Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Samo ne partnerja "z prtljago"?? Vi to resno?!!

Samo ne partnerja "z prtljago"?? Vi to resno?!!

Že dlje časa berem tukaj, razne odgovore in nasvete. In kar dvigne mi tlak, ko pišete nekateri tako samsko osebo z otroci! Nikoli partnerja z odvečno prtljago, ta baba je itak zanič, če ima froca in moškega ni znala obdržat itd.. Pa kaj vam je, no!! Ljudje gredo narazen, z otroci ali brez! In po vaši logiki je potem ta starš kužen? Dajte si že dopovedat, da obstajajo različni ljudje. Nekateri žal res z “neurejenim podstrešjem” in potem trpijo seveda njihovi otroci, zaradi napačne vzgoje in načina življenja. In potem priti zraven v tak odnos, je res noro. Saj kot posameznik teško kaj spremeniš. Ampak to ne pomeni, da je vsak samski starš isti, hudiča!
Ogromno normalnih ljudi ostane samih z otroki, zaradi xx možnih vzrokov. In potem najde svojo srečo, saj si jo zasluži, kot vsak človek. Težave pridejo vedno, v zvezi z otroci, tvojimi ali netvojimi ma nima veze. Edino je važno, kako jih rešiti. Nikoli ne more doben biti v vezi kot stranski člen. Češ, saj ni moj otrok,ni moja stvar in skrb. Če se dva odločita biti skupaj, se odločita tudi sprejeti skupne odločitve. Če tega nista zmožna, potem bo zagotovo skupno življenje pekel. Ni vsak za otroke, kaj šele za vzgojo drugih. To spoštujem, a prosim nehajte metati vse v isti koš. Lp

ne, samskega s prtljago pa res ne. raje sama

potem ugotoviš,da je edini odgovor BEJŽI STRAN… ker tam je očitno, po pisanju mnogih, otrok diktator, ki določa in sme početi vse, tisi pa nek pezde, ki moraš otroka prositi za dovoljenje kako boš živel in za spoštovanje, klečepraziti za njim in na kolenih prositi, da se usmili te kao sprejeti…
ne, ne ne, samo stran, kdo bi se hotel s takimi ljudmi ukvarjati.

tisti s prtljago naj se parčkajo s tistimi s prtljago. za samske brez otrok pa res ne priporočam partnerjev s prtljago. pa naj bo to grdo ali lepo slišat. to so dejstva.

A še nisi ugotovila, da to piše en in isti pacient? Non stop obsedeno posiljuje s to temo. Po mojem je kje zaprt v ustanovi.

Ravno ta spodnja tema je kriva, da sem se odločila to napisat. Ravno zaradi takšnih osebkov, v spodnjem primeru ženske katera res ni normalna, je potem obsojanje. In če mama ni ok, seveda potem tudi vzgoja ni prava. In res potem stran od takih! A ni vsak tak! Poznam ogromno vez/družin. Ko so se našli takšni, inso zelo srečni. Ampak kot sem že napisala, to se da doseč le če se najdeta prava za skupaj. Ter če je vzgoja prava. Drugače ni šans, ampak se da!

Avtorica, jaz pa tudi tako razmišljam: moški z otroki – no go. Razen, če so otroci že odrasli.
Meni osebno pač ni do tega, da bi se ukvarjala z otroci.

Jaz osebno se ne bi mogla delat, da mi otrok, ki ni moj kaj pomeni.

…prijatelj od mojega.
Ima tri otroke lani konec leta locen po 20ih letih.
Pazite zdej ; bom skopa…
Po njegovem ni on kriv, njegova bivsa ni imela razumevanja.
( realno : gonil se je okoli ko stirna, cel lajf kar ga poznam , una doma noseca un ven hodu)
Po njegovem si in zasluzi mlajso, ker njegov letnik 45 so damadge goods( realno: sfuzlan je on totalno, vsak prdec di objavlja na fb profilu, hujsi kot mulcki kupi gate- slika, skuha spagete- slika, vidi crknjeno podgano za cesto- slika…)

Sam sebe ima za alfa samca, lupeta naprej in nazaj , vse ve vse zna( pojma nima), on je oh in sploh. ( boze nedaj da se dva pira spije)

In sedaj si predstavljajte da nabases na takega modela. Ja , ko bo prvo nategnu bo dokumentirov na fb. Pa da ga podlusa in prenasa…
Pa da ga samska nabase on debil mulci po njemu ..
Pa ma da je baba sadomazo, normalna ga po 5ih minutah skensla
Ce bi bil to moj prjatu, jaz ga ze u koorac posljem mojmu se neki smil…(al kaj vem.)
Men gre pa cedalje bol na nerve. On revez…nic kriv….
sej ene dvakrat sem mu prbila da ce bi bila jaz na njenem mestu bi ze davno let nazaj letu( realno- ma tud z daljincam se ga ne bi pipnala , ce bi samski ne..)

S prtljago, ne z.

tisti s prtljago naj se parčkajo s tistimi s prtljago. za samske brez otrok pa res ne priporočam partnerjev s prtljago. pa naj bo to grdo ali lepo slišat. to so dejstva.
[/quote]

Resno? Torej, da niti ne sanjam o ljubeznk več, ker nekoč z enim ni šlo? Prtljaga? Otroci so dar. Za eno žensko pa sploh. Kako ste lahko tako grobi in nesramni?

Marsikaj v zvezah gre lahko narobe, mislim pa da otroci pri tem res nimajo nič.. če se dva ne moreta zaradi otrok zaljubiti, potem se verjetno ne bi mogla niti če jih ne bi bilo. Tako jaz to vidim.. ker preizkušnje pridejo tudi parom brez otrok in samo način kako dva hendlata vse kar življenje prinese je lahkovpokazatelj kako se bo ali ne bo izšlo med njima. Ali si želita biti drug z drugim ne glede na vse, ali pač ne. To je tisto “brezpogojno” o čemer jaz govorim.

…dejansko to bolj veelja za ženske; moski z otroci ‘najdejo’ zelo hitro novo, saj jih tako ali tako nimajo v skrbstvu…

najbolj pravilno, da se poparčkajo tisti, ki imajo otroke od prej. tako se prtljaga enakomerno porazdeli

Realno gledano, pa ena samska tam do 30tega, zakaj bi si zapletala lajf zaradi enega ocka in se neprestano prilagajala, zraven bi imela se bivsa cel kup zadev za resevat, plus tega, da nisi nikol ziher zakaj je sla prva zadeva narazen.
Ne recem kasneje, ko so ze odrasli otroci, pa res je veliko lazje, ce imata ze oba otroke od prej, ker se bolj razumeta glede takega, kako je moje, tvoje, najino.
Nekako si pa ne zamisljam, da bi nekdo mojega otroka od prej zelel prevzgajati, ni to tako enostavno, na katero stran se kot mama postaviti, na stran otroka ali na stran novega partnerja?

Pusti, nima smisla.
Takim ki to – ali karkoli – neutrudno trobentajo in imajo ob tem trdno zaprte oči in ušesa nima smisla razlagati – ker imajo tudi za razlage trdno zaprte glave.

Pameten človek sicer sliši mnenja – a razmisli sam in naredi po svoje.

Če nisi opazila je to šport. Posploševanje na eni izkušnji ali pa celo na brez izkušenj. Samohranilke so grozne vse seveda. Isto vse ženske. Vsi tujci. Vsi preveč izobraženi. Vsi z preveč denarja kradejo in goljufajo. Vsi so isti. Samo avtorji so nekaj posebnega in čudovitega :). Ne jemlji preveč resno vsega kar je zapisano. Večinoma sami zafrustrirani, ki si ga mečkajo, jih nihče ne povoha, nikogar nimajo, nič nimajo, nobenega življenja….so pa seveda izjeme tudi tu – hvalabogu.

Tvoj tlak gor al pa dol, največ šans imajo ljudje, ki so si najbolj podobni, izhajajo iz istih situacij.

Politicians should be replaced like diapers, often for the same reason Mark Twain

Več ljudi (otroci/starši/sorojenci/žlahta), kot jih privlečeš v vezo več je dogovarjanj. In več kot je dogovarjanj, več je nesoglasij in konfliktov. Zaradi različnih načinov življenja in pričakovanj lahko imata že dva (2) precej težav pri dogovarjanju in sprejemanju skupnih odločitev. S tem ko imaš v vezi še kakšnega človeka več, pa problem ni manjši ampak večji.

Aja pa meni se ne zdi, da bi bili sedaj samski fotrčki slabi (no ja, eni so res slabi, eni so pa ok, tako kot pri ljudeh brez otrok: eni so ok, eni pa niso).

Mi pa ni do tega, da bi se ukvarjala z otroci. Pa tudi z bivšimi babnicami ne. Zato fotrčki z malimi otroci: no go. Če so pa odrasli otroci, potem pa bi mogoče šlo.

Še nisi spoznala, da slabšalno o ločenih pišejo ene in iste osebe? Naj bodo take, ki odgovornega partnerstva niti od daleč niso povohale in trenutno živijo zgolj za avanture. Naj bodo posamezniki, ki trdijo, da se ločenci delijo celo po spolu med “vrednejše” in “škart robo”. V bistvu ti ljudje zgolj provocirajo in se hahljajo, ko jim nekateri resno odgovarjajo.

Nekaterim je ta forum zgolj virtualna zabava. Efekt je dosežen, ko se jih nekaj vznemiri in jim na to “pasjo bombico” resno odgovarja.

Zmotno je zgolj misliti, da ti obisk tega foruma ponuja resnično sliko odnosov družbe. Kajti: ljudje se ne učijo kominiciranja v svoji reali, naj niso odzivni ali nimajo kvalitetnih sogovornikov. Oklepajo se svojih prepričanj in iščejo potrditve, da so “boljši” že zgolj zato, ker se doslej še niso – osebno ali preko svojih najbližjih – srečali s situacijami in problemi, ki jih imajo drugi. A bistvo je v tem, kako se lotiš reševanja težav takrat, ko do njih pride.

V bistvu pa se o tematiki partnerjev “s prtljago” radi ukvarjajo ljudje, ki svoj “ruzak” nosijo dnevno s sabo in ga še nikoli doslej niso opazili oz. sneli.

Majhni otroci te iskreno sprejmejo. Odraslim otrokom pa greš gladko na jetra in te samo tolerirajo.

Boljše, da si ga sam mečka, kot pa da nabaše na eno tako lajdro in se potem kesa vsako minuto svojega življenja…
Da si privlečeš še lajdro s prtljago; VELLLIIIIK NO GO!

Majhni otroci te iskreno sprejmejo. Odraslim otrokom pa greš gladko na jetra in te samo tolerirajo.
[/quote]

Še to zapišem, potem utihnem: lastni, majhni otroci te iskreno sprejemajo, saj te poznajo in predstavljaš njihovo zavetje že, odkar se zavedajo sebe. Navežejo se kasneje na drugo, odraslo osebo takrat, ko v njej prepoznajo razumevanje in sprejetje.

Skozi odraščanje gredo mladostnikom na jetra že njihovi roditelji. Toliko bolj neka “tuja” avtoriteta, ki jo ima rad eden od staršev in jim povrhu vsega včasih še upa “pametovat”, kaj naj bi bilo prav in kaj ne.

Odrasli otroci pa naj bi zaživeli lastno življenje, kajne?

[/quote]

Nimam potrebe, da me otroci sprejemejo.
Je pa dejstvo, da z malimi otroci se je pač treba ukvarjat pa še njihovo mamo po možnosti. Do tega pa mi ni.
Hja, verjamem, da gre odraslim otrokom ta nova od fotra na živce, ampak z odraslimi otroki se pač ni treba več ukvarjat.
Če ima moški male otroke, to pomeni, da bo želel imet neke skupne dopuste. Pa mi na kraj pameti ne pride, da grem na dopust z otroci. Pa, da bodo otroci večkrat pri njemu in da je pač treba skrbeti zanje. In, ja, del teh skrbi pade tudi na ta novo. TO pa mene ne mika.
Najbolje pa seveda moški brez otrok.

Za take velja: Kill it before it lays eggs!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close