Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Soseda uči sina, kako se pere perilo

Soseda uči sina, kako se pere perilo

Sosedin sin je pred kratkim dopolnil 12 let. Ona pa se naokoli hvali, kako njen sin zna žehto oprati. Od kdaj je pranje perila delo za moškega? Foter pa tudi tiho kot miš. Nanesto sa bi ga on naučil, kako se kaj prišravfa, odšravfa, ga pa mamica uči, kako se pere perilo.

Kam gre ta svet …

Vsaj nekaj bo znal narediti. Ti boš pa še naprej jamrala, da si sama na tem svetu in ostala razočarana gospodinja. 🙂

Saj verjetno provociraš, kajne?

Naš pob je znal pri 12ih od gomolja naprej naredit pire krompir, pa tudi perilo je znal pravilno oprat in obesit, zložit inpospravit po omarah, ja. Življenska šola, ki mu še pri 18+ prav pride 🙂 Je sam doma, pa vse naredi, nič nas ne počaka 🙂

Mama naj ga kar uči, to kar zna, oče pa ga bo tudi učil svojih veščin. Vse mu bo prav prišlo. Morda bo dolgo samski, a bo kar umazan po svetu hodil? In hodil domov mamici prat, medtem pa iskal žensko, ki mu bo prala in likala? Če bo znal sam poskrbeti za svoje gospodinjstvo, bo znal spregledati tudi damo z dvema levima nalakiranima rokama, ki se mu bo hotela na njegov bančni račun prisesat, doma pa ne mignit. Ker bo vedel, kaj so gospodinjska dela in jih bo znal cenit in bo hitro presodil, ali bo punca pripravljena poprijet za delo, ali ne.

Edino pravilno.

Bolj je problem da najstnice vedo vse o seksu kot pa da bi vedele kuhat in skrbet za bodoč naraščaj.

Pravilen pristop. Poba naj se vse nauči, tudi kuhati, da ne bo od babje kikle odvisen.

Likanja se bo pa v šoli pri gospodinjstu učil, torej zakaj tako zgrašanje?

Pri dvanajstih smo znali fantje moje generacije ze marsikaj. Pranje in obešanje perila, priprava kosila, kjer ni bilo centralne zakurit, še kako poleno razcepit na drobno,… pospravljanje drv je bilo stalnica. Če smo bili pridni, smo lahko celo malo preizkusili cirkularko. Pri 14-ih smo znali ze razstavit in sestavit mašino od ToMoS-ovega mopeda. Pri nas doma je moralo biti v omarah zlozeno vse na rob. Ob kaki proslavi smo si likali zjutraj sami, saj so starci ob petih, pol šestih ze šli. Vstali smo, ko je zazvonila vekarca. Za torbo in obleko smo skrbeli sami. Za zajtrk je roko na srce pogosto zmanjkalo časa. Čevlje smo mazali z „globin”-om, da so kolikor toliko zadrzali vodo. Gospa je zal ze precej zamudila, a bolje pozno kot nikoli.

________________________________________________________________________________________________________ » Respect My Existence or Expect My Resistance! «

Pametno – čeprav malo pozno. Dec mora znati poskrbeti zase in še za koga – če je treba ali pa ko hoče.
Šraufanje, vzdrževanje doma, pranje, kuhanje in čiščenje. Vse.

So be it.

Mu vsaj nobena ne bo rekla, da ga mati ni nič naučila.

Misliš dec ali suženj ?

Misliš dec ali suženj ?
[/quote]

Mislim DEC.
Lolek nima pojma o ničemer, dec zna poskrbeti za vse.
Ponavadi mu potem sicer ni treba.

Kaj naj bi bilo tu narobe? Ni mi jasno. Jaz sem pri teh letih tudi že znal zalaufat pralni stroj, obesit perilo, napolnit in zagnat pomivalca, tudi kaj polikat, si segreti kosilo, ko sem prišel iz šole (pa ne v mikrovalovki)… Oče me je pa učil drugih veščin od šraufanja različnih stvari, kako stikalo zamenjat in kakšen kabel precvikan, pa žaganje drv najprej z majhno motorko, potem veliko, cirkular, malo kasneje kaj zabetonirat in še cel kup opravil v in okrog bajte. Šli smo v gozd delat drva, dokler so bile pri starih starših živali tudi na njivo…

Ne vem, to so res ene osnove. Danes je mularija čisto predolgo zavita v vato pa še v nekem mehurčku živijo za povrh.

Bravo, tako je bilo včasih, in tako bi moralo biti še sedaj.

Saj ponekod je.

Normalno, da ga uči in da zna. Vsak mora znati poskrbeti zase in prav je tudi, da vsak član družine po svojih močeh prispeva k delu v družini, ki ga je treba opraviti. Je pa večkrat treba oprati perilo kot pa kaj pošraufati. In tudi znanje pranja perila in šraufanja se ne izključujeta.
Fant, ki zna vsestransko poskrbeti zase, se bo veliko bolje znašel v samostojnem življenju. Stavim, da ne bo imel problemov, ko bo šel na prakso, izmenjavo ali delo v tujino. Zelo verjetno ne bo toliko pri denarju oziroma ni navada, da si (predvsem praksa in izmenjava), da si omislijo pomočnico za gospodinjska dela. Je pa res, da je za tiste, ki se preselijo iz mamine zize na ženino, vseeno.
Ampak nekatere ženske (in moški) so še vedno na stopnji, ko so moški cel dan po divjini preganjali mamute, gozdarili in vsakodnevno opravljali težka fizična dela. Bi bilo res napačno pričakovati, da se zvečer lotijo še pranja živalskih kož ob bližnjem potoku. Sodobnemu moškemu pa ravno ne bo odpadel bingelj, če bo občasno kavč pred TV zamenjal za kakšno gospodinjsko delo. Tist šrauf na dva meseca kljub temu lahko zašraufa. Oziroma ga brez problema lahko tudi ženska.

So be it.

Mu vsaj nobena ne bo rekla, da ga mati ni nič naučila.
[/quote]
Bo pa mu vsaka rekla, da ga foter ni nič naučil in da je takšen kot baba. 🙂

Pa kaj je s tem zopet narobe? Če ga foter na drugi strani uči, kako naj cote umaže… bo tamali čist OK. :-)))

Mislim DEC.
Lolek nima pojma o ničemer, dec zna poskrbeti za vse.
Ponavadi mu potem sicer ni treba.
[/quote]

Bravo, tukaj se DECI ločijo od vatkarjev.

Spoštovana soseda,
kaj, če bi najprej pometla pred svojim pragom,
našega pa bomo mi pometli sami.

Hvala!

Ni problema in je znanje seveda dobrodošlo.
Vendar pa, če dec mora znati vse, potem tudi baba mora znati vse.
Če pa dec mora znati vse, od gospodinjstva, do žaganja drv…Baba pa še makaronov ne zna skuhati, potem to ni več dec, ampak suženj.
Sem za enakopravnost.

Če lahko dekleta režejo lesene veje na cirkularki, lahko tudi fantje perejo perilo.
Simple.

Ni problema in je znanje seveda dobrodošlo.
Vendar pa, če dec mora znati vse, potem tudi baba mora znati vse.
Če pa dec mora znati vse, od gospodinjstva, do žaganja drv…Baba pa še makaronov ne zna skuhati, potem to ni več dec, ampak suženj.
Sem za enakopravnost.
[/quote]

Če jaz dam cunje prati to zame ne predstavlja nobene nevarnosti. Če pa ženska reže drva z motorko je pa to zanjo lahko zelo nevarno. Pri nas nobeni ženski še ni bilo treba tega delati in tako bo tudi ostalo.

In ja, sem za enakopravnost.

Pri nas je 8 letnik in pere in suši perilo. Zlaga ga se ne – to počne starejša hči.
Sorry – če zna pametne telefone in računalnike uporabljat, je pa zame sramota, da ne zna perilo razvrstit in dva gumba pritisnit.
Da ne bo nesporazuma – pri nas delamo vsi vse – ker tudi bivamo vsi v eni Druzini.
Čistilke pa ne mislim zganjat

Če jaz dam cunje prati to zame ne predstavlja nobene nevarnosti. Če pa ženska reže drva z motorko je pa to zanjo lahko zelo nevarno. Pri nas nobeni ženski še ni bilo treba tega delati in tako bo tudi ostalo.

In ja, sem za enakopravnost.
[/quote]
Potem pa to ni enakopravnost.

So pa drugače babe v tej temi zelo glasne, kaj dec vse mora znati. Mene zanima, kaj vse znajo te babe.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close