Re: Spola sta samo dva
Ne da nismo upoštevali čustev, nismo upoštevali realnosti. Človek z eno roko pač nima dveh rok. Ne upoštevamo pa čustev tistih, ki se derejo “ta ima dve roki” ne glede na realnost.
“človek ima ponavadi dve roki” je pa točna izjava. Tako kot je točna izjava “človek je ponavadi moški ali ženska, ne pa vedno”.
Da je takih oseb 0, trdiš posredno, ko se dereš, da sta spola dva. Si pa v kontradikciji s samim sabo, ker veš, da je potrebna tretja kategorija, ker spola nista samo dva. Tvoj poskus izogibanja je neuspešen.
[/quote]
Spola sta dva, M in Ž. Še vedno ne vemo koliko je oseb, ki jim ne morejo določiti spola. To je še vedno neodgovorjeno vprašanje, velika skrivnost na kateri sloni neka agenda lobija. Zato sem že v prvem postu napisal, da se doda tretja opcija na obrazce, neopredeljeni za primere kjer se je narava grdo poigrala in ni možno določiti spola. Kar v principu še vedno ne spremeni dejstva da sta samo dva spola, M in Ž. Tako je in tako bo.
Jaz vidim nekaj, kar je podobno klitorisu in nekaj, kar je podobno modom. Ne vidim pa vagine in ne vidim jajčnikov in maternice ali prostate, tako da ne vem, kateri spol je to. Pretvarjam se pa ne, da vem, tako kot se pretvarjaš ti. Ali je oboje ali mešanica ali nič od obojega. Mogoče imajo zdravniki kakšno bolj natančno ime za ta spol. Saj menda to kar imaš med nogami, določa spol, tako vsaj pravijo tule.
[/quote]
Nič od obojega.? Lahko je moski ženska in oboje hkrati in nič drugega kot to. Torej se vedno sta spola samo 2 m in z, mogoče imajo vesoljci drugačna spolovila in več vrst spolovil, ampak ljudje na Zemlji imamo samo dva spola oz dve vrsti spolovil moška in zenska. Pa pustimo deformacije, se vedno ima na sliki človeško spolovilo pa naj bo moško s ali žensko s. ali dva v enem.
Jajčnikov, maternice pa nihče ne vidi razen zdravnik s posebno napravo :))
Je lahko se kaj tretjega to me zanima in ne kako se nekdo počuti v svoji koži. Jaz se počutim kot kraljica kar pa ne pomeni, da to tud sem, eno je kako se nekdo počuti in dojema samega sebe, drugo je kaj ima med nogami.
Ne vem kako je z hermafroditi, verjetno lahko izbirajo ali pa tud ne, tega ne bi vedela, ampak se vedno imajo človeške organe in so ljudje, pač taki so se rodili ker je prišlo nekje do napake v genih, kar pa ne pomeni da so slabši od drugih in da jih je treba obravnavati boljše ali slabše ali celo kot nek 57 spol.
biološko gledano sta spola dva, če gre za popolnega posameznika z zdravo vijačnico.
Se pa rodijo tudi razni deformiranci. Tako kot se eni rodijo brez nog, pa nihče ne kriči, da je to neka nova vrsta človeka, pa da bi moralo biti na osebni izkaznici označeno število nog.
[/quote]
Ne drži, obstajajo tudi hermafroditi z zdravo vijačnico. Vidiš, da nimaš pojma o biologiji. Ja, drži, da se število rok in nog ne označuje na osebni, ker si pač pred 100 in več leti niso izmislili, da se bi moralo označiti, tako kot si si izmislili za spol (pa tega si niso izmislili nebinarneži, ampak binarneži), zato pa tisti z manj rokami danes nimajo takih težav z identiteto. Tudi po jeziku se ne razlikujejo. In ni teh težav treba za njih odpravljati, imajo pa kakšne druge težave, ki jih tudi poskušamo reševati. In vedno bolje razumeti.
Ljudi, ki si domišljajo, da so nekdo drug, so od nekdaj imeli za nore. A od kar se je pojavila teorija spola (gender theory), temu ni več tako. Človek lahko hodi kot moški, izgleda kot moški, ima penis kot moški in govori kot moški, toda če trdi, da je ženska, je ženska. Takega človeka ne odpeljejo v norišnico, ampak ga država celo financira, da stresa neumnosti, češ da je biološka določitev spola nesprejemljiva, ker je družbeni konstrukt. Kar je vsekakor diskriminatorno do tistih ljudi, ki si domišljajo da so Stalini, Cezarji, Napoleoni ali »samo« mačke. Tovrstne osebke namreč še vedno povprašajo po zdravju in jih pošljejo na psihiatrijo.
Ne drži, obstajajo tudi hermafroditi z zdravo vijačnico. Vidiš, da nimaš pojma o biologiji. Ja, drži, da se število rok in nog ne označuje na osebni, ker si pač pred 100 in več leti niso izmislili, da se bi moralo označiti, tako kot si si izmislili za spol (pa tega si niso izmislili nebinarneži, ampak binarneži), zato pa tisti z manj rokami danes nimajo takih težav z identiteto. Tudi po jeziku se ne razlikujejo. In ni teh težav treba za njih odpravljati, imajo pa kakšne druge težave, ki jih tudi poskušamo reševati. In vedno bolje razumeti.
[/quote]
če bi bila vijačnica zdrava, ne bi bili obojespolniki no. ti imaš problem z družbenim spolom, ki se ga lahko definira kakor se hoče. konec koncev si lahko rdečelasci namislijo, da so svoj spol, zakaj pa ne? pa naredijo še svoj jezik, recimo s končnico arr
Nič od obojega.? Lahko je moski ženska in oboje hkrati in nič drugega kot to.
[/quote]
Ne drži, to čisto iz riti vlečeš. Nekateri se rodijo tudi brez razvitih katerih koli spolnih organov. pa tudi pri tem na sliki ni jasno, ali je to penis ali klitoris. Nima obojega, nima niti ene stvari resnično razvite, kaj šele dveh. To je prej medspolnik kot dvospolnik, seveda so pa stopnje pri obojem.
če bi bila vijačnica zdrava, ne bi bili obojespolniki no.
[/quote]
Ne drži, ni samo vijačnica tista, ki vpliva. Imaš dvospolnike, medspolnike itd, z običajno “zdravo” vijačnico. In imaš tudi ljudi z drugačno vijačnico (mislim da XXY kromosomi), ki se jim nič ne pozna na spolnih organih. Malo več si še moraš o tem prebrat.
Ne drži, ni samo vijačnica tista, ki vpliva. Imaš dvospolnike, medspolnike itd, z običajno “zdravo” vijačnico. In imaš tudi ljudi z drugačno vijačnico (mislim da XXY kromosomi), ki se jim nič ne pozna na spolnih organih. Malo več si še moraš o tem prebrat.
[/quote]
xxy pač ni normalna vijačnica. dejte že nehat navirat. vsak izrodek pač še nima sedaj kar svojega spola. problem pri človeku je, da je vedenje družbeno določeno in ne biološko in sedaj si vsak domišlja, da je nek svoj spol. ker se čisto pravi moški ne počuti kot moški, ampak misli, da je ženska, samo zato, ker se želi prodajati kot navadna ženska prostitutka (recimo Salome).
Ne drži, to čisto iz riti vlečeš. Nekateri se rodijo tudi brez razvitih katerih koli spolnih organov. pa tudi pri tem na sliki ni jasno, ali je to penis ali klitoris. Nima obojega, nima niti ene stvari resnično razvite, kaj šele dveh. To je prej medspolnik kot dvospolnik, seveda so pa stopnje pri obojem.
[/quote]
Ne zanima me kaj nima razvito, zanima me v primeru da bi se do konca razvilo in da ne bi bil deformiran, v kaj bi se razvil otrok, v katere vse možne spole.?Zanima me kako zgledajo spolni organi vseh 680 spolov, jaz predvidevam, da zgledajo vsi drugače, ker če ne, pol nima smisla jih označevati kot spol 264,466 ,109 itd če imajo vsi ali lučka ali luliko pol niso nič drugega kot m ali z spola. Rabijo pa taki, ki mislijo da so spol 476 psihiatra, to pa.
če bi bila vijačnica zdrava, ne bi bili obojespolniki no. ti imaš problem z družbenim spolom, ki se ga lahko definira kakor se hoče. konec koncev si lahko rdečelasci namislijo, da so svoj spol, zakaj pa ne?
[/quote]
Lahko si izmišljuje kdorkoli karkoli hoče, ampak rdeči lasje pač nimajo kaj dosti zveze s spolnimi kromosomi, pa tudi s spolovili ne. Prav tako nimajo takih težav z identiteto, ker jim nihče ni zapovedal da morajo barvo las pisat na osebno (kaj če imajo vmesno barvo?) ali da morajo zase slovnično strukturo uporabljat glede na barvo las – kot se je določilo za spol. Tako da glede tega ni primerljivo. Izmišljuje si pa lahko, še enkrat, kdorkoli karkoli si želi, mene to ne moti. Nekateri si tudi izmuišljujejo, da bogovi obstajajo, to je tudi dovoljeno in me ne moti.
xxy pač ni normalna vijačnica. dejte že nehat navirat. vsak izrodek pač še nima sedaj kar svojega spola. problem pri človeku je, da je vedenje družbeno določeno in ne biološko in sedaj si vsak domišlja, da je nek svoj spol. ker se čisto pravi moški ne počuti kot moški, ampak misli, da je ženska, samo zato, ker se želi prodajati kot navadna ženska prostitutka (recimo Salome).
[/quote]
Daj nauči se brat, nihče ne pravi, da je XXY običajna vijačnica, pravim da imajo nekateri običajne spolne organe tudi ob XXY kromosomih, nekateri pa so medspolniki oz. dvospolniki ob običajnih kromosomih, npr. XY. Ker ne vpliva samo vijačnica na spolne organe. Bo šlo zdaj?
Ne zanima me kaj nima razvito, zanima me v primeru da bi se do konca razvilo in da ne bi bil deformiran, v kaj bi se razvil otrok, v katere vse možne spole.?
[/quote]
Kako pa naj jaz to vem, če jim večinoma ne pustijo se razvit in jim gredo spreminjat spolovila kirurško že dojenčkom?
Jaz samo pravim, da trditev, da obstajajo samo moški, ženske, dvospolniki ne drži, ker obstajajo še medspolniki, ki pač nimajo razvitega nič, da bi jih lahko dal v eno ali drugo kategorijo. Medspolno cono bodo pa tudi mogoče zdravniki v prihodnje razdelili na več kategorij, če še niso, kaj se tebi zdi potrebno, ne igra prevelike vloge.
Ne zanima me kaj nima razvito, zanima me v primeru da bi se do konca razvilo in da ne bi bil deformiran, v kaj bi se razvil otrok, v katere vse možne spole.?Zanima me kako zgledajo spolni organi vseh 680 spolov, jaz predvidevam, da zgledajo vsi drugače, ker če ne, pol nima smisla jih označevati kot spol 264,466 ,109 itd če imajo vsi ali lučka ali luliko pol niso nič drugega kot m ali z spola. Rabijo pa taki, ki mislijo da so spol 476 psihiatra, to pa.
[/quote]
Spolni organi izmišljenih 680 spolov verjetno niso nič kaj posebnega za videti. Problem je v njihovih glavah, ki jih ne morejo naštelati niti najboljši psihiatri zato je lažje raznim NGO-jem narediti excel tabelo in si izmisliti 680 spolov in to v megli izkoristiti za svojo agendo. Enkrat, ko zmanjka idej si je pač treba nekaj izmisliti in to prodajati kot družbeni problem. Tudi marketing si prav tako mora stalno izmišljati da nekaj potrebujemo in nas prepričevati, da tudi kupimo.
Kako pa naj jaz to vem, če jim večinoma ne pustijo se razvit in jim gredo spreminjat spolovila kirurško že dojenčkom?
Jaz samo pravim, da trditev, da obstajajo samo moški, ženske, dvospolniki ne drži, ker obstajajo še medspolniki, ki pač nimajo razvitega nič, da bi jih lahko dal v eno ali drugo kategorijo. Medspolno cono bodo pa tudi mogoče zdravniki v prihodnje razdelili na več kategorij, če še niso, kaj se tebi zdi potrebno, ne igra prevelike vloge.
[/quote]
Aha… Sam se bodo pa precej nadelali, da pridejo iz treh, štirih spolov na preko 700. To je totalno bolano in samo in izključno produkt bolne veje izobraževanja, ki nima drugega namena in praktične ali filozofske uporabnosti.
Pri dvospolnikih, medspolnikih je mednožje zelo zanimivo in nenavadno za videti, več kot očitno nekateri teh stvari niste poznali. Medicina pa ima vedno več primerov in vedno več kategorij, ne pa vedno manj in pač ne ostaja na stopnji iz leta 1800. Jaz tudi ne vem vsega in če jih je ravno 680, vidim pa, da medicina že pozna zdaj več spolnih kategorij, kot se nekateri zavedate. Kaj potem družboslovje iz tega dela, je pa seveda druga stvar, moti me v nobenem primeru ne, tako kot nekatere, ki besnijo, ker se nekateri samo pogovarjajo o tem.
Aha… Sam se bodo pa precej nadelali, da pridejo iz treh, štirih spolov na preko 700. To je totalno bolano in samo in izključno produkt bolne veje izobraževanja, ki nima drugega namena in praktične ali filozofske uporabnosti.
[/quote]
To je druga stvar, nekateri pač ne ločite bioloških spolov od družbenih spolnih identitet. Jaz nimam pojma, kaj naj bi bilo nekih domnevnih 700 spolov, vem samo to, da že biologija in medicina poznata več kot 2 spolni kategoriji.
To morda drži, ampak to je pač dovoljeno v današnji družbi. Disfunkcionalni ljudje si tudi verjetno samo namišljajo, da bog obstaja, ker niso dovolj funkcionalni, da bi se znali soočit s svojo smrtnostjo, potem pa to širijo okoli. Pa primerov je še ogromno. To deluje enako kot vera, ljudje pač naumijo nekaj, da jim je lažje in se boljše počutijo. Naj si, če jim pomaga.
Ti pač tretjo kategorijo poimenuješ “defekt”, ne moreš se pa potem pretvarjat, da tretja kategorija ne obstaja, če pa ne znaš povedat ali je moški ali ženska. Kaj bi na osebno izkaznico napisal za spol? Ajde, povej.
[/quote]
ne samo to, za takšne otroke so se/se še vedno starši in/ali zdravniki odločajo, kateri del bi odstranili in določili nek spol po lastni izbiri. kaj pa okoli tega?
ne samo to, za takšne otroke so se/se še vedno starši in/ali zdravniki odločajo, kateri del bi odstranili in določili nek spol po lastni izbiri. kaj pa okoli tega?
[/quote]
Drži in je problem. Zdravniki in starši so pa tudi pod pritiskom družbe, da mora bit na vsak način ali moški ali ženska, potem se pa tudi napačno odločijo. To so taki problemi in dileme, da si človek sploh predstavljat ne more in povprečen človek misli, da to sploh ne obstaja, ker je pač skrito očem. Zato je dobro, da se o teh stvareh pogovarja.
Forum je zaprt za komentiranje.