Psihoterapija – koliko časa
Ah daj no…..
Pač pojdi tja, če veš, da ti bo pomagalo in naj ti ne bo škoda denarja.
Nihče ne trdi, da si neumna, nesposobna, da moraš k ‘mazaču’ le govorimo ti, da obstajajo tudi druge poti za katere pa ti trdiš, da so neumne, nesposobne, mazaške.… 🙂
A vidiš nesmisel? 😉
Mi lahko citiraš kje sem jaz trdila, da so druge poti neumne, nesposobne, mazaške?
Ah daj no…..
Nihče ne trdi, da si neumna, nesposobna, da moraš k ‘mazaču’ le govorimo ti, da obstajajo tudi druge poti za katere pa ti trdiš, da so neumne, nesposobne, mazaške.… 🙂
A vidiš nesmisel? ;)[/quote]
Ah daj no…..
A vidiš nesmisel? ;)[/quote][/quote]V tem (podčrtanem) stavku, samo obrni ga malo 😉
S tem, ko nas prepričuješ, da je edino strokovna pomoč “ne brezvezna”, smo vsi ostali neumni, nesposobni, mazaški…
Oprosti samo to je tvoja izpeljava, ki sem jo samo malo obrnil, po tvojem receptu, 😉
Saj nisi huda? 🙂
nezaželena hči, če odprem en mejl samo zate, anonimen, bi mi pisala tja, anonimno?
lep pozdrav vsem sočutnim, ki se iščejo in celijo rane sebi in drugim, pa naj bo plačljivo ali neplačljivo.
vsem nesoćčutnim pa vprašanje: kaj vas tako zelo boli? kakšno bolečino si rešujete, s svojim sekanjem po ljudeh, ki so srečali svet depresije, anksioznosti in hudih fobij in se odločili se ozdraviti, kakor sami želijo? kakšen žulj imate vi pri tem?
[/quote]V tem (podčrtanem) stavku, samo obrni ga malo 😉
S tem, ko nas prepričuješ, da je edino strokovna pomoč “ne brezvezna”, smo vsi ostali neumni, nesposobni, mazaški…
Oprosti samo to je tvoja izpeljava, ki sem jo samo malo obrnil, po tvojem receptu, 😉
Saj nisi huda? :)[/quote]
No no no On_ …. tole si se pa popolnoma narobe razložil. Ponavadi nimaš teh težav in deluješ precej korektno.
Mogoče, če bi pravi čas prišli (vsaj) na MON jim ne bi bilo treba v p.b. ;)[/quote]
Po moje se v psihiatričnih ustanovah zdravijo tisti, ki so bolni (shizofrenija, depresija, preganjavica in še in še je teh bolezenskih stanj). Takšni dejansko spadajo tam, kjer te bolezni zdravijo.
Drugače pa se strinjam z On_(etom) MON je izvrsten “za lečenje duše” 🙂
Se strinjam, da ni vedno od nas vse lepo, da ne odreagiramo tako kot bi si želeli drugi, da smo včasih nadležni, zoprni, samozadostni itd. Moraš pa vedeti tudi to, da človek ki je v stiski, vidi marsikatero stvar v čisto drugačni podobi kot mu je bila prezentirana. Kot si sama navedla…depresivni, anksiozni itd. ljudje so v stanju, kjer imajo popačeno sliko. Nekdo vidi vse slabo okoli sebe, karkoli bi kdo napisal, bi bilo narobe. Oseba z obsesivno kompulzivno motnjo doživlja drugačen miselni tok. Okolje mora biti strpno, v tem ni dvoma, ampak ne zdaj projecirat vse na nas, kje imamo součutje ipd. Na forumu se vsak izpostavi, hočeš nočeš, enim to bolj paše kot drugim. Omejevati razmišljanje in olepševati stališča kot izkazovanje sočutja, ne pripelje nikamor. Če bi bila sama v podobni situaciji, bi si želela širino mnenj in sprejela tveganje, da me ljudje ranijo.
Pravijo, da je v vsakem hecu nekaj resnice. Baje vsaj pol, če ne več. :))) Torej ti že veš….. 😉
In zakaj zdaj naslavljaš nas punce v prvi osebi? Si kje prebral moj zapis da potrebujem strokovnjaka, da mi kdo hoče kaj slabega, da se mi kdo posmehuje, da me ne marajo….? Ali spet pišeš na splošno? 🙂
In preveč sklepaš po sebi; če si ti zmogel, še ne pomeni, da zmore vsak. Če tebe zdaj ne boli, še ne pomeni, da drugega človeka ne boli…
In če čutim, da avtorica ne potrebuje dodatnega zbadanja ob svojih težavah, jo pač tako čutim. Ti tega ne čutiš ali pa to počneš namerno. Sem pač takšna, da ne drezam v bolečino drugih.[/quote]
Največji odpor in nezaupanje do strokovnjakov imajo ponavadi ravno tisti, ki so jih sami najbolj potrebni. :)))
Ne vem, čemu bi se spotikali, kakšno pomoč si kdo (po)išče, glavno da si, saj vsakem primeru dela nekaj zase. In če vidi, da se je spremenil na boljše, da mu to pomaga, je to velik uspeh kljub investirani vsoti denarja.
Se strinjam. Tisti, ki nimajo težav, ki imajo urejeno življenje. Ne čutijo potrebe po tem, da bi dajali strokovnjake v nič. Jih ne potrebujejo, ampak zato jih tudi ne dajejo v nič, jih nimajo za nepotrebne mazače.
Govorimo namreč o ljudeh, ki imajo naše diplome, ki imajo neka potrdila, da so zadeve naštudirali.
Ne govorimo o ljudeh, ki sami sebe naslavljajo za zdravilce pa razne samooklicane guruje pa podobne.
V končni fazi jih delno podpira tudi zdravstvo.
Pravijo, da je v vsakem hecu nekaj resnice. Baje vsaj pol, če ne več. :))) Torej ti že veš….. 😉
In zakaj zdaj naslavljaš nas punce v prvi osebi? Si kje prebral moj zapis da potrebujem strokovnjaka, da mi kdo hoče kaj slabega, da se mi kdo posmehuje, da me ne marajo….? Ali spet pišeš na splošno? 🙂
In preveč sklepaš po sebi; če si ti zmogel, še ne pomeni, da zmore vsak. Če tebe zdaj ne boli, še ne pomeni, da drugega človeka ne boli…
In če čutim, da avtorica ne potrebuje dodatnega zbadanja ob svojih težavah, jo pač tako čutim. Ti tega ne čutiš ali pa to počneš namerno. Sem pač takšna, da ne drezam v bolečino drugih.[/quote]
Največji odpor in nezaupanje do strokovnjakov imajo ponavadi ravno tisti, ki so jih sami najbolj potrebni. :)))
Ne vem, čemu bi se spotikali, kakšno pomoč si kdo (po)išče, glavno da si, saj vsakem primeru dela nekaj zase. In če vidi, da se je spremenil na boljše, da mu to pomaga, je to velik uspeh kljub investirani vsoti denarja.[/quote]
Seveda da ne, kdo bi pa kar za zabavo hodil na takšne terapije. Oprosti, priznam, da nisem cele teme prebrala, in se tudi nisem poglabljala za kaj pravzaprav gre. Pa tudi na tem področju jaz nisem sploh nič podkovana in tudi nobenih takšnih izkušenj nimam.
Ko je On_ napisal to glede Mona, sem se spomnila nase, ko sem se pred leti znašla tu gor in kako mi je dobro delo, ko sem bila tako žalostna.
Upam, da boš vse dobro in predvsem pravilno razrešila.
Ne, nisi razumela, če imaš težave s presnovo, lahko pač eksperimentiraš s hrano in poskusiš spremenjene načine prehranjevanja, tako da recimo iz svoje jedilnika črtaš svinjino za en mesec. Po preteku tega časa pa ovrednotiš rezultate. Če se ti je prebava bistveno izboljšala, si na pravi poti.
Podobno je lahko pri psihoterapiji, če nekdo napiše, da mu je pomagala, mu to verjamem. Ne vem kaj tu onega muči, mogoči si misli, da njegovo nedeljsko svetovanje (laično filozofiranje) “rešuje življenja”. :)))
Bistveno je, da si v vsakem primeru vzel pobudo v svoje roke in iskal rešitve. Rezultati tu mogoče sploh niso (nazven) razvidni, kot jih opazimo z lastnimi očmi npr. v medicinski stroki, ko ti očistijo zagnojeno mesto, jo zašijejo in se lepo zaceli. Raznolik ustroj psihe in njene posebnosti variirajo od človeka do človeka – v vsakem primeru pa to ni grob kos materiala, ki ga lahko poljubno oblikujemo, misleč, da imamo vedno “vse pod kontrolo”.
Če prav berem…če nimaš problemov, daješ strokovnjake v nič?:)) Ne razumem te povezave.
Vsak si izoblikuje svoje mnenje. Meni ni potrebno vsega izkusiti, da bi vsaj ocenila ali mi nekaj sede ali ne. Naj začnem brati stražni stolp in potem razmišljam o tem, ali se vidim med jehovimi pričami?
Matjazko ljudje ne vedo, katero pomoč naj izberejo. Zato pa so forumi…lep odsev izkušenj drugih. Priznanje problema je že pol uspeha:). Ja, v vsakem primeru delaš nekaj zase, ampak vsi si želimo pozitivnih sprememb, ne pa dodatnih bremen:).
Bibita, se strinjam, da za žalost zdravit je primren. Za globlje rane pa ne.
Goldfish, ljudje, ki imajo vse pošlihtano, ne dajejo strokovnjakov v nič.
Zato, ker sem želela izkušnje, sem napisala sem. Pričakovala sem odziv tistih, ki so že hodili na psihoterapijo ali na kaj podobnega. Ni me zanimalo ali ja ali ne. Zanimalo me je kako je tam. Tako kot si napisala: izkušenje me zanimajo. Če pa nekdo ni bil na taki terapiji pa vseeno daje te zadeve v nič in jih ima za mazaške, to zame ni pisanje izkušenj. To je tako kot bi jaz pisala o tem, da je brezveze smučat, ker sem to videla po TV, probala pa še nisem.
Ne, nisi razumela, če imaš težave s presnovo, lahko pač eksperimentiraš s hrano in poskusiš spremenjene načine prehranjevanja, tako da recimo iz svoje jedilnika črtaš svinjino za en mesec. Po preteku tega časa pa ovrednotiš rezultate. Če se ti je prebava bistveno izboljšala, si na pravi poti.
Podobno je lahko pri psihoterapiji, če nekdo napiše, da mu je pomagala, mu to verjamem. Ne vem kaj tu onega muči, mogoči si misli, da njegovo nedeljsko svetovanje (laično filozofiranje) “rešuje življenja”. :)))
Bistveno je, da si v vsakem primeru vzel pobudo v svoje roke in iskal rešitve. Rezultati tu mogoče sploh niso (nazven) razvidni, kot jih opazimo z lastnimi očmi npr. v medicinski stroki, ko ti očistijo zagnojeno mesto, jo zašijejo in se lepo zaceli. Raznolik ustroj psihe in njene posebnosti variirajo od človeka do človeka – v vsakem primeru pa to ni grob kos materiala, ki ga lahko poljubno oblikujemo, misleč, da imamo vedno “vse pod kontrolo”.[/quote]
Se strinjam, ampak govora je o tem, da naj ne bi bili odklonilni do raznih oblik psihoterapije. Verjamem, da mnogim pomaga, sama se ne vidim v teh seansah. Morda kdaj drugič, v naslednjem življenju:))). Nisem sovražna do strokovnjakov, samo poznam samo sebe in v tem trenutku sem mnenja, da tega ne potrebujem. Ne izključujem pa možnosti, da se kdaj ne srečam s kakšnimi terapijami. Treba je gledati na vse strani, ampak to ne pomeni, da vsemu prikimam, zgolj zato, ker ima nekdo diplomo, je strokovno priznan, se nekateri vidijo v njegovi filozofiji? Potem bi veljalo za vse strokovnjake enako, zakaj bi delali izjeme…ekonomisti, politiki, fiziki na področju jedrske energije itd.:).
Dr. Janez Rugelj je poljubno oblikoval tiste, ki so mu to dovolili. Iz gline je naredil skulpturo po svoji podobi, človeku vzel lastno hrbtenico in postavil novo. Ja, imel jih je pod kontrolo, ker taisti ljudje niso znali, bili sposobni imeti vajeti v svojih rokah:). In takšen “material” se da oblikovati:).
Forum je zaprt za komentiranje.