Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Psihoterapija – koliko časa

Psihoterapija – koliko časa

Matjazko na katerem youtubi si pa to pobral? :)))

Sploh pa ne vem, mogoče imate drugi kake drugačne (insajderske) informacije oz ste za to usposobljeni strokovnjaki, da lahko dajete kompetentne nasvete in predpisujete zdravila na recepte… ne vem.

Odprla se je tema v kateri avtorica sprašuje po tem koliko ur je potrebnih pri strokovno usposobljeni osebi, da ti “klikne” v glavi. Nadalje “izada” še nekaj malenkosti in tisti, ki smo si upali odgovarjati smo “napletli” zgodbo v kateri smo si drznili izrazit dvom v strokovnjake in glede na njeno gmotno stanje predlagali, da se “pogovori” na kakem zastonjskem forumu.
Tega ne bi naredila, danar je ovira in koga izbrati in kako je tudi problem. Tudi prav.
Obsodbe, da jo “seciramo” si je pa vseeno privoščila in celo našlo se jih je nekaj, ki so poiskali razloge kako imamo ne vem kakšne koristi od tega, da jo mučimo….. Močimo koga? Nekoga ki je “bolan”? Bolan? Kako pa VI veste, da je avtorica res bolna? A po njenem niku, ali ker sprašuje kako je pri terapevtu, al kako to veste, dragi moji strokovnjaki – stanovski kolegi?…..ccccc
Meni se ne zdi da bi bila res tako bolna, mogoče malo zagrenjena, vase zaprta oseba, kar pa po moje ni neka tragedija zaradi katere bi jo bilo potrebno po rokah nosit in ji čajčke kuhat. Čeprav si sama mogoče to želi.
Lahko da sem krivičen v svoji preproščini samo po tem kar je tu povedala se mi ne zdi “bolna”….
Razen če smo jo sedaj tisti, ki smo si jo upali “secirat”, podat kak nasvet, okužili s čim.
Kdo bi vedel, mogoče strokovnjaki, ki pa jih očitno ne išče na pravem mestu, ker tu smo sami…. kaj že?

Če grem doma v kokošnjak tam pričakujem da bom srečal kure, mogoče bi moral pričakovat kaj bolj…. velikega?
Kdo je tu čuden kure ali jaz s svojimi pričakovanji? 😉 :)))

Drugače pa glede na naše stanje v zdravstvu bi si mnogokrat bolj pomagal s kakim domačim zdravnikom kot pa da pridem v roke strokovno usposobljenim osebam, sploh če bi vedel da sem bolan in se tej bolezni reče pljučnica. Žal. 🙁

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Neželena hči; veš, kaj mi razloži – zakaj si tako občutljiva in zamerljiva? Kako lahko na osnovi n postov, v katerih je po večini govora o alternativah, kaj lahko človek še naredi, ne da bi šel k terapevtu iz tega presodiš, da je to neko označevanje, kritiziranje, imeti za neumne in nesposobne, tistih ki tovrstno pomoč rabijo. Tvoj dojemanje razumevanja prebranega ni ravno najbolj zadovoljivo, ali pa je to odraz nekih predsodkov- kot da gojiš v sebi prepričanja, da je cel svet slab, da vsak, ki tu gor piše, da piše le zato, da omalovažuje in zaničuje druge ter namerno želi drugemo slabo, zlasti tistemu, ki pride na ta forum z nekim problemom. Malo več človeške plati za začetek pokaži, mi tu gor pišemo ne pišemo izključno za brezveze, normalno da imamo takšne in drugačne težave, saj smo ravno tako ljudje, probaj za začetek sprejeti vsaj to 😉

[center][i]"Woman without a Man is like a fish without a Bicycle."[/i] [sub]-Triumph[/sub][/center]

Ej, to pa še jaz ne razumem, kaj si želel povedati. 🙂

Nezaželena hči
jaz pri takem stališču, kot ga imaš ti, da ne zmoreš sama, da brez nekega strokovnjaka ne gre… no, dobim kar “mlade”. Praviš, da si izobražena. Glede na to, da imaš težave, kakršnekoli že, pomeni, da si v življenju že nekaj negativizma spoznala, se z njim soočala itd., kar pomeni, da tudi nisi neka izgubljena duša. Navsezadnje sama praviš, da rabiš nekaj/nekoga, ki ti bo pomagal spoznati se, se najti, se spremeniti. Saj sem prav razumela, kajne. Kar pomeni, spet, da že sedaj, pa če vidiš to ali ne, delaš na sebi, s tem, ko o tem razmišljaš, se sprašuješ, iščeš rešitve, nenazadnje o tem tudi pišeš. Vsaj malo, no.
In potem stavek v smeri, da sama ne zmoreš… !!!???
Bodi toliko prijazna, pa mi saj toliko razodeni, od kod ti te besede, kdo, katera duša, ti je pa to prepričanje vcepila v tvoj intelekt. Kdo te je prepričal, da ne bi zmogla?

Goldfish, je to ponižujoče, če zavrnem nekaj kar nočem? Če ti želiš vodo pa ti ponudijo kos kruha in ga boš zavrnila, je to ponižujoče do osebe, ki ti je vsilijevala kruh?
On_, tebi pa res nič ne kapne. Še enkrat: svojih osebnih zadev nikakor ne bo razlagala javno. Res nočeš tega razumeti?
Zmedena_samica, tudi tebi ni jasno, da če človek rabi vodo, mu ne vsiljevat kruha?
Če je vam toliko do tega, da razgaljate svoje duše javno, jih kar dajte. Nikomur ne branim. Jaz je pa ne bom. Ne razumem pa vas nekaterih zakaj vam je toliko do tega, da nekoga, ki jasno pove, da tega noče, še naprej posiljujete s tem, da naj razgali svoje probleme na javnem forumu?

Ne vsiljujem ti ničesar, pravzaprav ti ne bi ponudila niti vode, kaj šele kruha pa nauči se odgovarjati na vprašanje, z odnosom kot ga kažeš boš v življenju tudi kaj drugega nezaželenega ne le hči….5€/h – preplačana si.

[center][i]"Woman without a Man is like a fish without a Bicycle."[/i] [sub]-Triumph[/sub][/center]

Zdaj približno vem, kaj hočeš in česa ne. Na začetku nisem, ker je težko presodit xy osebo. Ljudje živijo leta in leta skupaj, pa ne vedo vsega:). Ti od nas to pričakuješ v enem popoldnevu:). Ampak še vseeno, zanima te področje, ki ti je tuje, torej bi za začetek lahko le poslušala:). Negoduješ, namesto da bi filtrirala zadeve zase in bila vesela vseh komentarjev. Lahko bi vzela to kot izkušnjo več, kako smo si ljudje različni. Želela si mnenja, jih dobila, zdaj smo na tapeti, češ da ti nekaj vsiljujemo in ne boš kupila?:)) Ahja, še marsikatera voda bo pretekla….

Zmedena_samica, od kje ti toliko zlobe?

Ja, še posebej sem vesela komentarjev, ki nimajo niti malo veze z mojo temo. Še posebej sem vesela žaljenja raznih zmedenih samic.

Zloba? Recimo temu kakor želiš, ne sprejemaš naših mnenj, ne odgovarjaš na vprašanja, ne zavedaš se, da tisti, ki tu pišemo smo ravano tako le ljudje… kaj čem s takšnim človekom….waste of time. Po moje si še precej nezrela, ker vsak moj post doživljaš kot žalitev..naj ti tekne! Morda je to celo boljše od kruha in vode…in vse to v free editon :)))))

Nekaj novega…nisem vedela, da znam folk posebej razveseliti in to kar na kvadrat :))))

Ja, opažamo, kako je izobražena…dobim kar kurjo polt od njenega bistrega in načitanega uma 🙂

Zmedenasamica, zgrešila si temo. To temo sem jaz odprla. In če ti tema ni všeč, jo preskoči in ne bo težav ne pa da mi ukazuješ, da naj ti odgovarjam.

On_, zdaj pa beri te poste. Upam, da ti bo sedaj kapnilo, zakaj se ljudje nočemo razgaljat na forumu. Zaradi takšnih postov kot jih piše zmedena.

Ja, opažamo, kako je izobražena…dobim kar kurjo polt od njenega bistrega in načitanega uma :)[/quote]

Pa kaj je s tabo ženska? Res moraš samo ogenj bruhat? Res nimaš kaj drugega za počet kot se vpikovat v ljudi v vsaki temi? Enkrat te motijo slovnične napake, drugič te moti to, tretjič ono. Daj se malo skuliraj in pusti ljudi pri miru. Če jim ne moreš pomagat, jim tudi škodvat ni treba.

Ja, opažamo, kako je izobražena…dobim kar kurjo polt od njenega bistrega in načitanega uma :)[/quote]

Nezaželena hči, če meniš da bi ti strokovna pomoč dobro dela, potem si le uredi to in pojdi k strokovnjaku. Menim da nima smisla na forumu spraševat o tem, kaj je in kaj ni.

Ja, s tem postom si le potrdila, kar sem že prej ocenila…da si waste of time. A ti pa meni lahko ukazuješ, da naj temo preskočim…hahahahahahahahahhahah…spet imam kurjo polt :)))

Ja, sem sprevidela, da ni pametno to spraševat tule. Sem si že uredila, imam dogovorjen termin.
Hvala tistim, ki ste odgovorili na moja vprašanja.
Jaz zapuščam temo, ker se mi ne da več prepirat. Še manj mi je do tega, da bi se mi kdo posmehoval in me žalil.

Zmedenka, kaj ti je?
Uživaš, če žališ in se posmehuješ ljudem?

Še ena, ki je občutila vso svojo nemoč in mizerijo same sebe, ko je brala moje stavke, ne morem pomagat, takšna pač sem, če ljudem poveš resnico, si avtomatsko grd in zloben ipd. Dejstvo pa je, da mene te vaše pripombe kaj dosti ne motijo, že večkrat sem napisala, da če komu moji posti niso ok, me naj ne bere pa je zgodba zaključena in ti nisi pri tem nobena izjema.

V tem kar piše nezaželena hči, je nekaj resnice. Zmedena_samica, menim da tukaj res ni prostora za cinizem, zatorej če človeku ne moreš pomagati, ga/jo vsaj pusti pri miru.

Zmedena_samica, če ljudi žališ, kažeš le sebe v slabi luči. Nič več ne boš imela, če se boš na tak način dokazovala.

Morda – vsekakor pa uživam, če jim povem resnico in stvari kot jih vidim sama, je pa tako, da ljudje resnice o sebi ne marajo…neželena hči ni prvi primer, ki je to dokazala, to se že ugotavlja ves čas.

Za nekoga je lahko žalitev, meni pa odkrita ocena, kaj si mislim, kaj razumem, kaj vidim….

Sprijenost. Uživati v nesreči drugih.

Teh postov je že dobrih 4 strani od tega je vsaj polovica okrog tega, kaj narediti s psihoterapijo oz ali se da narediti kaj drugega, če drugi tega ne razumete kot oblika pomoči nekomu, ki ni ravno najbolj v glavi zdrav, potem bi tudi vsi tisti, kateri ste se spravili izključno name lahko razmislili o kakšnem obisku pri psihoterapevtu….predvidevam, da je fajn biti advokat :-)))) in to za đabe 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close