Pri 73 letih hoče novo kuhinjo
Nekateri starejši brezglavo frčkajo za ne nujne zadeve in ne znajo razmišljati vnaprej. Raje naj prihranita čim več, da si bosta lahko vedno kupila kak štiklc mesa ali drug priboljšek ali plačala ogrevanje.
[/quote]
Predvsem za dopuste svojega za življenje nesposobnega / parazitskega podmladka, kot se da prebrati v eni drugi temi zadnjih dni. Ampak tam se vpije ravno obratno, da je tako prav itd.
Kot že povedano – naj si jo sfinancirata v tem primeru sama. Kupita les in aparate za toliko, kot sta “dolga” in finančno sama zmoreta.
Vsi, ki smo kdaj delali, selili, kupovali, prenavljali vemo, da so lahko kuhinje najdražji del opreme v domu. Kolikor se tudi misliš “preseravat”, lahko pa si zelo racionalen.
Imaš konfekcije po par jurjev, pa tudi po 25-30 jurjev in to celo še brez bele tehnike 🙂 Odvisno, kakšen apetite ima avtoričina mama. jaz avtoričino skrb popolnoma razumem.
Drugo bi bilo, če bi mama razmišljala o novi postelji, pa da hoče tako, da se jo da elektronsko premikat/dvigat, ipd. To ji bo z leti zagotovo prav prišlo, ne pa neka draga kuhinja, če si je sama finančno ne bosta mogla sfinancirat. Sploh, če niti ni neka ultra kuharica, da bi jo uporabljala dnevno, po nekaj ur. In ta kuhinja bo njo preživela, ne pa ona kuhinje 🙂
Jaz priznam, kje sem doma največ časa preživljala v bajti zadnjih 15 let v kuhinji, ki pa sem, ker imam tam parket najbolj zdrsan, nikjer v bajti toliko 🙂 Se zafrkavam, da mi je tudi mož pustil samo toliko dolgo ketno, da sem bila lahko samo v kuhinji 😀
Je bila kot nova sicer znižana za 70{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} z 20 .000 eur – dvajset jurjev ne bi dala pa niti pod razno zanjo… Samo les, brez aparatov 🙂 6000 eur brez problema na strani , nobenega kredita za to, pa še skoraj enkrat toliko potem za vso belo tehniko…. 🙂
Jasno, ampak je pri teh letih za pričakovati, da ima tudi sama toliko prihranjenega, da si lahko privošči kaj več od nekega normalnega zneska, čeprav imata skušaj nekje 2500 eur incoma, pa da se ošteje nekje jurja za strošjke in mesečno življenje. Ker tako stara oseba pač kredita na bankah ne dobi več.
Meni na kraj pameti ne bi prišlo pri 73ih, da grem svoje otroke fehtat za denar oziroma od njih pričakovat, da mi bodo kuhinjo za dvajset jurjev napirmer kupovali , pa financirali, pomagali financirat. Nikakor. Pač nisem tak tiš človeka in mi je to nešsrejemljivo. Ja – grem v nakup, če imam toliko denarja prihranjenega. In pri teh letih ga lahko komot imaš. Drugače pa se tega ne greš, a ne?
Ni provokacija. Moja mama nikoli ni kuhala. Vedno je rekla, da je za kuho skoda casa. Da se ne strinjam s tem, da kupi novo kuhinjo je razlog tudi v tem, da je veliko vec ostalih zadev pri hisi, ki bi bile potrebne obnove/spremembe.
Hise ne bom dedovala. Je tudi nimam zelje, ker bi bil financni vlozek za obnovo hise (okna, streha, fasada, dvorisce….) prevelik in si ga nebi mogla privoscit. Ko sva z mozem pred 8 leti zacela z gradnjo hise sem poslusala ocitke, da je hisa samo strosek. Mamine besede, hisa je vreca brez dna.
Sory, samo si iste vrste gnida kot moja sestra! Ona je doma poerbala hišo, mami pa še okn in zunanjih vrat ne menja. V svoji etaži je menjala! Pa ima sestra zelo dobro službo!Pa to so dvoje okn in dvoje balkonskih vrat. V njeno spalnico je natlačila 7 različnih modelov pohištva! Kuhinjo ima staro cca 10 let. Si jo je kupila sama. Ko sem lani hotela ji jaz kupit drugo, novo sobo, pa se mama ni strinjala. Pa ne zato, ker si ne želi novih stvari, dosti stvari si vseeno kupi, ker ima solidno penzijo, vse bolj se mi zdi, da ji sestra ne pusti.
Sory, samo si iste vrste gnida kot moja sestra! Ona je doma poerbala hišo, mami pa še okn in zunanjih vrat ne menja. V svoji etaži je menjala! Pa ima sestra zelo dobro službo!Pa to so dvoje okn in dvoje balkonskih vrat. V njeno spalnico je natlačila 7 različnih modelov pohištva! Kuhinjo ima staro cca 10 let. Si jo je kupila sama. Ko sem lani hotela ji jaz kupit drugo, novo sobo, pa se mama ni strinjala. Pa ne zato, ker si ne želi novih stvari, dosti stvari si vseeno kupi, ker ima solidno penzijo, vse bolj se mi zdi, da ji sestra ne pusti.
[/quote]
Kaj si pa ti poerbala? Zakaj pa ti ne daš pol za okna in vrata? Zakaj se pa ti sestre bojiš? Kupi ji sobo in pika! Kaki so to izgovori po monu, da ji sestra ne pusti?
[/quote]
Kako je lahko poerbalča celo hišo, če je iz zapisanega trditi, da mati še živa? Eni pa ste mojstri bluzenja. Verbate že pri živih starših.
Sicer dvomim, da je štorija resnična. Ampak, ajde.
Kot prvo, kako veš, da hiše ne boš dedovala? Se boš odrekla v korist koga drugega?
Kot drugo, če mati ne zna kuhat in pravi, da je za kuho škoda časa, ti ne verjamem, da izmed vsega, kar praviš, da je treba porihtat, hoče ravno kuhinjo. Ampak, ajde.:)
Kot tretje, od kod ji ideja, da naj bi ji ti dala denar? Če je to res, nam marsikaj nisi povedala. Zakaj bi ti starša, ki imata skupaj cca 2000€ mesečno, naročila, da jima ti kupi kuhinjo?? Ali si ji kaj dolžna? Ti je ona kaj kupila in sedaj bi rada povračilo? Ker, bejba, če naj bo zgodba verodostojna, je tukaj velika praznina. Si dobila od matere nepremičnino, zdaj pa želi, da ji vsaj kuhinjo kupiš? Nekaj je tukaj, česar ne vemo!
Zgodba se bere kot slabo sklamfana provokacija, žal… Vsaj malo verodostojnosti, no. Ne more vsak provocirat, ker se sproti zapleta. Kot ti!
Blagor tebi. Moja mtka pa v drugo skrajnost. Vse ponucat do konca in še čez. 100x sem ji že ponudila, da odpeljem staro na odpad, plačam novo, pripeljem, zmontiram … pa ne in ne in ne! Bi ji renovirala kopalnico. Plačam še toplice/morje, da se za čas prenove odseli. Ne!
Bi zamenjala okna? Ne! Vsaj tepih, ki je star, znucan in najbrž poln pršic. Ne!
Ehhh … kaj čmo. Nikoli ni prav.
… kakšna mati je to bila, da ima hči do nje zdaj takšen odnos. Vsi, no, skoraj vsi avtorico obsojate, ampak ali nihče ne pomisli, da so mame take in drugačne. Če bi ta mama znala biti res mama, stala svojemu otroku ob strani, ne da bi jo razvajala, ji namenila topel objem, pa tudi postavila mejo, ko bi bilo potrebno, bi hči verjetno drugače razmišljala. In ne bi pisala v smislu, kaj pa mama še rabi pri teh letih. Čudno je tudi to, da mati nikoli ni kuhala, ker ji je bilo, kot piše, škoda časa. Za kaj pa ji ni bilo škoda časa? Tudi brez kuhanja bi lahko bila dobra mama. Ampak v postu ni čutiti kakšnega toplega čustva hčere do matere. Pa zato ne obsojam hčere(avtorice), da se razumemo. Mama pač žanje, kar je sejala. Ali pa se motim?
Moja stara mama se je ravno tako odločila za prenovo kuhinje, ko je bila stara nekaj čez 70 let. Po temeljitem premisleku in primerjavi cen je zamenjala samo kuhinjske fronte, pult, pod ter hladilnik. In ne boš verjela, kuhinja je izgledala kot nova. Lepa, svetla in moderna. Krasna. Taka delna obnova je stala sigurno pol manj kot bi menjava celotne kuhinje. Od tega je danes že več kot 15 let, kuhinja še vedno izgleda super, še vedno jo uporavlja in upam, da ji bo še dolgo služila.
Mogoče bi bila pa taka rešitev ustrezna tudi za tvoje starše? Malo se z njimi pogovori v tej smeri. Verjetno si bosta tak izdatek sama lažje privoščila. Lahko tudi po etapah – letos fornte, naslednje leto hladilnik itd. Tebi bo odleglo, ker ne boš imela zamere v družini in dodatnih stroškov, ki si jih trenutno ne moreš privoščiti, onadva bosta pa zadovoljna z obnovljeno kuhinjo.
Ja, jezna si, ker bosta zapravla svoj našparan denar, ti pa boš ostala brez cvenka, če ju danes oz. po kuhinji pobere. Saj vsi vemo, zakaj si jezna. Jaz bi svojim staršem še pri 90ih privoščil novo kuhinjo … kaj novo kuhinjo … prenovo cele hiše! Naj imata in naj uživata! Ti pa, če nimaš dovolj denarja .. kdo ti je kriv, da si se zakreditirala za hišo? kdo ti je kriv, da nimaš dovolj denarja? A ata pa mama?
Ja, jezna si, ker bosta zapravla svoj našparan denar, ti pa boš ostala brez cvenka, če ju danes oz. po kuhinji pobere. Saj vsi vemo, zakaj si jezna. Jaz bi svojim staršem še pri 90ih privoščil novo kuhinjo … kaj novo kuhinjo … prenovo cele hiše! Naj imata in naj uživata! Ti pa, če nimaš dovolj denarja .. kdo ti je kriv, da si se zakreditirala za hišo? kdo ti je kriv, da nimaš dovolj denarja? A ata pa mama?
[/quote]
Bolj se ne bi mogla strinjati. Bravo.
Forum je zaprt za komentiranje.