severni ciper
Tko na prvi pogled zgleda en sam krš daleč naokoli…
Sem šla zadnjič mal preverit, ker me je zanimalo, kam te peljejo za 250 evrov.
Ne grem niti zastonj…
Pozdravljeni vsi skupaj.
Midva s fantom sva se ravnokar vrnila s severnega Cipra. Bila sva pa v Lapti (to je zraven Kyrenie) v hotelu Lapethos Resort***. Izkušnja sledeča:
Imela sva rent a car za 5 dni – 90 EUR (poceni) in sva dala skozi res vsak kotiček severnega Cipra.
Plaže so vse peščene vendar zelo zelo umazane. Po plaži so smeti, v morju so smeti . Edina lepa plaža je Golden Beach , ki jo zelo zelo priporočam, je čista, ni gužve in je samo pesek vse povsot, res sanjska plaža. Edini problem je ker je iz Kyrenie 3 ure vožnje do tam.
Druga stvar: Hrana v hotelu je bila obupna. Sicer je baje tale hotel znan po slabi hrani (tako sva kasneje izvedela). Vse je nekam postano, preveč začinjeno in določene stvari so se mi celo zdele pokvarjene, tako da žal za hrano res nemorem rečt nič pozitivnega.
Cene so kr dosti višje kot pri nas, še posebno kar se tiče oblačil in obutve (čevlji od 120€ naprej).
Drugače ljudje so res prijazni, vsak bi ti pomagau kokr lahko, ko naprimer kam zalutaš pa vprašaš kam morš it. Angleško v večini neznajo, tako, da se malce težko sporazumeš, ampak nekako gre..;)
Priporočam tudi ogled grada St. Hilarion. To je grad , ki je znan iz Disneyevih risank in je res ful ful zanimiv – vstopnina 3.5 € na osebo tko da se zelo splača.
Severni ciper je zelo zanimiva destinacija , imajo zelo bogato zgodovino, kar se pa tiče čistoče je pa res podnivojem. Smeti so vse povsod.
Imela sva se lepo, ker sva dala skozi res vse in je kr dosti za videt na severnem cipru.
Aja, še nekaj, imeli smo vsak dan okoli 33-35 stopinj, morje pa je imela tam 26-27 stopinj, tako da kr vroče. Zdej tako, domačini pravijo, da je julij in avgust tam nevzdržno, ker je 45 stopinj in več, in baje res ni za hodit okrog.
Ok, to je to, jaz ga priporočam, vsaj enkrat , da se ga obišče, ker boste spoznali veliko novih zgodovinskih stvari.
Lp,M
No ja, umazane plaže in morje, zanič hrana, smeti vsepovsod… In pol nekdo to še priporoča?
A da bi bla v takem en teden, da bi videla nek grad iz Disneyevih risank? Pa se vozila 3 ure do edine spodobne plaže?
Saj je vendar še pa še (tudi cenovno dostopnih) destinacij, kjer je tudi kaj za videt, pa obenem še dobro za jest in brez smeti na vsakem koraku.
No ja, vsak po svoje…
Ojla,
Mi smo pa lani letovali na S Cipru in bili super zadovoljni. Bili smo v Kyrenii na AI v Vuni Palace in vsi noro uživali. Animacija za otroke je bila odlična tudi izven časa animacij, mini lunapark je obratoval zastonj dvakrat dnevno, pa seveda je bil zvečer obvezen mini disko.Tudi večerni program za odrasle je bil ok. Koristili smo tudi bazene in tobogane sosednjega Oscar Resorta, tudi s plažo smo bili več kot zadovoljni. Ker ni bilo valov, so se otroci radi kopali tudi v morju. Hrana je bila odlična, predvsem raznorazne sladice in že pripravljene solate. Ob kosilu/večerji so prijazni natakarji vedno postregli še s turško kavico in so imeli zelo oseben pristop. Kakšnih hudih smeti ni bilo opaziti, saj so vseskozi čistili. Večkart smo koristili hotelski mini vlakec do Kyrenie, obiskali smo tudi Nikozijo in Zlato plažo.
Mene je S Ciper osebno veliko bolj navdušil kot Turčija ali Bolgarija, kjer smo tudi že večkrat letovali.
B
Jaz letim parkrat letno po evropskih destinacijah in čeprav nisem med večjimi (in širšimi), se mi na letalih ne zdi ne vem kako udobno in prostorno (economy seveda). Sploh je fajn, če pred tabo sedi kak model, ki se ne ozira na druge in si nagne naslonjalo sedeža nazaj, kolikor gre… Ampak tistih par urc se že zdrži.
Ne vem pa, kaj naj bi bile “težke razmere”?
O varnosti na letalu pa ne razmišljam. Kot tudi ne razmišljam o tem, ko se vozim z avtom.
Tule imaš 271 izkušenj – bo dovolj?
Zdravo,
mislim, da so prvotni datum odhoda na Severni Ciper premaknili na 10.09.2013. Če bo odhod letala v popoldanskih urah, kot je bil, se bojim, da od tekme ne bo nič. Mi smo lani prispeli šele ob 01:30 zjutraj, moram še preveriti kako in kaj, tudi vi se prepričajte o uri prihoda, mislim da tekme ne bomo videli.
Pa lep pozdrav.
Lani sva bila z možem v hotelu Vuni Palace in je bil najboljši dopust ever…Letos gre z nama hčerkica in gremo v hotel Salamis bay.
Kar se tiče hotla Vuni Palace, lahko rečem, da so sobe super, velike, čiste (čistilke vsakodnevno spolirajo sobe v nulo 🙂 ), hrana izvrstna, plaža je bila lepa in čista. Edino kar mi je mogoče manjkalo, je bila glasba-lahko bi jo imeli na plaži ali ob bazenu..pa včerno oz. nočno kopanje v bazenu bi bilo fino…drugače pa je bil res top dopust. Upam, da bo letos v Salmisu vsaj pol toliko super 🙂
Mi bi morali it v Salamis bay,ampak so nas preusmerili v hotel Acapulco…po enem dnevu so nam dali možnost, da gremo nazaj v Salamis ampak smo se odločili da ostanemo v hotelu Acapulcu, ker je vrhunski hotel, z top plažo in top hrano…ni da ni…Od drugih ki so se vrnili kljub temu v Salamis pa ravno niso bili zadovoljni…na plažo so morali hoditi že ob 6.30 da so komaj dobili prost ležalnik in senčnik…če si šel po 7.00 uri si ostal brez senčnika/ležalnika…prav tako je bilo ob bazenu…hotel je prepoln, napolnjen do zadnje sobe….gužva v restavraciji..vsaj tako je bilo slišati od ostalih gostov…drugače pa je hrana baje tudi dobra, čisto morje, čistoča ok,..
Forum je zaprt za komentiranje.