Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Soseda uči sina, kako se pere perilo

Soseda uči sina, kako se pere perilo

Pranje perila je lahko tudi delo za moškega, poleg tega se lahka brigaš drugič za sebe in svoje življenje in ne za življenje drugih 🤭😉

Naložila stroj, dodala prašek, mehčalc in pritisnila gumb. Ko opere bom preložila v susilec. Al sem se nagarala, pranje perila je res težko in zelo zahtevno delo.
Dejte no mir, pranje perila ni nobeno delo.

Bravo za realnost.
Ker dejansko tako je.

Najbolj jamrajo zato totalni lenuhi.

Kaj a je ta ženska ševedno v letu 1700. A ste loh mal mn seksistični?! Če še ne veste je normalno da fantje perejo perilo in tut normalno je da punce kej popravijo.

Se popolnoma strinjam.

bolje tako, kot pa da 35 letni ded kliče mamico na morje in ji vzame celo uro, da mu razlaga

edino pravilno, da se moski spol uci tega, to je 21 stoletje ti govedo zahojeno

Groooza. Bo pral… Bemtis, take babe so strup. Bi znal bit, da si bo na konc se kuhat znal..
Ne mors verjet, res…

Tudi jaz sem svojega naučila, tako da zna oprati perilo in si vsako soboto preobleče posteljo in opere posteljnino. Prav tako vsak večer pospravi kuhinjo. Ker je to osnovni higienski minimum in ne želim, da bi čakal na koga drugega, da bi to naredil namesto njega.

Ja, in zato je moj sin pri 21 letih že na svojem in zna vse!
Kje pa so tvoji otroci?

Moj frend je 50 +, samski, vsak dan pri mami na kosilu, ta mu še vedno pere perilo.

To je dobra naložba za življenje. Ti sprašuješ, od kdaj je pranje perila delo za moškega. Jaz pa te vprašam nazaj, od kdaj je pranje perila sploh delo? Vržeš v stroj in ti sam opere. To mora znat vsak dedec. Zakaj bi moral biti moški odvisen od žensk, sploh pa pri takih osnovnih opravilih? Treba je biti samostojen.

Saj ne vem kaj naj rečem, a ti znaš pa samo okoli sebe opazovati kaj drugi delo in drugi znajo?

In kaj? Ženske bomo samo pospravljale pa čistilne kuhale, moški pa nič? Itak da ga je naučila, da bo kaj sam znal in nebo samo od drugih odvisen. In ko bo šel študiral bo vse domov mamici nosil za  oprat?

Po tem postu sklepam da ti svoje otroke nisi nič naučila.

Verjetno ga uci se kaj drugega. Samo da ti tega ne ves. Vse pa tudi ni treba da ves.

le kako si mama upa? Takoj jo prijaviti društvu proti pameti!!

Budale, ki take pišete.

Bravo ???

Odgovor na objavo uporabnika
Saj ne vem kaj naj rečem, 27.06.2020 ob 09:16

Sosedin sin je pred kratkim dopolnil 12 let. Ona pa se naokoli hvali, kako njen sin zna žehto oprati. Od kdaj je pranje perila delo za moškega? Foter pa tudi tiho kot miš. Nanesto sa bi ga on naučil, kako se kaj prišravfa, odšravfa, ga pa mamica uči, kako se pere perilo.

Kam gre ta svet …

Ti gospa pa ga nauči igrice igrat, da bo to pri 30- ih letih obvladal slepo. ?

Joj pišete kot, da k reki hodi prat na roke. Tam bi mogoče še kaj znanja potrebno bilo. Na mojem pralnem stroju piše exlusiv in ponavadi pere on in ne jaz.

Mi smo pri 8 letih sami kurili peč na drva, skrbeli za temparaturo, vedeli kje so glavni ventili, če gre kaj narobe, kje se izklopi varovalke, preklopi delovanje peči na poletni čas itd. Sedaj je pa peč digitalna in vse to počne sama. Še drva sama prižge, da ne iščeš vžigalnika.

Enkrat se nama je z mamo vžgal pralni stroj in sem jaz pri 10 izklopil elektriko, da sva pralni stroj polila z vodo dokler niso prišli sosedje.

Perilo oprat v stroju je nekaj tako lahkega, da se naučiš v 1 minuti, ker ti itak že vse piše na stroju, še narisano je.

Znati oprati perilo je uporabno znanje za oba spola in za vse starosti, kajti nikoli ne veš kdaj se znajdeš v situaciji, ko si moraš sam oprati perilo in nimaš ob sebi nikogar, ki bi to naredil namesto tebe.

Ygjnb, 27.06.2020 ob 11:03

Ni problema in je znanje seveda dobrodošlo.
Vendar pa, če dec mora znati vse, potem tudi baba mora znati vse.
Če pa dec mora znati vse, od gospodinjstva, do žaganja drv…Baba pa še makaronov ne zna skuhati, potem to ni več dec, ampak suženj.
Sem za enakopravnost.
[/quote]

Če jaz dam cunje prati to zame ne predstavlja nobene nevarnosti. Če pa ženska reže drva z motorko je pa to zanjo lahko zelo nevarno. Pri nas nobeni ženski še ni bilo treba tega delati in tako bo tudi ostalo.

In ja, sem za enakopravnost.

Ne razumem, zakaj bi bilo žaganje drv na cirkularki za žensko bolj nevarno????

Eni ste pa res tesla. Po tej logiki je likalnik potem bolj nevaren za moškega????

Svasta p**** rodi.

Dej baba blesava pa kaj je s tabo. Vsak more znat za svojo rit poskrbet. Dobrodosla v 21. stoletju. Noben ne mara bednih primitivcev, ki so odrasli ljudje in si ne znajo oprat, skuhat, zasit, zasraufat, pokosit karkoli fak no to so basic osnove kako prezivet. Usak idiot bi mogu znat poskrbet sam zase. Moska dela lol. Ma jz vas res ne razumem kaksn zabit folk res. Pizda zdj vemo, da bos vzgojila nesposobnega lenuha, ki si ne bo znal ne skuhat, ne gat oprat, nesamostojen clovek, ki bo pricakoval, da mu partnerka spila nadomestno mamico, vazn pa d bo 1x na let zarnco zamenu, kot pravi moski. Pa ti si res v pizdi, si upas tuki nek pametvat nad normalno vzgojo. Ves kam je seu svet. Naprej. Sam tvoj je ocitno totalno za luno. Jadna kmetica ena.

Robi…, 27.06.2020 ob 10:58

Ni problema in je znanje seveda dobrodošlo.
Vendar pa, če dec mora znati vse, potem tudi baba mora znati vse.
Če pa dec mora znati vse, od gospodinjstva, do žaganja drv…Baba pa še makaronov ne zna skuhati, potem to ni več dec, ampak suženj.
Sem za enakopravnost.

Ma kaj bluzis no. Kaksen suzenj, kaj kr si mors kej oprat alkaj. Znam skuhat makarone, ne bos verjel. Znam skuhat tut kej druzga kot makarone. Znam si oprat cunje, znam zasraufat, znam zasit, znam kosit, znam sz motorko rezat, znam vrt stimat. Pac semizdi, da sem kr dobro vzgojena in se dobr znajdem. Tko da ne nabijej kao vi revezi vseznalski in zenske nesposobne.

To mu je odlična življenska popotnica. In še kuhati naj ga nauči. Že ptički čivkajo, da bo moral to početi sam. Svet se spreminja, ljudje postajajo nesposobni.

dolžnost vsake matere, pravzaprav obeh staršev, je, da svojega otroka nauči, da je čimbolj samostojen, olikan, odgovoren in iznajdljiv. Skratka otroka je treba pripravit na življenje, ki ga čaka. Nikoli ne veste, ali bo otrok še imel živečo mamo, da mu bo kuhala in prala, ali bo sploh imel dekle, da bo to počela namesto njega – zato je potrebno otroka, ne glede na spol, naučit vsaj osnov, da se bo znašel.

Če vi to obsojate, je lahko vas sram, ker ste leni, neodgovorni in očitno nesposobni kot starš, ker svojemu otroku ne privoščite sreče, ker želite iz njega narediti vašega osebnea sužnja.

Sama sem svojega otroka naučila prav teh stvari in ob pomoči otrok zna pri slabih 12 letih speči torto, si zna narediti jajaca, osnovno kosilo, speči meso, znat ob pomoči likati, zna dat prat perilo, si zna sam pripravit potovalko, zna primit sesalec v roke in posesat. Vem, da ga lahko samega pustim doma, ker pašte, ki si jo bo skuhal, ne bo polil po roki ali po tleh, ker zna uporabljati štedilnik, ker zna presodit komu odpret vrata in komu ne.

Če vi teh stavri vašemu otroku ne privoščite, mi je izredno žal za otroka. Ima slabo mamo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close