Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Psihoterapija ne pomaga

Psihoterapija ne pomaga

Marko, kot sem že povedala tudi molk ni ‘moj’ način komuniciranja. 🙂

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Nikakor ne bi mogli razumeti prihodnosti, če se ne bi zavedali preteklosti. (G.A. Livraga) ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Res je. Zato odgovori na forumih delujejo prej nasprotno kot terapija.
Terapevtsko deluje, kadar nas nekdo sprejme take, kot smo, in nam na dostojen, spoštljiv način pokaže, pove, kaj delamo narobe. Če ni spoštovanja, dostojanstva, potem o terapevtskih učinkih res ne moremo govoriti. [/quote]Na forumu ne moreš pričakovat spoštovanja od vseh. Tudi način komuniciranja lahko ob vsem spoštovanju, na nekoga deluje žaljivo. Že kakšno blago provokativno vprašanje je včasih za koga preveč :/
Če se zadeve lotiš preveč čustveno te hitro vrže kaj s tira, malo več razumskega je treba pri taki obliki samopomoči 😉

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Res je. Zato odgovori na forumih delujejo prej nasprotno kot terapija.
Terapevtsko deluje, kadar nas nekdo sprejme take, kot smo, in nam na dostojen, spoštljiv način pokaže, pove, kaj delamo narobe. Če ni spoštovanja, dostojanstva, potem o terapevtskih učinkih res ne moremo govoriti. [/quote]Na forumu ne moreš pričakovat spoštovanja od vseh. Tudi način komuniciranja lahko ob vsem spoštovanju, na nekoga deluje žaljivo. Že kakšno blago provokativno vprašanje je včasih za koga preveč :/
Če se zadeve lotiš preveč čustveno te hitro vrže kaj s tira, malo več razumskega je treba pri taki obliki samopomoči ;)[/quote]
Zato pa forumska “terapija” ni primerna za vsakogar.
Kdor ima resne težave in je v stanju depresije, bo zato še bolj dovzeten le za tiste odgovore, ki le potrjujejo njegovo stanje.

On_, kako pa veš kaj sem mu povedala? Ti si kar nekaj napisal, kar naj bi po tvojem rekla njemu. Od kje ti sklep, da je tvoja domneva pravilna?

Pravzaprav so precej poznane terapije z živalmi, ki jo nezanemarljivo uspešne (predvsem pri otrocih, ki so veliko bolj odprti in se veliko manj omejujejo z razumom). Da pri živalih ni feedbacka pa sploh ne drži. No, razen, če ga pričakuješ v besedi. 🙂

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Nikakor ne bi mogli razumeti prihodnosti, če se ne bi zavedali preteklosti. (G.A. Livraga) ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Iz tistega kar si napisala ob 10:08.
Bilo je tako jasno napisano, da sem sklepal, da je bilo tisto vse kar si tam rekla 🙂

Če pa ni me pa zanima kako je zagovarjal svojo metodo?
Fprašam, nimam izkušen s tem, in seveda če želiš to delit z nami 🙂

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Domneval je glede na to, kar si tukaj zapisala, povedala. Domneva ni nič drugega kot ugibanje. Zato te je tudi vprašal. Zakaj pa ne poveš, kaj si mu povedala, kaj si ga vprašala?

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

On_, beri še enkrat:
Piše, da sem povedala, da ne bom več hodila. Za hodila je pika. In potem nadaljujem z drugim stavkom.
Torej, povedala sem mu, da ne bom več hodila.
Naprej pa nisem pisala kaj vse sem mu razlagala.

Njegov očka?

Domneval je glede na to, kar si tukaj zapisala, povedala. Domneva ni nič drugega kot ugibanje. Zato te je tudi vprašal. Zakaj pa ne poveš, kaj si mu povedala, kaj si ga vprašala?[/quote]

zgubljena_duša si mogoče kdaj razmišljala o kakšni alternativni zadevi za razrešitev tvojih travm?

ps; Na to temo bi lahko rekla kakšno zadevo s tabo… a žal nisi prijavljena.

[/quote]
Ja, nas pa zanima, ker smo radovedne duše, kaj vse si mu razložila in kaj je on tebi naprej razložil. Ampak razumemo, da je to morda tvoja skrivnost in tega ne želiš delit. Samo, da se na koncu razumemo, kaj kdo želi od koga. 🙂

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Alternativa?
Knjige ja, delavnice ja, tudi kar se živali tiče se strinjam. Pa seveda stvari kot je joga, šport, eni vem, da rišejo, pišejo, kvačkajo… v terapevtske namene.
Druge alternative pa ne poznam?

[/quote]

Mislila sem na hipnozo.

To sem dojel zato sem pa spraševal zakaj, če kaj…..
Firbec pač in Marko z mano in še kdo, ki se mogoče ni oglasil….. :/

Kako ti naj pa terapevt, ali kdorkoli drug, kaj pomaga, če na vsako vprašanje tako užaljeno(?) odreagiraš?

Imam očutek da se mu nisi kaj prida odprla. še nam tule ne upaš povedat razloga in si marsikdaj osorna. pričakuješ neko razumevanje od drugih, fer odnos, sama ga pa ne daješ. obešaš se na nepomembne besede, se za brezveze braniš, ne sprejemaš drugačnega vidika …Si pomislila da dobivaš tisto, kar sama daješ?

[/quote]

Mislila sem na hipnozo.[/quote]Jst tut…. preko spleta 😉

Tudi na to sem že nekoč pomislila. Nisem pa še naletela na človek, ki bi osebno lahko kaj o tem povedala. Tako, da sem v dilemi ali to res deluje ali ne.
V bistvu imam celo strah pred tem, da stvar res deluje, ker bi se čutila ranljivo v času hipnoze.
Ne vem, bom morala prej kaj več prebrati na to temo.

[/quote]

Mislila sem na hipnozo.[/quote]

On_, osebe, ki želijo pomagati, vedo kje so meje. Firbčni ljudje pa bi javno secirali vse po vrsti. Pa ne zato, da bi nekomu pomagali, ampak, da se naslajajo.
Krivokljun, si kdaj dojel, da je tole javni forum in da nismo vsi ljudje taki, da bi uživali v tem, da se eni naslajajo ob naših težavah?

Prihajaš si v nasprotja. Sama si odprla temo, sama si pojamrala, imaš pozornost, zdaj ti pa ne diši več, ker ne pelje na tvoj mlin.

Čist preveč si sovražno nastrojena do drugih, zato razmetavaš denar stran, ker se dejansko ne predaš, niti terapevtu ne. Še kar v vlogi žrtvi, iz tebe govori mala trpinčena deklica. Kako si lahko pomagaš? Da se nehaš tako silovito branit ker te nihče ne napada. Da dojameš, da ljudje ki komunicirajo zdaj s tabo, komunicirajo s tabo kot odraslo žensko, ne kot z malo deklico.

Si se vprašala sploh, zakaj sploh sodeluješ na tem forumu, če se čutiš tako secirana in napadena? Si se vprašala, zakaj dobivaš nazaj nespoštovanje, če ga sama ne daješ (namreč ga ne)? Manjka ti samokritičnosti. Pa lahko še 10 tem odpreš, vedno te bomo “prebrali”. Pišeš o enih in istih temah z drugačnimi besedami. Na “mesto zločina” (=MŽ čvek) se nenehno vračaš, čeprav te po tvoje nenehno kaznuje in se norčuje iz tebe.

Kdo je tu nor?

Krivokljun, odprla sem temo z določenim namenom. Preberi moj prvi post. Pričakovala sem, da se oglasijo ljudje, ki so že hodili na psihoterapijo oz. na kaj podobnega. Ne pa ljudje, ki radi secirajo, stvari pa ne poznajo.
Spoštuj vsaj toliko ljudi, da če so odprli neko temo, da želijo o tisti temi govorit, ne pa o neki drugi.

no, me veseli, da še kdo vidi malo dlje……. jaz mam pač smolo in takoj usekam, ko mi kocke ne grejo skupi in pol tut taprva po riti dobim :)))))))))

Pazi se, tule gor je precej ljudi, ki vlečejo osebne, intimne podatke iz ljudi. Če to zavrnež, te napadejo, pazi, to je javno pisanje. Eni so pa čustveni vampirji.

Eh Krivokljun pa ni menda vse to ena in ista oseba?
Kako zaboga to veš, si tako prepričana v to, kot kaka mala deklica v božička?…. 😉

zgubljena_duša zdi se mi, da vemo, da je to javni forum in enim pač ni nerodno nekaj javno napisat tistim, ki jim pa je pa ne pišejo javno, mogoče komu zasebno na ZS česar ti (še) ne moreš, ker nisi registrirana. Nihče ti ne brani, da se registriraš in koga ogovoriš zasebno 😉

Sploh pa kaj bi kdo imel od tega, da bi se naslanjal na tvoje javno pisanje, čemu? :/

Saj te ni hudo bolelo, kaj? 😉 :))

Ne norčujte se iz ljudi, ki imajo težave. Lahko doletijo tudi vas. In razpravljat javno pred vsemi res ni zdravo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close