Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Slovenski možje nad 35

Slovenski možje nad 35

matjazko, povej kaj pridobita?
V primeru, ki ga opisuje Pandora, pridobi le moški. Ženska pa samo izgubi.

Zakaj pa se osredotočaš na negativno? Jaz imam rad nasproten spol. :))

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Torej matjazko, kaj ženska pridobi (glej Pandorin opis)?

Mi je žal za vajine negativne izkušnje z določenimi moškimi. 🙂
Da bi nizal stereotipe po spolu, pa to je odraz zagrenjenosti.

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Nisem takšen divji žrebec…:)

Sicer pa ta zaključek le godi ženskemu egu, ki hoče dokazati, da smo moški večinoma nesposobni, ženske pa take dobričine, da nam kuhate in perete gate. 🙂

Matjazko, ti še vedno nisi odgovoril na vprašanje. Nikoli ne odgovoriš na vprašanje. Nisem te spraševala o stereotipih.

Mene preprosto zanima zakaj bi šla ženska v zvezo kot jo opisuje Pandora? Če ji je pa bolje, če živi sama in ima ljubimca :)? V drugem primeru ima več časa. V Pandorinem primeru pa ima manj časa, več časa ima le moški.

Ampak tud poročeni moški so prepričani, da grejo na rekreacijo iz enakih razlogov. Da dajo možgane na off. Saj ne, da zagovarjam neodgovorne moške, samo želim pokazat, kako zelo se lahko ljudje slepimo.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Mislim, da je ljubimec nek kompromis.
Ker ženska ne zmore najti takega in z njim biti srečna, si omisli ljubimca in na tak način zadovolji vsaj del svojih potreb.

Marko, jaz sem potrdila, da srečamo tudi kakega žrebca, a za poročene tudi potem velja, da srečajo kako kobilco :)?

Ker ženska ne zmore najti takega in z njim biti srečna, si omisli ljubimca in na tak način zadovolji vsaj del svojih potreb.[/quote]

kaj pa ljubimka? kakšen namen pa ima ona? da spet pere in kuha?

Ja kompromis.
Če sprevidi, da lahko dobi le takega moškega, da mu bo morala gospodinjit on bo pa ta čas športal, potem je moja varianta dosti boljša.
Roke na srce, da ima Pandora prav. Da je več vez takih kot opisuje Pandora, da ženska veliko več gospodinji kot moški in da moški z vezo pridobi (ker prej je moral sam zase gospodinjit), ženska pa izgubi (prej samo zase, zdaj pa za dva).
In potem so ženske nazadovoljne in si partnerja ne želijo in potem on joka, da njej ni do seksa in tako naprej, potem pa teme o varanju.
Ampak vemo Robi, da ti pa nisi tak. Da tvoji daš dihat, da pridno gospodinjiš :), torej je tvoja pridobila. Sepravi, da je ženska, ki je bila sposobna najti pravega moškega. Ženska, ki pa ne kotira tako visoko (grdo rečeno, ampak dejstvo je, če lahko veliko nduimo, lahko veliko dobimo, če tega ne moremo nudit pa ne dobimo) mora pa sprejeti kompromise.
Tiste, ki milsijo, da imajo zelo nizko vrednost pa sprejemejo vse kar dobijo.

Ker ženska ne zmore najti takega in z njim biti srečna, si omisli ljubimca in na tak način zadovolji vsaj del svojih potreb.[/quote]

Se strinjam.
Še posebej za žensko, ki že ima otroke, je lahko ljubimec kompromisna rešitev, saj ne rabi nekoga zaradi otrok.

Misliš na lezbično vezo ? Namen je seveda zadovoljitev potrebe po intimnosti. Tu se ne gre za izbiro.
Ampak ljubimec ali ljubimka ponavadi ne pereta in kuhata, ampak le prideta zaradi točno določenega namena. 🙂

Rad imam pošten in pravičen odnos, v katerem se dela koliko toliko pošteno porazdelijo.
Ne maram izkoriščanja in zato ne prenašam takšne oblasti, kot jo imamo.

Torej je razlog za slabe odnose in varanja, v splošni in vedno večji razširjenosti nizke samopodobe ? Bi se kar strinjal s tem.

Ja, slaba samopodoba je po mojem kar pogosto razlog varanja.
Ženska misli, da si ne zasluži moškega, ki bi ji pomagal pri gospodinjskih delih in delih okrog hiše, dela sama na polno, potem postaja nezadovoljna, ker ji ni všeč, da ona gara, on pa gre na pijačo, tenis… in potem seveda ni želej po spolnosti. Moški pa si želi spolnost in če je ne dobi doma, jo bo slej kot prej iskal drugje. In ona bo to ugotovila in spor bo še hujši, ker pa ima ona še vedno slabo sampodobo, ne bo sprevidela, da ni nujno, da ždi v slabi vezi.
Sem pa opazila, da je nizka samopodoba bolj ženski pojav kot moški. Saj ne, da ne bi bilo takih moških, ampak več je žensk.
Čeprav varajoči moški verjetno tudi ni ravno samozavesten in pogumen. Če bi bil, bil prekinil slabo vezo in si našel primerno žensko. MOgoče v resnici ve, da ga ljubica prenaša le zato, ker ga vidi kdaj pa kdaj. Verjetno ve, da ni sposoben dobiti ženske za pravo vezo.
V končni fazi bi lahko rekli, da podobno s podobnim. Gliha vkup štriha.
Če je en boljši, bo prekinil slabo vezo in bo iskal naprej. Če sta si podobna pa bosta v slabi vezi vztrajala.

Če se okrog ozrem in opazujem razno razne pare. Na kupe jih je, ki so skupaj pa se ne ljubijo. Sploh ženske se pogoste, ko mislijo, da so samske ženske manj vredne kot poročene. In raje trpijo kot bi izstopile iz veze. Ker samske pa so nekaj manj po njihovem.

A zato ker je mož statusni simbol? 🙂

Se pridruzujem mnenju, tudi jaz opažam malo morje vez pri katerih mi nekako najbolj jasno kako in zakaj vztrajata skupaj, če nista ravno nekak srečna oz dajeta tak vtis, da sta si v napoto, odveč. Tudi to je res, da MNOGE ženske pa tudi tipi gledajo druge nevezane ženske postrani oz kot na nekaj inferiornega, sem osebno doživela na ta račun kar nekaj dokazov…češ samska si in blablabla… No, zase vem, da sem raje sama ko v zvezi, ki bi mi bolj kot ne šla na k* oz bi v njej konstantno iskala načine, da iz nje vsaj navidezno “pobegnem”.

mož = statusni simbol , dobra ugotovitev.
Ja, zmedena samica, sploh tiste, v zanič vezah pljuvajo po nas samskih. Saj one v srečnih ne. Nisem še slišala ženske v srečni vezi, da bi pljuvala po samskih, tiste v nesrečnih pa imajo kar veliko za povedat.

Preden napišete 15 postov, bi morda natančneje prebrali, kaj sem napisala

1. Tip je lahko super, fenomenalen, z njim ni nič narobe. Ful pomaga in se trudi, ti stoji ob strani, ipd.
2. Govorimo o večini primerov
3. Ne govorim o gospodinjskih opravilih (se opravičujem, ampak moja definicija fenomenalnega tipa ne zajema to, da sem mu gospodinja), govorim o spremembah, ki jih prinesejo otroci. In takrat – ne, ne verjamem, da je delo enako porazdeljeno V VEČINI PRIMEROV. In ne zato, ker bi bile ženske nesposobne ali moški nesposobni. Ampak je enostavno NARAVA SKRBI ZA OTROKA v našem družbenem sistemu takšna, da ima nekdo niti v rokah, drugi pa (lahko tudi zelo veliko) pomaga.

Pandora, sem te čisto razumela.

Se strinjam, da je takšna naravna danost.
Ženska rodi otroka, ga doji in je logično, da je otrok bolj navezan na mamo in od nje zahteva več pozornosti.
Lahko se sicer ta trend obrne in je otrok kasneje več z očetom. Še posebej, če gre za sina.

Je pa mama res bolj obremenjena, še posebej v prvih letih….Da bi se ženska razbremenila, se potem strinjate s tem, da moški hodi v službo in zasluži toliko, da lahko normalno preživi cela družina….Ženska pa skrbi za otroke in gospodinjstvo ?
Večkrat namreč berem, da se ženske s tem ne strinjate, pa čeprav mož zasluži dovolj…Ker nočete biti sužnje…Ampak, če hodite še ve v službo, pomeni, da delate več in ste večje sužnje, kot pa, če ste le doma.
V teh primerih je pohlep tisti, ki naredi ženske sužnje, ne pa moški.

Mislim, da bolj kot pohlep je strah pred (finančno) odvisnostjo od moškega, ki lahko v najslabšem primeru tudi čez noč izgine in te pusti z otroci. In potem se lahko ločuješ in tožariš, vendar vmes moraš tudi preživet. In na CV-ju ne izgleda posebej dobro, če imaš napisano, da si zadnjih pet let skrbela za otroke in da si še mati samohranilka s tremi majhnimi otroci.

Morda imajo druge ženske drugačne izkušnje, ampak jaz mislim, da ni prijetno, če moraš partnerja spraševati za vsak fičnik (in mu po možnosti še polagati račune). Pa naj bo to za par nogavic ali za kremo za obraz ali spodnje perilo ali za darilo za njegov rojstvni dan :). In razlagati, zakaj rabiš še eno torbico, ko jih imaš vendar že tri v omari. Razen če seveda ni res dobro preskrbljen in potem vsak mesec dobiš vnaprej dogovorjeno vsoto za lastne potrebe in za gospodinjstvo. PA tudi tu se zna zalomiti, zato ker se moški pe vedno zaveda, da je to “njegov” denar in o tem, ali ti ga da, odloča sam.

Pa upoštevaj tudi to, da niso vse ženske “rojene mamice” in da nekatere potrebujejo v življenju še kakšen drug profesionalni izziv. Sploh če so bile prej uspešne, imele uspešno kariero, je vprašanje, kaj bo po rojstvu otrok. Nekatere materinstvo popolnoma prevzame, druge si pa želijo vsaj delček svojega preteklega življenja nazaj.

Tako da v teoriji je tvoj predlog sicer smiselen. V praksi je pa zadeva drugačna.

kaj pa naj jaz z njo? pošljem krompir lupit…

Na podeželju je takih primerov kot jih opisuješ veliko. On v službi, ona doma. Samo v večini primerov to pomeni, da ona ni nič vredna, da ji mož pod nos meče, da samo on denar nosi k hiši, da jo zmerja, da je lena, ker samo doma čepi (dela pa v hlevu, hiši, na travniku, v gozdu). Ogromno takih primerov poznam. Da ne govorim o takih, ki so celo tepene in ker nimajo službe se ne upajo upreti. Tega je še vedno veliko na podeželju.
Če nimaš službe, če je partner slab, nasilen, gospodovalen… kaj lahko storiš?
Pa ne o tem, da moraš pa to na začetku vedet. Ženske so bile mlade, zaljubljene, on je bil mlad, prijazen in z leti se je spremenil.

Se strinjam, da je takšna naravna danost.
Ženska rodi otroka, ga doji in je logično, da je otrok bolj navezan na mamo in od nje zahteva več pozornosti.
Lahko se sicer ta trend obrne in je otrok kasneje več z očetom. Še posebej, če gre za sina.

Je pa mama res bolj obremenjena, še posebej v prvih letih….Da bi se ženska razbremenila, se potem strinjate s tem, da moški hodi v službo in zasluži toliko, da lahko normalno preživi cela družina….Ženska pa skrbi za otroke in gospodinjstvo ?
Večkrat namreč berem, da se ženske s tem ne strinjate, pa čeprav mož zasluži dovolj…Ker nočete biti sužnje…Ampak, če hodite še ve v službo, pomeni, da delate več in ste večje sužnje, kot pa, če ste le doma.
V teh primerih je pohlep tisti, ki naredi ženske sužnje, ne pa moški.[/quote]

Preseliš se v mesto, ker tam se te stvari ne dogajajo, to se dogaja le na kmetih, na podeželju………

kaj pa ljubimka? kakšen namen pa ima ona? da spet pere in kuha?[/quote]

ah, micci, ti si zgleda ena redkih danes, ki ve da je kuhanje in pranje tista najvišja oblika izražanja ljubezni do partnerja. Le kaj bi lahko še obstajalo kar je več? Ampak moški tega sploh ne razumemo. Smo egoisti, ki hočemo vedno več in več. Včasih bi želeli celo kakšno podporo, oporo, prijateljstvo in (si moreš mislit?) nekateri bi želeli celo seks.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close