Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Povabljene smo doživele hudo presenečenje

Povabljene smo doživele hudo presenečenje

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimno 5086, 26.10.2021 ob 13:21

Vsem se je odpeljalo, ze med prijatelji in tudi med druzinskimi clani se kresejo mnenja, si, nisi cepljen.

ne, trenutno je tukaj poanta okužen/neokužen, ne pa cepljen/necepljen.. In prav je, da če se organizira neka zabava z vseh vetrov”  v zaprtem prostoru  pri gostitelju, in to še sedaj ko so/bodo okužbe uradno in neuradno spet naraščale/jo, da se potestirajo vsi udeleženci. Nima veze, al je kdo od teh cepljen, ali necepljen. Gre za POŠTENO IGRO do vseh udeležencev. TYukaj se pa pokaže MORALA vseh, ne pristaštvo cepljen/necepljen pa podjebavanje iz tega naslova.

Pa ti si svetovna budala!

Sploh ker je samotest tako natančen, a ne? ????

Ljudje, vam se je res zmešal.

Pozdravljena,

Glede na čase v katerih živimo se mi to zdi čisto normalno. Ti misliš, da precej paziš in da se ne moreš nikjer okužiti? Zelo se motiš. Lahko se okužiš preko otrok, če jih imaš, partnerja če hodi v službo, staršev, bratov in sester, ne nazadnje bi se lahko okužila tudi pri teh prijateljicah.

Tudi jaz dolgo nisem verjela v covid. V lanskem letu mi je zaradi posledic covida umrla babica, ki je bila v domu upokojencev, nisem verjela v covid. Sem rekla, da je že v visokih letih in da je normalno za njena leta.

Pred kratkim se je dober prijatelj okužil s covidom, dobil je hudo obliko covida, 40% pljuč je imel poškodovanih, če bi prepozno prišel do raspiratorja, ga ne bi bilo več. Nima pridruženih bolezni.

Zdaj verjamem v covid, ni tako nedolžno kot večina ljudi misli.

Ogabna antivakserska pravljica, ki služi samo pritjevanju neumnežem. Ok, imaš pomisleke, lahko si tudi proti cepljenju, samo da pa širiš tako ogabno propagando in laži, si pa podn!

Tole je objavljeno na eni antivaksarski FB strani, ki je namenjena samo filanju prazni glav.

Vtf, 26.10.2021 ob 13:15

Mislim da si tuki ti butast ker verjames v tako znanost ..kje si pa to vidu da bi kr u 1 letu razvil cepivo da bo ucinkovito …to  ni znanost to je nateg ljudi kakrsen si ti ..pa nism anticepilc sam nocem bit poskusni zajcek …to vam ni resitve se mi prov smilte …ko se bojo pa zacele zdravstvene tezave pa jok in stok …poznam ene3 primere ki pravjo da 3 odmerka za noben denar vec  

Riko695, 26.10.2021 ob 07:20

Ne bos verjela, a odjebal sem vse anticepilce.  Z idioti se pa res ne bom druzil, pa ni vazno so testirani ali ne.   Tukaj se vidi, kdo je neumen- ta ki nasprotuje znanosti.

Zanimivo razmišljanje.

Moja pripomba; Tudi do prvega letala, tega ni bilo. Enkrat je vedno prvič. Tisti, ki so šli leteti s prvimi letali… so seveda tvegali – a tudi zaradi njih je zdaj letenje relativno varen način potovanja.

Ta šokirana, 26.10.2021 ob 00:19

V soboto je prijateljica praznovala okrogli rojstni dan. Obljubila nam je noro babjo žurko. Prijateljice smo se dobro zorganizirale, kupile res hudo darilo in sestavile hecen program. Komaj smo čakale, da se dobimo. Pozvonila sem, potem pa prvi šok, vrata mi je odprla prijateljica z masko na obrazu. Wtf, sem si mislila. Kaj je okužena? V istem trenutku pa mi je v roke pomolila zavojček s testom za samotestiranje. Prav debelo sem jo gledala, ona pa meni, da ve da nisem cepljena, lahko pa da ji pokažem tudi test, če imam še veljavnega, sicer v avto narediti test in počakati na rezultat. Debelo sem pogoltnila, poskušala ohraniti mirno kri in jo vprašala, če nas o pogojih za udeležbo na njeni rojstnodnevni zabavi ni mogla obvestiti predhodno, saj bi v tem primeru udeležbo odklonila. Enostavno ne prenesem palčke v nosu. Čeprav nisem cepljena in tudi prebolela ne, nisem bila niti enkrat testirana. Izogiban se vseh možnih krajev in ljudi, delam od doma, v trgovine ne hodim. Vse kar imam stika z ljudmi, so one, moje prijateljice, potem pa ona takole. Zdi se mi, da je šla čez mejo, posebaj, ker gre zame, ki pazim še bolj kot ona. Obrnila sem se in odšla domov, z zelo grenkim priokusom. Mislim, da se je naši jubilantki odpeljalo, ostale prijateljice, ki sem jih povprašala za mnenje, so se izgovarjale, da so cepljene ali zaradi službe testirane, da pa so bile tudi one precej šokirane nad njenim dejanjem.  Skrbi me, da bom zaradi testa na korono ostala brez prijateljice, ker tole je šlo resnično predaleč. Od tistega dne se mi sploh ne oglasi.

SE popolnoma strinjam z njo!

Odvovornost je na prvem mestu!

zlezi s konja, 26.10.2021 ob 02:20

Torej, vse so bile ali cepljene ali testirane, ti pa nič od tega, da bi se samotestirala, se ti je zdelo zamalo – ampak a veš, morda se je tudi jubilantki zdelo zamalo, da nisi pripravljena napraviti niti enega preprostega samotesta, da bi se ona in vse ostale počutile bolje, vedoč, da ste vse prisotne zdrave? Prav ji dam.

Ha ha test to pa je podatek. Tudi jaz bi odšla…..

povabljena inficiranka, 26.10.2021 ob 07:24

in, če bi ti videla, da si pozitivna? Mislim, pri testu? Bi šla vseeno k drugim, bi vseeno žurala, pila, se smejala z vsemi ostalimi, negativnimi? Bi jih lepo okužila, one pa njihove doma in v njihovih službah?

Seveda bi, saj si zagrižena antivaksarka, ki misli, da se ji ne more zgodit, da zboli.

Navadna egoistična pra sica si, vedi to.

Intelektualni nivo osebe se vidi v izrazoslovju odgovora.

Meni se to ne zdi nič tako strašnega. Saj bi lahko tisto paličico malo zadaj po jeziku podrgnila,pa bi bilo. Čudi me,da če se ti tako blazno paziš,kako potembzaupaš celi gruči ljudi? V tvojem primeru,bi morala bit ti tista,ki bi te teste prinesla in zahtevala..

Sicer se znajo zgoditi dosti hujši spori med dolgoletnimi prijateljicami,kateri privedejo do ohladitev odnosov. Tale se mi ne zdi sporen.

Če prav dobro premislim, si egoistka ti in te varujejo vsi tisti, ki so cepljeni…

Pričakuješ toleranco do svoje izbire, sama pa si netolerantna do izbire drugih.

Lp

fakmi…, 26.10.2021 ob 00:24

Lej, ce te zapustijo prijateljice zato ker nisi čeplena, nic ne skrbi. To niso prave prijateljice. V normalnem svetu jih imenujemo … znanci.

Mimgrede … to je bil jasen dokaz, da te ne zeli tam. Verjemi mi, psihologija je moja čednost…

Tako pac je….

Res je, pravi prijatelji si med seboj podarjate korono, hepatitis, HIV, tuberkolozo pa genitalni herpes. To je tisto pravo levičarsko prijateljstvo.

Pmaxi, 26.10.2021 ob 14:35

Sploh ker je samotest tako natančen, a ne? ????

Ljudje, vam se je res zmešal.

Pri teh testih za samotestiranje je problem tudi to da pri cepljenih praktično niso pozitivni. Kar pomeni da niso merilo za karkoli.

Ja pa vic stoletja ko avtorica pravi da se ful pazi potem gre pa na veliko žurko. Kdor se ful pazi na žurke pač ne hodi.

Avtorica, kompliciraš, no. Tisti komplet za samotestiranje je popolnoma neboleč, saj daš palčko v nos nekje do 2 cm ali manj. Sploh ne boli. Ni to tisto tiščanje palčke do možganov, kot to počnejo sadistične medicinske sestre in tehniki pri PCR testu v kakšnem zdrav. domu ali bolnici.

Je res nenavadno, da je tvoja prijateljica tako ravnala in res bi to morala povedati prej,  ampak ti pa tudi kompliciraš malo…

Neprijavljena, 26.10.2021 ob 17:33

Pri teh testih za samotestiranje je problem tudi to da pri cepljenih praktično niso pozitivni. Kar pomeni da niso merilo za karkoli.

Ja pa vic stoletja ko avtorica pravi da se ful pazi potem gre pa na veliko žurko. Kdor se ful pazi na žurke pač ne hodi.

Preverjeno večkrat. So do sedaj vedno pokazali prav – pri cepljenjih in necepljenih. Tisti na slino pa so res nezanesljivi.

Pravilno, da je prosila za test. Pa tudi cepljene bi morale opraviti test, saj kot se dogaja, obolevajo tudi cepljeni in so takrat kužni. Bi bilo pa res prav, da bi vam prej povedala, da bo upostevala pogoj PCT. To, da ne marate palčke v nosu, pa je larifari izgovor za užaljenost, saj gre palčka samo 1 cm v nosnico. Sama se že dostikrat testirala in nimam prav nobenih težav po testiranju, sem pa zadovoljna, ko vem, da nisem kužna in ne ogrožam drugih.

Svašta…

ftt

Ko berem komentarje, da je punca pras***a ker se ni cepila vidim, da se vam je odpeljalo. A sedaj bomo kar slepo zaupali znanosti? Pa kaka znanost je to?  Vsakdo s povrečnim iqjem vidi, da nas imajo za norca. Nelogični ukrepi, testi, ki sploh ne pokažejo če imaš korono, da ne smeš tankat na pumpi brez pct, lahko pa greš v štacuno, ki je polna ljudi?!  Dejte no začnite uporabljast mozak, tisti ki ga imate.

Kaj je z vami folk?, 26.10.2021 ob 21:32

Ko berem komentarje, da je punca pras***a ker se ni cepila vidim, da se vam je odpeljalo. A sedaj bomo kar slepo zaupali znanosti? Pa kaka znanost je to?  Vsakdo s povrečnim iqjem vidi, da nas imajo za norca. Nelogični ukrepi, testi, ki sploh ne pokažejo če imaš korono, da ne smeš tankat na pumpi brez pct, lahko pa greš v štacuno, ki je polna ljudi?!  Dejte no začnite uporabljast mozak, tisti ki ga imate.

Se vidi, da imaš povprečni IQ. Namreč mešaš znanost in politiko. Politika sprejema ukrepe, znanost pa predlaga. In sprejeti ukrepi niso predlagani s strani znanosti. Še več, politika bi morala, poleg epidemiologov aktivirati tudi psihologe, da bi neke normalne ukrepe uvedli. Ampak oni so kmetavzi in delajo po svoje.

Znanost, prava znanost, je čisto nekaj drugega. Verjemi, delam v tem.

Kar se tiče avtorice… odrasti. Palčka v nos… če je to najhuje, kar se ti dogaja v živjenju, potem ti je super. Kateter v katero koli luknjo je bolj neprijetna stvar. Boga reva, res. Zapri se v svoj svet in ne pridi več ven. Poznam ljudi, ki so bili v umetni komi na respiratorju, zdravi in ne stari. Drugim ni bilo nič. Dokler ni problema, ni problema, pravim jaz. Ko pa je problem, je pa prepozno.

A ona sama se redno testira? Glede na to, da so ravno cepljeni tisti, ki najbolj širijo virus ??? ja fak no..škoda besed za take osebke in ob taki mentaliteti ti bo boljše brez nje, pa čeprav boli.

Ti cajti pokažejo, kakšni so ljudje v resnici. Meni naprimer moje prijateljice kar s strahom povedo, da so se cepile ? pa se jim vedno nasmejem, da men pa res dol visi, kaj si dajejo v telo ozr ne, ni mi vseen in da če bi bilo po moje, si tega ne bi dale v telo(eni zdaj po ceplenju odpovedujejo jetra in žolč, dohtarji krivijo vse drugo, mrd drugim tudi to, da je že leta na vozičku..a začelo se je 3tedne po drugem odmerku) ampak ja, njihova stvar in njihova odločitev. Še vedno jih imam rada in še vedno se normalno družim z njimi, pa čeprav sem vsak teden na sredinih protestih. Ker podpiram svobodno odločanje. ❤️ In tut ti se lahko svobodno odločiš a boš trpela s tako družbo, ki ne razume raznolikosti skrbi za lastno telo in zdravje.

butasta si, 26.10.2021 ob 08:38

Glej, tudi jaz nisem cepljena in se nimam namena cepit, za sluzbo se ne testiram, se pa testiram, ko moram cez mejo. Zdaj se bom v slabih dveh tednih testirala 4x ali 5x.

Doma imam hitre teste iz lekarne, za vsak slucaj. Sicer se nisem bila na tem, da bi morala preverjat, ce sem fasala korono ali samo prehlad, ampak test caka,zima bo dolga.

Zakaj ti je to tak problem?

Ne preneses palcke v nosu, a nisi niti poskusila?!

Druga stvar, glede na trende okuzenosti, bi se morale vse testirati, cepljene, prebolele in necepljene! Edino tako bi bile lahko sigurne, da nobena ni okuzena.

Razumem, da se nekdo ne zeli cepit, tudi jaz se ne zelim, ampak tole antitestiranje, ne glede na cepljenost, mi je pa totalno mimo!

A za službo ne, za privat oa ni panike….resno? Dvoličnost za ?

Sicer imam občutek, da je tema izmišljena, ampak vem, da se dogaja razkol med ljudmi…

No, v naši družbi ne. Pa smo vmes cepljeni, necepljeni, tisti, ki se ne bodo, tisti, ki se bodo, samo ne še… In smo enotni v tem, da je cepljenje stvar posameznika, konec debate.

To, o kar berem v tej temi, dragi moji, je “čudovit” prikaz tega, da deli in vladaj še kar dela. Pa naj se vsak od vas, ki se tako strumno vkopavate v svoja stališča, obenem pa brez težav (ob)sodite druge (katerih stališča so pač drugačna), počuti še tako pametnega, vsi nasedate tej igri. Naroda, ki se sam tolče med sabo, ni treba tolči, da bi vladajoči dosegli neovirano plenjenje tistega, kar je še ostalo.

Rekorden proračun, ko so prevzeli oblast, rekordna luknja, ko jo bodo zapustili. Do momenta, ko se bo kriza dotaknila vseh ljudi, je pa treba malo zaposliti ljudi. Nesmiselni ukrepi, kaos zaradi njihovega spreminjanja tudi na nekaj dni, obupna komunikacija s strani vlade – od PV, ministrov_ic, vladnega govorca, do izbranih predstavnikov_ic stroke, vse to je (bilo) namerno. Ker, sorry, zmotiš se 1x, mogoče 2x, lahko na isto vižo, ne pa jebeno leto in pol. Vse ostalo je namerno, ali pa huda, huda malomarnost. Vsekakor nekaj, kar bistveno bolj vpliva na nas kot pa osebne odločitve posameznikov. Pika.*

Zaganjate se v palico, namesto v tistega, ki jo uporablja zoper vas.

*Pa ne tista od Neveniča.

To, kar, to, o čemer… Nekaj od tega. ??

Popolnoma se pridružijem tvojemu komentarji.

Ne razumem ljudi, ki se ne želijo cepiti in s tem ogrožajo sebe in druge.

Zadnjič sem iz firme nagnal 2 osebi, ki sta se drznili priti bre PCT pogoja.

Problem je v tem, da smo preveč socialna država. Če bi si anticepilci morali sami plačati stroške zdravljenja in če za čas bolniške od covida ne bi dobili plačila, kar bi bilo esino prav, bi bilo drugače.

Obstajajo pravice, ok, ampak obstajajo tudi dolžnosti in odgovornosti.

Tudi privat sem odpikal vse anticepilce.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close