Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Povabljene smo doživele hudo presenečenje

Povabljene smo doživele hudo presenečenje

Malo pretiravaš, ko praviš, da ne preneseš palčke v nosu. Po drugi strani pa praviš, da še nisi bila testirana. Kaj bo torej???

A veš ali ne veš kako poteka testiranje?

So še drugi bolj neugodni dogodki kot je palčka v nosu, se ti ne zdi?

Ok, prijateljica bi vam lahko prej povedala, kaj namerava. Zaseda vsakega preseneti.

Samo ne razumem tebe, kako lahko danes tako brezbrižno greš na neko druženje brez da bi pomislila, da lahko morebiti koga okužiš? Pomisli še kdaj na druge in njihove družine. In praviš, da nikamor ne hodiš. Samo na zabave za rojstni dan…..

Ojoj, kako zlobna prijatlca, prav test vam je kupla, ko ste vi vstopala v NJEN prostor nezascitena. Ce pac je vam vseeno ce kej fasete je to vas problem, ni pa to problem drugih. Ma vso pravico to nardit pa lahka bi to tud sami nardil, ce se pac nocte cepit zarad vasih sebicnih razlogov. Js res ne vem, ka vi ne hodite v sluzbo in se pac zanasate da bote se ahtal in do vas kao virus ne more pridit, a ko pa pride do dela vase odgovornosti kot antivaxxer da zascitite se druge pa glave ne POMOLITE blizu drugih ljudi ce niste 100% da ste negativni, pa vas del odgovornosti kar zgine. Antivaxxerji ste fukjeni v glavo. Se dobr da vas je odjebala ker jaz osebno tud nebi mogla klapat z nekom ko nima 3 pik pa namerno ogroza druge zarad svoje sebicnosti.

Ni rečen daj zdrava, tud čej ceplena

Ti pa si ubrisana

Žalostno da misliš samo na svoj ego in ne na druge. Testiranje ti vzame minutko, da preprečiš nezavedno okužbo več kot 100 ljudi, ki bi nezavedujoč prenesli virus domov in na svoje stare starše čez čas, kateri bi potem verjetno umrli od tega. Se vidi da si navadna ego budala.

Nihče nima pravice posegati v tvoje telo in od tebe zahtevati neke lažne medicinske posege, še najmanj pa prijateljica. Maske so v tem času padle in ljudje so pokazali pravi obraz. Žal boš morala te ne-ljudi pustiti za sabo in iti sama naprej. Boleča lekcija, ampak dragocena.

Jaz bi vsem dala test, ker sem se ravnokar od cepljenega okužila. Če je bitka proti virusu, naj bo za vse.

Jaz sem cepljena, pa imam doma par testov za samotestiranje, in se bom definitivno testirala, preden bom šla na obisk k partnerjevim staršem, od katerih je en precej rizičen.

Tudi ti nisi prijateljica, vredna naziva. Kot prvo, njen dom, njena pravila. Kot drugo, če jo je strah bolezni, je samotestiranje, ki ni invazivno (saj si ni treba palčke potisniti globoko v nos), najmanj kar prava prijateljica stori. Vsekakor pa bi se morale samotestirati vse, saj so največji prenašalci ravno cepljeni. Upam, da so se samotestirale vse, če je že bil takšen pogoj… In verjamem, ne glede na mnenje in prepričanja (očitno so bile različnih nazorov), da nobeni ni padla krona z glave. Tudi tebi ne bi. Prijateljstvo namreč ravno to pomeni…

Odgovor na objavo uporabnika
Takojčica, 26.10.2021 ob 02:51

Sploh pri samotestiranju imaš palčko na koncu nosu in ne v nosu. Vse skupaj traja minimini časa.

Vorašanje je samo, katera ima večji ego.

jap, o egu se gre … sploh ne več za testiranje 🙂
Razumem obe (kar ne pomeni, da se z eno ali drugo strinjam), ena je bila previdna in odgovorna, druga se drži svojih načel .. ego pa pri obeh dela na polno ….

joj, joj, kaj počenjate. Zaupati je treba znanosti, zdravstvu, povsod po svetu je ta corona, pa nikjer takega nespoštovanja do ukrepov kot pri nas. Zaupajo in se gredo cepiti, pa je. Ko pa greste na safari in na vsa mogoča potovanja vas pa nič ne skrbi cepljenje- in je vse v redu. Cepite se zaradi sebe, svojih doma in sodelavcev. Tudi pri meni bi ostala pred vrati, ker imam doma starše- smo vsi cepljeni ampak vseeno. Ne bodi tako egoistična pa bo, pa tudi prijateljice pred teboj ne bodo zapirala vrata.

Z mano se je skregala “prjatlca” zarad mojga stalisca do cepljenja. Ocitno moras za vsako ceno bit za, niti kancka dvoma ne dopustijo da izrazas. Enosmerno maloumje. Takih ldi ne nucam.

Bodeča neža, 26.10.2021 ob 07:42

Prav bi bilo, da bi te tvoja prijateljica prej obvestila, sploh če ve, da nisi bila cepljena. Tako se ne dela! Sicer pa se malo zamisli tudi nad sabo: marsikdo sploh ne ve, da je okužen in ne zboli, lahko pa hudo zboli tisti, s katerim se je družil. Ne mi zdaj o tem, kako si zaprta doma v kleti in vidiš druge ljudi samo skozi lino v steni.Nikoli ne veš,v bolnici so tudi mladi. Virus je nepredvidljiv. Meni se zdiš zelo egoistična, da ne moreš žrtvovati tiste minute za testiranje, zdaj sploh, ko okužbe tako strmo naraščajo. Če ti je že vseeno za druge (kar ti očitno je), ti pa ne bo zase, ko boš v primeru kakšne druge bolezni ali poškodbe ležala na hodniku ali v šotoru pred bolnico, ker bodo vse drugo zasedli kovidni bolniki, ki so se znašli tam zaradi takih, kot si ti!

Ti k sm te citirala po pomoti pa nehi blodit. V teh cajtih kdir je pameten sploh ne organizira zabav. Kaj misli da ce je cepljena ne more zbolet al kaj. Butara.

Bila sem z agencijo na vikend žuriranju. Bilo je čudovito, peli, plesali, pili res super. Agencija je seveda zahtevala, da moramo biti cepljeni ali testirani. Jaz sem cepljena in sem bila sigurna saj meni se ne more nič zgoditi. Po končanem veseljačenju nam agencija pošlje obvestilo, da so se pojavile okužbe Covid v skupini, ter da bodo vsi testirani od Nijz dobili napotitev v karanteno. Tudi jaz sem se počutila slabo,po dveh dneh sem si naredila hitri test, še vse ok. Moje stanje se je slabšalo tako da sem bila po dveh dneh pozitivna. Skratka moje mnenje, nič ni narobe, če bi se testirala, saj nihče ni varen. Imam sicer lažjo obliko, vendar 10 dni izolacije mi ne uide.

zlezi s konja, 26.10.2021 ob 02:20

Torej, vse so bile ali cepljene ali testirane, ti pa nič od tega, da bi se samotestirala, se ti je zdelo zamalo – ampak a veš, morda se je tudi jubilantki zdelo zamalo, da nisi pripravljena napraviti niti enega preprostega samotesta, da bi se ona in vse ostale počutile bolje, vedoč, da ste vse prisotne zdrave? Prav ji dam.

KReten…

Važno, da si se odločila po svobodni volji. Prijateljica gor ali dol.

Zlezi s konja…a ti to res???????take butaste pa že dolgo nisem slišala. Da se naj testira da bojo kolegice mirne,da vidijo da je zdrava. Wtf??? A ti ni se vedno jasno da so ceplenci isto prenašalci in tudi po mojih izkušnjah še več bolani kot pa necepljeni. Pol bi tudi one morale naresti test,še prej ko pa ta edina pametna. Katasteofa,mislim da je enim precej cepivo  vdarilo na možgane?‍♀️. In ja tebi draga povem,prav si se odločila ,da si šla domov,po moje že včasih dobivam občutek,da so ceplenjci ljubusumni na nas neceplene,ker nismo klonili pritiskom,saj se že vedno bolj kaže,kdo je imel prav in kdo bo nosil posledice zaradi tega. Prav si ravnala,takih ne rabiš

Vedno se nekdo najde. Zato pa ne smemo trdit,da je prijateljstvo večno. Lepo bi bilo,da je tako. Tudi jaz sem bila nekoč tega mnenja,pa se je izkazalo malo drugače.

Tudi jaz pridem k prijatelju domov na žurko, on pa … pri vratih me ustavi in hoče, da nataknem copate.
Pa kje je svet še to videl. Jaz v življenju še nisem nosil copat, saj nisem copata.

Užaljen sem se obrnil in odpeketal domov z dolgim nosom.

Kje so se izgubili ljudje ki ne komplicirajo? Ljudje, ki, če se že odločijo za preverjanje PCT ja na privat druženju (prvič slišim za kaj takega), to povedo v naprej?

In istočasno, ljudje ki si počohajo s tisto palčko po nosu in niso tak zjamrani in skomplicirani? Garantiram ti, da bi si lahko počohala s palčko po nosu (nikomur ni fajn), se ne sekirala, šla na zabavo in se fajn mela. Ampak nekateri ste pač boljše volje ko ste slabše volje…

Hahaha….bolj glupga komentarja pa še ne….bravo…?? Konj…

Kako to misliš? Seveda si tudi pri samotestiranju palčko porineš v nosnico vsaj 2,5 cm globoko in še povrtaš z njo. Ravno tako, kot pri uradnem testiranju. Tako piše tudi v navodilih, ki so testom priložena, in edino tako je test verodostojen, drugače je škoda ga sploh uporabit, saj je vržen proč in ti zavajaš ostale z lažnim rezultatom.

zbolela, 18.10.2022 ob 13:23

Kako to misliš? Seveda si tudi pri samotestiranju palčko porineš v nosnico vsaj 2,5 cm globoko in še povrtaš z njo. Ravno tako, kot pri uradnem testiranju. Tako piše tudi v navodilih, ki so testom priložena, in edino tako je test verodostojen, drugače je škoda ga sploh uporabit, saj je vržen proč in ti zavajaš ostale z lažnim rezultatom.

Citirala in odgovarjala sem na to:

“Sploh pri samotestiranju imaš palčko na koncu nosu in ne v nosu. Vse skupaj traja minimini časa.”

Je pa kar nekaj podobnih komentarjev, češ, saj pri samotestiranju ni “tako hudo” kot pri uradnem, … Ne!! Enako je! Drugače test ni pravilno uporabljen. Pa kaj vam ni jasno?

Kdo verjame vnaprej napovedani znanosti

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close