Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Pri 73 letih hoče novo kuhinjo

Pri 73 letih hoče novo kuhinjo

Ja, sicer ne pogosto, a oče to želi in mu veliko pomeni. Peš ne more, avto mu je vse. Res mu veliko pomeni, da vnuka zapelje na trening. Saj nam tudi, a bi našli drugačen način. Toda. Tudi močno prizadeli očeta.
Se pa izognemo, da bi vnuke peljal v recimo 100 km oddaljen kraj.
Nekako pazimo, da so ti prevozi v bližnji okolici.
Si pa oče namerava kupiti nov avto naslednje leto, ko mu podaljšajo vozniško. Imel jih bo 83.
[/quote]

In zaupate otroke tako stari osebi? Pri teh letih je samo ena napaka dovolj in ni več povratka nazaj.

Glede na to, da je zdravstveno popolnoma sposoben in pri zdravi pameti, zdravniški pregled opravi. Brez avta si (še) ne predstavlja biti, ker je samostojen in tudi še samostojno skrbi zase. Daljše vožnje ga utrudijo, kar tudi prizna, zato ga v teh primerih peljemo mi oz. družina.

In zaupate otroke tako stari osebi? Pri teh letih je samo ena napaka dovolj in ni več povratka nazaj.
[/quote]

Poznam precej ljudi med 75 in 85, ki vozijo. Tudi takšne, ki bi jim zaupala vožnjo svojega otroka na kratko relacijo. Ampak to so osebe, ki so res zelo vitalne za svoja leta, tudi športno aktivne in predvsem odgovorne. Ko je govora o vožnji so enotnega mnenja, da ko bodo prvič začutili, da jim je preveč, tisti moment gredo ključi v predal, avto pa v prodajo. So pa tudi taki, za katere se vedno znova sprašujem kdo za boga jim je podaljšal vozniško. Tudi med mladimi imaš zanesljive voznike in cel kup takih, ki dobesedno ogrožajo sebe in okolico, ko so za volanom. In bi bilo za njihove otroke verjetno bolj varno, da jih pelje previden 80-letnik. Vsega je, posploševat se tukaj ne da.

Naj si kupi. Kaj imata vidva z možem s tem? Če pa hoče denar od tebe, pa ji povej, da ga nimaš. Saj mimaš kaj drugega za naredit.

Moja hči, ko je bila v puberteti, da jo je metalo, nam je vrgla naprej, da sva si kupila predrag avto, ona pa ne more dobit ne vem kakšnega telefona. No, tale zgodba me malo spominja nate, le da tebe meče nekaj drugega, ne puberteta.
Starša imata dovolj visoke prihodke, da se ne rabita zavleči v kot in čakati, da pogineta.
[/quote]

Pa ne moreš ti razmišljanja ene pubertetnice, ko se ji v možganih šele zapirajo mielinske ovojnice v puberteti in še ne razmišlja popolnoma rzsodno primerjat z razmišljanjem odrasle osebe, ki misli s svojo pametjo, kot je avtorica, no. Tvoja hči je manipulirala z vama, avtorica pa se bori proti mamini manipulaciji.

Glede na to, da je zdravstveno popolnoma sposoben in pri zdravi pameti, zdravniški pregled opravi. Brez avta si (še) ne predstavlja biti, ker je samostojen in tudi še samostojno skrbi zase. Daljše vožnje ga utrudijo, kar tudi prizna, zato ga v teh primerih peljemo mi oz. družina.
[/quote]

Refleksi, odzivni, reakcijski čas npr. v nenadnih situacijah na cesti pri 80letniku nikakor niso primerljivi naprimer s tvojimi pri tvojih letih… Kapiraš torej zakaj npr. 80 letniki ne bi smeli imet podaljšanega vozniškega dovoljenja? Če ti rabiš njihov “babi-dedi taxi servis” pa seveda sočustvujem s sovozniki določenih 80+ letnikov na cestah.
Moj sorodnik je bil poklicni voznik; pa ga pri 7oih, uradno zdrav ko dren, ni več podaljšal. Se je prepustil, da ga je žena vozila naokoli – ji ni nič težil in je komandiral. Samo toliko.

Kaj si pa ti poerbala? Zakaj pa ti ne daš pol za okna in vrata? Zakaj se pa ti sestre bojiš? Kupi ji sobo in pika! Kaki so to izgovori po monu, da ji sestra ne pusti?
[/quote]
Sestra hišo, jaz eno malo parcelo, ki nikoli ne bo gradbena! 97:3 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} celotne vrednosti! Jaz se sestre ne bojim. Zakaj bi ji pa dala jaz polovico za okna in vrata v njeno hišo? Saj je ona dobila hišo za to, da skrbi za mamo! In ostalo bo sestri! Če pa jaz kupim kaj na svojo voljo, se bo pa potem sestra izživljala nad mamo. Žal začaran krog! Pa sestro predobro poznam in s tem, ko pustim stvari tako kot so, olajšam življenje mami!

Kako je lahko poerbalča celo hišo, če je iz zapisanega trditi, da mati še živa? Eni pa ste mojstri bluzenja. Verbate že pri živih starših.
[/quote]

Ja, sestra je dobila zapisano hišo že pred 15 leti, s tem se je obvezala, da bo skrbela za mater! Mogoče se pravno res nisem prav napisala….pa ne sodi vse po sebi! Ne bluzim!

Mama bi mogla bit zelo razumsko čila za tako menjavo. Moj ata je delal z avti, ampak pri osemdesetih v novem ni znal vklopit tudi brisalcev ne, brez da smo mu nalepke po avtu lepili. Morala bi biti precej tehnični freak za svoja leta za take menjave. Če stari služi, naj ga da malo pomladiti in uživa dokler lahko. Že hod sklopke je pri teh letih lahko ves izziv.

Refleksi, odzivni, reakcijski čas npr. v nenadnih situacijah na cesti pri 80letniku nikakor niso primerljivi naprimer s tvojimi pri tvojih letih… Kapiraš torej zakaj npr. 80 letniki ne bi smeli imet podaljšanega vozniškega dovoljenja? Če ti rabiš njihov “babi-dedi taxi servis” pa seveda sočustvujem s sovozniki določenih 80+ letnikov na cestah.
Moj sorodnik je bil poklicni voznik; pa ga pri 7oih, uradno zdrav ko dren, ni več podaljšal. Se je prepustil, da ga je žena vozila naokoli – ji ni nič težil in je komandiral. Samo toliko.
[/quote]
Se zavedam, da pri starejših odzivni časi in reakcije niso taki kot pri dvajsetletnikih. Po drugi strani imaš pa na cesti tudi objestne smrkavce, ki tudi ogrožajo marsikatero življenje. Moj sorodnik vozi že celo življenje, na srečo brez kakršnekoli prometne nesreče. Je izkušen voznik. Če se sama vozim z njim, se počutim varno. Ne vem, od kje sklepaš, da opravlja taksi servis za otroke, ker to nikakor ne drži. Žene tudi žal nima več, je vdovec. Na vse daljše relacije ga peljemo mi. Vsakič, ko gre v lekarno ali trgovino, ga pa žal ne morem peljati. Predlagaš, da mu vzamem izpit in hkrati samostojnost in mobilnost? Zanj je to že dostojanstvo. Nekateri starejši sicer prej opešajo, drugi kasneje.

Se zavedam, da pri starejših odzivni časi in reakcije niso taki kot pri dvajsetletnikih. Po drugi strani imaš pa na cesti tudi objestne smrkavce, ki tudi ogrožajo marsikatero življenje. Moj sorodnik vozi že celo življenje, na srečo brez kakršnekoli prometne nesreče. Je izkušen voznik. Če se sama vozim z njim, se počutim varno. Ne vem, od kje sklepaš, da opravlja taksi servis za otroke, ker to nikakor ne drži. Žene tudi žal nima več, je vdovec. Na vse daljše relacije ga peljemo mi. Vsakič, ko gre v lekarno ali trgovino, ga pa žal ne morem peljati. Predlagaš, da mu vzamem izpit in hkrati samostojnost in mobilnost? Zanj je to že dostojanstvo. Nekateri starejši sicer prej opešajo, drugi kasneje.
[/quote]

Ta tvoj 80+ letni sorodnik je pač “fit in čila” izjema. Veliko jih je po cestah v teh letih, ko ne bi smeli več imeti vozniškega izpita. Je, izjema, ki pa ne potrjuje pravila.

Kar pa seveda ne opravičuje protiutež, da je tudi veliko “smrkavcev, dvajsetletnikov, tridesetletnikov”, ki vozijo še slabše, kot navajaš.

Ne moreš enačiti zavestne objestnosti mladine in smrkavcev na cesti z nezavestno opravilno nesposobnostjo zaradi propadanja celic, staranja, no. Ni žaljivo, ampak resnično.

Ta tvoj 80+ letni sorodnik je pač “fit in čila” izjema. Veliko jih je po cestah v teh letih, ko ne bi smeli več imeti vozniškega izpita. Je, izjema, ki pa ne potrjuje pravila.

Kar pa seveda ne opravičuje protiutež, da je tudi veliko “smrkavcev, dvajsetletnikov, tridesetletnikov”, ki vozijo še slabše, kot navajaš.

Ne moreš enačiti zavestne objestnosti mladine in smrkavcev na cesti z nezavestno opravilno nesposobnostjo zaradi propadanja celic, staranja, no. Ni žaljivo, ampak resnično.
[/quote]
Saj se popolnoma strinjam s tabo. Mi smo zelo pozorni na vse starostne spremembe, ker odgovorno pazimo nanj. Ne želimo, da se njemu ali komurkoli drugemu kaj zgodi zaradi njegovih dejanj. Ima srečo, da je pri taki starosti še tako fit in zdrave pameti. Nikakor ni pravila za vse. Jaz mu zaenkrat zaupam. Čim bom podvomila, mu bomo že zaradi njegove varnosti prepovedali vožnjo. Ker je res odgovoren, nam bo najbrž že sam prej predal avtomobilske ključe. Dokler pa je psihofizično še tako sposoben, mu pa samostojnosti nimam pravice odrekati.

Sestra hišo, jaz eno malo parcelo, ki nikoli ne bo gradbena! 97:3 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} celotne vrednosti! Jaz se sestre ne bojim. Zakaj bi ji pa dala jaz polovico za okna in vrata v njeno hišo? Saj je ona dobila hišo za to, da skrbi za mamo! In ostalo bo sestri! Če pa jaz kupim kaj na svojo voljo, se bo pa potem sestra izživljala nad mamo. Žal začaran krog! Pa sestro predobro poznam in s tem, ko pustim stvari tako kot so, olajšam življenje mami!
[/quote]

Kakšna je oseba, ki svojo sestro imenuje gnida? Sicer je pa mama zavestno dala vse eni. Je že videla v tem računico.

Da si moja hči, da mi ne privoščiš tega veselja, prav zaradi tega ker nimam celo večnost pred sabo … ..
Brez trohice slabe vesti bi te razdedinila. Verjetno tvoji starši imajo dosti pod palcem, ce je očetova pokojnina 1.500, bil je na dobrem položaju, prišparanega imajo sigurno precej. TI ne zaslužiš nič njihovega, nesramna si

Avtorica piše, da mama pričakuje denar od hčere, da je hiša precej zanemarjena in da bi bilo prej veliko več za popraviti, kot kupiti novo kuhinjo.
Kje si ti prebrala, da ima mama našparano?

Če so jo želi naj si jo kupi.Moja mati si je kupila nov avto pri 76, pa ji ni nihče tega odrekel ali bedasto komentiral, kaj to rabi.. preuredila spalnici in dnevno sobo, kupila računalnik nov TV, ..
hvala bogu za moje starše, da so pri teh letih se tako aktivni .
Drugo leto pri 79 pa pravi da prideta na vrsto še nova kopalnica in kuhinja. pravi da si je po 30 letih zaslužila, mi jo vsi podpiramo in jima pomagamo.

Hvala bogu, da je tako.

a kakšno obleko si lahko kupi??
Nekoč boš tudi ti teh let in boš videla,da ti ho kuhinja ali obleka več pomenila kot sedaj, pri 73 se ne pomeni,da moraš it v dom , oziroma nehat živet .
Razmisljaj v tej smeri; morda je zanjo to zadnja kuhinja,ti si boš pa morda lahko privoščila se dve:)

Moja mama si pri 82 ih želi novo kuhinjo ker ji stara res ne služi več. In mi jo spodbujamo, samo pri njej traja, da si kaj poišče ampak, ko jo bo našla, bomo šli in ji jo pripeljali in že ves čas ji govorimo naj to stori.

Je vitalna tudi bolehna, odvisno, ampak si želi biti v novi kuhinji in ne vem a po tvoje ji je treba rečt da bo kmalu umrla in da kuhinje ne potrebuje več? Sram naj te bo!

Lej, ti imaš s “svojo mamo ” očitno odličen odnos… Avtorica pač ne, morda iz upravičenih razlogov. Zmoreš še to razumet, ali tudi ti preveč selektivno bereš?

No pa te bom. Ni ona kriva da si zakteditirana in ne znaš varčevat in si pač morala kredit vzet. A pri 73 je mama za umret zakaj ne bi smela kuhinje met. Nehvaležno od tebe da si lastnim staršem nevoščljiva fuj

Odgovor na objavo uporabnika
Lincanje, 09.06.2020 ob 12:42

Moja mama sploh ne kuha. Zna skuhat govejo juho, razkuhat makarone in zmesat solato. Vse ostalo kupi v konzervah. In zakaj je zdaj potrebno zato novo in drago kuhinjo kupovat

Ja ja nabijaj komu drugemo. Sramota od hčerke si da si taka prasica do svoje mame

Odgovor na objavo uporabnika
Lincanje, 10.06.2020 ob 05:02

Sem povedala da nic ne zelim dedovati. Hisa je v zelo slabem stanju. Z mozem sva mojima starsema ponudila, da bi prisla zivet k nama. Nic jima nebi bilo potrebno delati. Vso penzijo bi imela zase, ker sva jima povedala, da ne bosta rabila nic placevat. Moj oce se je takoj strinjal, mamo pa ne premaknem za centimeter. Moja mama nikoli ni bila tipicna mama. Jaz sem ji bila zadnja skrb. Pa zato ne gojim nobene zamere do nje. Rada bi ji pomagala, pa je trmasta in noce.
Lahko me napadate in obtozujete. Nic slabega ne mislum s tem, ko se ne strinjam, da kupi novo kuhinjo. Samo vcasih je potrebno prej razmislit in pretehtat, predno se spustis v kaksen vecji nakup.

Ja pa ja hahaaha pridita živet k nama in bosta hitro brez penzije. Kredit placujes in bi se vzdrževala starse požrla bi jima vse kaj bi lahko

Moja mama si kupuje kuhinjo pri 88 letih. Če jo hoče, naj jo ima. Njen denar, njena stvar.

Kupila si je tudi novo spalnico pri 70-ih. Že 18 let spi na novih modrocih :-)))

No coment.

Če jo želi,ne vem zakaj jo ne bi imela,saj jo bo kupila s svojim denarjem.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close