Raztreščilo mi je kozarec, v katerem so bili namočeni kristali
Mi zna kdo razložiti, zakaj mi je danes dobesedno eksplodiral kozarec, v katerem so bili namočeni kristali za pitje (eliksir iz kristalov)? Kozarec je precej masiven, ni bil na toplem, voda je bila hladna, postavljen na kuhinjskem pultu. Kar naenkrat je zelo počilo in kozarec se je razletel na dobesedno tisoč koščkov. Kaj bi bil vzrok temu. Pa pustimo to, da nekateri ne verjamete v moč kristalov. Se je še komu zgodilo kaj podobnega?
Koliko kristalov si pa imela v tem kozarcu?
Kateri so bili?
Ko delaš eliksir jih ne smeš kar vsepovprek mešat. Kristali različnih nabojov in preveč nasprotujočih si lastnosti ne smejo iti skupaj za eliksir niti jih ni dobro nositi na sebi ali v žepu. Najboljša izbira za energiziranje in vitaliziranje vode so tile kristali iz vrste kremenov: ametist, kamena strela(gorski kristal), roževec. Namesto roževca lahko uporabiš citrin, ki je ravno tako kremen.
Za posamezne zdravstvene tegobe seveda izbiraš primerne kristale. ne pa kar vsepovprek metat skupaj v kozarec. Vedi, da je kamena strella energetsko zelo močen kristal, katerega delovanje je univerzalno(torej vsebuje vse elemente v sebi) in da tudi ojačuje delovanje ostelih kristalov. če si imela v kozarcu kameno strelo in nekaj kristalov različnega naboja- predstavljaj si sedaj to silo nasprotnih delovanj. Saj ni moglo biti kaj drugega kot buum.
In za eliksirje je tudi zelo pomembno, da daš kristale v toplo vodo, ker topla voda lažje vrskava energijo kristalov. ne v mrzlo in ne dajat v hladilnik. Pusti čez noč na pultu, pokrito.
Pozdravljena, najlepša hvala, da si se potrudila z odgovorom. Ja, v kozarcu sem imela več kristalov, in sicer: en kristal kamene strele, 5 oranžnih kalcitov (rumeno oranžna), 1 zelen kristal (aventurin) in 1 ametist (vijolične barve). Uporabljam jih že več kot 1 leto, vedno v tej kombinaciji, do zdaj ni bilo nikoli kakšne reakcije. Na nekaj dni sem jih sprala pod tekočo vodo, sicer pa sem jih imela vedno v vodi, ki sem jo spila, potem pa dolila novo. Občasno sem jih dala tudi za kratek čas na sonce (takšen je bil nasvet, ki je priložen v navodilih, kako se te kristale uporablja). Prav neverjetno je, kako je kozarec raztreščilo, čisto ga je razsulo. Kako to, da ni do takšne reakcije prišlo šele po enem letu in ne prej, če sem uporabljala tako močno kombinacijo? Bom hvaležna, če boš še kaj napisala.
zakaj si pa dala kar pet kalcitov ? In to še v kombinaciji z kameno strelo, ametistom in avanturinom? Ti je kdo tako svetoval, si kje prebrala? Mene čudi taka kombinacija, zdi se mi preveč. je pa zanimivo, da se eno leto ni nič zgodilo, sedaj je pa kozarec počil. Sklepam, da je za te dotične kristale postalo vse skupaj preveč. Si to delala vsak dan ali redkeje?
Oranžen kalcit je iz elementa ogenj. Velja tudi za zaščitniški kristal. Energizira telo. Za eliksir ga je dobro uporabiti skupaj v kombinaciji z magnezitom. Sam kalcitov eliksir pa odpravlja vse motnj, ki so posledica pomankanja kalcija v telesu. Osebno o njemu ne morem kaj več povedati, ker me še ni poklical, da si ga bi tudi kupila. Po navadi prizkušam njihove učinke skozi lastno občutenje, dojemanje. Spada pod karbonate.
Avanturin je element zrak. Krepi sproščenost. Že v tem delu nasprotuje kalcitu, ki krepi energijo. Avanturin je res krasen kristal in mene je še vedno pomiril, ko sem recimo začutila kakšno sled jeze v sebi. dejansko me pokliče in dejansko vpliva na pomiritev. Tak srček je. Jaz ga obožujem ;). Je pa dober še za privlek blaginje in za recimo glajenje gub, če ga daš v lonček s kremo in se potem mažeš s to kremo. Programira se za priklic sreče. Spada pod kremene.
Eliksirje je fajn uporabljat preudarno, ker če damo napačne skupaj, je to za nas slabo.
Kako pa si v tem letu čutila učinke takega eliksirja?
Mene zanimajo osebne izkušnje, kako na koga kakšen kristal vpliva. Kaj se iz njih nauči.
Mene recimo vedno pokliče določen kristal in potem tekom dneva ugotovin, zakaj me je poklical ;).
Najbolje jih je pa čistiti pod tekočo mlačno vodo, razen tistih, ki vode ne marajo(malahit, krizokola, turkiz- bakreni kristali). Potem jih pa daš na sonce, ali pa v senco. Ametist, roževec, fluorid.. ne smejo biti na soncu, le v senci.
Pozdravljena, najlepša hvala, da si se potrudila z odgovorom. Ja, v kozarcu sem imela več kristalov, in sicer: en kristal kamene strele, 5 oranžnih kalcitov (rumeno oranžna), 1 zelen kristal (aventurin) in 1 ametist (vijolične barve). Uporabljam jih že več kot 1 leto, vedno v tej kombinaciji,/quote]
Prosimo še za številko 090. kam te lahko pokličemo 🙂
zakaj si pa dala kar pet kalcitov ? In to še v kombinaciji z kameno strelo, ametistom in avanturinom? Ti je kdo tako svetoval, si kje prebrala? Mene čudi taka kombinacija, zdi se mi preveč. je pa zanimivo, da se eno leto ni nič zgodilo, sedaj je pa kozarec počil. Sklepam, da je za te dotične kristale postalo vse skupaj preveč. Si to delala vsak dan ali redkeje?
Oranžen kalcit je iz elementa ogenj. Velja tudi za zaščitniški kristal. Energizira telo. Za eliksir ga je dobro uporabiti skupaj v kombinaciji z magnezitom. Sam kalcitov eliksir pa odpravlja vse motnj, ki so posledica pomankanja kalcija v telesu. Osebno o njemu ne morem kaj več povedati, ker me še ni poklical, da si ga bi tudi kupila. Po navadi prizkušam njihove učinke skozi lastno občutenje, dojemanje. Spada pod karbonate.
Avanturin je element zrak. Krepi sproščenost. Že v tem delu nasprotuje kalcitu, ki krepi energijo. Avanturin je res krasen kristal in mene je še vedno pomiril, ko sem recimo začutila kakšno sled jeze v sebi. dejansko me pokliče in dejansko vpliva na pomiritev. Tak srček je. Jaz ga obožujem ;). Je pa dober še za privlek blaginje in za recimo glajenje gub, če ga daš v lonček s kremo in se potem mažeš s to kremo. Programira se za priklic sreče. Spada pod kremene.
Eliksirje je fajn uporabljat preudarno, ker če damo napačne skupaj, je to za nas slabo.
Mene zanimajo osebne izkušnje, kako na koga kakšen kristal vpliva. Kaj se iz njih nauči.
Mene recimo vedno pokliče določen kristal in potem tekom dneva ugotovin, zakaj me je poklical ;).
Najbolje jih je pa čistiti pod tekočo mlačno vodo, razen tistih, ki vode ne marajo(malahit, krizokola, turkiz- bakreni kristali). Potem jih pa daš na sonce, ali pa v senco. Ametist, roževec, fluorid.. ne smejo biti na soncu, le v senci.[/quote]
Sama še nikoli nisem uporabljala kristalov. Kako naj začnem, kako naj vem katerega potrebujem…???
Hvala za odgovor.
Najbolje jih je pa čistiti pod tekočo mlačno vodo, razen tistih, ki vode ne marajo(malahit, krizokola, turkiz- bakreni kristali). Potem jih pa daš na sonce, ali pa v senco. Ametist, roževec, fluorid.. ne smejo biti na soncu, le v senci.[/quote]
Sama še nikoli nisem uporabljala kristalov. Kako naj začnem, kako naj vem katerega potrebujem…???
Hvala za odgovor.[/quote]
Kot prvo je tu bistvenega pomena to, da si res želiš imeti kristale. So veliko več, kot le okrasni kamen okoli vratu, okoli zapestja ali na prstu. Kristale je potrebno čistiti, kajti vsrkajo lahko le določeno količino negativnih vplivov iz okolja. Če se ne spraznijo torej očistijo bodo ven dajali to, kar so prvotno v sebe potegnili.
Če te res zanimajo, stopi do koga , ki se ukvarja z kristali in jih tudi prodaja. nato si jih oglej, vzemi v roko in sledi svojim občutkom. Že res, da so kristali polni raznoraznih energij od vseh, ki so se jih dotikali in šele ko ga doma sčistiš(pol ure pod tekočo vodo, sonce ali senca ali luna za polnjenje.) začutiš njihovo pravo energijo. A tam na stojnici ali ezoterični trgovini te privleče z nečim, pa naj bo to barva, oblika ali tvoje občutje in to je to. Potem ko jih imaš že doma, ko jih redno čistiš, ko res oddajajo svojo prvotno energijo, pa te pritegnejo preprosto tako, da te pokličejo, da si zaželiš, da ga imaš ob sebi.
Hvala za odgovor.[/quote]
Kot prvo je tu bistvenega pomena to, da si res želiš imeti kristale. So veliko več, kot le okrasni kamen okoli vratu, okoli zapestja ali na prstu. Kristale je potrebno čistiti, kajti vsrkajo lahko le določeno količino negativnih vplivov iz okolja. Če se ne spraznijo torej očistijo bodo ven dajali to, kar so prvotno v sebe potegnili.
Če te res zanimajo, stopi do koga , ki se ukvarja z kristali in jih tudi prodaja. nato si jih oglej, vzemi v roko in sledi svojim občutkom. Že res, da so kristali polni raznoraznih energij od vseh, ki so se jih dotikali in šele ko ga doma sčistiš(pol ure pod tekočo vodo, sonce ali senca ali luna za polnjenje.) začutiš njihovo pravo energijo. A tam na stojnici ali ezoterični trgovini te privleče z nečim, pa naj bo to barva, oblika ali tvoje občutje in to je to. Potem ko jih imaš že doma, ko jih redno čistiš, ko res oddajajo svojo prvotno energijo, pa te pritegnejo preprosto tako, da te pokličejo, da si zaželiš, da ga imaš ob sebi.[/quote]
Hvala za odgovor.
Samo za en odgovor te prosim, če mi lahko pomagaš?
A lahko imajo kamni tudi energijo, saj me prej pritegnejo kamni kot kristali.
Hvala ter lp.
Oprosti, moje vprašanje je bilo odkrito, brez norčevanja. Res sem se spraševala, ampak vidim, da sem za vas, ki se ukvarjate s kristali, očitno zelo mimo ustrelila.
Brez zamere, želim vam lep dan še naprej.[/quote]
Zamere nobene, jaz sem tista, ki je prebrala odgovor kot zafrkancijo ;).
Na navadne kamne se ne spoznam, imam pa enega čudovitega, ki sem ga našla v naravi in ima dejansko gor naravni vzorec hribov in je moral z menoj domov. In enega vijoličnega, ki se izoblikovan v srčka. Kaj narava vse ustvari.
Moč kristalov in njihova frekvečna moč.Zato tudi masa kristala mora biti primerna.Najboljši so majhni kristali.
Meni je prvič počil keramični podstavek,kjer sem imel ogromno različnih kamnov na kupu,počil ogledalni podstavek,2x pa mi je počil kozarec.
Nasplošno pa kristali zmešani z vodo in soncem pa oddajo ogromno moč.
Najbolje jih je pa čistiti pod tekočo mlačno vodo, razen tistih, ki vode ne marajo(malahit, krizokola, turkiz- bakreni kristali). Potem jih pa daš na sonce, ali pa v senco. Ametist, roževec, fluorid.. ne smejo biti na soncu, le v senci.[/quote] Ne bi rekla, da so delovali pozitivno. Ravno nasprotno, kot da je nekaj zakleto in gre vse narobe. Eliksir pa sem pila vsak dan. Aja, ko sem jih začela uporabljati, sem se nekaj noči zbujala točno ob pol štirih zjutraj. Kar je zame nenavadno, ker ponavadi trdno spim. Ali misliš, da jih še lahko naprej uporabljam? Ločeno, seveda, ker očitno se skupaj ne razumejo najbolje?:))) Hvala za odgovor.
Takoj ko čutiš slab vpliv nase, jih nehaš uporabljati v kombinaciji, ki si jo uporabljala.
Posamično bi kalcite lahko uporabljala, vendar jih ne matraj tako pogosto ;). Ne jih ves čas pustiti notri v vodi, saj tudi mi nismo ves čas v službi ;))). Ko sem jaz uporabljala eliksirje, sem jim dala veliko lufta vmes, pa malo na sončka pa malo počivat. Potem pa v vodo. Eliksirjev sicer ne uporabljam več, ker ne čutim potrebe po tem. Jih pa vlačim s seboj kot žepne kamne in na verižici. Pa redno jih čistim in polnim. Z dolgoletno uporabo sem dobila ta občutek, kdaj je kristal dobro očistit. Včasih že po enem dnevu nošenja, včasih šele po treh tednih, odvisno koliko dela je imel z menoj ;).
To so ponaredki, zato kupujem samo pri poznavalcih kristalov. Nikoli več v Ahatu, ki so mi prodali ponaredek turkenita in potem, ko smo to skupno ugotovili, sem ga šla reklamirat in izbrala sem si tigrovo oko, ki se ga ne ponareja. Njegovega čarobnega leska in igre svetlobe se ne da ponaredit ;). Sicer imamo kar nekaj strokovnjakov na tem področju in tudi na našem faksu(NTF) sem videla veliko čudovitih originalnih primerkov. V T. Pretnerjevi knjigi imaš pa pri veliko kristalov tudi napisano, katere ne ponarejajo in katere ja. in tudi nekaj navodil, kako lahko kakšen ponaredek prepoznaš. Res pa je, da sam dobiš ta občutek šele po dolgotrajni uporabi. jaz sem naravoslovec in že od osnovne šole me vleče v ta kristalni svet. nekaj sem se naučila skozi literaturo, nekaj skozi osebne izkušnje svojih kristalov. Imam veliko zgodbic za povedat o njiihovi pomoči.
Takoj ko čutiš slab vpliv nase, jih nehaš uporabljati v kombinaciji, ki si jo uporabljala.
Posamično bi kalcite lahko uporabljala, vendar jih ne matraj tako pogosto ;). Ne jih ves čas pustiti notri v vodi, saj tudi mi nismo ves čas v službi ;))). Ko sem jaz uporabljala eliksirje, sem jim dala veliko lufta vmes, pa malo na sončka pa malo počivat. Potem pa v vodo. Eliksirjev sicer ne uporabljam več, ker ne čutim potrebe po tem. Jih pa vlačim s seboj kot žepne kamne in na verižici. Pa redno jih čistim in polnim. Z dolgoletno uporabo sem dobila ta občutek, kdaj je kristal dobro očistit. Včasih že po enem dnevu nošenja, včasih šele po treh tednih, odvisno koliko dela je imel z menoj ;).[/quote] Sem ti pozabila odgovoriti, če mi je kdo svetoval takšno kombinacijo. Ne, čisto na pamet (očitno nespametno) sem jih naložila v kozarec, ker so mi bili všeč skupaj v taki kombinaciji;))) Katerega od teh, ki jih imam doma pa bi mi priporočila, da bi me pomiril? (aventurin mogoče?) Bi deloval name, če bi ga vzela s seboj na pomembni dogodek, ki me čaka čez par dni?
Ponarejen kristal prepoznaš takoj ko ga v roke primeš!Mrtvo,teža je neprimerna,energija je mrtva,negativna frekvenca,že ko ga samo z prsti držiš veš da je fake.Da se pa še bolj prepričaš pa z nihalom lahko preveriš moč energije.
Če pa za to nisi usposobljen,pa poskusiš doma na soncu,ko jih polniš,da spremenijo strukturo,ali pa po čiščenju,ko jih prineseš domov.
Če si laik in n eopaziš,opaziš pa v manj kot 48 urah,da ti kristali ne pomagajo oziroma njihov namen ne deluje.Ni izboljšano zdravje ali bolečina ali počutje,pa takoj veš da je ponaredek!
Ja ja to pa je, res kozarci pokajo od energije kamenja, sploh če ga malo bolj na trdo spustš v kozarec. Ampak ljudem dela domišljija na polno in plačujejo vse možne davke na bedake, to ne moreš verjet :-))))
Forum je zaprt za komentiranje.