Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Samo ne partnerja "z prtljago"?? Vi to resno?!!

Samo ne partnerja "z prtljago"?? Vi to resno?!!

se zelo strinjam.
In hkrati sprašujem tisto citirano avtorico – v čem je pa razlika med ločencem in vdovcem?
Oba sta sama.
Če ni nekih nerazčiščenih zgodb, dejansko ni razlike.
[/quote]
Tvoje mnenje, kot poženščena kraeatura, ki za vsako ceno lezeš babam v rit, da boš jim izpadel všečen in nimaš lastne hrbtenice, je toliko vredno kot prdec v vetru.

Tvoje mnenje, kot poženščena kraeatura, ki za vsako ceno lezeš babam v rit, da boš jim izpadel všečen in nimaš lastne hrbtenice, je toliko vredno kot prdec v vetru.
[/quote]

O takem zapisu si pa mislim zelo podobno – neka kreatura, ki ne zmore argumenta in misli, da je slabšalno obkladanje argument.
Takega nihče ne jemlje toliko resno da bi pisanju posvetil kaj več kot pomilovalen nasmeh.

Pa ni problem prtljaga, problem je pogosto bivsi partner in komplicirano zivljenje, ko si z nekom ustvaris naslednjo druzino. Tuje otroke nisi dolzen podpirati, morda bivsi partner premalo prispeva, se dodatna dinamika ob kaksnem dojencku in se zacne kreganje …

Le kdo bi si tega zelel, ce lahko zacnes z druzino brez komplikacij. Tretja oseba vedno ostane nekje in se je trena z njo ukvarjat in kompliciranimi financami …

Avtorica, pa kaj potem, če kdo reče, da si ne želi partnerja z otroci. Zakaj se obremenjuješ s tem.

Sama sem brez otrok. Če bi spoznala moškega z otroci, me to ne bi zmotilo niti odvrnilo in bi ga, seveda, če bi se ujela, želela bolje spoznati, pod pogojem, da bi imel razčiščeno preteklost. Ampak res razčiščeno.

Če bi se izkazalo, da je nima, bi se najino nadaljnega spoznavanje zaključilo. In ta nerazčisčena preteklost je velikokrat razlog, da nekdo, ki je poizkusil, reče – da si partnerja z otroci ne želi.

Odgovor na objavo uporabnika
TPika, 05.05.2021 ob 12:54

Že dlje časa berem tukaj, razne odgovore in nasvete. In kar dvigne mi tlak, ko pišete nekateri tako samsko osebo z otroci! Nikoli partnerja z odvečno prtljago, ta baba je itak zanič, če ima froca in moškega ni znala obdržat itd.. Pa kaj vam je, no!! Ljudje gredo narazen, z otroci ali brez! In po vaši logiki je potem ta starš kužen? Dajte si že dopovedat, da obstajajo različni ljudje. Nekateri žal res z “neurejenim podstrešjem” in potem trpijo seveda njihovi otroci, zaradi napačne vzgoje in načina življenja. In potem priti zraven v tak odnos, je res noro. Saj kot posameznik teško kaj spremeniš. Ampak to ne pomeni, da je vsak samski starš isti, hudiča!
Ogromno normalnih ljudi ostane samih z otroki, zaradi xx možnih vzrokov. In potem najde svojo srečo, saj si jo zasluži, kot vsak človek. Težave pridejo vedno, v zvezi z otroci, tvojimi ali netvojimi ma nima veze. Edino je važno, kako jih rešiti. Nikoli ne more doben biti v vezi kot stranski člen. Češ, saj ni moj otrok,ni moja stvar in skrb. Če se dva odločita biti skupaj, se odločita tudi sprejeti skupne odločitve. Če tega nista zmožna, potem bo zagotovo skupno življenje pekel. Ni vsak za otroke, kaj šele za vzgojo drugih. To spoštujem, a prosim nehajte metati vse v isti koš. Lp

Se posebej po prebranem.

Zakaj CSDji ne ukrepajo in zascitijo vase otroke?!!!

S prtljago……S

kaj pa babico priporočaš?

Edini minus samskega z otroci je ta, da se navezes na otroke in ko gresta narazen…ni vazno kok jih imas rad, ker jim nisi nic, nimas pravic in jih ne vidis vec in se dodatno trpis

Definitivno si nakoplješ eno ali dve težavi več, kot v zvezi brez te prtljage. Bivši partnerji so težava , v 80% nagajajo in spodkopavajo tvojo avtoriteto  pri svojih otrocih,  Otroci so užaljeni, ker ata ni z mamo, potem pa še tisto neprekinjeno usklajevanje terminov in obiskov. Ne hvala, življenje je že tako preveč komplicirano z tujimi otroci pa je 3x bolj.

ko gledam ločene (in z otroci) v naši pisarni si samo mislim bogi tisti, ki bo nabasal na tole….

Moje mnenje, čisto odvisno od situacije do situacije. Sigurno je manj problemov, kjer sta mati/oče ter otrok ostanejo sami zaradi višje sile kot je ovdovelost, neznan starš ali pa da se eden od staršev odpove otroku in ni več udeležen v njegovem razvoju. Jaz kot novi partner neki materi samohranilki bi pričakoval, da imam besedo pri vzgoji tudi tega otroka, kar bi bilo pri prej naštetih vzrokih, potencialno mogoče.

Da pa bi se jaz glede vzgoje moral prilagajati še bivšemu partnerju pa je NoGo. V takih primerih bi dnevno dozo težav kasiral sam, pri vzgoji bi bil lahko popolnoma na drugačnih bregovih z bivšim, in kot tak ne bi nič doprinesel k razvoju otorka, kvečjemu bi bilo lahko samo slabše. Zavedati se moramo tudi, da kdaj razveza ni bila obojestranska, ima otork naprimer čustveno navezanost na očeta, ga posluša, vpliva na mater ki si najde drugega (naprimer mene) in bi tudi preko otorka upravičeno ali ne, vplival tudi name. Ja, odvisno od okoliščin in tukaj ne more biti posploševanja.

S prtljago, faking S!!!!!  prtljagooooooo!!!!! S!

Debili, glupi.  Jebal vas z prtljago.

čak mal, 05.05.2021 ob 13:05

tisti s prtljago naj se parčkajo s tistimi s prtljago. za samske brez otrok pa res ne priporočam partnerjev s prtljago. pa naj bo to grdo ali lepo slišat. to so dejstva.

Točno to. Pa ne zaradi otroka pač pa zaradi tipa.

Enega pacienta poznam, 05.05.2021 ob 13:39

…prijatelj od mojega.
Ima tri otroke lani konec leta locen po 20ih letih.
Pazite zdej ; bom skopa…
Po njegovem ni on kriv, njegova bivsa ni imela razumevanja.
( realno : gonil se je okoli ko stirna, cel lajf kar ga poznam , una doma noseca un ven hodu)
Po njegovem si in zasluzi mlajso, ker njegov letnik 45 so damadge goods( realno: sfuzlan je on totalno, vsak prdec di objavlja na fb profilu, hujsi kot mulcki kupi gate- slika, skuha spagete- slika, vidi crknjeno podgano za cesto- slika…)

Sam sebe ima za alfa samca, lupeta naprej in nazaj , vse ve vse zna( pojma nima), on je oh in sploh. ( boze nedaj da se dva pira spije)

In sedaj si predstavljajte da nabases na takega modela. Ja , ko bo prvo nategnu bo dokumentirov na fb. Pa da ga podlusa in prenasa…
Pa da ga samska nabase on debil mulci po njemu ..
Pa ma da je baba sadomazo, normalna ga po 5ih minutah skensla
Ce bi bil to moj prjatu, jaz ga ze u koorac posljem mojmu se neki smil…(al kaj vem.)
Men gre pa cedalje bol na nerve. On revez…nic kriv….
sej ene dvakrat sem mu prbila da ce bi bila jaz na njenem mestu bi ze davno let nazaj letu( realno- ma tud z daljincam se ga ne bi pipnala , ce bi samski ne..)

Ta zapis je LEGENDAREN.

PROSIM, DA SI GA NE GLEDE NA TO KOK JE STAR, NE GLEDE A STE MOŠKI ŽENSKA IMATE NIMATE OTR 500X NA LETO PREBERETE.

DRŽI KO PRIBITO Z MACOLO.

nikoli s prtljago, 05.05.2021 ob 18:04

Če bi iskala moškega ne bi nikoli vzela takega, ki že ima otroke.

In jaz ne take, ki že ima otroke. Veliki ne.

Ne bi motili otroci, nikoli. Motilo bi me, če ne bi znal balansirati med starim in novim življenjem in jih zapostavljal ali kaj podobnega. Otroci morajo biti vedno na prvem mestu, v mejah normale. Torej, da veš koliko je treba in se ne pustiš obračati okoli, izkoriščati, postaviti zdrave meje vsem vpletenim, še posebej in predvsem – bivši ženi. Da se ti nova zgodba odvija skozi nek dramski krožek pa res ni privlačno. Eno je stati partnerju ob strani medtem ko si ureja življenje, drugo je, da te vpleta v svoje težave kot rešitelja ali tolažbo, da lažje shaja s tem kar ne zna pohendlat. To bi me odbilo. Mora biti samostojen, odločen in znati poiskati ravnovesje tudi brez nove partnerice. Zato je bolje, če se take zadeve najprej uredi, vzpostavi nov sistem in šele nato vstopa v nove odnose. Ni pa vedno tako..

cazimi, 11.09.2025 ob 06:53

Ne bi motili otroci, nikoli. Motilo bi me, če ne bi znal balansirati med starim in novim življenjem in jih zapostavljal ali kaj podobnega. Otroci morajo biti vedno na prvem mestu, v mejah normale. Torej, da veš koliko je treba in se ne pustiš obračati okoli, izkoriščati, postaviti zdrave meje vsem vpletenim, še posebej in predvsem – bivši ženi. Da se ti nova zgodba odvija skozi nek dramski krožek pa res ni privlačno. Eno je stati partnerju ob strani medtem ko si ureja življenje, drugo je, da te vpleta v svoje težave kot rešitelja ali tolažbo, da lažje shaja s tem kar ne zna pohendlat. To bi me odbilo. Mora biti samostojen, odločen in znati poiskati ravnovesje tudi brez nove partnerice. Zato je bolje, če se take zadeve najprej uredi, vzpostavi nov sistem in šele nato vstopa v nove odnose. Ni pa vedno tako..

Glej mucika. Vidim, da si zelo ženstvena. Oh, kak bi jaz to imel.

Jaz nimam omenjena problem s tem, kar si opisala. Imam problem, kar slišim od ljudi zraven mene ter vidim grozote, ki se dogajajo moškim in to je prijavljanje, iskoriščanje in podobno.

Vse za denar. Moški ni nič vreden.

Zato, kot oče, kar soliden moški (karakter in izgled), ki imam vse urejeno v podstrešju (glavi). Sem že skoraj 7 let sam in tako bo ostalo, dokler kaka zelo ženstvena ženska pride in me zagrabi.

Ja, resno. Nikogar s prtljago, ali kakšnimi travmami iz otroštva. Človek je skuliran in prizemljen le, če izhaja iz dobre, povezane in finančno stabilne  družine.

Anonimno 4647, 11.09.2025 ob 07:04

Glej mucika. Vidim, da si zelo ženstvena. Oh, kak bi jaz to imel.

Jaz nimam omenjena problem s tem, kar si opisala. Imam problem, kar slišim od ljudi zraven mene ter vidim grozote, ki se dogajajo moškim in to je prijavljanje, iskoriščanje in podobno.

Vse za denar. Moški ni nič vreden.

Zato, kot oče, kar soliden moški (karakter in izgled), ki imam vse urejeno v podstrešju (glavi). Sem že skoraj 7 let sam in tako bo ostalo, dokler kaka zelo ženstvena ženska pride in me zagrabi.

Na tvojem mestu bi naredila enako, počakala na tisto nekaj več, ali raje ostala sama.

Jaz sem bil pri 36 samski 1 leto in sem vzel žensko z otrokom od prej starim 5 let. Bivši jo je pustu in varu ko je bila noseča. Slišat noče za njega tako da nimam s tem nobenih problemov. Zastopimo se ful dobr med sabo in z njenimi starši enako . Mam eden redkih to srečo?Kaj mislite glede na to kaj slišim od ostalih.

anonimno6700, 11.09.2025 ob 07:40

Jaz sem bil pri 36 samski 1 leto in sem vzel žensko z otrokom od prej starim 5 let. Bivši jo je pustu in varu ko je bila noseča. Slišat noče za njega tako da nimam s tem nobenih problemov. Zastopimo se ful dobr med sabo in z njenimi starši enako . Mam eden redkih to srečo?Kaj mislite glede na to kaj slišim od ostalih.

Jaz mislim da tvoj scenarij še pije vodo, drugače bi bilo, če bi se njen bivši boril za otroka  in njegovo skrbništvo ali pa bi imela to že urejeno pa bi se otrok nahajal en čas pri njem, en čas pri njej. V slednjem primeru pa bi bil ti, vsaj kar se obstoječega otroka tiče, bolj denarnica kot vzgojni element.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close