Najdi forum

severni ciper

cig 12. s tem kar pišeš tu gor se ne strinjam o hotelu salamis bay, ker sem glih včeraj prišel iz tega hotela domov.
prekrasen ambient, hrana top, osebje top, gužva v restavraciji ni opazna, ker je tako velika in vse se hitro pomika tako da gužve ni.
kar se tiče plaže je bilo celi dan na razpolago več ležalnikov, tudi ob bazenu, seveda z senčniki.
tk da kdo je to reku da ni bilo al da je bilo prenabito je želel vejretnjo tisti plac ki je bil vsak dan zaseden, ostali ko so pa bli prosti mu pa niso bili všeč, a u bistvu so bili isti!!!
čišta slovenska :)))
drugač pa toplo priporočam vse da obiščejo severni del cipra 🙂

Mi kdo lahko pove kakšne so prednosti severnega Cipra v primerjavi z južnim? Edini dve osebi katerih mnenja sem do sedaj slišal, sta namreč izjavili, da je bil izlet v Južni del Nikozije najboljši del dopusta.

denis84..ja vrjamem da je bilo vse ok..ampak ne vem zakaj bi se potem vseh 20 ljudi, ki so bili v tem hotelu zadnja dva tedna v juliju pač pritoževalo nad gužvo…hotel je bil do zadnje sobe nabit, tudi na agenciji so rekli, da je najbolj poln hotel v Famagusti oz. nasploh v severnem delu Cipra…zato so nas premestili, ker ni bilo niti ene sobe proste v hotelu…šele v avgustu se je hotel malo sprostil glede zapolnjenosti…glede ostalih stvari pa je hotel super…
Na južnem delu Cipra se bolj dogaja, je tudi veliko bolj dražji kot severni del…severni del je šele v pogonu z turizmom, hoteli se gradijo, veliko je še nedokončanega, medtem ko je pa grški del bolj nabit(hotel pri hotelu…)

Ne bi rekla, da je južni del drag – smo bili letos tam in so cene zelo podobne slovenskim. Seveda je v turističnih krajih veliko hotelov in drugih turističnih kapacitet, vendar je ogromno praznih, avtov za rentanje kolikor hočeš po res nizkih cenah…cene apartmajev izredno ugodne. Mogoče, da se je v avgustu bolj napolnilo, ker imajo Ciprčani avgusta večina dopuste. Zelo priporočam počitnice na tem delu otoka tistim, ki imajo malo raziskovalnega duha, so ljubitelji plaž (zelo raznolike), tudi zgodovinsko zelo bogato področje – muzej na prostem.Vstopnine zelo dostopne, domačini nevsiljivi, prijazni, te ne poskušajo obrat na vsakem koraku, ker si turist. Aja, pa hrana res dobra…itak domače sadje, zelenjava, halumi, ribe…mmmm…

Tudi jaz ne verjamem, da je južni del Cipra še veliko dražji od severnega. Si bil tako na severu, kot na jugu in si primerjal? Ne nazadnje jim število turistov pada že od l. 2003, pa tudi kriza je pustila posledice v obliki znižanja cen.
Kot je že bilo omenjeno, so cene podobne kot pri nas. Rent-a car za en teden od 100€ naprej, apartma za 4 od 200€ naprej in to v polni sezoni. Verjetno so glede na sever bistveno dražje le gostinske storitve, pa še te so primerljive s tistimi v Sloveniji.
Pa tudi hotelov ni pretirano, večina najboljših plaž (vsaj na zahodnem delu, kjer smo bili mi) nima hotelov v neposredni bližini.

Pozdravljeni!

Mene pa zanima, če se splača letovati na Cipru v začetku novembra? Kakšne so takrat tam temperature zraka in morja?

Hvala in lp

papaja84, a si bila v crystal rocks holiday??? A imaš kakšne povratne informacije? Ali kdorkoli drug? Midva imava rezervirano poleti in ko berem tripadvisor, so pohvale in kritike, vsega pomalem. Čuda ne pričakujem, ker je pač 3*, pa vseeno….

Ciper je super! Poleti zna bit sicer kar peklensko vroče… Plaže so lepe – obvezno se splača zapeljat na skrajni severovzhod na GoldenBeach, čeprav vožnji po slabih cestah ni konca… Ampak je vredno! Res krasna plaža, po vrhu vsega pa je bolj malo obljudena, saj se le redko komu ljubi voziti tako daleč.

Lp
Afnica[/url]

Ali je možno iti se kopati v drugi kompleks hotela, seveda placas drink bazen ce je potrebno – recimo v Hotel kateri je bil zapolnjen in nisi imel moznosti rezervirati ?

http://www.preberite.si/severni-ciper/

Še nekaj info o Severnem Cipru, od lani. Žal so letos cene naravnost astronomske, v primerjavi z lani…

mi smo bili v avgustu 2015 y druyinico.meni je bilo lepo,cene v trgovinah so kot pri nas, hotel je super, mi smo dobili sobo s pogledom na morje brez doplacila. plaza je ok , ribice v vodi scipajo ampak se navadis.

Naj samo opišem mojo izkušnjo na severnem Cipru:
fantastično 🙂 Hotel Kaya Artemis je res na nivoju. Lepo, čisto, osebje prijazno, sobe urejene, bazeni čisti, plaža mivka, ki jo vsako noč prečešejo,… Resort je velik, nič natlačeno. Animacije za odrasle in otroke, tobogani, otroški bazen z gusarsko ladjo, otroško igrišče, zvečer mini disco in predstvave za odrasle, živa glasba na terasah,…Nobenih doplačil za turško kavo, tuje alkoholne pijače,… Vsa pijača je original in ne s šankomatov.
Termin: 21.6.-28.6.. Se je še dalo dihat, ampak že vroče. Šli smo preko agencije Relax, vodička super.

Kako je pa s hrano v tem hotelu (Kaya)?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close