Sem ženska in ljubim moškega, ki je od mene MLAJŠI 11 let… Ima ta zveza prihodnost?
Za nobeno zvezo ni garancije, pa če so leta enega in drugega še tko “idealna”.
In sploh je brez veze spraševat ene xy ljudi po forumih – eni pravijo fajn, en kup njih te spljuva … Prav tako se nima smisla ozirat na okolico.
Če je vama OK, se razumeta, si predstavljata skupno življenje, imata približno podobne cilje v življenju kar se družine tiče – pač poskusita.
Poznam par, kjer je ženska 9 let starejša, sta skupaj že skor 30 let, pa en mlajši par, kjer je ona 10 let starejša, pa sta tud poročena že enih 10 let in zgleda, da jima je čist fajn.
Moj mož je star 49 let,jaz 45 let.Si ne zna predstavljat,da bi imel danes ženo staro 60 let.11 mlajšo bi pa kar imel,če bi tak naneslo.Sem ga zdaj šla vprašat,tako,da ne pišem kar tako na pamet.
Imam znanko,ki ima skoraj 23 let mlajšega in nimam pojma kako jima to uspeva,čeprav vmes je že bilo nekaj težav.Skupaj sta s prekinitvami že nekaj let,samo še kako dolgo,ali pač.
Po novem slišim in berem,da se takšnim ženskam reče MILFA.Zakaj milfa,od kod ta izraz?
Sama osebno,če bi že bila na tvojem mestu,bi delala se,kot je.Če enkrat ne bi več šlo,bi na to pot bila pripravljena že sedaj,v primeru da me zapusti in najde mlajšo in atraktivnejšo.
Zamisli si to matematiko….ti si 39,on komaj 28,bivši pa že 50.
Ne obetaj si preveč,čeprav je sedaj vse oh in sploh.Tako je vedno povsod,dokler ne pride do minusov.
Poglej medijsko znana Jureta Longyko in Nado Vodušek – skupaj sta kakih 20 let, morda malo manj. Imata sina najstnika, on 40, ona 50+, super sta, res dobro funkcionirata.
Moja tašča je starejša od tasta 8 let, spoznala sta se, ko jih je imel on 20, ona pa 28, pa zraven še eno 7-letno nezakonsko hčerko. Si predstavljša, kakšen šok je to bil za ugledno družino, iz katere je prihajal moj tast? No, vse se je super izšlo, ona jih ima 80 in je zelo, zelo fit, videti sta približno isto stara, še danes se imata strašno rada, prav za v knjigo sta, kot da bi tisto, da sta morala premagati marsikatero družbeno prepreko, še bolj učvrstilo njuno zvezo. Če gledaš s perpspektive, da ženske praviloma živijo dlje (kar poglej, koliko je starjejših vdov!), pa bi se po mojem sploh moralo obrniti.
Tako da – seveda, kaj sploh pomišljaš. Če je ljubezen, jo izkoristi na polno, skupaj z otrokom – čim prej! Garancije pa tako in tako ni nobene, nikoli.
A spet začenjate z žaljenjem… pizda, nikoli vam ni dosti kreganja in podjebavanja.
Kdo pravi, da sem ga jaz UJELA, a ti na ušesih sediš? Kaj pa če je ON MENE UJEL – ali pa sva se istočasno ujela? Če ravno moraš vse vedti, naj ti postrežem s podatkom, da je bilo istočasno, vzajemno in zelo močno in se na začetku nisva niti spraševala po letih, ker nama je bilo vse drugo pomembno.
Marš, pravi zločinci ste nekateri, ne privoščite sreče ne sebi ne drugim. Se bom raje umaknila s foruma, BREZUPNI STE primerki, kot si ti in še ena druga, ki me je ožigosala za staro trapo. Nima smisla vodit dialoga z vami, kaj šele spraševat za nasvete.[/quote]
u pizdo, si ti neki zajebani tip.
A spet začenjate z žaljenjem… pizda, nikoli vam ni dosti kreganja in podjebavanja.
Kdo pravi, da sem ga jaz UJELA, a ti na ušesih sediš? Kaj pa če je ON MENE UJEL – ali pa sva se istočasno ujela? Če ravno moraš vse vedti, naj ti postrežem s podatkom, da je bilo istočasno, vzajemno in zelo močno in se na začetku nisva niti spraševala po letih, ker nama je bilo vse drugo pomembno.
Marš, pravi zločinci ste nekateri, ne privoščite sreče ne sebi ne drugim. Se bom raje umaknila s foruma, BREZUPNI STE primerki, kot si ti in še ena druga, ki me je ožigosala za staro trapo. Nima smisla vodit dialoga z vami, kaj šele spraševat za nasvete.[/quote]
u pizdo, si ti neki zajebani tip.[/quote]
Najbrž je zato v naslovu teme omenila, da je ženska…ker bi jo zlahka zamenjal za kakega primitivnega fizikalca.
Hvala 🙂 To je tako spodbudno slišati!
Bom povedala kar odkrito: on jih je pravkar dopolnil 28, jaz jih imam 39. On si želi otroka, pripravljen bi ga bil imeti čim prej, jaz pa otrok še nimam in če bi ga imela, potem bi ga definitivno imela s tem moškim, ampak bo treba pohiteti…
Seveda me dajejo pomisleki: otrok je za vedno. Čez 10 let se res lahko zgodi, da bo šel z mlajšo, itd.
Še odgovor nekomu drugemu: ja, je več kot seks in privlačnost, obadva veva in čutiva, da sva sorodni duši… nerodno je le, ker naju je bog pozabil sočasno spakirat na trg ljudi ;-)[/quote]
Sama razlika v letih, ne more biti merilo za dolgotrajnost neke veze.
Merila postavljajo naša prepričanja. Vsi na začetku čutimo, da smo sorodni duši. Pomembno dejstvo pa je, kako bosta ti dve sorodni duši reševali konflikte in se pripravljena soočiti z občutki, ki jih pri sebi ne marata.
Če imaš že zdaj pomisleke, ko še čutiš, da sta sorodni duši, bodo ti pomisleki in strahovi sčasoma, ko popustijo “metuljčki” postali vedno izrazitejši.
In takrat bo prišlo do izraza tisto pomembno dejstvo, kot ga omenjam.
Ko boš v menopavzi, bo še on “mladenič”. To je težko sprejeti za žensko, ker verjetno se poraja nezavedni strah, če ti je dejansko ostaja zvest, tudi ljubosumnost in sumičavost, saj lahko ima komot 20 let mlajšo žensko, ki jim v fizično-seksualnem smislu ne moreš konkurirati. Ne vem, odvisno od para, vsekakor je takšna zveza postavljena na večjo preizkušnjo in je psihično bolj bremenilna predvsem za žensko, kot če bi ti bila mlajša od njega, ker narava si je to nekoliko drugače zamislila iz biološke perspektive, čeprav nenehno dela izjeme. Torej veliko je tudi od tebe odvisno, kako se sprejemaš oz. se boš sprejemala skozi različna življenjska obdobja, če bo samozavest in doživljanje lastne ženstvenosti ostala na isti stopnji, ker v začetni fazi zaljubljenosti se pogosto še ne ubadamo s težavami, ki pridejo kasneje. Tako da bi kakšne večje odločitve na tvojem mestu zaenkrat prestavil in počakal, kaj bi prinesel čas, če je res vse tako “idealno”, kot zaenkrat zgleda.
Se bom kljub vsemu še enkrat oglasila. Mimogrede, hvala za vsa vaša mnenja.
Še opomba: MILF oznaka zame preprosto ne more veljati, kajti nisem (še) mati.
Dvomim, da moj ljubljeni išče mamo. Ima čudovit odnos s svojo družino, izhaja iz izjemno ljubeče familije in niti slučajno ni ‘mamin sinek’. Je izredno samostojen in tudi že dolgo živi sam, dolgo let je bival v tujini, kjer je študiral, itd.
Še več, že od najinega prvega srečanja daje on pobudo, tudi za zbližanje z mano jo je dal on. V odnosu je on tisti, ki je dominantnejši in ‘vodi ples’. Torej bi težko meni očitali, da imam do njega ‘materinski’ kompleks, ker npr. kompenziram pomanjkanje otroka (opažanje mimogrede: ta poljudna psihologija nas je pripeljala do tega, da smo eden drugemu psihiater in analitik…).
Tudi on ne ‘pogreša mamice’ ker ima svojo zelo ljubečo in tudi oče ga je vzgajal primerno in avtoritativno.
Enostavno sem mu zelo všeč, naj je to še tako težko verjeti. On zgleda po videzu vsaj 5 let starejši, kot je, meni pa bi vsak pripisal max. 35 let. Tako da sem bila na začetku celo prepričana, da je od mene mlajši samo 2 do 3 leta in sem šele potem izvedela, kako je v resnici.
Med nama obstaja izredno močna kemija, kakršne z nobenim od prejšnjih partnerjev nisem niti približno doživela, čeprav sem že prej včasih čutila ‘metuljčke’. To, kar čutim s tem moškim, pa je mnogo več kot to. Z besedami tega ne znam opisati. Tako je, kot bi se topila drug ob drugem. Zares zares je močneje od naju, družbene norme gor ali dol.
Rabim vaš nasvet
A misliš, da si moški iz slabih družin izbirajo starejše ženske? Pod drugo se mi zdi, da si navedla to, kar si želiš videti, saj ne moreš vedeti veliko o njegovi družini, ker marsikatera nazven vidna “idealna” družina je vse drugo kot to. Gre za psihodinamiko odnosa mati-sin, mogoče je bila njegova mati njemu čustveno odsotna, nedostopna, pa išče to pri tebi. Ker toliko starejša ženska je moškemu pogosto zanimiva le iz seksualnega vidika. Tudi ti se moraš vprašati, če si mogoče imela veliko zvez za sabo, ki so se verjetno klavrno končale s čustvenim polomom, pri čemer je verjetno večina tvojih moških bila mlajša od tebe, nezrelih, a ne? Tvoj odnos z materjo, kakšen je bil? Verjento slab?
Pa ne v vsaki stvari vedno vlečt ven enih naučenih psiho klavzul, ki si jih prebral v kakšni kvazi reviji.
Glej, imam prijateljice:
1-ena si je vzela 17 let starejšega, ustvarila družino, se potem ločila. Od takrat naprej ni teh ta starih niti pogledala več, vedno ima vsaj 9 ali več let mlajše tipe
2-še ena, imala že v štartu par let mlajšega, spet družina, se ločila, sedaj na stara leta super fura z 8 let mlajšim
3-naslednja je več kot 20 let živela z 10 let starejšim, družina, se ločila, sedaj je že kar nekaj let v resni vezi z 12 let mlajšim
4-znanec, žena njegovih let, potem se loči, čez leta si najde eno 25 let mlajšo, sedaj pa ima 11 let starejšo, torej razlika med eno in drugo je 36 let!!!
Bo dovolj, pa bi lahko še naštevala.
Zato ne ti meni o psihodinamikah, pa kupčkat ljudi. Še sanja se ti ne, kaj vse boš še videl, pa boš nehal filozofirat, ker se ti lahko tvoja teorija v trenutku postavi na glavo: enkrat oče-hči, naslednjič sin-mati, frajer pa vedno isti!
Pa ne v vsaki stvari vedno vlečt ven enih naučenih psiho klavzul, ki si jih prebral v kakšni kvazi reviji.
Glej, imam prijateljice:
1-ena si je vzela 17 let starejšega, ustvarila družino, se potem ločila. Od takrat naprej ni teh ta starih niti pogledala več, vedno ima vsaj 9 ali več let mlajše tipe
2-še ena, imala že v štartu par let mlajšega, spet družina, se ločila, sedaj na stara leta super fura z 8 let mlajšim
3-naslednja je več kot 20 let živela z 10 let starejšim, družina, se ločila, sedaj je že kar nekaj let v resni vezi z 12 let mlajšim
4-znanec, žena njegovih let, potem se loči, čez leta si najde eno 25 let mlajšo, sedaj pa ima 11 let starejšo, torej razlika med eno in drugo je 36 let!!!
Bo dovolj, pa bi lahko še naštevala.
Zato ne ti meni o psihodinamikah, pa kupčkat ljudi. Še sanja se ti ne, kaj vse boš še videl, pa boš nehal filozofirat, ker se ti lahko tvoja teorija v trenutku postavi na glavo: enkrat oče-hči, naslednjič sin-mati, frajer pa vedno isti![/quote]
Ti opisi me še najbolj spominjajo na karnevalsko burko: vsi ločeni povprek, zdolgočaseni, nestanovitni, prazni ljudje, ki brezglavo, brezciljno in izgubljeno tavajo, ki so življenjsko šolo pogrnili na celi črti, čista zmeda. Ne vem, kako otroci odraščajo v takšnih družinah, kjer ni prave varnosti, stalnosti in čustvene stabilnosti v odnosu med partnerja, če si nekaj izmišljujejo in živijo partnersko življenje holivudskih zvezd.
A misliš, da si moški iz slabih družin izbirajo starejše ženske? Pod drugo se mi zdi, da si navedla to, kar si želiš videti, saj ne moreš vedeti veliko o njegovi družini, ker marsikatera nazven vidna “idealna” družina je vse drugo kot to. Gre za psihodinamiko odnosa mati-sin, mogoče je bila njegova mati njemu čustveno odsotna, nedostopna, pa išče to pri tebi. Ker toliko starejša ženska je moškemu pogosto zanimiva le iz seksualnega vidika. Tudi ti se moraš vprašati, če si mogoče imela veliko zvez za sabo, ki so se verjetno klavrno končale s čustvenim polomom, pri čemer je verjetno večina tvojih moških bila mlajša od tebe, nezrelih, a ne? Tvoj odnos z materjo, kakšen je bil? Verjento slab?[/quote]
Vidiš, ti tudi vlečeš ven zaključke, ki so ti najbolj pogodu. Vidiš točno to, kar si želiš videti.
Moj odnos z mojo mamo je bil dober, prav tako z očetom.
FYI – v dolgih zvezah sem praktično VEDNO imela nekaj let starejše moške, kot mlada frklja sem imela celo 11 let starejšega. Kasneje sem imela približno sovrstnika. Kaj boš iz tega sklepal zdaj? Da sem ‘obupana’, da se ‘staram’ in da besno iščem mlado meso, ker se zavedam, da bom čez 10 let v menopavzi? C’mon. Ti boš lahko že pojutrišnjem na Žalah, kdo od naju ima garancije za karkoli? Res, brezveze tole psihoanaliziranje drug drugega.
Ljubim ga in on mene in naj traja, dokler traja, pa tudi če je ‘samo’ seksualno.
A ni ta tema že bila nekje? Domnevam da je avtorica ista…glej, če vidva čutita, da je prav tako, se ne ozirajta na NIČ oziroma NIKOGAR! Glavno bistvo tukaj je, da se po sodeč vsem prebranem, ujemata tako, da bo ta zveza brez težav funkcionirala. Pa naj ti izgledaš vrhunska manekenka ali ne, njemu si všeč in prav je tako. Lepota človeka je notranja. In ne oziraj se na zlobne jezike, ti so povečinoma le plod žensk, ki ti zavidajo, ali pa zanikajo obstoj česa takega, ker so bile same razočarane. Vsekakor ti želim srečo, uživajta.
Maja
Forum je zaprt za komentiranje.