Soseda uči sina, kako se pere perilo
Potem pa to ni enakopravnost.
[/quote]
Ti bi žensko verjetno tudi v rudnik poslal kopat s krampom. Vse za enakopravnost.
Jaz pa sem mnenja (oziroma so me tako vzgojili), da ženske nimajo kaj delati takih stvari, ki bi bile zaradi njihove manjše fizične moči lahko za njih nevarne. Te stvari za njih opravimo moški. Mater kak zatiralec žensk sem, kar sram me je.
Bolje da zaključiva to debato, ker je nesmiselna in ne bova prišla skupaj.
Ti bi žensko verjetno tudi v rudnik poslal kopat s krampom. Vse za enakopravnost.
Jaz pa sem mnenja (oziroma so me tako vzgojili), da ženske nimajo kaj delati takih stvari, ki bi bile zaradi njihove manjše fizične moči lahko za njih nevarne. Te stvari za njih opravimo moški. Mater kak zatiralec žensk sem, kar sram me je.
[/quote]
Zakaj pa ne ?
Saj pa se babe še same hvalijo in lepijo tu gor slikce gozdark, rudark…. Očitno so ponosne na njih.
Zato ne vem, kaj tebe muči ?
So pa drugače babe v tej temi zelo glasne, kaj dec vse mora znati. Mene zanima, kaj vse znajo te babe.
[/quote]
Meni kot moškemu enako-prav-nost ni nek faktor. Mi je pa enako-vredno, da so oblačila čista, negovana,… kot to, da mi je v hladnem času toplo. Oz. morda bolj nazorno… da je kosilo na mizi je treba precej delovnih operacij, ki so zopet bolj ali manj enako-vredne.
[/quote]
Jaja, pri nas vsi delamo vse. Konc debate. Motorke ji pa nebi dal v roke ker bi kuj ketnco uničla. Al pa mešanco delat.
Vem pa kuhat in to mi pride sedaj še kako prav.
Pač fantje glejte da niste odvisni od žena tudi če gresta narazen si potev veste vse poštimat.
So pa drugače babe v tej temi zelo glasne, kaj dec vse mora znati. Mene zanima, kaj vse znajo te babe.
[/quote]
Jst zgolj kljuc v avtu obrnem, ponavad mi ga se tankajo drugi, moji dedci pa znajo cunje oprat oz dva gumbka stisnt on v susilca tud znajo premetat. En zna clo kruh spect. Zdaj k je bla korona,me je solar vsak dan poklical, kaj naj skuha. Jaz sem vcas zunaj z motorno kosilnico pokosila, zdaj to dela ta najmlajši. Pa se mi zdi, da smo cist obicajna druzina. Ni za verjet, fantje ce je mus, se tampone znajo kupit. Mislm, da bi se fantje rezal, ce bi jim kdo rekel, da so pozensceni, samo znal bi prezivet tud brez mene ali druge kao zenske osebe. Seveda pa znajo tud sraufat, bit smerast in bit dedec kot se sika. Pa da ne bom rekla, da moj starejši,ki je ze na pol na svojem zdaj streze svojo spredaj in zadaj,nope,najdu si je tako, s katero zelo korektno furata lajf. Tko, da glih kapitalno nism zgresila, ce bi pa meni kdaj kdo zacel o enakopravnosti plozat, mislm da dolgorocno ne bi slo. Jaz pricakujem, da sem doma kraljica…jbg edina zenska v bajti, sem pa le lahko 🙂
Jst zgolj kljuc v avtu obrnem, ponavad mi ga se tankajo drugi, moji dedci pa znajo cunje oprat oz dva gumbka stisnt on v susilca tud znajo premetat. En zna clo kruh spect. Zdaj k je bla korona,me je solar vsak dan poklical, kaj naj skuha. Jaz sem vcas zunaj z motorno kosilnico pokosila, zdaj to dela ta najmlajši. Pa se mi zdi, da smo cist obicajna druzina. Ni za verjet, fantje ce je mus, se tampone znajo kupit. Mislm, da bi se fantje rezal, ce bi jim kdo rekel, da so pozensceni, samo znal bi prezivet tud brez mene ali druge kao zenske osebe. Seveda pa znajo tud sraufat, bit smerast in bit dedec kot se sika. Pa da ne bom rekla, da moj starejši,ki je ze na pol na svojem zdaj streze svojo spredaj in zadaj,nope,najdu si je tako, s katero zelo korektno furata lajf. Tko, da glih kapitalno nism zgresila, ce bi pa meni kdaj kdo zacel o enakopravnosti plozat, mislm da dolgorocno ne bi slo. Jaz pricakujem, da sem doma kraljica…jbg edina zenska v bajti, sem pa le lahko 🙂
[/quote]
Logično, da ti ne paše enakopravnost.
Kateri kraljici pa sploh paše ? 🙂
Če bi bili enakopravni, ne bi bilo kraljic in ne kraljev in ne politikov in drugih, ki so nad zakoni.
Če bi bili enakopravni, ne bi bilo kraljic in ne kraljev in ne politikov in drugih, ki so nad zakoni.
[/quote]
Ampak dokler nam spila, kateri faktor si ti, da bi mogla jaz tud bit mehankar zunaj? Zato, da se bo lahko v ostariji hvalil, da zna njegova doma menjalnik zamenjat? Mislim, da ne. Jaz sem vec kot enakopravna pri zapravljanju denarja. Najprej njegovega, pol pa svojega.
Ampak dokler nam spila, kateri faktor si ti, da bi mogla jaz tud bit mehankar zunaj? Zato, da se bo lahko v ostariji hvalil, da zna njegova doma menjalnik zamenjat? Mislim, da ne. Jaz sem vec kot enakopravna pri zapravljanju denarja. Najprej njegovega, pol pa svojega.
[/quote]
Meni je vseeno kako vam špila.
V to se jaz ne bom vmešaval.
Povem pa svoje mnenje na samo temo.
Tudi jaz. Da se mine zdi nic nespametno in skrajno noro, ce tudi fantje obvladajo kak gospodinjski posel,pa ceprav njihova izbranka zarad tega ne bo hodila v gmajno podirat smreke.
[/quote]
Saj pravim, da je logično, da se tebi to zdi prav. Ker imaš od takšnega sistema več koristi.
Dolgoročno pa to ni vzdržno. Zato pa je potem vedno več raje samskih. Ker zmanjka servilnežev. 🙂
Za kaj takšnega bi sami to morali vedeti. Za začetek bi bilo ze dovolj, da bi jih spodbujali k temu, da bi spoznali mehanizme, po katerih finančni sistem deluje.
[/quote]
Smisel pravil je, da veljajo za druge. Če bi ne bilo tako, bi pravil ne potrebovali.
Dobro je, da vsak obvlada osnovna opravila, ki so nujna za vsakdanje zivljenje: skuhat, oprat, osnovno pospravit, zamenjat zarnico, pokosit travo … kako si sicer v druzinah delijo delo, je stvar dogovora. Edino tezaska dela niso primerna za dekleta (cist zaradi fizicne moci oz. zdravstvenih posledic). Pa so jih in jih se danes nekatere opravljajo.
Ni problema in je znanje seveda dobrodošlo.
Vendar pa, če dec mora znati vse, potem tudi baba mora znati vse.
Če pa dec mora znati vse, od gospodinjstva, do žaganja drv…Baba pa še makaronov ne zna skuhati, potem to ni več dec, ampak suženj.
Sem za enakopravnost.
[/quote]
Narobe. dec mora znati vse, da lahko živi brez babe. Razumeš zdaj?
Seveda razumem in sem že napisal, da ni nič narobe z znanjem.
Ti ne razumeš mene, ker si obseden s samskostjo.
Nimamo partnerjev zato, ker ne bi bili sposobni sami živeti, ampak zaradi drugih dejavnikov.
[/quote]
Ne, ti si v znanju takoj videl suženjstvo, ker ti pamet ne seže dalje kot do sobivanja z babo. Obseden si z življenjem v vezi.
Forum je zaprt za komentiranje.