Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Pri 73 letih hoče novo kuhinjo

Pri 73 letih hoče novo kuhinjo

Odgovor na objavo uporabnika
Zmaja Nikolaja, 04.07.2021 ob 15:49

Moja mama si kupuje kuhinjo pri 88 letih. Če jo hoče, naj jo ima. Njen denar, njena stvar.

Kupila si je tudi novo spalnico pri 70-ih. Že 18 let spi na novih modrocih :-)))

Res so novi po 18 letih. 🙂

kuhinja za par tisočakov, 09.06.2020 ob 10:58

hja to je zdaj druga informacija
lepo mirno ji poveš, da ti denarja za njeno kuhinjo nimaš, da pa bi mogoče lahko onadva sama kaj našparala in mogoče še kak mini kredit vzela. ker nekak pogojno pa menda sta kreditno sposobna.
ne rabiš skakat v luft zaradi tega

Tole ne bo ravno držalo. Večina bank daje kredite do 70 leta starosti oz. 75 tega. Tako da ponekod njena mama kredita sploh ne bi dobila oz. bi ga za znesek kreditne sposobnosti za obdobje dveh let.

So pa možnosti na obroke v prodajalni.

Če pa stisnete ene tri, štiri mesece, pol leta pri obeh penzijah, jo pa lahko kupite.

Avtorica, glede na to, da namiguje, da bi za kuhno prispevala ti oz. vidva, ji pač povej, da imate že kredit in stroške in da ne moreta prispevati. Imata starša oba skupaj lep znesek penziona.

Lincanje, 09.06.2020 ob 13:52

Ni provokacija. Moja mama nikoli ni kuhala. Vedno je rekla, da je za kuho skoda casa. Da se ne strinjam s tem, da kupi novo kuhinjo je razlog tudi v tem, da je veliko vec ostalih zadev pri hisi, ki bi bile potrebne obnove/spremembe.
Hise ne bom dedovala. Je tudi nimam zelje, ker bi bil financni vlozek za obnovo hise (okna, streha, fasada, dvorisce….) prevelik in si ga nebi mogla privoscit. Ko sva z mozem pred 8 leti zacela z gradnjo hise sem poslusala ocitke, da je hisa samo strosek. Mamine besede, hisa je vreca brez dna.

se strinjam

Imata dovolj velik prihodek za upokojenca,da si to lahko privoščita.Ne vidim razloga,zakaj ne,če si sama kupi.Naj še uživa,koliko ji preostane.Mogoce prej ni mogla kuoit,je dajala denar za družino in druge stvari

Nekdo me je že prehitel in napisal, da lahko mama živi še 20 let. 

Še 30 let!

Poleg tega ne razumem, čemu kredit? Le kako ga odplačujete, če že sedaj nimate za vrniti?

Vesel oče, nikoli ne posoja, nikoli si ne izposoja!

Moja mama si je par let nazaj renovirala celotno stanovanje, kljub slabi penziji, nabavila vso novo pohistvo… noben ji ni z besedico rekel da je to neumnost. S svojim denarjem lahko pocne karkoli, in ce jo to osrecuje, zakaj  ne. Kljub kar visoki starosti ima se vedno nacrte in vsi smo veseli da si pri teh letih lahko se kaj prihrani in privosci…

Mami je to treba povedat??? Presneti froci, kaj vas to briga. Saj mama ni prizadeta.

Slovenci smo res en poseben narod. Ti starčki menda mislijo, da bodo vse odnesli s sabo v grob. Pri nas v naselju je isto. Ljudje v vasi so stari prek osemdeset let, pa še kar gradijo in obnavljajo svoje objekte.

Kaj te briga, 09.06.2020 ob 10:35

Če si bo sama plačala, si lahko kupi karkoli. Ne razumem, zakaj bi ti pritisk narastel. Želje ima lahko tudi, če je po tvojem tik pred smrtjo. Moja teta si želi videti Rusijo. Pri 90ih. In si jo bo tudi plačala.

Točno tako, če si bo sama plačala, pa naj si jo kupi!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close