Preveč izobražene ženske?
Sigurno bi…Bi mi spekla kakšno vegetarijansko pico, pa bi ti dal 50% popust….:)[/quote]Glej jaz tebi 100 % popust na pici, ti meni 100% popust za popravilo stroja… zakaj bi blo pa moško delo spet več vredno 🙂 🙂
[code]"Nekoč bo lepo,
ko blazni bomo ob ognjih čepeli
in bomo odprte rane imeli-
takrat bo lepo..."[/i][/code]
[sup]france balantič [/sup]
Ti pa veš kako poslovati…:)
Saj za delo ni problem…Razlika je v tem, da so sestavine za pico cenejše, kot pa elektronika od PS….:)[/quote]Pravzaprav ne… čipi?… ne ravno… ali pa ne misliva istega…
[code]"Nekoč bo lepo,
[sup]france balantič [/sup]
Saj so čipi tisti, ki so najdražji del elektronike in gor na tisti ploščici, ki upravlja z ostalimi deli.[/quote]Čipi sami po sebi, ki se delajo v milijonih dnevno, so pač poceni. Tudi v tistem opisanem problemu pravzaprav je cena tistega vezja nerealna. Sicer pa če mene vprašaš, prav je. Zakaj bi samo nekateri (družboslovci povečini) služili s prodanjanejm bučk na tisoč in en način, tu notri pa tolko razvoja…
Aja sestavine za pico pa… čisto odvisno… poznaš tartufe na primer 🙂 🙂
[code]"Nekoč bo lepo,
[sup]france balantič [/sup] Mene bi pa prav zanimala statistika ločitev po izobrazbi – mogoče kdo ve za kakšno tako raziskavo? Imam filing da so bolj izobraženi ljudje bolj razgledani in zaradi tega v partnerstvu tudi bolj razumevajoči, lažje sklepajo kompromise in se je z njimi lažje pogovarjat.
Pa ne trdim da izobrazba prinese večjo razgledanost, lahko da je izobrazba posledica večje razgledanosti. Kaj mislite?
Verjetno res, zato bi rekel, da so zveze intelektualcev bolj kvalitetne, vkolikor obstanejo, po drugi strani pa se lažje odločijo za ločitev, če jim zveza ne štima.
Manj izobraženi ljudje so verjeno večji tradicionalisti in bolj pripravljeni trpeti slab zakon za vsako ceno.
@tralala: to se popolnoma strinjam, samo vprašanje tukaj je kakšna je povezava med izobrazbo in čustveno inteligenco…
Evo, sem malo raziskala našla zanimivo raziskavo v Amariki (najbrž bi bilo pri nas podobno): The chart produces interesting find: states with a high level of bachelor degree attainment (27.5% of the population or higher) also have relatively low divorce rates (lower than 9.9%). States such as California, Hawaii, Minnesota, Illinois, and much of the Northeast fit this profile. Meanwhile, Southeastern and mostly rural states fall in the territory dominated by high divorce rates and low bachelor’s degree attainment.
So pa še drugi vplivni indikatorji, npr. premožnejši se tudi manj ločujejo – vprašanje ali je to zato ker imajo manj problemov (finance so tudi velikokrat problem v partnerstvu), ali je to posredno povezano z izobrazbo (ker tisti z višjo izobrazbo navadno tudi več zaslužijo), kar bi pomenilo da je to isti indikator kot izobrazba, samo v drugih “enotah”.
Če koga mogoče več zanima si lahko prebere na http://www.newgeography.com/content/002203-divorce-and-demographics-state
Torej bo kar držalo, izobraženi so boljši material za poroko 🙂
Lepe praznike
To vsi poudarjate. Jaz pa pravim tako: tudi manj izobražene ženske, ki so na položajih, v dobrih, udobnih službah, dobljenih preko vez in poznanstev, ni nujno, da so pametne, kaj šele razgledane. Poznamo mi take – zelo dobro. Žal poznam več slednjih.
Zdaj pa napad name![/quote]
Saj to ne velja samo za ženske. Imaš tudi ljudi, ki so specializirani za določeno področje, imajo celo doktorat, ampak sicer tako ozko usmerjeni in brez širine, celo dolgočasni, da je joj…
V današnjem času in v razmerah, v katerih živimo, dvomim da kdo, vsaj jaz nebi. Izobrazba pa tako in tako ne pomeni danes nič, ne samo nam, tudi v poslovnem svetu ti bolj malo nuca, če nimaš čisto nič izkušenj za delo, za katerega se poteguješ.
Če nimaš ustrezne izobrazbe ne moreš dobiti dela, ki si ga želiš, pa če imaš še ne vem koliko izkušenj. Tako da s tem, da izobrazba danes ne pomeni nič, se jaz ne strinjam.
Zdaj, koliko pa komu izobrazba pomeni, ali ne pomeni, to je pa stvar posameznika.[/quote]
Izobrazba oz. papir, je res pogoj, da lahko kandidiraš za določeno delovno mesto…Obstaja pa več načinov, kako prideš do papirja…Na politiki to dobro vedo…:)
Forum je zaprt za komentiranje.