Re: Spola sta samo dva
Kar se mene tiče, to ni dvospolnik, nima vagine, nima penisa, oz. jaz ne vem, ali je to penis ali klitoris. Kako ti veš, da ima oboje? To je odgovor na blef, ve pa nobeden, še zdravniki ne vedo, kaj naj pri takih naredijo, kaj šele forumski ignoranti, ki niso prišli dlje od “če ima lulčka je to in to”.
Za to se pa te stvari učijo, ker niso enostavne.
[/quote]Tebe ja ker si tele, zdraviki pa vedo kaj več. Kvečjemu, če ni nič funkcionalno je nedoločen spol – brez spola, ampak tega si ne želi nihče imet nikjer vpisnega, normalna glava s fizično okvaru tudi ne , da je tretji spol.
Dvospolnik = napaka narave pri človeku, to je vsem jasno, ker ima organe obeh spolov. Pri normalnem razvoju se razvije v osebek z ženskimi ali moškimi organi. Zato sta dva spola, pač binarni sistem.
[/quote]
Da je dvospolnik si sicer izmišljuješ, kje ima penis, kako veš, da to ni klitoris? Kje je vagina? Pa tudi če bi res bil dvospolnik, dvospolnik je tretja spolna kategorija, ker pač ni moški ALI ženska. V binarnem sistemu oboje ne more bit. Kaj naj “napaka narave” vpiše v osebno, na kateri WC naj gre, v katerem spoli naj govori o sebi? Zakaj promoviraš ignoranco, ko ne veš tako osnovnih stvari?
Bi lahko rekli, da je invalid?
[/quote]
Vsekakor je hudo stanje. Dodatno pa še zaradi takšnih trolov tukaj.
Sicer pa imaš hudo igro narave, ko navzven zgleda čista ženska (celo poudarjene ima sekundarne znake), kromosomsko pa je v resnici moški. Navadno takšne “ženske” to ugotovijo šele ko začnejo spolno dozorevati (pa nimajo menstruacije). Prej zgleda vse ok. Pa ni. Kromosomsko so moški v navzven ženskem telesu (brez maternice in jajčnikov).
https://www.familygp.online/swyer-syndrome-2/
Kar se mene tiče, to ni dvospolnik, nima vagine, nima penisa, oz. jaz ne vem, ali je to penis ali klitoris. Kako ti veš, da ima oboje? To je odgovor na blef, ve pa nobeden, še zdravniki ne vedo, kaj naj pri takih naredijo, kaj šele forumski ignoranti, ki niso prišli dlje od “če ima lulčka je to in to”.
Za to se pa te stvari učijo, ker niso enostavne.
[/quote]
Lahko ima samo penis ali vagino, lahko ima oboje kot na sliki. Mene zanimajo se vsi ostali spoli, ki naj bi obstajali. Katere spolne organe imajo in kako zgledajo, ker vsi vemo kako zgledajo jajca in penis in kako zgleda zensko spolovilo. Torej vprašanje je kateri spoli oz.spolni organi pri človeku poleg m(jajca in penis) in ž (cesplja z vsemi dodatki kot so jajčnikih in maternica) obstajajo in če jih lahko poimenujes.? Cakam
Bi lahko rekli, da je invalid?
[/quote]
Je vseeno, ker to ne reši ničesar. Kaj si na osebno napiše? na kateri WC naj hodi? katere slovnične strukture naj uporablja?? – gibalno ovirani nimajo teh dilem. Nimaš odgovorov, ne? Znaš se pa dret “spola sta dva”, ne znaš pa nekaterih oseb razvrstit v ta pomanjkljiv binarni sistem.
Zato se pa o tem uči in se preučuje to bolj podrobno, tudi družbene implikacije biologije, da bomo mogoče v prihodnosti znali kaj od tega bolje rešit. S frazami petletnikov “če je lulček”, “spola sta dva” bolj slabo kaže in to problemov ne rešuje zadovoljivo.
Naj jaz postavim drugačno vprašanje…
Zakaj je v današnjem času uradni “spol” sploh še pomemben?
Če kot družba dejansko strmimo proti enakopravnosti, kjer štejejo tvoje sposobnosti zakaj bi spol še vedno bil bolj pomemben kot višina, teža, moč ali kakšen drug atribut človeka.
Za vse tiste ki boste zakričali: “ja kako pa naj delajo otroci če ne vemo kdo bo dal spremi in kdo ga bo sprejel? ” naj postavim kontravprašanje – kaj naj potem storimo z ljudmi neplodnimi od rojstva?
To da se ustvarjajo umetni spoli me ne čudi. Kaj ni logično da bodo moški prej ko slej naveličali tega da se na njih gleda kot na kanonfotr, in da se od njih v javnosti ne spodobi pokazati kateregakoli čustva kot jeze? Kaj ni logično da se bojo ženske prej ali slej naveličale da jih bodo nadrejeni jemali manj resno , ter da bodo drugi v njih videli le nekaj za nategnit in postavit za štedilnik?
Dajmo družba, obravnavajmo ljudi kot ljudi. Namesto da pridemo še do 800 različnih spolov, dajmo raje biti ponosni da smo vsi soljudje in da ne rabimo takšnih identifikacij. Da je vsak posameznik zgodba zase in da so naši predsodki nepošteni.
Je vseeno, ker to ne reši ničesar. Kaj si na osebno napiše? na kateri WC naj hodi? katere slovnične strukture naj uporablja?? – gibalno ovirani nimajo teh dilem. Nimaš odgovorov, ne? Znaš se pa dret “spola sta dva”, ne znaš pa nekaterih oseb razvrstit v ta pomanjkljiv binarni sistem.
Zato se pa o tem uči in se preučuje to bolj podrobno, tudi družbene implikacije biologije, da bomo mogoče v prihodnosti znali kaj od tega bolje rešit. S frazami petletnikov “če je lulček”, “spola sta dva” bolj slabo kaže in to problemov ne rešuje zadovoljivo.
[/quote]
meni se vseeno zdi bolje, da če že mora, na osebni piše m ali ž kot pa, da bi pisalo deformiran, nedoločljiv. Tako bi vsak uradnik takoj vedel, da je z neko osebo nekaj čudnega tam spodaj.
Dvospolnik = napaka narave pri človeku, to je vsem jasno, ker ima organe obeh spolov. Pri normalnem razvoju se razvije v osebek z ženskimi ali moškimi organi. Zato sta dva spola, pač binarni sistem.
[/quote]
Znanost in narava imata vedno prav.
[img]http://cdn-webimages.wimages.net/0543d086a4bc4cf9fdb0f38c839ed1c6869896-v5-wm.jpg[/img]
[/quote]
Spola sta dva, M ali Ž. Lahko si izmislimo še tretjo varianto kot oznaka neopredeljeno, nedoločeno za take primere kot si ga prilepila gor. Ampak še vedno bomo ostali pri dveh spolih M ali Ž.
Zadeva je simple, binarna. Tudi ženska je lahko noseča ali pa ni. Ni malo noseča, ampak je ali pa ni. Vse ostalo si pa lahko vsak po svoje izmišljuje v skladu s svojo agendo. Zdravniki bodo že opravili analizo kateri organi so bolj razviti itd. ali bodo lahko opredelili kaj je ali ni. Če ne morejo pač ne morejo, označijo v obrazec nedoločeno in se opravi nadaljne raziskave itd.
meni se vseeno zdi bolje, da če že mora, na osebni piše m ali ž kot pa, da bi pisalo deformiran, nedoločljiv. Tako bi vsak uradnik takoj vedel, da je z neko osebo nekaj čudnega tam spodaj.
[/quote]
Narod se je odločil, da mora, zato je to pač na osebnem dokumentu. Kako in zakaj se naj na silo vpisuje v m/ž, če pa to ni, spola sta baje samo dva? Jaz menim, da se naj to vsak zase odloči, v katero kategorijo se bo dal in kaj bo uradniku povedal, mora pa seveda imet opcije.
Ker če se bo slučajno “napačno” po mnenju uradnika glede na svoj zunanji izgled napisal/a/o, v m/ž, po mnenju enega takega pametnjakoviča, ki se dere “spola sta dva”, bo pa spet vse narobe. In se bo ravno tako začela inkvizicija, češ da ni “pravega” spola izbral/a/o, hodi na napačen WC, da hoče zavajat ljudi in ne vem, kaj še vse.
“spola sta dva” samo mi ne znamo vseh uvrstit v ta dva spola, prekleta narava, kaj se gre.
Narod se je odločil, da mora, zato je to pač na osebnem dokumentu. Kako in zakaj se naj na silo vpisuje v m/ž, če pa to ni, spola sta baje samo dva? Jaz menim, da se naj to vsak zase odloči, v katero kategorijo se bo dal in kaj bo uradniku povedal, mora pa seveda imet opcije.
Ker če se bo slučajno “napačno” po mnenju uradnika glede na svoj zunanji izgled napisal/a/o, v m/ž, po mnenju enega takega pametnjakoviča, ki se dere “spola sta dva”, bo pa spet vse narobe. In se bo ravno tako začela inkvizicija, češ da ni “pravega” spola izbral/a/o, hodi na napačen WC, da hoče zavajat ljudi in ne vem, kaj še vse.
“spola sta dva” samo mi ne znamo vseh uvrstit v ta dva spola, prekleta narava, kaj se gre.
[/quote]
če še ne veš, je diskriminacija po spolu prepovedana, tudi ni nikjer sekretne policije, ki bi usmerjala promet.
Edini problem pri tem določanju spola je, da se moški prevečkrat vedejo kot živali in zato je občasno treba pred njimi zaščititi ženske in otroke.
Poglejte vse te neumnosti:
AGENDER
Gre za osebo, ki se ne identificira z nobenim spolom. Je spolno nevtralna, karkoli že to pomeni.
ANDROGYNOUS
Običajno gre za moškega, ki se obnaša kot ženska, tako da se ljudje sprašujejo, ali je moški ali ženska. »Večinoma sem se družil z deklicami in se igral z barbikami. V vasi so se sosede rade družile z mano, skupaj smo se igrali in večkrat sem obul njihove čevlje s peto, one pa so me potem lovile,« običajno ljudje androgenega spola opisujejo svoje izkušnje. Velja tudi obratno – da se ženska obnaša kot moški.
BIGENDER
Nekdo, ki se ima za moškega in žensko hkrati.
CROSS-DRESSER
Moški, ki se oblači kot ženska, in ženska, ki se oblači kot moški.
FLUID
Fluidna oseba pravi: »Nisem moški, niti nisem ženska, sem fluidnega spola.« Oseba niti sama ne ve, kaj je. En dan je lahko moški, drugi dan je ženska, nato nekaj dni spet moški. Odvisno od razpoloženja. Fluid nima ničesar opraviti z genitalijami, ki določajo biološki spol, nisi s siceršnjo spolno usmerjenostjo.
GEJ
Homoseksualni moški, ki jo spolno privlačijo moški. Čeprav gre za spolno usmerjenost, se je že razvila posebna oblika spola – gej je gejevskega spola.
LEZBIJKA
Homoseksualna ženska, ki jo spolno privlačijo ženske. Čeprav gre za spolno usmerjenost, se je že razvila posebna oblika spola – lezbijka je lezbičnega spola.
MOŠKI
Normalna oseba, ki ima vse biološke značilnosti moškega in se tako tudi obnaša.
FtM (F2M)
FtM ali Female to Male je kirurška rekonstrukcija organov iz ženske v moškega.
MtF (M2F)
Male to female je kirurška rekonstrukcija organov iz moškega v žensko.
NEITHER
Ne pripada samo enemu spolu. Če gre za žensko, se oseba zaveda, da je ženskega spola, a meni, da je hkrati še enega spola. Katerega, se sprašuje večino svojega življenja.
NONCONFORMING
Oseba (ženska ali moški), ki se ne obnaša v skladu s svojim biološkim spolom.
NON – BINARY
Osebe, ki se ne identificirajo kot ženske ali moški. Mavričarji pravijo, da je identiteta oseb »non-binary« spola »onkraj binarnega spolnega sistema«.
OTHER
Ja, tudi ta spol obstaja. Gre za osebe, ki se ne morejo odločiti, katerega spola so.
PANGENDER
Še ena oblika spola, za katero ni jasno, kaj pravzaprav je. Načeloma »pangenderji« zavračajo delitev na moške in ženske.
QUEER
Večspolna oseba. Ko normalna oseba seksa s »queerom«, pravzaprav ne ve, s kom seksa.
QUESTIONING
Oseba, ki se ves čas sprašuje, ali je moški ali ženska. Do odgovora (običajno) nikoli ne pride.
TRANSFEMININE
Oseba, ki se je rodila kot moški, a se identificira kot ženska, zato zahaja v ženska stranišča. Zanimivo, feministke jih ne sprejemajo v svoj krog.
TRANSMASCULINE
Oseba, ki se je rodila kot ženska, a se identificira kot moški, zato zahaja v moška stranišča.
TWO-SPIRIT
Oseba, ki ima moške in ženske značilnosti, a se nima ne za moškega ne za žensko, ampak za nekaj vmes.
ŽENSKA
Normalna oseba, ki ima vse biološke značilnosti ženske in se tako tudi obnaša.
Zato pa jaz pravim, vrzimo vse te neumnosti v smeti. Mati narava nam je ob rojstvu vsem lepo pokazala da sta spola 2 – moški in ženska
Spola sta dva, M ali Ž. Lahko si izmislimo še tretjo varianto kot oznaka neopredeljeno, nedoločeno za take primere kot si ga prilepila gor. Ampak še vedno bomo ostali pri dveh spolih M ali Ž.
[/quote]
Ne, v tem primeru si ne bomo nič izmislili, dopolnili bomo pomanjkljiv binarni sistem, da bo skladen z biološko realnostjo in po definiciji bomo po tem imeli 3 spolne kategorije, eno “neopredeljeno”.
Na kateri javni WC bodo pa “neopredeljeni” hodili, da ne boste vi konzervativci jokali? Kako bodo o sebi govorili jezikovno, da ne boste konzervativci jokali? “Sem šla”, “sem šel”, “sem šlo”?
Ja, jokali boste vedno, za tako ignoranco ni rešitve.
Že učijo marksizem…
Medtem so moji predniki učitelji (pretežno komunisti) učili ZNANJE in imeli radi otroke
Ti imajo pa radi ideologijo
PREŠTUDIRAJTE SI YURIJA BEZMENOVA IN KAJ VAM ŽELI POVEDAT
res je da obstaja določen procent degenerirancev, ker se to pač proizvede z mutacijo, in da je morda težko oceniti kdaj in v kakšnem razmerju morajo biti kemikalije v telesu da smo 100,0000000000000{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} in ne samo 99,99999999999999{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} moški ali ženska, ampak te idiotije na katere tudi jst opozarjam pa niso igra biologije pač pa igra mentalne bolezni.
Poglejte vse te neumnosti
AGENDER
Gre za osebo, ki se ne identificira z nobenim spolom. Je spolno nevtralna, karkoli že to pomeni.
ANDROGYNOUS
Običajno gre za moškega, ki se obnaša kot ženska, tako da se ljudje sprašujejo, ali je moški ali ženska. »Večinoma sem se družil z deklicami in se igral z barbikami. V vasi so se sosede rade družile z mano, skupaj smo se igrali in večkrat sem obul njihove čevlje s peto, one pa so me potem lovile,« običajno ljudje androgenega spola opisujejo svoje izkušnje. Velja tudi obratno – da se ženska obnaša kot moški.
BIGENDER
Nekdo, ki se ima za moškega in žensko hkrati.
CROSS-DRESSER
Moški, ki se oblači kot ženska, in ženska, ki se oblači kot moški.
FLUID
Fluidna oseba pravi: »Nisem moški, niti nisem ženska, sem fluidnega spola.« Oseba niti sama ne ve, kaj je. En dan je lahko moški, drugi dan je ženska, nato nekaj dni spet moški. Odvisno od razpoloženja. Fluid nima ničesar opraviti z genitalijami, ki določajo biološki spol, nisi s siceršnjo spolno usmerjenostjo.
GEJ
Homoseksualni moški, ki jo spolno privlačijo moški. Čeprav gre za spolno usmerjenost, se je že razvila posebna oblika spola – gej je gejevskega spola.
LEZBIJKA
Homoseksualna ženska, ki jo spolno privlačijo ženske. Čeprav gre za spolno usmerjenost, se je že razvila posebna oblika spola – lezbijka je lezbičnega spola.
MOŠKI
Normalna oseba, ki ima vse biološke značilnosti moškega in se tako tudi obnaša.
FtM (F2M)
FtM ali Female to Male je kirurška rekonstrukcija organov iz ženske v moškega.
MtF (M2F)
Male to female je kirurška rekonstrukcija organov iz moškega v žensko.
NEITHER
Ne pripada samo enemu spolu. Če gre za žensko, se oseba zaveda, da je ženskega spola, a meni, da je hkrati še enega spola. Katerega, se sprašuje večino svojega življenja.
NONCONFORMING
Oseba (ženska ali moški), ki se ne obnaša v skladu s svojim biološkim spolom.
NON – BINARY
Osebe, ki se ne identificirajo kot ženske ali moški. Mavričarji pravijo, da je identiteta oseb »non-binary« spola »onkraj binarnega spolnega sistema«.
OTHER
Ja, tudi ta spol obstaja. Gre za osebe, ki se ne morejo odločiti, katerega spola so.
PANGENDER
Še ena oblika spola, za katero ni jasno, kaj pravzaprav je. Načeloma »pangenderji« zavračajo delitev na moške in ženske.
QUEER
Večspolna oseba. Ko normalna oseba seksa s »queerom«, pravzaprav ne ve, s kom seksa.
QUESTIONING
Oseba, ki se ves čas sprašuje, ali je moški ali ženska. Do odgovora (običajno) nikoli ne pride.
TRANSFEMININE
Oseba, ki se je rodila kot moški, a se identificira kot ženska, zato zahaja v ženska stranišča. Zanimivo, feministke jih ne sprejemajo v svoj krog.
TRANSMASCULINE
Oseba, ki se je rodila kot ženska, a se identificira kot moški, zato zahaja v moška stranišča.
TWO-SPIRIT
Oseba, ki ima moške in ženske značilnosti, a se nima ne za moškega ne za žensko, ampak za nekaj vmes.
ŽENSKA
Normalna oseba, ki ima vse biološke značilnosti ženske in se tako tudi obnaša.
Zato pa jaz pravim, vrzimo vse te neumnosti v smeti. Mati narava nam je ob rojstvu vsem lepo pokazala da sta spola 2 – moški in ženska
Prav, nič hudega. Zanima pa tiste, ki spol preučujejo bolj podrobno od tebe (tudi srednješolci očitno). Oni vedo:
Pravno je spolov več (v Nemčiji in še marsikje drugje so trije različni spoli v osebnih izkaznicah)
Biološko je spolov več – moški, ženske, hermafroditi
Kromosomsko je spolov več – XX, XY, XXY, XXYY
v slovenskem jezik je spolov več – moški, ženski, srednjj.
Ti pač lahko ta dejstva še naprej ignoriraš, samo drugi pač ne bodo.
[/quote]
dosedanje študije so pristranske in sponzorirane s strani legebitrske scene in nič drugega za potrjevanje vaše psihoze.
v resnici je za potreditev kaj takega potreben celoten prevrat s strani psihoanalitike, vključno in postaviti nove temelje vključno s tem da se vrže ugotovitve freuda v smeti.
zdaj pa mi povej kdo od legebitrskih psihopatov bo to naredil? (pa ne pod prisilo in sponzorirano s strani korporacij, ki to bebarijo najbolj podpirajo)
ob tem pa seveda moramo povedati za kaj se gre pri vzgoji; ne gre se za to da dva istospolna staša ne moreta vzgojiti ‘normalnega’ človeka, sploh ne, ker ga sigurno lahko, le verjetnost je veliko manjša kot če to počneta dva normalna heteroseksualna starša.
če še ne veš, je diskriminacija po spolu prepovedana, tudi ni nikjer sekretne policije, ki bi usmerjala promet.
Edini problem pri tem določanju spola je, da se moški prevečkrat vedejo kot živali in zato je občasno treba pred njimi zaščititi ženske in otroke.
[/quote]
Ja, sekretne policije res še ni, ampak konzervativci že gledate, kako bi jo ustanovili v imenu zaščite otrok in žensk, saj še treh stavkov ne znate napisat brez tega, da bi izdali svoje namene. Problem je, da niti sami ne znate povedat, kam naj bi “nedoločeni” hodili – taki, ki jih niti vi ne znate uvrstiti v m/ž klasifikacijo – pač, da bodo ženske in otroc po vašem zaščiteni.
Zato pa imamo določene ljudi, ki se s temi vprašanji ukvarjajo in ne furajo ignorance. Ni nujno, da bodo našli dobro rešitev, ampak naj poskušajo. Z ignoranco in zatiskanjem oči je gotovo ne bi.
Narava pozna samo dva spola, moškega in ženskega. Vse ostalo so defekti,napake!!!
Družba postaja vse humanješa, pa se zadovolji tudfi z defektnimi ljudmi.
Včasih je bil svet krut in so z ljudmi, ki niso bili popolnoma normalni, ravnali kruto. V ekstremnih ptimerh, kakršen je bil nacizem so jih celo pobijali. To seveda ni prav.
Danes ni tako, bojim pa se, da je človeštvo zašlo v naspotno smer, se pravi, da postaja nenormalnost vrlina, prednost, spoštovana vrednota.
To pa ni prav in je v popolnem nasprotju z naravo, z zakoni narave z darvinizmom, ki je uradna in vsesplošno priznana teorija naravne selekcije.
Saj vemo,da je v naravi vzpostavljen mehanizem, ki omogoča preživetje najsposobnejšim, najboljšim,najmočnejšim.
V kolikor se bo slavljenje, čaščenje in povzdigovanje nenormalnosti nadaljevalo, bo to pomenilo konec družbe, ki to počne.
Zgodovina nas uči,da so se takšne človeške družbe že pojavljale in so tudi propadle.
Najznačilnejši primer je propad Rima. Tudi rimska visoka družba je postala bolana, saj je živela v izobilju in ni skrbela za selekcijo. Elita je degenerirala in propad je bil neizbežen.
Zato je proučevanje spolov in spolnih tehnik na tak način, kot ga opisuje bloger prava neumnost, ki pa očitno pritegne določen krog ljudi in jim lajša komplekse. Namreč vsi in to brez izjeme, nenormalni ljudje, tudi spolno drugačni, so frustrirani in s svojimi frustracijami zastrupljajo družbo.
Mnogo bolje za družbo, ki propada, bi bilo, če bi obudili starogrško pravilo: zdrav duh v zdravem telesu, kot pa da slavimo anomalije.
Forum je zaprt za komentiranje.
[img]http://cdn-webimages.wimages.net/0553234927d1f420203163c97994a6d200d7a9-v5-wm.jpg[/img]
[img]https://i.redd.it/pmybr710t0t51.jpg[/img]
[img]https://i.redd.it/x0ttxzqxv9s51.png[/img]
[img]https://www.researchgate.net/profile/Mohammed_Aboud2/publication/266030151/figure/fig7/AS:668510376185858@1536396702414/Congenital-Adrenal-Hyperplasia-one-of-two-siblings-with-type-3B-OH-deficiency-simple.jpg[/img]
[img]https://imgflip.com/s/meme/Two-Buttons.jpg[/img]