečen in gleda na vse optimistično, kot pa da (velikoktrat neupravičeno) samo jamra celemu svetu, kar je precejkrat značilno za nekoliko starejše. Na žalost je trpljenje res nek slovenski fetiš, še posebej za starejšo generacijo in hvala bogu, da se marsikdo čuti sposobnega še za kaj drugega poleg štrikanja štumfov in balinanja.
Meni se dopade matjazkov stavek, ker v določenih primerih res drži. Eni živijo v iluzijah, s plahutnicami in nočejo pogledati ne levo ne desno. In to je nevarno, ker je realnost popačena. Saj pri starosti še gre, če si nekdo domišlja, da je srečen, globoko v sebi pa trpi…hmmm…potem domišljavost ne prinaša nič koristnega, je zgolj beg za kratek čas.[/quote]
Meni pa se zdi le bolje, če se nekdo prepričuje, da je srečen in gleda na vse optimistično, kot pa da (velikoktrat neupravičeno) samo jamra celemu svetu, kar je precejkrat značilno za nekoliko starejše. Na žalost je trpljenje res nek slovenski fetiš, še posebej za starejšo generacijo in hvala bogu, da se marsikdo čuti sposobnega še za kaj drugega poleg štrikanja štumfov in balinanja.[/quote]
Nekaj je to, da se prepričuješ, izkrivljaš resnico o sreči, drugo pa kako dejansko vplivaš na svoj lajf, da si lahko upravičeno srečen. Optimizem je zaželjen, samo mora biti iskren, ker le tako lahko dosežeš spremembe na dolgi rok. Ja, traumatiziranje imamo zapisano v genih:). Rajši se gibljem v družbi “pozitivno gledočih” ljudi:).
Tega si nihče ne domišlja, to samo tvoje nevoščljive oči tako vidijo. Ti si globoko nezadovoljen človek, zato te motijo vsi, ki so zadovoljni sami s sabo.[/quote]Tu je pa napačna, ampak iskrena projekcija samega sebe.
[code]"Nekoč bo lepo,
ko blazni bomo ob ognjih čepeli
in bomo odprte rane imeli-
takrat bo lepo..."[/i][/code]
[sup]france balantič [/sup] Tega si nihče ne domišlja, to samo tvoje nevoščljive oči tako vidijo. Ti si globoko nezadovoljen človek, zato te motijo vsi, ki so zadovoljni sami s sabo.[/quote]
Spider, ti si prototip zadovoljnega človeka na forumu, vsi tvoji posti izražajo izrazito radost in optimizem! 😀
Morda pa sploh ne obstajam in si samo domišljam, da sem. Ampak mislim, torej sem. Menda sem le skupek goste energije… 🙂
Kaj pa ti Matjažko? Koruza raste? :)))[/quote]
Energija se mora utelesiti in meso postati. Obstajaš, če se uresničuješ z moškim, ki ti da veljavo in ti vlije formo,aaa? :))))
Koruzni klasi stojijo kot soldati tu pri nas. Če ne verjameš, pridi pogledat kaj na Ptujsko polje, ko bomo ličkali. 😀
Morda pa sploh ne obstajam in si samo domišljam, da sem. Ampak mislim, torej sem. Menda sem le skupek goste energije… 🙂
Kaj pa ti Matjažko? Koruza raste? :)))[/quote]
Energija se mora utelesiti in meso postati. Obstajaš, če se uresničuješ z moškim, ki ti da veljavo in ti vlije formo,aaa? :))))
Koruzni klasi stojijo kot soldati tu pri nas. Če ne verjameš, pridi pogledat kaj na Ptujsko polje, ko bomo ličkali. :D[/quote]Ach wie hübsch :))))
[code]"Nekoč bo lepo,
[sup]france balantič [/sup] Energija se mora utelesiti in meso postati. Obstajaš, če se uresničuješ z moškim, ki ti da veljavo in ti vlije formo,aaa? :))))
Koruzni klasi stojijo kot soldati tu pri nas. Če ne verjameš, pridi pogledat kaj na Ptujsko polje, ko bomo ličkali. :D[/quote]Ach wie hübsch :))))[/quote]
Katenjka, pridi kaj okoli z Japko, ko bodo klasi imeli dovolj mleka, bom spekel koruzo za našim ogradom. Japka ti bo pokazala, kako se ga olupi. :)))
Ach wie hübsch :))))[/quote]
Katenjka, pridi kaj okoli z Japko, ko bodo klasi imeli dovolj mleka, bom spekel koruzo za našim ogradom. Japka ti bo pokazala, kako se ga olupi. :)))[/quote]Koga ali kaj? Aja mleko….
[code]"Nekoč bo lepo,
[sup]france balantič [/sup] Prvo je bil logos, ki se je utelesil v materijo, v eros – meso, ki ga je sam ustvaril – torej žensko… :D[/quote]
Kar pomeni ,da je moški v vsakem primeru uresničen, ženska pa rabi duha, torej moškega, ki jo oživi. :D[/quote]
Ja Matjažko, mi je jasno, da sam poskrbiš zase. 😉
Forum je zaprt za komentiranje.