splav:pravica do izbire
se pravi, on, it, marko in zlata ribica bi bili člani komisije, ki bi ugotavljala upravičenost do splava. Frajlam ne, rednim obiskovalkam maše da, tistim, ki bi zanosile z matkičem tudi, ker on ne bo nosil stroškov, brezposelnim samo tistim, ki so prijavljeni na zavodu za zaposlovanje in aktivno iščejo službo, poročenim ne, razen če so zanosile z ljubimcem.
jaz pa sem mislila, da zlata ribica izpolni tri želje…………[/quote]Potem pa recimo tako:
Vse, ki zanosijo morajo na obvezni splav, razen v primerih, ko jih ena ženska pomilosti, ok?[/quote]
in jaz ti skušam skozi 7 strani razložit, da sem zato, da ženska lahko izbira, ti pa prijaviš tako. a res ne vidiš niti milimetra izven svojega zabetoniranega okvirja omejitev.
Jaz samo odgovarjam na zblojene replike tvojega kompanjona Marka.[/quote]
Ti si pravnik, povej mi čemu imamo zakone?[/quote]
nisem pravnica, ampak zakone imamo zato, da kot družba lahko funkcioniramo znotraj enih pravil. saj imamo zakon in celo ustavo, kjer je splav jasno opredeljen in konec koncev tudi omejen. jaz pač mislim, da je sedanja zakonodaja, ki daje vsaki ženski (frajli, ciganki, slovenki, poštenjakarici) do 12. tedna možnost odločiti, kaj narediti in tudi splaviti, dobra in je ne gre spreminjati. Drugi pa ste mnenja, da so zaradi tega ženske na veliko neodgovorne in se obnašajo kot živali in podobno in bi to radi omejili. moški bi radi o tem odločali namesto žensk, superodgovorne ribice namesto neodgovornih frajl itd. ne vem pa če se zavedate, kam take tendence vodijo. Malo pobrskaj o Ceausecevi Romuniji, on je tvoja stališča sprobal v praksi.
Ti si pravnik, povej mi čemu imamo zakone?[/quote]
nisem pravnica, ampak zakone imamo zato, da kot družba lahko funkcioniramo znotraj enih pravil. saj imamo zakon in celo ustavo, kjer je splav jasno opredeljen in konec koncev tudi omejen. jaz pač mislim, da je sedanja zakonodaja, ki daje vsaki ženski (frajli, ciganki, slovenki, poštenjakarici) do 12. tedna možnost odločiti, kaj narediti in tudi splaviti, dobra in je ne gre spreminjati. Drugi pa ste mnenja, da so zaradi tega ženske na veliko neodgovorne in se obnašajo kot živali in podobno in bi to radi omejili. moški bi radi o tem odločali namesto žensk, superodgovorne ribice namesto neodgovornih frajl itd. ne vem pa če se zavedate, kam take tendence vodijo. Malo pobrskaj o Ceausecevi Romuniji, on je tvoja stališča sprobal v praksi.[/quote]
No saj je mati narava že poskrbela za vse opcije. Marsikatera ženska plača svojo ceno.
Ne vem zakaj ne moreš priznati tega, da se nekatere/nekateri obnašajo neodgovorno. Kaj si med njimi in se čutiš napadeno?
Zakoni so omejitve, so plod vseh tuhtanj iz preteklosti in sedanjosti ter so napisani zato, da nam bo lažje živeti tako v skupnosti kot s samim seboj. Tega si nisem sama izmislila in pravica do splava je ena izmed tem, o kateri se diskutira.
Osnovni družbeni red smo že zdavnaj prerasli. Živimo v kompleksnem in prepletenem sistemu.
Po tvoji logiki naj vsak ubija kakor mu paše? Torej se ne boš jezil nad sosedom, ko se bo spravil na tvoje starše? To je njegova svoboda.
Po tvojem razmišljanju naj sede pijana oseba v avto? Seveda, stvar odločitve, svobodne izbire. Torej naj tudi vozi v nasprotni smeri na avtocesti? Naj se sam odloči o tem, koga bo ubil v tisti noči.
Krasno. Katero je tvoje delovno področje prava?
nisem pravnica, ampak zakone imamo zato, da kot družba lahko funkcioniramo znotraj enih pravil. saj imamo zakon in celo ustavo, kjer je splav jasno opredeljen in konec koncev tudi omejen. jaz pač mislim, da je sedanja zakonodaja, ki daje vsaki ženski (frajli, ciganki, slovenki, poštenjakarici) do 12. tedna možnost odločiti, kaj narediti in tudi splaviti, dobra in je ne gre spreminjati. Drugi pa ste mnenja, da so zaradi tega ženske na veliko neodgovorne in se obnašajo kot živali in podobno in bi to radi omejili. moški bi radi o tem odločali namesto žensk, superodgovorne ribice namesto neodgovornih frajl itd. ne vem pa če se zavedate, kam take tendence vodijo. Malo pobrskaj o Ceausecevi Romuniji, on je tvoja stališča sprobal v praksi.[/quote]
No saj je mati narava že poskrbela za vse opcije. Marsikatera ženska plača svojo ceno.
Ne vem zakaj ne moreš priznati tega, da se nekatere/nekateri obnašajo neodgovorno. Kaj si med njimi in se čutiš napadeno?
Zakoni so omejitve, so plod vseh tuhtanj iz preteklosti in sedanjosti ter so napisani zato, da nam bo lažje živeti tako v skupnosti kot s samim seboj. Tega si nisem sama izmislila in pravica do splava je ena izmed tem, o kateri se diskutira.[/quote]
in kaj potem, če se obnašajo neodgovorno? imaš v tem primeru o katerem diskutiramo, ti kaj manj zato? si ti pristojna zato, da ocenjuješ seksualno vedenje drugih in jih sodiš?
in misliš, da je rešitev v tem, da žensko, ki že neodgovorno seksa, prisiliš v rojstvo otroka in potem najbrž pričakuješ, da bo odgovorna mama? ali samo misliš, da bodo ženske zaradi prepovedi splava držale noge skupaj? ne bodo in nikoli v zgodovini niso. a moški tudi plačajo svojo ceno ali samo ženske
In ti bi zdaj rada vrnitev nazaj, na slabše, v čase, ko splava ni bilo, da bodo ljudje bolj odgovorni?
Ne, več splavov na črno bo, več nezaželjenih otrok..
Ampak komu jaz to razlagam..[/quote]
Meni je vseeno, naj se pobijejo med sabo. Tudi mi je vseeno, če v isti sobi ležijo ženske pred/po splavu na njihovo željo in ženske, ki so doživele spontani splav po umetni oploditvi.
Bolj naj delajo na osveščanju vseh (tako žensk kot moških), da ne bo nikakršnih dilem in bomo vsi srečno živeli do konca svojih dni:).
In nad kom se izživljamo, če dovoljujemo splav? Pa malo bi se lahko umiril s svojimi izrazi, da ne bomo kakega novega zakona predlagali, da naredimo več reda v družbi.
Sicer pa, otrok mora nastat iz pravega razloga in ne bo nobenih problemov. :)) 😉
Zakoni so omejitve, so plod vseh tuhtanj iz preteklosti in sedanjosti ter so napisani zato, da nam bo lažje živeti tako v skupnosti kot s samim seboj. Tega si nisem sama izmislila in pravica do splava je ena izmed tem, o kateri se diskutira.[/quote]
in kaj potem, če se obnašajo neodgovorno? imaš v tem primeru o katerem diskutiramo, ti kaj manj zato? si ti pristojna zato, da ocenjuješ seksualno vedenje drugih in jih sodiš?
in misliš, da je rešitev v tem, da žensko, ki že neodgovorno seksa, prisiliš v rojstvo otroka in potem najbrž pričakuješ, da bo odgovorna mama? ali samo misliš, da bodo ženske zaradi prepovedi splava držale noge skupaj? ne bodo in nikoli v zgodovini niso. a moški tudi plačajo svojo ceno ali samo ženske[/quote]
Seveda se tiče nas vseh, če obstajajo neodgovorni ljudje, ki v kateri drugi situaciji vplivajo na tvoje življenje. Izražam svoje mnenje, ki je drugačno od tvojega. In? A boli?:)
Zagovarjam to, da naj se več naredi na preventivi in da sploh ne bo prišlo do teh dilem. Smo razvita družba in neodgovornih seksualnih obredov, ki se zaključijo z nezaželjeno nosečnostjo, sploh ne bi smelo biti. Ob vsem tem napredku medicine. Zakaj bi ženska tvegala in opravila splav, ki je mimogrede pod splošno anastezijo?
Te primere primerjaš s splavom? Mislim, resno? Nekoga ubiti ali pijan voziz je kot narediti splav?
Glej, že zadnjič sem ti rekel, da s emi ne da več s tabo in sem te prosil, da se nehaš vpikovati v moje poste.
Ne da se mi diskutirati na ta način, ker vem, da nikamor ne pelje.[/quote]
Očitno vsebina ni pomembna. Govoriš o svobodi, torej jo dovoljuj povsod. To je zraslo na tvojem zeljniku in ne mojem.
Odgovarjala bom na tiste poste, kjer in kdaj bo meni pasalo. Ne omejuj me in ne krati mojih svoboščin.
in misliš, da je rešitev v tem, da žensko, ki že neodgovorno seksa, prisiliš v rojstvo otroka in potem najbrž pričakuješ, da bo odgovorna mama? ali samo misliš, da bodo ženske zaradi prepovedi splava držale noge skupaj? ne bodo in nikoli v zgodovini niso. a moški tudi plačajo svojo ceno ali samo ženske[/quote]
Seveda se tiče nas vseh, če obstajajo neodgovorni ljudje, ki v kateri drugi situaciji vplivajo na tvoje življenje. Izražam svoje mnenje, ki je drugačno od tvojega. In? A boli?:)
Zagovarjam to, da naj se več naredi na preventivi in da sploh ne bo prišlo do teh dilem. Smo razvita družba in neodgovornih seksualnih obredov, ki se zaključijo z nezaželjeno nosečnostjo, sploh ne bi smelo biti. Ob vsem tem napredku medicine. Zakaj bi ženska tvegala in opravila splav, ki je mimogrede pod splošno anastezijo?[/quote]
se pravi, splav je treba prepovedat, ker bodo potem ljudje zaradi tega bolj odgovorno seksali, s tem postali bolj odgovrni ljudje tudi v vseh drugih situacijah. pa koga ti farbaš?
se pa povsem strinjam s tabo, da je treba delati na preventivi, na izobraževanju ljudi. ampak če se spomniš amerike, tam so prolifovci običajno tudi zelo proti spolni vzgoji in kon
Zagovarjam to, da naj se več naredi na preventivi in da sploh ne bo prišlo do teh dilem. Smo razvita družba in neodgovornih seksualnih obredov, ki se zaključijo z nezaželjeno nosečnostjo, sploh ne bi smelo biti. Ob vsem tem napredku medicine. Zakaj bi ženska tvegala in opravila splav, ki je mimogrede pod splošno anastezijo?[/quote]
se pravi, splav je treba prepovedat, ker bodo potem ljudje zaradi tega bolj odgovorno seksali, s tem postali bolj odgovrni ljudje tudi v vseh drugih situacijah. pa koga ti farbaš?
se pa povsem strinjam s tabo, da je treba delati na preventivi, na izobraževanju ljudi. ampak če se spomniš amerike, tam so prolifovci običajno tudi zelo proti spolni vzgoji in kon[/quote]
Nikakor nisem proti prepovedi! Pravim le ZMERNOST pri dodeljevanju svobodne izbire!
in kontracepicji sem mislila dodati. tudi mene čudi, ko poslušam, kako z levo roko marsikdo jemlje nezaščitene dnose s skoraj neznanci. pa veliko mladih, ki ves čas visi na netu, pa skoraj nič ne pogugla o svojem telesu. po drugi strani pa se najbrž vsi kdaj obnašamo neodgovorno, seksualna energija je močna. zato je iluzorno pričakovati, da do neželjenih nosečnosti ne bo prihajalo. menda se splavi lahko delajo tudi ambulantno, s tabletami.
Če imaš probleme s tem, kaj je splav, se obrni na zdravniško zbornico, ustavno sodišče, vrhovno sodišče, parlament.
Meni se s tabo glede tega zdaj pa res več ne da.[/quote]
Hočem samo razjasniti glede osebnih pravic. Vse je lahko stvar tega, kako si posameznik določeno situacijo tolmači in predstavlja. Če pa imamo to nekje zapisano, kaj je prav in kaj ne, je lažje.
Forum je zaprt za komentiranje.