Rada bi imela dobro situiranega fanta ali moža
Samo eno je, ali si to ženska želi, ali pa ne in pač tako nanese. Torej si si ti želela, da tvoj partner zasluži več od tebe? Kaj pa to, da bi ti dobila boljšo plačo? A si tudi ti samo ena izmed tistih, ki si domišljajo,da jih morajo možje preživljati, one pa zaslužijo tako – za žepnino? 🙂
Evo, jaz sem si želela, da bi moj partner zaslužil približno toliko kot jaz (torej bi bil tudi podobno izobražen,….), ne pa da bi moral zaslužiti več od mene. Po vrhu celo zato, da bi me “razvajal”? 🙂 Kaj ste res ene takšne sponzoruše? Neverjetno. Še sreča, da jih v mojem okolju ni prav veliko. Ženske namreč znamo in želimo same prispevati v skupni proračun.[/quote]
Da ne boš kar povprek obsojala, da sem sponzoruša:
stara sem 44 in samska. Brez sponzorjev, nisem ločenka.
In nauk te zgodbe je …?[/quote]
Tudi če si zdravnica in preživljaš luzerja te lahko mož vara, če mu ne daš zadostikrat nog narazen![/quote]
Že že, ampak smeš pa kritizirati avtorico. Kot je sama rekla – tiste, ki zaslužijo več od moža, se lahko oglasijo. Ko sem se oglasila, je odgovorila, da vse vzamem osebno in da eno zdravnico njen mož vara.
@Arni: To reče večina žensk, v ozadju imajo računico. 😉 Nekaj mojih vrstnic je tudi govorilo, da imajo fanta zaradi ljubezni ne zaradi denarja. Zanimivo, vsi njihovi fantje so imeli visoke položaje v službi. To je meni ogabno, da se pretvarjaš da si skromna in da iščeš “samo ljubezen” v resnici je ravno obratno.
Daj vse karte na mizo! Ene punce najraje vse zavijajo v folijo, samo da ne bi izpadle preveč plehke. Ker jih skrbi kaj si bodo drugi mislili o njih. Jaz se požvižgam na to kontradiktorno družbo! Raje bom gledala samo na svojo rit, kot večina. Ljudje te znajo samo obsojati, pomagali ti itak ne bodo. Najboljše so živali, ki ti vsaj pokažejo da te imajo rade brez obsojanja!
@Tista-teta: Upam da čimprej dobim fajno službo v tujini, da mi ne bo treba v tej bedni Sloveniji životariti in si iskati bogatega moža! In poslušati takšne ženske kot si ti, ki samo obsojajo in si komplekse na drugih zdravijo!
Lp
Malo sem razmišljala, ali naj ti sploh pišem, pa si me pogrela do konca. Kot prvo, ne sklepaj po sebi. Ne razmišljajo vse ženske enako kot ti. Večina jih je za to, da je njihov partner približno tako izobražen kot one in da zasluži približno toliko kot one, lahko pa tudi več. Tvoj problem je, da iščeš več, kot lahko sama daješ. Seveda nisi uspešna. Če se primerjaš s sponzorušami, moraš biti dovolj atraktivna za takšen “poklic”. Očitno nisi. Torej odpade. Kar pomeni, da boš: ali samaska ali našla nekoga, ki je približno na isti ravni kot ti: brez službe ali s slabo službo, zna delati, vendar ob večjih pritiskih pade v nezavest, ni preveč zanimiv za nasprotni spol. Predvsem pa je popolnoma nepismen. Kajti to, kar ti imenuješ občasne napake v slovnici, se imenuje popolna nepismenost. V mislih sem si morala postaviti vejice, da sem sploh lahko prebrala, kaj hočeš povedati. Moje priporočilo: globoko se zazri vase, premisli, potem pa na lov.
Avtorica, tvoja želja je povsem razumljiva, v slabi finančni situaciji je želja po dobro situiranem moškem nekako logična, saj gre za najlažji način pobega. In niti ni razloga, zakaj si takšnega moškega ne bi tudi našla, seveda ob predpostavki, da mu imaš tudi ti kaj nuditi.
In tu se lahko (ali pa tudi ne) zatakne. V grobem lahko razdelimo dobre situirane moške na tiste, ki želijo žensko kot enakovredno partnerico in tiste, ki so pripravljeni na (časovno omejeno) zamenjavo moj denar – njena lepota. Pri slednjih je jasno, kakšnim kriterijem moraš zadoščati. Če pa želiš takega iz prve skupine, pa znajo biti kriteriji bolj zapleteni. Sama sem sicer povsem zadovoljna s svojim zaslužkom, in glede na to, v kakšnih okoliščinah sem odraščala, bi sama sebe označila kot dobro situirano. Vendar pa je plača mojega partnerja višja od moje, glede na slovensko povprečje, je nedvomno precej dobro situiran, tudi izhaja iz takega okolja in ima nekaj dobro situiranih prijateljev in še več znancev; med njimi nekaj samskih. Nedavno je bila med dotično družbo tudi debata o tem, zakaj so samski in kakšno žensko želijo. Večinoma imajo radi visoko izobražene ženske, kot hudič križa pa se izogibajo “kvazi” visoko izobraženih FDVjevk, ki so v več pogledih nesposobne. Ne moti jih revščina, pač pa njihovo čakanje na rešitelja, medtem ko so nezadovoljne in ne ukrepajo. Dasiravno so ultra sposobne in izobražene, so brez princa v nerešljivi situaciji.
No, jaz te ne poznam in ne morem reči, ali znajo biti problemi ali ne, ti pa privoščim da najdeš, kar iščeš. Jaz nisem iskala dobro situiranega moškega in bi bila v drugačni situaciji zanj pripravljena biti tudi tako zelo neumna, da bi ga jaz preživljala.
Lepša sem že bolj tebe in večine pametnjakovičev. Za svoja leta sem še vedno fit, pametna sem prav tako. Če sem tako butasta, kot nekateri pravite zakaj mi gredo tuji jeziki tako dobro? Vsakega, ki se ga učim na novo, mi gre. Zato bi rada šla na izpit za mednarodni certifikat iz ruščine TORFL, samo si moram najprej najti delo da si ga bom plačala. Pa tudi šah znam igrati. Če bi bila tako butasta, mi verjetno to ne bi nič šlo. Donalda Trumpa nočem, kar naj ga ima Melanija! S takšnim sociopatom nikoli ne bi bila.
Forum je zaprt za komentiranje.