Samski stan boljši kot nesamski?
Joj, kakšna mantra!
Čeprav sem citirala tale prispevek, ne bi bilo dosti drugače, če bi citirala kateregakoli drugega… Kar se mene tiče, si prestrašena ženska, ki se je fiksirala na idejo, da ni primerna za skupno življenje… In dokler boš verjela, da moški, ki bi ti dopuščali vse hobije tega sveta, v katerih uživaš, ne obstajajo, jih tudi spoznala ne boš. In dokler boš vse moške metala v koš nedoraslih fantičev, ki iščejo nadomestno mamo, ki bi jim kuhala, prala, likala itd., prav tako.
Očitno imam samo preklemansko srečo, da me moj partner ne omejuje pri stvareh, ki me veselijo (pa nekatere od njih niso niti najmanj podobne tistim, ki veselijo njega), poleg tega pa se mu opravljanje gospodinjskih opravil ne zdi noben bav-bav, če sklepam po tvojih opisih moških, ki jih spoznavaš.
Ne bom ugibala, kje v svojem razvoju si skrenila s poti, ker te ne poznam, ampak iz objav sklepam, da gre za navadno fiksacijo, te pa so ponavadi rezultat strahu. In dokler vztrajaš pri istem vzorcu, se ponavlja tudi vzorec ljudi, ki jih privlačiš v svojo bližino. Pa nisem neka new-agerka, ki bi pridigala o “univerzalni resnici”, pišem le na podlagi svojih izkušenj.
Če ničesar ne daš, ničesar ne dobiš, če ničesar ne ponujaš, ti tudi ničesar ne morejo vzeti. Je pa ta način najlažji, priznam. Ampak easy way ni nekaj, kar bi omogočalo učenje. Zato tisti, ki furajo easy way, obtičijo na isti točki. Je to to, kar hočeš?
samske je treba obdavčiti.
Če ne trošijo v dobro države (DDV) za plenice, hrano, igrače, … so ausšus družbe. Jih je treba obdavčiti za samskost.
Simpl. Država rabi takšne, ki trošijo in se zapufajo.
Kaj pa samski ljudje, ki veliko kadijo, pijejo, kupujejo terence, ki ogrooomno potrošijo, pa razni bogataški čustveni invalidi, ki se zvečer pomirijo tako, da vejo, da je njihovo privat letalo na varnem, pa jahta v marini tudi?
Menim, da ta ideja ni kar tako, ampak ustvarjena na podlagi izkušenj. Seveda pa si tudi izkušnje krojimo s svojimi prepričanji in dejanji. Zato nas ta prepričanja znova in znova pripeljejo v situacije v katerih smo razočarani in s tem dobimo potrditev, da res nismo ustvarjeni za skupno življenje.
Hočem povedati, da ni dovolj le sebe prepričati, da smo ustvarjeni za skupno življenje, ampak je potrebno še veliko več, da nas bo skupno življenje tudi osrečevalo.
Glede hobijev, ki jih vsak partner prinese s seboj v zvezo, se mi zdi pomembno, da jih spoštujemo do te mere, da spodbujajo komunikacijo, interakcijo. Malce čudno bi postalo, če bi partner postal zasvojen s hobijem, da ga niti videli ne bi več razen med spanjem v postelji. Dokler pa ne moti običajnega ritma, je čisto pozitivno, saj se toliko raje vrnemo domov v naročje partnerju.
Samo, jaz najbrž ne bom tega dočakala. Mogoče se na stara leta v domu upokojencev zaljubim v penzionista. Kaj več pa ne verjamem… Oporoke tudi še nisem napisala, ker nimam dedičev… bi pa jih z veseljem imela
Kot otrok sem sanjal, da bom pilotiral letalo.
To ne pomeni, da moram zdaj sesti za krimilo in poskušati pilotirati letalo.
Nismo vsi za vse. Enim nam samsko življenej bolj ustreza, kot veza. Ker smo si to sposobni priznati. Marsikdo si tega ni sposoben priznati in poskuša ustrezati družbenim kalupom, ki jih vsiljujete taki kot si ti.
To pa vodi v psihično nasilje v zakonu, fizično nasilje, nesrečo, alkoholizem, ločitve, prevare.
Ampak važno, da je formi zadoščeno, ne Robi, važno da se čimveč ljudi trudi živeti po jusu, sej ni važno kakšna razdejanja puščajo za sabo na tej poti..
Eni pa si zmoremo priznati, da SMO za skupno življenje in skušamo to približati še ostalim. Nam je pa hkrati jasno, da eni potrebujejo več časa, da dojamejo, da se naučijo, kakor nam je tudi jasno, da se eni nikoli ne bodo želeli naučiti oziroma tudi, če se bodo želeli, ni nujno, da se bodo.
To počnemo ravno zato, da bi bilo razdejanj, ki jih puščajo “neznalci” za sabo, čim manj.
Kot otrok sem sanjal, da bom pilotiral letalo.
To ne pomeni, da moram zdaj sesti za krimilo in poskušati pilotirati letalo.
Nismo vsi za vse. Enim nam samsko življenej bolj ustreza, kot veza. Ker smo si to sposobni priznati. Marsikdo si tega ni sposoben priznati in poskuša ustrezati družbenim kalupom, ki jih vsiljujete taki kot si ti.
To pa vodi v psihično nasilje v zakonu, fizično nasilje, nesrečo, alkoholizem, ločitve, prevare.
Ampak važno, da je formi zadoščeno, ne Robi, važno da se čimveč ljudi trudi živeti po jusu, sej ni važno kakšna razdejanja puščajo za sabo na tej poti..[/quote]
Spider…Mogoče mi ne verjameš, vendar je ravno samsko življenje in družbena odtujenost tista, kar nam vsiljujejo moderni družbeni kalupi.
Je le posledica tega, kar omenjaš. Alkoholizma, nasilja in ostalih slabih izkušenj. Zato je potem logično, da je veliko ljudi zadovoljnih bolj s samskim življenjem, kot z resno vezo.
Jaz nikomur ne vsiljujem in ga ne prepričujem, da mora biti v vezi, če ni zadovoljen.
Tudi sam si napisal, da smo ljudje družbena bitja in rabimo tudi čustveno bližino. Nekako v tem smislu….Seveda pa ni vsak za vse.
Ti lahko sovjo zvezo približaš le nekomu, ki preživi cele dneve na forumih, podobno kot ti. Za bolj življenjske ljudi so tvoji nasveti neuporabni. Ne mislim nič žaljivega, a tako je. Jaz tebi čist verjamem, da imaš za lastne potrebe super vezo, saj v taki vezi, kjer je en od udeležencev praktično ves prosti čas na forumu, ni neke itenzitete.
Pomembno je, da človek v odnosu zadovolji svoje in partnerjeve potrebe. Kako to doživljajo drugi in kako “intenzivno” se mi njim to zdi, je nepomembno.
Se popolnoma strinjam. A pravim ti, ti lahko svojo zvezo približaš le nekomu, ki je podoben analitično-zapečkarski tip, kot ti sam. Človeku, ki ima razgibano življenje je pač ne moreš. Lahko mu predlagaš, naj najde osebo podobno sebi, ampak to v bistvu tak človek že ve.
Še nisi opazil, da smo že obdavčeni? Verjetno ne hodiš v službo, zato ne veš.
Drugače pa samski plačujemo za porodniške, za šolstvo, za razne otroške zadeve… torej smo obdavčeni.[/quote]
1. bolje, da ne misliš, ker ti ne gre.
2. plačujete nekaj malega za porodnško!! ostalo gre iz DDV – na kar imate vpliv na volitvah!! -> in sami vplivate na to v kateri državi boste plačali DDV!!
p.s. – prispevkov pa plačujem za zelo dobro neto plačo.
Forum je zaprt za komentiranje.